Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Ποια ανάρτηση προτιμάτε και γιατί;

Thread Tools

Old Feb 16, 2010 | 02:00 AM
package's Avatar
Registered User

Ωραία, πάμε για ανάρτηση τότε.
Reply
Old Feb 16, 2010 | 02:21 AM
borfan's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Feb 15 2010, 12:26 PM
Απ'όσα ξέρω, η Ohlins είναι από τις πιο εύκολες για ρύθμιση..
Μία βαλβίδα και ρυθμίζονται όλα από εκεί..
..βέβαια αυτή την ευκολία, την πληρώνεις και με το παραπάνω...
Για να καταλαβεις φιλε Uma αν με την PSS η την KW που εχει ενα παξιμαδι πανω η μπουκαλα κανουμε ποσο χρονο για να δουμε πως βολευει στον καθενα , φαντασου στην OHLINS που εχει δυο(και για το ελατηριο της προφορτησης)τι γινεται. Εκει αν δεν ξερεις να την ρυθμισεις πανε κατα διαολου ολα.
Reply
Old Feb 16, 2010 | 02:46 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

μα και η KW3 2way adjustable ειναι. Ρυθμιζετε ξεχωριστα rebound και compression
Reply
Old Feb 16, 2010 | 05:15 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

Aχ ρε memo τι μου κανεις!

έχω παραγγείλει τα eibach ελατήρια εδώ και 2 βδομάδες, έχω πάρει αποσταες και τώρα θα αναγκαστώ να αγοράσω και αμορτισέρ για να μη χαλάσω τα μαμά???

και όλα αυτά για λίγο χαμιλομα για να μη φαίνεται σαν τζιπάκι το S μου

έτσι μου έρχεται να το αφήσω όπως είναι και να χω το κεφάλι μου ήσυχο
Reply
Old Feb 16, 2010 | 05:32 AM
leftis's Avatar
Registered User

με τα eibach δεν θα εχεις τετοιο προβλημα γιατι ειναι αρκετα πιο σκληρα απο τα H&R. Και οσα reviews εχω διαβασει γι' αυτα λενε οτι βελτιωθηκε η συμπεριφορα του αυτοκινητου εστω και λιγο. Ο Μαριος νομιζω τα φοραει οποτε ας πει την γνωμη.
Reply
Old Feb 16, 2010 | 05:37 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Το αρχικο θεμα εχει να κανει με γνωμονα την ανεση, αλλα S2Kbaris σε πληροφορω οτι τα δικα μου μαμα αμορτισερ εχουν τωρα σχεδον 85000 χιλιομετρα και φοραω τα Eibach ελατηρια. Υπολογιζω οτι ο προηγουμενος ιδιοκτητης (oxtros) τα ειχε βαλει περιπου στα 35000 ή 40000 χιλιομετρα οταν του τα ειχα δωσει, δεν θυμαμαι ακριβως. Πριν απο αυτα ειχε τα H&R τα οποια τα περιεγραψε ως "χαλια" σε σχεση με τα Eibach που εβαλε μετα. Οποτε στη δικη μου περιπτωση, εχουμε στη θεωρια καταπονημενα αμορτισερ στο αμαξι μου και στη πραξη κανενα προβλημα στη συμπεριφορα του αυτοκινητου μου στο δρομο αλλα και στο καρτοδρομο. Αρκετοι που εχουν μπει στο δικο μου S2000 αλλα και που εχουν δει το αμαξι μου το πως συμπεριφερεται στο καρτοδρομο, μπορουν να σου πουν οτι τους κανει εντυπωση το ποσο καλα κραταει. Παιζει ομως ρολο και η ευθυγραμμιση για το αποτελεσμα αυτο. Βεβαια μπορω να σου πω οτι αν κοιταξεις τα αμορτισερ μου, θα δεις σε μερικα σημεια ιχνη απο τα υγρα τους που εχουν τρεξει σιγουρα με τη χρηση και τη παροδο του χρονου. Αυτο βεβαια μπορει να συμβει και σε μαμα αναρτησεις με τα δικα της ελατηρια. Και μιλαμε για συχνες βολτες μεσα στη πιστα. Φυσικα, στο θεμα ανεσης μπορει να εχουν γινει θυσιες αλλα προσωπικα ουτε καν καταλαβαινω ποια ειναι η διαφορα σε σχεση με αλλους οδηγους πιλοτους που αισθανονται τη παραμικρη λεπτομερεια στη συμπεριφορα του αυτοκινητου. Σιγουρα θα υπαρχει περισσοτερη φθορα και σιγουρα θα δουλευει καλυτερα μια αναρτηση με τα δικα της ελατηρια οπως προσφερουν πολλες εταιριες βελτιωσεις. Αλλα θυμαμαι επισης και μια συζητηση με τον Μακη (gre165-makis) που ειχαμε, και καταληξαμε οτι πολλα πραγματα ισως να παραμενουν στη θεωρια αλλα στη πραξη να ειναι διαφορετικα. Φυσικα ειναι δυσκολο να καταριψουμε αυτες τις αληθειες, αλλα μηπως ειναι μυθος αυτη η θεωρια και πλεον στη πραξη βλεπουμε αλλα πραγματα? Τετοια παρομοια ερωτηματα, ηταν και η αφορμη να γραψω το σημερινο αρθρο στη Home Page του S2KI.
Reply
Old Feb 16, 2010 | 07:31 AM
package's Avatar
Registered User

Δεν είμαι ο μόνος που θεωρεί τα HR χάλια. Σαν εμφάνιση όμως είναι τέλεια.
Reply
Old Feb 16, 2010 | 08:01 AM
borfan's Avatar
Registered User

Originally Posted by leftis,Feb 16 2010, 03:46 AM
μα και η KW3 2way adjustable ειναι. Ρυθμιζετε ξεχωριστα rebound και compression
Φιλε lefti δεν λεω για την εσωτερικη ρυθμιση της μπουκαλας που ρυθμιζει απο πανω και απο κατω , αλλα για την εξωτερικη( το παξιμαδι για το υψος).
Reply
Old Feb 16, 2010 | 08:13 AM
leftis's Avatar
Registered User

Λες για την δευτερη ροδελα για την προφορτιση του ελατηριου. ΟΚ εγω δεν καταλαβα καλα.
Reply
Old Feb 16, 2010 | 08:38 AM
memoS's Avatar
Registered User

Bari ίσως και να την γλυτώσεις σύμφωνα με τα σχόλια του Μάριου!
Αναμένουμε εντυπώσεις όταν τα βάλεις

Από την άλλη συμφωνώ, όπως ανέφερε και παραπάνω ο Ηλίας, ότι ένα μαμά αμορτισέρ κατά το μέγιστο των περιπτώσεων δεν δουλεύει καλά με ελατήριο χαμηλώματος.
Και γιατί θα ήθελε άλλη ρύθμιση το εσωτερικό του αμορτισέρ και γιατί δεν είναι ρυθμισμένο να δουλεύει σε χαμηλότερο ύψος και γιατί συνήθως κλατάρει πρόωρα.

Του S που είναι πιο ιδιαίτερο το μαμά αμορτισέρ πιθανόν να δουλεύει με κάποιο ελατήριο χαμηλώματος. Σίγουρα βέβαια δεν είναι η ιδανική λύση.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:56 AM.