Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

τελικη 230?

Old Oct 12, 2009 | 03:23 AM
foxy_s2k's Avatar
Registered User

From: Brit in Athens, Greece

I hear Eko 100 is a very good petrol. I also use BP Ultimate. I heard Shell v-power isn't very good because it has detergents (αποριπαντικα??) in it (theoretically to clean the engine and injectors), but that could be total bullshit, I honestly don't know.
Reply
Old Oct 12, 2009 | 03:28 AM
george.alex's Avatar
Registered User

From: odos xwrafia arithmos agkathia

Originally Posted by lalakis2000,Oct 12 2009, 03:09 AM
H θεωρία λέει ότι όσο καλύτερη είναι η βενζίνη, τόσο καλύτερη η απόδοση του κινητήρα. Το S, όπως και όλα τα Χόντα, δε θα σου πει 'όχι μη βάζεις 95αρα', αλλά θα κόψει σε απόδοση. Λυπάμαι αλλά είναι καθαρή χημεία το πράγμα και αλλιώς δε γίνεται.

Γενικά, καλό θα ήταν να κάνεις ένα τσεκ στο αυτοκίνητο (συμπιέσεις, μπουζί κλπ) αφού το αγόρασες μτχ. Το τσεκ αυτό γίνεται στο συνεργείο και αν έχεις θέμα με το αυτοκίνητο, εκεί ελπίζω να βρεις λύση.

Όσο για τη Shell και την κάθε Shell και τις άλλες βενζίνες, δε θες να ξέρεις τι πιστεύω. Όλες καλές είναι, απλά μερικές είναι καλύτερες από τις άλλες, είναι όμως τελείως trial & error, και από πρατήριο σε πρατήριο μπορείς να δεις διαφορά. Εγώ για την ώρα βάζω 100άρα Revoil και Ελίν και είμαι ευχαριστημένος, άσε που στην τιμή είναι όσο μερικές ακριβές 95άρες.

Υ.Γ.: Εννοείται ότι τα γερμανικών προδιαγραφών αυτοκίνητα και μάνιουαλ δεν έχουν καθόλου χιούμορ.
μη τα παιρνεις τοις μετρητοις ολα ρε lalaki.
εγω το γουσταρω το χιουμορ σου (λιγο παραπανω απ τους αλλους φυσικα )
γι αυτο και ησουν ο 1ος που εψαξα να βρω οταν ηρθα στο σεφ αρχες σεπτεμβρη.
(χωρις να θελω να μειωσω σε καμια περιπτωση τα υπολοιπα παιδια).
γιατι το χιουμορ ειναι για μενα η ζωη. εκτος και ειμαι στις μαυρες μου (που συμβαινει για μεγαλα διαστηματα). τοτε ομως ειναι που πραγματικα χρειαζομαστε το (καλο) χιουμορ.
επιστρεφω.
σωστο το θεμα χημειας αλλα επειδη επιφυλασσομαι οσον αφορα την αποδοση οκτανιων στις 100ρες, καλυτερα, και το σκεφτομουν απ την αρχη που πηρα το χοντα, να στραφω στα προσθετα. φυσικα αφου σιγουρευτω 100% πρωτα.
παντως για μεγαλυτερη αποδοση μπορουμε να κοιταξουμε και προς νιτρο πλευρα.
i'm quite sure, honda won't say no.
Reply
Old Oct 12, 2009 | 04:11 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by george.alex,Oct 12 2009, 10:50 AM
επισης στο manual γραφει
maximal zulassige geschwindigkeiten

Πολύ καλά τα λέει το manual
Ιδικά σε αυτό το κομμάτι θα είμαι απόλυτα σύμφωνος ...... geschwindigkeiten

Κάτι θα κάνει η 100 άρα σε ένα μαμά s2k αλλά θα κάνει ποιο πολλά σε ένα Audi TT ας πούμε.
Το αμάξι μας λόγο πολύ μελετημένης καύσης είναι αυτό που θα πάρει λιγότερο από μια 100αρα βενζίνη σε σχέση με ένα ……… άλλο αμάξι.
Κάτι θα πάρει πάντως.
Ας αφήσουμε όμως την 100αρα βενζίνη που είναι σίγουρα απαραίτητη για βελτιωμένα αμάξια.

Εγώ φίλε σου είπα πως είναι άλλοι οι παράγοντες
Θερμοκρασία περιβάλλοντος και εισαγωγής ,
Πλαγιομετωπικοί άνεμοι ,
Πόσο μπάζει η κουκούλα σου αέρα
Οι ζάντες σου , τα λάστιχα σου , αν έχουν σωστή πίεση
2 καβαλος , με αποσκευές
το αμάξι μας δεν έχει και καμιά τρελή ροπή.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει τρελή διαφορά με μερικά kg ποιο πάνω η ποιο κάτω.
Ακόμα και το setup της ανάρτησης αν έχεις αλλάξει μπορεί , να έχει αρκετά toe out μπροστά ας πούμε και να κόβει (Το ποιο απίθανο να συμβαίνει , απλά το αναφέρω γιατί παίζει και αυτό )

Μπορεί να είναι κάτι από τα παραπάνω η και όλα .
Εφόσον το αμάξι σου κατά τα άλλα είναι καλά , ξέχνα το και είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή σε αυτόν η κάποιον άλλο δρόμο θα δεις τα χλμ που θέλεις

ps. Πέτα μια τσουτσινοκο επάνω να δεις 0.2bar μετά τα 200χλμ να ησυχάσεις
Reply
Old Oct 12, 2009 | 04:43 AM
george.alex's Avatar
Registered User

Originally Posted by yiannakos,Oct 12 2009, 04:11 AM

Πολύ καλά τα λέει το manual
Ιδικά σε αυτό το κομμάτι θα είμαι απόλυτα σύμφωνος ...... geschwindigkeiten

Κάτι θα κάνει η 100 άρα σε ένα μαμά s2k αλλά θα κάνει ποιο πολλά σε ένα Audi TT ας πούμε.
Το αμάξι μας λόγο πολύ μελετημένης καύσης είναι αυτό που θα πάρει λιγότερο από μια 100αρα βενζίνη σε σχέση με ένα ……… άλλο αμάξι.
Κάτι θα πάρει πάντως.
Ας αφήσουμε όμως την 100αρα βενζίνη που είναι σίγουρα απαραίτητη για βελτιωμένα αμάξια.

Εγώ φίλε σου είπα πως είναι άλλοι οι παράγοντες
Θερμοκρασία περιβάλλοντος και εισαγωγής ,
Πλαγιομετωπικοί άνεμοι ,
Πόσο μπάζει η κουκούλα σου αέρα
Οι ζάντες σου , τα λάστιχα σου , αν έχουν σωστή πίεση
2 καβαλος , με αποσκευές
το αμάξι μας δεν έχει και καμιά τρελή ροπή.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει τρελή διαφορά με μερικά kg ποιο πάνω η ποιο κάτω.
Ακόμα και το setup της ανάρτησης αν έχεις αλλάξει μπορεί , να έχει αρκετά toe out μπροστά ας πούμε και να κόβει (Το ποιο απίθανο να συμβαίνει , απλά το αναφέρω γιατί παίζει και αυτό )

Μπορεί να είναι κάτι από τα παραπάνω η και όλα .
Εφόσον το αμάξι σου κατά τα άλλα είναι καλά , ξέχνα το και είμαι σίγουρος πως κάποια στιγμή σε αυτόν η κάποιον άλλο δρόμο θα δεις τα χλμ που θέλεις

ps. Πέτα μια τσουτσινοκο επάνω να δεις 0.2bar μετά τα 200χλμ να ησυχάσεις
αυτο το σκεφτομαι συνεχεια..αλλα...γιατι να τη βαλω και να δω να φορτωνει η 6η επιτελους, οταν μανα τ' αμαξι ΠΡΕΠΕΙ να τη φορτωνει (την π*^τ@ν@ ρε μπλαντι εννοω αν δε καταλαβες )
τ΄αμαξι μπηκε για ευθυγραμμιση και ο ευθυγραμμισας εβαλε set-up στον εγκεφαλο για 18αρες. τωρα τι εβαλε..δε του ζητησα να εκτυπωσει αλλα θα ξαναπερασω και θα του ζητησω στοιχεια να τα συγκρινουμε σε σχεση με των 16".(μηπως και βγει μια ακρη). αν και ειμαι σιγουρος yiannako οτι το θεμα με την 6η μου..καποια στιγμη στο απωτερο μελλον..θα το δω σε επεισοδιο των x-files. δε προκειται να δω την τελικη οπως λες γιατι η ευθεια που εχω δοκιμασει..ειναι 9μιση χλμ ευθεια επιπεδη με λιγη κατηφορα επιπλεον προς το τελος της. και η 6η..εκει! κολλημενη στις 7500. αφου εχω βαλει την 6η κι απο τις 5000 και φορτωνει μεχρι τις 7500. 7500 ειναι το οριο της 6ης απ' ο,τι φαινεται τελικα
τα λαστιχα εχουν σωστη πιεση γιατι το αζωτο ειναι απ' ο,τι εχω διαβαζει αδρανες τουλαχιστο στις θερμοκρασιες που παιζουνε εν ελλαδι.(πιστευω και παγκοσμιως )
κι εγω αυτο πιστευω για τα ατμοσφαιρικα. καποτε ειχα διαβασει δοκιμη 100αρας σε καποια αυτοκινητα και θυμαμαι μονο σε ενα coupe20v ειδαν 5 φοραδες παραπανω. τωρα με 5 φοραδες επιπλεον στις 220... πρεπει ο οδηγος να χρειαζεται αντι-g φορμα να μη παθει κανα red-out κατα την επιταχυνση ....
Reply
Old Oct 12, 2009 | 05:04 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Διαφωνώ με Γιαννακό - έχεις δίκιο ότι κάνει διαφορά και στα ΤΤ και σε ο,τιδήποτε με FSI, αλλά δε νομίζεις ότι είναι λίγο οξύμωρο από τη μία να βάζουμε (δεν αναφέρομαι σε κανένα συγκεκριμένα) πάσης φύσεως βελτιώσεις για να πάρουμε 5-6 ατμοσφαιρικά ψωροάλογα και από την άλλη να βάζουμε 95άρα που ένας θεός ξέρει πόσα κόβει από την απόδοση;

Ένα ακόμα θα πω και όποιος θέλει ας το ακούσει: Όταν πήρα το αυτοκίνητο από το Σαρακάκη, είχε αναθυμιάσεις μέσα στο ντεπόζιτο (ντροπή τους για καινούριο αμάξι αλλά δεν περιμένεις κάτι καλύτερο από δαύτους). Μου λένε λοιπόν: όπως θα βγαίνεις από δω, έχει μία αντλία που έχει 95άρα, βάλε 5 Ευρώ ίσα να πας σε ένα βενζινάδικο και από κει και πέρα θα βάζεις μόνο 98 και πάνω.

Εγώ για καλό το λέω, οικονομία θέλω να κάνω και γω αλλά άμα βάζω χειρότερη βενζίνη και μετά του πίνω το αίμα για να πάει, τελικά καταλήγω να καταναλώνω περισσότερη βενζίνη αφού το αμάξι δεν αποδίδει και αναγκάζομαι να είμαι περισσότερο με το πόδι στο πάτωμα.

Foxy, να στο πω αλλιώς, έχω ΕΚΟKΑΡΤΑ και μπορώ να βάζω τσάμπα 100άρα στην ΕΚΟ αλλά προτιμώ να πληρώνω από την τσέπη μου για να βάζω Revoil ή Ελίν. Βλέπω μεγάλη διαφορά στην απόδοση και στην κατανάλωση. ΜΕΓΑΛΗ.

George, εννοείται ότι δεν παίρνω προσωπικά τίποτε από όσα λες. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Απλά προσπαθώ να σε βοηθήσω.
Reply
Old Oct 12, 2009 | 05:09 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Για την Ελιν, ειναι εγγυηση η ποιοτητα της και μπορω να σας πω πολλα για τους αυστηρους ποιοτικους ελεγχους που κανει. Εμ, να μη παινεψω το σπιτι μου κι εγω οπως λενε?

Παντως αυτο το topic με εχει αναστατωσει βρε παιδια. Ακομα και τον λαλακη τον κανατε να γραψει σοβαρα οχι μονο σε ενα, αλλα σε πολλα ποστ.

Εχουμε πιασει ενα σωρο θεματα παντως. Εχω χασει τη μπαλα. Keep up!
Reply
Old Oct 12, 2009 | 05:13 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Μάριε, πήγαινε να κοιμηθείς σε παρακαλώ.

Σε θέλω ξεκούραστο την Τετάρτη.

Άσε το θέμα με την τελική, το χω αναλάβει να το φέρω σε πέρας. Δε θα σε απογοητεύσω. Σε λίγες μέρες όλοι θα βάζουνε μόνο ΕΛΙΝ
Reply
Old Oct 12, 2009 | 05:14 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Originally Posted by lalakis2000,Oct 12 2009, 04:13 PM
Μάριε, πήγαινε να κοιμηθείς σε παρακαλώ.

Σε θέλω ξεκούραστο την Τετάρτη.

Άσε το θέμα με την τελική, το χω αναλάβει να το φέρω σε πέρας. Δε θα σε απογοητεύσω. Σε λίγες μέρες όλοι θα βάζουνε μόνο ΕΛΙΝ
Reply
Old Oct 12, 2009 | 06:09 AM
george.alex's Avatar
Registered User

διαβασα προσφατα 1 τευχος του παουερ παλιο που κανει συγκριση και βγαζει καλυτερες ρηβοιλ και ελιν σε συγκριση μπι-πι και σελ και 1-2 αλλες
το ωραιο της υποθεσης ειναι οτι εχω δει ελιν 100αρα 1.07 οταν εγω εβαζα τοσο περιπου 95αρα σελ. η 100αρα της σελ τουλαχιστο εκει που βαζω ειναι στα 1,55 σχεδον. μπορει ισως να ειναι 110αρα αυτη.

lalaki ειμαι σχεδον σιγουρος οτι πλησιαζεις στη λυση της τελικης οπως ειμαι το ιδιο σιγουρος οτι αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα να σου καταστραφει ανεπανορθωτα το πηγαιο χιουμορ.

κανε 2-3
να κανω εγω κανα 2
και να σκασει ο μαριος με και για να αποκτησει παλι το κλαμπ τη σωστη του διασταση γιατι πολυ το ξενερωσες.
εκτος και μας προλαβει ο κομης του κλαμπ και μας το διπλοκλειδωσει.
Reply
Old Oct 12, 2009 | 07:38 AM
S2Kbaris's Avatar

From: Kws island

καλησπέρα κ@υλι@ρηδες

ρε παιδιά το λέει ξεκάθαρα το παιδί ότι δεν ανεβάζει "στοροφες" οποτε κάτι αλλα πρεπει να ειναι.

γιατί δεν το πας για καθαρισμό πμεκ η στον gzob που έχει και δυναμόμετρο να στο κοιτάξει??
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:09 AM.