Συναντήσεις και εκδηλώσεις Meets and events across Greece

Cannonball

Thread Tools

Old Aug 13, 2008 | 08:01 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Μεγάλα κέφια στη χθεσινή εκδρομή.
Στην ανάβαση προς Αράχωβα EVO 8 και S2000 ανεβαίναμε κομμάτια με το το EVO να έχει τον πάνω λόγο. Με 300+ στις ρόδες και Βilstein PSS9 στις ανοικτές στροφές της διαδρομής, το EVO απλά δεν πιάνεται, τουλάχιστον όχι από μαμά S2000 όπως το δικό μου. Τουλάχιστον δε χάθηκε η οπτική επαφή Στις πολύ γρήγορες στροφές η σπορ ανάρτηση είναι επιβεβλημένη καθώς το πισω μέρος του αυτοκινήτου πλέει δημιουργώντας σου ανασφάλεια.
Από Άμφισσα προς Γραβιά που είναι το επόμενο καλό οδηγικό κομμάτι, η διαδρομή χωρίζεται σε δύο τμήματα: ανάβαση το ένα μισό, κατάβαση το άλλο. Οι στροφές είναι πιο κλειστές οπότε η μαμά ανάρτηση τα πάει καλύτερα και εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη ωστε να βυθίσεις το γκάζι περισσότερο
Στο ανηφορικό τμήμα έχει αρκετές φουρκέτες και ήταν αδύνατο να ξεμακρύνω από το τετρακίνητο κτήνος που σε αυτή τη φάση βρισκόταν πίσω μου...Ό,τι κι αν δοκίμαζα όσο γρήγορα κι αν έβγαινα από τη στροφή η τουρμπίνα του EVO το εκσφενδόνιζε αστραπιαία πίσω μου...πολύ γκάζι παιδιά
Στο κατηφορικό τμήμα της διαδρομής το S2000 τα πήγε πολύ καλύτερα μια και η πολύ καλής πρόσφυσης άσφαλτος του επέτρεπε να μπαίνει με περισσότερα χλμ και μάλιστα σε κάποια σημεία γινόταν και κάποια μικρή διαφορά, η οποία δευτερόλεπτα αργότερα εκμηδενιζόταν από το κτήνος στη πρώτη μικρή ευθεία
Από την Άμφισσα έως το Μπράλλο οι ήχοι της σκάστρας και του vtec αντιλαλούσαν στους γύρω λόφους και βουνά, ώσπου καταλήξαμε στο καφεστιατόριο σχολιάζοντας τη διαδρομή.
Το S2000 απέσπασε θετικότατα σχόλια για την ικανότητα του να στρίβει με πολλά χλμ στις στροφές όντας με μαμά ανάρτηση και 100 άλογα στη ρόδα κάτω από το EVO, το αυτοκίνητο που είναι σημείο αναφοράς στη γρήγορη οδήγηση.
Τα αποτελέσματα όμως είναι για να γίνεται κουβέντα και σχόλια την ώρα του καφέ, αφού ούτε την καρώ σημαία θα δούμε, ούτε έπαθλο θα πάρουμε, μόνο εμπειρία κι ευχαρίστ(υ)ση Η ουσία είναι ότι κάναμε την πλάκα μας, οδηγήσαμε γρήγορα σε γαμάτη διαδρομή και γενικά περάσαμε τέλεια. Δε χρειάζονται πολλά για να περάσεις καλά, μόνο καλή παρέα και ανοικτοί δρόμοι
Reply
Old Aug 13, 2008 | 08:11 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Αντε μετά να το πουλήσεις....Ρε βάλε μια KW και τέλος.....Πολύ ήθελα να έρθω αλλά η κολοδουλειά βλέπεις....
Reply
Old Aug 14, 2008 | 03:10 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Originally Posted by Stradale,Aug 13 2008, 08:11 AM
Αντε μετά να το πουλήσεις....Ρε βάλε μια KW και τέλος.....Πολύ ήθελα να έρθω αλλά η κολοδουλειά βλέπεις....
Δεν έχεις άδικο, να το πουλήσεις...και τι να πάρεις; Για τέτοια χρήση μόνο μια καλή ρυθμιζόμενη ανάρτηση αρκεί - ίσως κι ένα 2.2 κιτ για όσους σκέφτονται ανακατασκευή (τυχεράκια cpt!!!)
Δεν έχει σημασία αν θα είσαι πρώτος ή τελευταίος στην παρέα αλλά η αίσθηση που σου μένει μετά από τέτοια οδήγηση, προσπαθώντας να δαμάσεις το καθαρόαιμο. Εκεί το S είναι πολύ μπροστά
Reply
Old Aug 14, 2008 | 03:48 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Psilos εγω σου ειπα τι να κανεις παντως. Τo S δε θα το πουλησεις ειπαμε!
Reply
Old Aug 20, 2008 | 08:49 AM
Psilos's Avatar
Registered User

Σήμερα το πρωί έπρεπε να κάνω ένα επαγγελματικό ταξιδάκι - αστραπή προς Αγ. Ιωάννη Ρώσσο μεριά...δε με χάλασε καθόλου
Εκκίνηση από Αθήνα στις 07.30, καφεδάκι για να ανοίξει το μάτι στην αδιάφορη ευθεία της Ε.Ο. και κατά τις 08.30 έφτασα στα Ψαχνά.
Ανοίγω οροφή, βάζω καπελάκι Honda, πιέσεις στα λάστιχα 36psi, κάθισμα στην όρθια θέση και ξεχύνομαι στα - άδεια από κίνηση - στροφιλίκια. Ακολούθησε το γνωστό παραλήρημα και ύστερα από κάμποση ώρα έφτασα στον τελικό μου προορισμό σκεφτόμενος το πόσο ωραία κι ευχάριστα μπορεί κάποιες φορές να ξεκινήσει και να τελειώσει η μέρα σου
Τελευταία, διανύω περίοδο...οδηγικού οργασμού αλλά όπως είπα και παραπάνω, δε με χαλάει καθόλου, η ζωή είναι ΠΟΛΥ ωραία
Reply
Old Aug 20, 2008 | 09:20 AM
energetic's Avatar
Registered User

Ετσι οπως τα ειπαμε και τη Δευτερα. S και ξερo ψωμι.
Reply
Old Aug 21, 2008 | 12:24 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

κι εγώ, ενώ το είχα πάρει απόφαση να το δώσω, πήγα επίδαυρο για 5 μέρες και μετά το είχα μετανιώσει πικρά....

HONDA !!!!
Reply
Old Aug 21, 2008 | 12:26 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Aug 21 2008, 11:24 AM
κι εγώ, ενώ το είχα πάρει απόφαση να το δώσω, πήγα επίδαυρο για 5 μέρες και μετά το είχα μετανιώσει πικρά....

HONDA !!!!
Το αλλο ΣΚ, τελευταιο του καλοκαιριου, θα παω προς Ναυπλιο απο αυτη τη διαδρομη. Πολυ ωραια θα περασουμε για αλλη μια φορα.
Reply
Old Aug 21, 2008 | 12:38 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by energetic,Aug 21 2008, 12:26 AM
Το αλλο ΣΚ, τελευταιο του καλοκαιριου, θα παω προς Ναυπλιο απο αυτη τη διαδρομη. Πολυ ωραια θα περασουμε για αλλη μια φορα.
Είναι πραγματικά, φανταστική διαδρομή!!
Και φοβερή για Cabrio..
Ισως η μόνη που μ'αρέσει για ανοιχτό αμάξι..
Και αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι πως τόσα χρόνια η άσφαλτος κρατάει τόσο καλά...
..που εδώ, 2 δρόμους πάνω απ'το σπίτι μου, έστρωσαν άσφαλτο πριν 6 μήνες και τώρα τον βγάζω όλο με το πλάι με 3ες!!!!Λες και έχει χιονίσει ..
Reply
Old Aug 21, 2008 | 01:14 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Με τριτη? χαχαχαχαχαχα
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:14 AM.