Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Apr 11, 2012 | 03:23 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

μπραβο ρε βαγγο ωραια βιντεακια και καλος χρονος για τα δεδομενα

αντε και την επομενη φορα με καλυτερο σεταπ. παντως με τα σλικ οι αντιδρασεις ειναι γενικοτερα ατσαλες στο σ2000 και σιγουρα θελει πισω 255...

απο οκτωμβρη με καινουρια ασφαλτο πλεον θα ψαχτουμε παρεα...αντε να δουμε και κοντο vs μακρυ στην πιστα
Reply
Old Apr 11, 2012 | 06:00 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

ωραιος βαγγο κ τα βιντεακια σου πολυ ωραια....
κ εις κατωτερα λοιπον
Reply
Old Apr 11, 2012 | 11:28 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Μπράβο ρε Βαγγέλη! Πολύ σας χαίρομαι εσάς τους πάνω...
(ποιός είχε την ιδέα να βάλεις τα μαλακά πίσω και όχι μπροστά όπως θα σκεφτόταν ίσως κάποιος λογικός άνθρωπος...;;; )
Μην αγχώνεστε.. την άλλη φορά μπείτε με κανένα radial τύπου goodyear ή pirelli που είναι σκυλιά και πετάξτε τα την πρώτη μέρα.. μετά βάζετε άλλα πάλι του πεταματού.. πριν μερικά χρόνια, με θυμάμαι με gremaki και nabu, να γυρίζουμε όλα τα βουλκανιζατέρ της Αθήνας με φακούς και να ψάχνουμε τα λάστιχα που είχαν αφήσει για ανακύκλωση οι λαστιχάδες.. Βρήκαμε πολλά καλά κομμάτια που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.. και πριν από αυτό ακόμη, κυκλοφορούσα με κάτι pirelli από νυχτερινή βόλτα για σχεδόν 1 χρόνο.. είναι απίστευτο τί πράγματα μπορεί να πετάξει ο κόσμος

Reply
Old Apr 12, 2012 | 02:31 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Μπράβο φίλε μου που πέρασες καλά και για τους χρόνους σου

Δυστυχώς, ενώ ήταν κανονισμένο να ανέβω, με "πούλησε" ο τύπος που θα έφερνε τα λάστιχα, οπότε τελικά έμεινα Αθήνα με το παράπονο. Χαίρομαι που περάσατε όλοι καλά και που η διοργάνωση κύλησε ομαλά, χωρίς απρόοπτα.
Reply
Old Apr 12, 2012 | 02:39 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

@ s2k_cy

Από τα δεδομένα της τηλεμετρίας και μόνο, φαίνεται οτι η μεγάλη διαφορά γίνεται στις γρήγορες καμπές Κ2-3 και Κ5. Το csl σου δίνει τόσο καλύτερη εμπιστοσύνη σε σχέση με το s ή απλά είναι καθαρά θέμα ελαστικών;;; Το λέω γιατί στο συγκριτικό που έβαλες μεταξύ του φίλου σου και εσένα με το csl, φαίνεται οτι πλέον εμπιστεύεσαι και εσύ το αμάξι στις γρήγορες αυτές καμπές. Η Κ2-3 από το σχεδιάγραμμα φαίνεται οτι μπορεί να γίνει και μία στροφή με διπλή κορυφή. Ισχύει ή η απόσταση τους δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρω για τις πληροφορίες που μοιράζεσαι μαζί μας
Reply
Old Apr 12, 2012 | 04:36 AM
s2k_cy's Avatar

@ntz η τηλεμετρία που εχω με το συγκριτικό s2000 vs csl ΔΕΝ ειναι και τόσο αντιπροσωπευτική διότι εκει εγω ειμαι στο 2 τρακ ντεϊ μόνο και ο φίλος με το csl 4-5. Εγω εκανα πειραματισμούς με τις γραμμές μου. Στο συγκριτικο εμένα με τον κολλητο, ειχα ξεκαθαρίσει τις γραμμές μου γι αυτό η ομοιότητα στη γραφική παράσταση. Την επόμενη φορά θα βάλω πιο πρόσφατες τηλεμετρίες.

Η Κ2-Κ3 ναι περνεται με ενα apex στη μέση. Με το s2000 εκει περνάω την K2 και μετά αμέσως μπαίνω στα φρένα, το csl φρενάρει πριν την Κ2 και στη καλύτερη περίπτωση ακριβώς πάνω στο apex της Κ2, δίοτι μεταφέρει αρκετά km απο την εξοδο της Κ1 μέχρι την Κ2. Σε εκεινο το συγκριτικό μάλιστα το csl ειχε πάνω του πιο κοντο κοροπηνιο 20% αν δεν κάνω λάθος, αρα μαζευε γρήγορα τα km.

Να και μία φωτο με τα apex. Αυτά τα εβαλε ο Ιαπωνας (Hiroki Furuse) που έχει σχεδιάσει την πίστα και πιστευει ειναι τα ιδανικά. Ειχα παρακολουθήσει ''σεμινάριο'' αγωνιστικης οδήγησης που εγινε πριν κανα μήνα.

Πρασινο = early apex
Μπλε = geometrical apex
Κοκκινο = late apex

Reply
Old Apr 12, 2012 | 11:05 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
αντε και την επομενη φορα με καλυτερο σεταπ. παντως με τα σλικ οι αντιδρασεις ειναι γενικοτερα ατσαλες στο σ2000 και σιγουρα θελει πισω 255...

απο οκτωμβρη με καινουρια ασφαλτο πλεον θα ψαχτουμε παρεα...αντε να δουμε και κοντο vs μακρυ στην πιστα
Έτσιιιι..Ας είμαστε καλά και από Οκτώβρη όλοι παρέα θα κάνουμε τις δοκιμές μας και θα ξαναευχαριστηθούμε οδήγηση...
Χμμμ...Θα ήθελα πάντως και κανένα άλλο S2000 με εργοστασιακή μετάδοση εκτός απ'το δικό σου Κωστάκη για την διεξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων...
Βάλε το δεύτερο video σε full screen και 1080p και παρατηρησε από το 3:13 και μετά τι μου πετάει ο Αλέξης από marbles και σκουπιδάκια για να καταλάβεις πόσο βρώμικη ήταν που σου έλεγα η γραμμή στις Κ13-14-15..

Originally Posted by tomidis
ωραιος βαγγο κ τα βιντεακια σου πολυ ωραια....
κ εις κατωτερα λοιπον

Originally Posted by uma_chikara
Μπράβο ρε Βαγγέλη! Πολύ σας χαίρομαι εσάς τους πάνω...
(ποιός είχε την ιδέα να βάλεις τα μαλακά πίσω και όχι μπροστά όπως θα σκεφτόταν ίσως κάποιος λογικός άνθρωπος...;;; )
Μην αγχώνεστε.. την άλλη φορά μπείτε με κανένα radial τύπου goodyear ή pirelli που είναι σκυλιά και πετάξτε τα την πρώτη μέρα.. μετά βάζετε άλλα πάλι του πεταματού.. πριν μερικά χρόνια, με θυμάμαι με gremaki και nabu, να γυρίζουμε όλα τα βουλκανιζατέρ της Αθήνας με φακούς και να ψάχνουμε τα λάστιχα που είχαν αφήσει για ανακύκλωση οι λαστιχάδες.. Βρήκαμε πολλά καλά κομμάτια που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους.. και πριν από αυτό ακόμη, κυκλοφορούσα με κάτι pirelli από νυχτερινή βόλτα για σχεδόν 1 χρόνο.. είναι απίστευτο τί πράγματα μπορεί να πετάξει ο κόσμος

Έτσι μας βλέπω κι εμάς σε λίγο Λιάκο μου.. Μην αδικείς όμως τα παιδιά από κάτω..Είστε πολλοί που κρατάτε την σημαία ψηλά και σας χαίρομαι κι εγώ..Το ίδιο και τα παιδιά στην Κύπρο απ'όσα διαβάζω....
Η ιδέα για την μαλακή γόμα πίσω ήταν δική μου..
Το σκεπτικό δεν είχε να κάνει με την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ή την αποτελεσματικότητα, αλλά την αντοχή τους στο διάστημα των δυο αυτών ημερών, δεδομένου ότι τα μπροστινά και ειδικά το μπροστά-αριστερό τρώει το μεγαλύτερο ζόρι από τα υπόλοιπα..Δεν είναι τυχαίο κιόλας ότι το μπροστά αριστερό παρόλο που ήταν από αυτά με την πιο σκληρή γόμα, έβγαλε πρώτο τα λινά του...Σίγουρα με μια καλή ευθυγράμμιση ή ένα διαφορετικό τρόπο οδήγησης μπορούν να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα αλλά όχι σε τρομερό βαθμό ώστε να έβαζα την μαλακή γόμα μπροστά(ειδικά με αυτές τις θερμοκρασίες)..

Originally Posted by ntz
Μπράβο φίλε μου που πέρασες καλά και για τους χρόνους σου

Δυστυχώς, ενώ ήταν κανονισμένο να ανέβω, με "πούλησε" ο τύπος που θα έφερνε τα λάστιχα, οπότε τελικά έμεινα Αθήνα με το παράπονο. Χαίρομαι που περάσατε όλοι καλά και που η διοργάνωση κύλησε ομαλά, χωρίς απρόοπτα.
Το έμαθα δυστυχώς Γιάννη..
Δεν πειράζει από Οκτώβρη, όλο και κάτι θα κανονιστεί να τα πούμε κι από κοντά..
Reply
Old Apr 14, 2012 | 03:25 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Πολλές φορές μπαίνω στο site αλλά για να γράψω σε τέτοια θέματα που μου αρέσουν πολύ πρέπει να έχω διάθεση και χρόνο για να τα γράψω σωστά.

Θα λέω πάντα ότι μου αρέσει να διαβάζω νέα και οδηγούς S2000 σε πίστες!!

Χαίρομαι αφάνταστα είτε είναι σε Κύπρο, σε Ελλάδα, σε Ταγκανίκα, δεν με νοιάζει!! Αρκεί αυτό το ευλογημένο αμάξι να είναι στο στοιχείο του και να ουρλιάζει 7 με 9 συνέχεια!!

Κωστή εσένα σου έδωσα τα εύσημα και σε προηγούμενο πόστ και ξανά πάλι τα ίδια που βλέπουμε τηλεμετρίες και γενικότερα ψάξιμο όσων αφορά όλα αυτά που κάνεις εσύ και το αμάξι σου!! Μπράβο και στο φιλαράκι με το Μ3 που σπρώχνει την κατάσταση και μορφώνει κιόλας!
Ο δε ΝΤΖ ξεφεύγει όπως πάντα όντας ικανός να αναλύει τηλεμετρίες απο πίστες που δεν έχει δει και να τις φέρνει στο μυαλό του σαν να της έχει μπροστά του!

Στα των Βορείων!! Εγώ ήμουν εκεί σε κατάσταση βόλτας να τους θαυμάσω να γυρνοβολάνε τα Εσάκια τους!!
Στέρηση όπως κάθε φορά που βλέπω το αμάξι μας μέσα σε πίστα και δεν έχω εκεί το δικό μου να το μαστιγώσω.

Ένα μεγάλο μπράβο για τους χρόνους σας παίδες και για τον χαβαλέ που κάνατε!! Περίμενα να κάνετε battle και την Κυριακή ρε γμτ να σας δω να τρώγεστε αλλά τελικά μπήκατε σκορποχώρι μέσα και τσάμπα περίμενα εγώ μέσα στην πίστα μαζί με τον φωτογράφο να σας θαυμάσω!

Βαγγελάκι τα βιντεάκια είναι σούπερ, με μουσική επένδυση όπως τους αρμόζει πολύ καλή και πολύ χαλαρωτική!!

Να είμαστε πάντα καλά, να έχουμε δουλίτσες για να μπορούμε να κάνουμε και τα γούστα μας και να τα λέμε στις πίστες που γίνονται όλο και πιο απαγορευτικές έτσι όπως πάνε τα πράγματα.
Reply
Old Apr 14, 2012 | 03:48 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu
Περίμενα να κάνετε battle και την Κυριακή ρε γμτ να σας δω να τρώγεστε αλλά τελικά μπήκατε σκορποχώρι μέσα και τσάμπα περίμενα εγώ μέσα στην πίστα μαζί με τον φωτογράφο να σας θαυμάσω!
Γκούχου γκούχου, εεεε το Σάββατο κύριε Nabu τι ακριβώς κάναμε και χάσαμε όλα τα battles;;;
Την Κυριακή ρε συ αφού είδες ότι εγώ έμεινα με τα λινά και από το μεσημέρι και μετά περιορίστηκα σε συνοδήγηση και βοήθεια στα υπόλοιπα παιδιά εντός και εκτός πίστας..
Στο μοναδικό αξιόλογο που μπήκαμε, ο Αχιλλέας έμεινε από βενζίνη, ο Colin νόμιζε ότι έπαθε κάτι και βγήκε και αυτός, κι έμεινα μόνος να παίζω με τα Subaru και τα 106...
Δεν πειράζει..Την επόμενη φορά...
Για να σε αποζημειώσω πάρε μια γεύση από Σάββατο:
http://www.youtube.com/watch?v=tcm9K...ature=youtu.be

Για να ξέρεις και τι βλέπεις μιας που σίγουρα θα χαθείς κάπου λόγω των διαφορετικών πλάνων, η εκκίνηση ήταν να δοθεί όταν θα ήμασταν και οι τέσσερις ρολαριστοί με 80-100km/h (τύπου Le Mans) από τον Λάμπρο..Αλλά ξέρεις πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα...Λίγο η βιασύνη, λίγο η ασυννενοησία, λίγο ο κλασσικός ο Έλληνας που έρχεται με φόρα από πίσω με την τρίτη στους κόφτες(ονόματα δε λέμε,υπολήψεις δεν θίγουμε αλλά φοράει μια Greddy εξάτμιση που ανασταίνει και νεκρούς ) εκιννήσαμε όπως να ναι..Στα επόμενα πάντως βελτιώθηκαν οι εκκινήσεις..

Ο Colin από νωρίς με μια γενναία βουτιά στα φρένα πήρε τα ηνία μέχρι τον δεύτερο γύρο όπου βλέποντας τα ντουμάνια που έβγαζε η Hondaρα του στις κλειστές στροφές αποφάσισε να σηκώσει το πόδι απ'το γκάζι(έτσι λέει τουλάχιστον )...Ο Αλεξάκης με το 106 πήρε την θέση του από εκεί και πέρα, μέχρι να ξεκινήσω στον τρίτο γύρο την λυσαλέα αντεπίθεση μου (λέμε και καμιά μ@λ@κί@ να περνάει η ώρα έτσι;; )..
Το rallye αποδείχτηκε εύκολο θήραμα του S2k μου, που πέρασε μπροστά στα φρένα της Κ5 στον τρίτο γύρο, αλλά εκεί που διαφαινόταν μια άνετη επικράτηση το υπερβολικά αισιόδοξο φρενάρισμα μου στον επόμενο γύρο από τα 50-60 μέτρα στην Κ1, και το βράσιμο των πίσω Dunlop προκάλεσαν το ξενέρισμα στην ακάθαρτη γραμμή και μια μεγαλοπρεπέστατη σβούρα 360 μοιρών έπειτα από 6-7 απανωτές σφαλιάρες...Το 106 επανήλθε στην πρώτη θέση και έμεινε εκεί μέχρι και τον τερματισμό..Πίσω του ο Colin τερμάτησε δεύτερος ενώ ο Αχιλλέας τα βρήκε λίγο σκούρα κάπου μεταξύ Κ15 και Κ16..

Στις επόμενες μάχες βέβαια πήραμε το αίμα μας πίσω και με το παραπάνω, αλλά άντε μη σε πρήζω άλλο..

Υ.Γ. Το όλο σκεπτικό από την αρχή ήταν να συμμετέχουν πρώτα απ'όλα άτομα που γνωρίζονται μεταξύ τους(και εμείς οδηγούμε καθημερινά μαζί και ο ένας ξέρει απέξω κι ανακατωτά τον άλλο), και αυτοκίνητα που να μην έχουν διαφορά στα γυρολόγια τους μεγαλύτερη από 1.5 με 2 δευτερόλεπτα..
Υ.Γ.2 Δυστυχώς δεν είναι όλα τα πλάνα υψηλής ποιότητας αλλά έστω και μια μικρή αίσθηση την δίνουν..Όντως πολύ μικρή όμως γιατί ότι και να λέμε για τα battles είναι αδύνατον να αποτυπωθεί στον φακό το πόσο πολύ σου ανεβάζουν την..την.. αδρεναλίνη..
Reply
Old Apr 16, 2012 | 09:52 AM
Colin mc rae's Avatar

Μετα απο την κρεπαλη των ημερων μπορω να πω οτι ο κολλητος ο tazio με καλυψε σε ολα.

Μπηκα στο forum και ξαφνικα πηρε ζωη στα αναλογα topics μιας και η εμπειρια που ειχαμε αυτη την φορα στην πιστα ηταν κατι παραπανω απο εκπληκτικη.Αξεχαστο τετοιο "φαγωμα" δεν ειχα ξαναζησει ποτε αλλωτε και μαλλιστα "εγω" ψειρας 1ο σταδιο κατω απο τον FUN να μην με νοιαζουν ουτε πετραδακια ουτε τπτ παρα μονο η αδρεναλινη να ειναι στις 9.000 rpm!

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα ξαναζησει ποτε την λεξη "battle" μεσα στην πιστα παρα μονο απο κατι videακια στο youtube οπως σχεδον ολοι που τους αρεσει η εννοια motorsport.Ειναι απιστευτο να ρολλαρεις να κουνιετε η σημαια και ξαφνικα χωρις πραγματικα να το θελω να βουταω τελευταιος στα φρενα με τρελο πεισμα και να παιρνω τα ηνια για 2 γυρους τουλαχιστον εχοντας τον νου μου απο την μια να μην με περασουν τα λυσαλεα σκυλια που ηταν ετοιμα να με καταβροχθησουν απο πισω και απο την αλλη να μην κανω κανενα λαθος οδηγικο ωστε να αποδεχτω μειωση θεσης.Και ειδικα της πρωτης που ειχα.Επρεπε πασε σε θυσια να εκμεταλευτω την πιστα που σχεδον μπροστα μου ηταν αδεια και συναμα να μπορεσω να διεκδικισω την πρωτια που ειχα ως το τελος.Ενιωθα σαν τον Κεντερη οταν τον κυνηγουσαν οι μαυροι απο πισω.......Ακομη το μυαλο μου ειναι εκει.

Ισως ο κωσταντινος (και τον ευχαριστω για την παρεα στο γυρισμο) να ηταν ο μονος που με καταλαβαινε οταν φυγαμε απο την πιστα γυρισε και μου ειπε.....
"δεν ειναι γαματο να φευγεις ξεγκ@υλωτος απο την πιστα" με ακεραιο το αμαξι σου και να σκεφτεσε οτι ολα ηταν τοσο τελεια.
Λεω απο το στομα μου το πηρες μολις!!!!

Σιγουρα οι μπαταριες γεμιζουν για αρκετο καιρο τουλαχιστον μεχρι το επομενο trackday.

H οργανωση αψωγη φιλικη μεχρι εκει που δεν παει....σιγουρα το καλυτερο event που εχω παρει μερος ολα αυτα τα χρονια.

Υγ:Για καποιους που δεν τερματισαν πρεπει να τονισω οτι τερματισα πρωτος και οχι δευτερος οπως αναφερθηκε!!!!
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:54 PM.