Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Apr 9, 2012 | 07:21 AM
s2k_cy's Avatar

εχω μετρήσει στα πρωτα track day. Κυμαινωνται απο 0,9 μέχρι 1,1 στις στροφές. Τωρα ειναι δυσκολο να σου ποστάρω ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πίνακα της τηλεμετρίας. Δεν τα εχω κιόλας, ο φίλος με το csl τα εχει. Αυτός ειναι ο γκουρου της τηλεμετρίας και αμα τυχει να πάμε μαζι βάζει το gps και στο δικό μου αμάξι.
Reply
Old Apr 9, 2012 | 08:20 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by s2k_cy
εχω μετρήσει στα πρωτα track day. Κυμαινωνται απο 0,9 μέχρι 1,1 στις στροφές. Τωρα ειναι δυσκολο να σου ποστάρω ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πίνακα της τηλεμετρίας. Δεν τα εχω κιόλας, ο φίλος με το csl τα εχει. Αυτός ειναι ο γκουρου της τηλεμετρίας και αμα τυχει να πάμε μαζι βάζει το gps και στο δικό μου αμάξι.
Με μαμά ελαστικά ?
Reply
Old Apr 9, 2012 | 01:21 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Έτσι απο περιέργεια, γιατί ρωτάς Γιάννη?
Reply
Old Apr 9, 2012 | 03:31 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by Nabu
Άμα σου πω ότι κι εγώ το ίδιο αναρωτιόμουν...
Reply
Old Apr 9, 2012 | 10:21 PM
s2k_cy's Avatar

Originally Posted by S2johnyK
Originally Posted by s2k_cy' timestamp='1333984909' post='21590060
Με μαμά ελαστικά ?
με τα Potenza REOO2 Adrenaline
Reply
Old Apr 9, 2012 | 10:28 PM
s2k_cy's Avatar

Originally Posted by Nabu
θελει να δει μήπως το κράτημα των λαστίχων που του ειχα ανφέρει παλια μήπως???

Για μιλα ρε Τζων!!!!
Reply
Old Apr 10, 2012 | 02:41 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Μάλλον το κράτημα της πίστας....
Μπράβο και από εμένα πρώτα γιατί χαίρεσαι το αμάξι σου και μετά για τις επιδόσεις σου.
Εγώ καταλαβαίνω οτι η πίστα βγάζει αρκετή πρόσφυση. Μπορείς να αναφέρεις κανένα χρόνο μπροσθιοκίνητου-τετρακίνητου;;; Επίσης, για τι θερμοκρασίες περιβάλλοντος μιλάμε;;
Reply
Old Apr 10, 2012 | 04:32 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

ρε, τί έχετε πάθει με θερμοκρασίες, G, υγρασία, αέρα κ.ο.κ...
Σημασία έχει ότι πέρασε καλά ο άνθρωπος και ότι δεν προβληματίστηκε για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, όπως παλαιότερα..
Επομένως, αφού όλα ήταν όπως τα ήθελε, τί ανάλυση να κάνουμε...;;;

Και οκ.. για το αρχείο, ας ανεβάσει κάποια στιγμή την τηλεμετρία του και την τηλεμετρία της csl, να συγκρίνουμε..
Reply
Old Apr 10, 2012 | 09:15 AM
s2k_cy's Avatar

Θερμοκρασία περιβάλλοντος, τη συγκεκριμένη μέρα γύρω στους 15βαθμους συννεφια. Ο ηλιος δεν έβλεπε την πίστα. Τωρα φυσικά θα αρχίσει να ανεβάζει θερμοκρασίες.

To αμάξι όπως είναι το νιωθω οτι μπορεί να πάει και αλλο κάτω. Αν δεν ειχα πρόβλημα με τα φρένα τη συγκεκριμένη μέρα ΑΝΕΤΑ θα εμπαινα στο 1:17,7. Δυστυχως θα περιμένω. Η συγκεκριμένη μέρα, λόγω θερμοκρασίας και συννεφιάς ''εδινε'' καλους χρόνους. Τωρα με την ζέστη δυσκολο. Το αμάξι θέλει κάμπερ αλλά πρεπει να αλλάξω τις ΟΕΜ καμπεροβιδες πίσω που έχουν προβλημα, 2 μήνες κάθονται πάνω στο γραφείο, μέσα στο φάκελο αποστολής . Γενικώς δεν το πολυζορίζω το αμάξι, ουτε θέλω να το βελτιωσω για καλυτερους χρόνους, διότι για να κτυπήσω χρόνους κοντά στο ρεκορ για πολτικα 1:11,0 χρειαζεται πιο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ αμάξι. Αρα κάνουμε υπομονή για εκεινη την ονειρεμένη μέρα. Προς το παρόν απλώς διδασκόμαστε.

Οσο αφορά μπροστινοκίνητα ενα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ EP3 typer που ήταν εκεί την Κυριακή με ΣΕΜΙΣΛΙΚ εγραψε 1:19,433

Τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τετρακίνητα απο 1:14 χαμηλα μέχρι και 1:17 ψηλα. πχ STI RA-R 1:15,638 (ψαξτε λίγο το RA-R, ειναι ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ κατι σαν csl για subaru ), EVO IV 1:14,739 , Subaru Impreza 1:17,730. Γενικώς τα τετρακίνητα ειναι σε όλο το φασμα χρόνων. Τα παραπάνω αμάξια ειναι με σεμισλικ.

Βασικά εκείνη την μερα ειμουν ο μόνος με ρατιαλ και ΜΑΜΑ αμάξι.

Το csl του κολλητου ήρθε πρώτο Overall με 1:11,160 και εχει το ρεκορ πιστας για πολιτικα (http://www.hankook-racing.com/news/2012/01/31/3) με λαστιχο HANKOOK Z214 C51.
Αυτό το λάστιχο χρησιμοποιείται ΑΡΚΕΤΑ απο πολλα παιδιά εδω. Υποτιθετε ειναι DOT Aprooved semi αλλα @ρχιδι@ ειναι καθαρό σλικ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, φυσικά αυτός ειναι ο μεγάλος καυγάς που εχω με τον κολλητο. 4 αυτοκίνητα (csl, subaru κλπ) που το χρησιμοποιησαν επεσαν αμέσων 3,5 δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα το ενα Subaru που γράφει τωρα κοντά στο 1:15 εγραφε παλιά με radial λαστιχο πιο ψηλό χρόνο απο μένα, κοντά στο 1:19.

Οσο αφορά το s2000 μπορεί να κτυπήσει πολύ χαμηλους χρόνους ΑΛΛΑ θέλει δουλεια. Παράδειγμα το σ2000, το μαυρο (του φίλου Δημητρη, εχει ποστάρει κάποιες φώτο στο Cypriot owners section) εχει κάνει 1:16,7 με νιτρον αναρτησεις, R1R λάστιχο, 2,5 μοιρες κάμπερ all around νομίζω, βγαλμενη την καρέκλα συνοδηγου και τις διάφορες βελτιώσει που εχει πάνω. Με ενα καλό σεμισλικ κατεβαινει αρκετά πιο κάτω.

Φυσικά μέχρι τωρα ΚΑΝΕΝΑ σ2000 δεν μπήκε με σεμι μέσα, ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ .

Οσο αφορα τηλεμετρίες (νομίζω κάπου τις ξαναπόσταρα) οριστε:

Συγκριτικό s2000 με το csl

κοκκινο = csl
μπλέ = s2000

Συγκριτικό μεταξύ εμένα και του κολλητου. Αμάξι, η csl, λάστιχα Kumho V70A, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΥΠΕΡΣΤΡΟΦΗ, εκανα 1-2 γυρους και σταμάτησα, ο κολλητος οσο και αν το πάλαιψε εγραψε 1:13 ψηλα. Το αμάξι ΑΚΟΥΓΕ απολυτα μπροστα, αλλά το πίσω ΔΕΝ ακολουθουσε. Το προβλημα ήταν τελικα το υπερβολικο τοε μπροστα (το csl εχει ρυθμιζόμενα τοπ μαουντς και ανοιγουμε κάμπερ στη πίστα). Οταν φέρουμε τα τοπμαουντς στα σημεια που εχουμε χαραξει, το αμάξι εχει μπροστα καπου στις 3,7 μοιρες. Απο το πολυ ανοιξε κλεισε χαλάσαν τα τοε και το αμάξι ήταν Γ@ΜΙΣΕΤ@. Η ζεστη φυσικά εκεινη την μέρα ήταν αρκετη και το αμάξι εκανε ολίγον καλλιτεχνικό πατιναζ.

εγω μπλε 1:14,6
κοκκινο κολλητος 1:14,0

Αποσταση

Χρονος

και το 1:11,0 το ρεκορ του csl

Η πίστα
Reply
Old Apr 11, 2012 | 02:54 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Πολυ δυσκολο να συγκεντρωθεις στην δουλεια μετα απο το καλυτερο trackday που εχεις παρει μερος στη ζωη σου..
Η ατελειωτη οδηγικη ευχαριστηση, ο απιστευτος χαβαλες, το τρομερο παρειστικο κλιμα και ενα αυτοκινητο με το οποιο εισαι κατι παραπανω απο ερωτευμενος, σε πιεζουν να ρωτησεις αυτο που σκεφτεσαι απο το βραδυ της Κυριακης και μετα: Ποτε θα γινει το επομενο trackday (ειδικα του motorsport-spec στο οποιο ειμαστε αρκετοι απο εδώ μεσα);;;

Όσον αφορα το οδηγικο κομματι, ηταν η πρωτη φορα (στην ουσια) που εβαλα το S2000 στις Σερρες και αυτο σε καθε session φροντιζε να ζωγραφιζει στο προσωπο μου το γνωστο ηλιθιο χαμογελο του ανθρωπου που εχει περασει καλα, αλλα χωρις να εχει πολυκαταλαβει με τι ακριβως. Το Σαββατο αν και δεν ξεκινησε καλα με ενα σκασμενο λαστιχο στον δρομο προς τις Σερρες και την ασχημη κατασταση της πιστας, απο το μεσημερακι και μετα μολις υλοποιηθηκε(αρκετες φορες ) η απιστευτη εμπνευση του Αχιλλεα περι battles(κατι σαν μινι ενιαίο αλλά με διαφορετικά αυτοκίνητα και για λιγους γυρους) ολα ηταν ιδανικα στο υπολοιπο διημερο και φυγαμε σκασμενοι απο οδηγικη απολαυση και ευχαριστηση..

Στο θεμα των χρονων λιγο η κατασταση της πιστας, λιγο η πολυ μαλακη γομα των πισω σλικ της Dunlop και η πολυ στενη τους διασταση(235/45/17, ενω το αμαξι φωναζει οτι πισω θελει 255+), λιγο η δικη μου απειρια και κουλαμαρα, λιγο οτι δεν προλαβα να πάω στον Μπάμπη για ευθυγραμμιση και μπηκα με αυτην που εχω στον δρομο εδω και 1.5 χρονο(ok σταματαω εδω τις δικαιολογιες.. ) συντελεσαν στο να απεχει κατα πολυ ο καλυτερος μου χρονος ( 1.35.4 ) απο τον χρονο που μπορει να γραψει ενα S2000 που εχει ενα μοτερ σε πληρως εργοστασιακη μορφη και 2-3 μικροεπεμβασεις στα σημεια που ποναει(στις εργοστασιακες δαγκανες εχουν μπει Carbotech XP8 μπροστα και DS2500 πισω,κοντυτερο κορωνοπηνειο και Bilstein PSS με 60αρια ελατηρια, μιας που ειναι το καθημερινο μου αυτοκινητο και προτιμω το μαλακo setup για βουνισιες διαδρομες)..
Δυστυχως το απογευματακι της Κυριακης που ειχαν πεσει και οι θερμοκρασιες, τα Dunlop ειχαν βγαλει λινα και δεν μπορουσα να μπω απο τις 15:00 και μετα..
Δυστυχως με το στρωσιμο του νέου ασφαλτοταπητα στην πίστα των Σερρών δεν θα καταφερω να εχω αλλα δεδομενα στο θεμα των χρονων, αλλα ουτως η αλλως δεν ειμαι χρονολαγνος αρα και λιγη σημασια εχει για μενα προσωπικα.

Τα φρενα που ήθελα να δω πως θα συμπεριφέρονταν μέσα στην πίστα ήταν σε γενικές γραμμές άψογα(βοηθούμενα σαφώς και από τα σλικ),με αρκετή δύναμη και χωρίς την παραμικρή ένδειξη κόπωσης(αν και βέβαια οι Σέρρες δεν τα ταλαιπωρούν ιδιαίτερα).
Η ανάρτηση όπως περίμενα λόγω μαλακών ελατηρίων δεν ήταν και ότι καλύτερο, και ειδικά στις Κ6-7-8 και Κ14-15-16 οι αλλαγές κατεύθυνσης ήθελαν αρκετή υπομονή μιας που η ανάρτηση δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του πλαισίου και των σλικ..Φυσικά αυτό το περίμενα και δεν με παραξένεψε..
Αυτό για το οποίο δεν έβγαλα ξεκάθαρα συμπεράσματα (και πιστεύω πως μόνο με τηλεμετρία θα λυθεί το ερώτημα τι γίνεται στην διάρκεια ενός ολόκληρου γύρου) είναι για το κοντύτερο κορωνοπήνιο(4.44) που φοράω.Σε στροφές όπως η Κ2 και η Κ5 πιστεύω ότι κερδίζω σε σχέση με την εργοστασιακή μετάδοση..Σίγουρα όμως χάνω στις ευθείες και σε στροφές όπως η Κ11..Στα Sακια δεν είμαι σίγουρος για το τι συμβαίνει..

Η μεγάλη απογοήτευση ήταν τα λάστιχα..Είχαμε φέρει από Αγγλία με τον ColinMcRae τα κλασσικά μεταχειρισμένα σλικ της Dunlop(235/45/17 μπρος-πίσω) και για να συμπληρωθεί η παραγγελία και να βγουν οι 4αδες όπως έπρεπε βάλαμε αναγκαστικά και 2 με μαλακή γόμα τα οποία και έβαλα πίσω στο δικό μου.Πίστευα ότι θα κρατούσαν τουλάχιστον για 2-3 γύρους σε κάθε session τον κώλο βιδωμένο και μετά θα άρχιζαν να γλιστράνε,αλλά δυστυχώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της γενικότερης κακής κατάστασης της πίστας, ενώ με την μούρη δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, η υπερστροφή εμφανιζόταν από τον πρώτο γύρο(και αρκετά άτσαλα μερικές φορές σε πατημένα κομμάτια)...

Μιας που δεν προσφεροταν για χρονους η πιστα, εβαλα την gopro στο Honda και βγηκαμε με τον ColinMcRae για 2-3 session μαζι..Ακομα και σε πολυ χαλαρους ρυθμους τα πισω σλικ ειχαν την ταση να γλιστρανε ηδη απο τον πρωτο γυρο μετα το ζεσταμα, οπότε σκεφτείτε τι γινόταν όταν προσπαθούσα να πάω πιο γρήγορα:

http://www.youtube.com/watch?v=jIRNu...layer_embedded

Παρόλα αυτά το διήμερο ήταν εκπληκτικό,χαρήκαμε όλοι μας οδήγηση και ήδη περιμένω από Σεπτέμβρη τα επόμενα trackdays...Αυτή τη φορά όμως με 80αρια ελατήρια(για το trackday μόνο) και καινούρια full slick (medium-hard γόμα με διάσταση 255 τουλάχιστον για πίσω)...Αν δουλέψει όπως έχω στο μυαλό μου το συγκεκριμένο setup τότε επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση των γραμμών για να πλησιάσουμε τα όρια του αυτοκινήτου..Μέχρι τότε, θα χαζεύω τα μουτράκια του S, θα ακούω Moby με ελαφρυά υπόκρουση από Greddy του Colin και Vtec και θα χαλαρώνω βλέποντας τον συννεφιασμένο ουρανό των Σερρών:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=UrWhQQcR9uI
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:50 AM.