Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Feb 17, 2009 | 08:31 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Εμφανισιακά μου αρέσουν, ελπίζω να σου ''κάτσει'' και το offset όπως το θες (για πες τιμές offset).
Τώρα για το ΤΟΥΟ θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά λογω βήματος (και μόνο) θα σου πρότεινα να εξετάσεις και τα Α048 της ΥΟΚΟ και μάλιστα σε 235/45/17 και 255/40/17 , για καλύτερο trail-braking,αν και εγώ θα εμένα στο δοκιμασμένο της Ηonda 215/45 και 245/40 με Α048 που βγαινει και copy σχεδον το βημα.

Τώρα για την γεωμετρία, εδω έχουμε ''ψωμί''. Είμαι σε όλα σύμφωνος για το μπροστά εκτός ίσως για το caster που εκεί το συζητάμε. Για πίσω όμως μάλλον αυτό που λειπει ειναι αυτο http://www.nengun.com/js-racing/roll-center-adjuster και οχι τοσο πολυ η σύγκλιση η όποια απο οσο γνωριζω βοηθα στο να ''βαρύνει'' το πισω μερος και να κατσει καλυτερα. Σκεψου πουν κοιτουν οι τροχοι σε ευθεια και στροφη στην μια περιπτωση και στην αλλη και θα παρεις μια ιδεα. Ισως επηρεασμενος απο το μιατα προσανατολίζεσαι σε μηδενικό ΤΟΕ αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως στο Σ (μπορουμε να κανουμε μια βολτα με το δικο μου στον καρτοδρομο να πουμε καποια πραγματα, αν θες βεβαια) και για το Camber πισω με βρισκεις παλι συμφωνο.

Επισης δεν ειπα οτι η σκληροτητα στην πιστα ειναι παντοτε καλη απλα υπεθεσα οτι στο προηγουμενο αμαξι σου ειχες σκληροτερη αναρτηση. Απλα πιστευω οτι αν ψαχτεις λιγο θα βρεις αυτο που σου ταιριαζει με αυτη την αναρτηση η οποια προς αποφυγη παρεξηγησεων ξεκαθαριζω οτι δεν ειναι πανάκια για πίστα.

Για το κάθισμα...πάσο. Η γλίστρα είναι γλίστρα απλά εμένα μου αρέσουν υπερβολικά για να τα αλλάξω.
Reply
Old Feb 17, 2009 | 08:35 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.

Φίλε NTZ τόσες μέρες συζητάμε γι΄αυτό,γι΄εκείνο,για το άλλο..Ρε το γουστάρεις το αμάξι σου ή όχι,το πήρες για να πουλήσεις μούρη ή για να γουστάρεις οδηγική απόλαυση,όπως την εξυγεί ο καθένας εδώ μέσα..το S το στρίβει,δεν το στρίβει,το πάει,δεν το πάει..το αμάξι από την μάνα του είναι ιδιορυθμο,πόσο μάλλον για τους ελληνίκους δρόμους..Τώρα να έχεις υπομονή ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου,όπως το θες με τις ευθυγραμίσεις του,το στήσιμο του γενικά..έχεις ένα καλό αμάξι,με καλά περιφερειακά και ίσως λίγο τραβηγμένο προς την διαφήμιση του-παρουσίαση του..στο χέρι σου είναι να το πας δυνατά γιατί μπορεί να πάει δυνατα..έχει το υπόβαθρο..
Reply
Old Feb 17, 2009 | 08:43 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Παντως +4 στον καθε τροχο πισω ισως ειναι λιγο υπερβολικο.
Να προτεινω κατι και αμα θες το κανεις αν δεν θες...και παλι φιλοι.
Τοποθετηση Roll Center Adjuster,αλλαγη ελαστικων με κατι ''ζορικο'' και μειωση της συγκλησης στο +2 ανα τροχο. Αν θες δοκιμαζεις και ξαναμιλαμε. Οτι χρειαστεις ΡΜ me
Reply
Old Feb 17, 2009 | 09:09 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Originally Posted by Nabu,Feb 17 2009, 12:13 AM
Σε αντίθεση με το βιντεάκι που υπάρχει στο youtube όπου στην Κ5 έχεις 2α τώρα λες ότι γύρναγες με 3η εκεί.

Δεν είναι αρκετά κρεμασμένη για την Κ5? Ομολογώ ότι και εμένα η 2α μου φαινόταν λίγο τραβηγμένη μιας που στην έξοδο της Κ5 ήσουν σχεδόν με κοφτιασμένη 2α και στην είσοδο της Κ5-2Α έπρεπε να κάνεις αλλαγή σε 3η αλλά προσεκτικά για να μην κάνει ο κώλος τα δικά του. Αλλά η 3η απο την είσοδο της Κ5 μου φαινόταν τραβηβμένη λύση. Ίσως αυτό να το έλυνε ένα τσουμπλέκι σαν αυτο του NTZ.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτά που έγραψες περιγράφουν λίγο και το δικό μου τρόπο οδήγησης της πίστας στο TD του Νοεμβριου. Εκτός του ότι εσύ βγαίνει με καμιά 10άρα χλμ παραπάνω. Δεν θυμάμαι να πέρασα τα 196 στο τέλος της ευθείας.

ΝΤΖ για πες μας τις εντυπώσεις σου απο το S στις Σέρρες. Γιατί λες ανάμεικτα συναισθήματα?

------------------------

Παίδες, σας παρακαλώ αν γίνεται να μείνουμε Ontopic. Οι κόντρες, τα ανοίγματα και οτιδήποτε άλλο παρελκόμενο έρχεται με αυτές είναι για άλλους χώρους και όχι εδώ.
η οδηγηση που περιεγραψα ειναι η γνωμη μου για να κανω χρονο,ομως πιστευω οτι η πιστα ειναι καταλληλη για να μαθεις απο πολλες πλευρες ενα αυτοκινητο και ειδικα το s και οχι μονο για να κυνηγας τον χρονο οσο για τα χλμ της ευθειας αν ''πουλησεις'' την κ15 ωστε να στριψεις με ανεση επιταχυνωντας στην κ16 θα δεις πιο πολλα χλμ.
Reply
Old Feb 17, 2009 | 12:30 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Feb 17 2009, 09:31 AM
Εμφανισιακά μου αρέσουν, ελπίζω να σου ''κάτσει'' και το offset όπως το θες (για πες τιμές offset).
Τώρα για το ΤΟΥΟ θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά λογω βήματος (και μόνο) θα σου πρότεινα να εξετάσεις και τα Α048 της ΥΟΚΟ και μάλιστα σε 235/45/17 και 255/40/17 , για καλύτερο trail-braking,αν και εγώ θα εμένα στο δοκιμασμένο της Ηonda 215/45 και 245/40 με Α048 που βγαινει και copy σχεδον το βημα.

Τώρα για την γεωμετρία, εδω έχουμε ''ψωμί''. Είμαι σε όλα σύμφωνος για το μπροστά εκτός ίσως για το caster που εκεί το συζητάμε. Για πίσω όμως μάλλον αυτό που λειπει ειναι αυτο http://www.nengun.com/js-racing/roll-center-adjuster και οχι τοσο πολυ η σύγκλιση η όποια απο οσο γνωριζω βοηθα στο να ''βαρύνει'' το πισω μερος και να κατσει καλυτερα. Σκεψου πουν κοιτουν οι τροχοι σε ευθεια και στροφη στην μια περιπτωση και στην αλλη και θα παρεις μια ιδεα. Ισως επηρεασμενος απο το μιατα προσανατολίζεσαι σε μηδενικό ΤΟΕ αλλα δεν ειναι ετσι ακριβως στο Σ (μπορουμε να κανουμε μια βολτα με το δικο μου στον καρτοδρομο να πουμε καποια πραγματα, αν θες βεβαια) και για το Camber πισω με βρισκεις παλι συμφωνο.

Επισης δεν ειπα οτι η σκληροτητα στην πιστα ειναι παντοτε καλη απλα υπεθεσα οτι στο προηγουμενο αμαξι σου ειχες σκληροτερη αναρτηση. Απλα πιστευω οτι αν ψαχτεις λιγο θα βρεις αυτο που σου ταιριαζει με αυτη την αναρτηση η οποια προς αποφυγη παρεξηγησεων ξεκαθαριζω οτι δεν ειναι πανάκια για πίστα.

Για το κάθισμα...πάσο. Η γλίστρα είναι γλίστρα απλά εμένα μου αρέσουν υπερβολικά για να τα αλλάξω.
Από offset έρχονται +49 παντού. Τα ΥΟΚΟ τα ξέρω, τα έχω φορέσει, για μένα είναι τα καλύτερο overall ημισλικ. Η τιμή του όμως δεν ανταποκρίνεται στην απόδοσή του. Μία σκέψη είναι να δοκιμάσω να φέρω καμία τετράδα Bridgestone 55s. Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει μακράν το καλύτερο ημισλικ ήταν το 540 της Bridgestone, αλλά δυστυχώ τα 55s δεν εισάγονται Ευρώπη. Θα δούμε.

Τα roll center adjusters τα ξέρω. Πριν καταλήξω όμως σε αυτά θα ψηλώσω λίγο να δώ τι επίδραση θα έχει και μετά βλέπουμε.

Originally Posted by kotsampas
Φίλε NTZ τόσες μέρες συζητάμε γι΄αυτό,γι΄εκείνο,για το άλλο..Ρε το γουστάρεις το αμάξι σου ή όχι,το πήρες για να πουλήσεις μούρη ή για να γουστάρεις οδηγική απόλαυση,όπως την εξυγεί ο καθένας εδώ μέσα..το S το στρίβει,δεν το στρίβει,το πάει,δεν το πάει..το αμάξι από την μάνα του είναι ιδιορυθμο,πόσο μάλλον για τους ελληνίκους δρόμους..Τώρα να έχεις υπομονή ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου,όπως το θες με τις ευθυγραμίσεις του,το στήσιμο του γενικά..έχεις ένα καλό αμάξι,με καλά περιφερειακά και ίσως λίγο τραβηγμένο προς την διαφήμιση του-παρουσίαση του..στο χέρι σου είναι να το πας δυνατά γιατί μπορεί να πάει δυνατα..έχει το υπόβαθρο..
Φίλε μου forum είναι αυτό και προορισμός του είναι οι συζητήσεις. Άλλωστε μου ζητήθηκε η άποψή μου και απάντησα. Το αν το γουστάρω ή όχι δεν είναι άσπρο-μαύρο. Πλέον επιλέγω αμάξια με βάση τις δυνατότητες και όχι αν γουστάρω ή όχι. Το s αγοράστηκε για να κάνει τα πάντα. Είναι πιό δυνατό από miata και για αυτό προτιμήθηκε, καθώς πρέπει να πηγαίνει καλά και στη ευθεία. Και τι πάει να πεί ιδιόρρυθμο;;; Ιδιόρρυθμο είναι και το 106, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Μπορείς να μου εξηγήσεις πώς να χαρείς ένα αμάξι όταν δεν μπορείς να το πάς "δυνατά" -όπως λές- σε βρεγμένο οδικό δίκτυο (γιατί τι στο διάολο, όσο αγκωνομάχος και να είμαι, μόνο γκάζι χρειάζεσαι στην ευθεία της εθνικής). Δεν έχω απαίτηση στην Κλεισθένους στο Γέρακα, τυπική ελληνική σαπουνίστρα, να κινείται με απίστευτους ρυθμούς. Και εν πάσει περιπτώσει επειδή προσπαθώ να διορθώσω κάποια προβλήματα που εντοπίζω στο αυτοκίνητο, δεν σημαίνει οτι δεν το γουστάρω. Η άποψη μου είναι οτι το s λόγω κινητήρα-μετάδοσης, κατανομής βάρους και πλαισίου-αμαξώματος πρέπει εύκολα να γράφει 1.30-35αρια στις Σέρρες, αλλά λόγω λάθος γεωμετρίας χαντακώνεται απίστευτα. Και δεν μιλάω μόνο για το δικό μου s .......
Reply
Old Feb 18, 2009 | 03:52 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Από offset έρχονται +49 παντού. Τα ΥΟΚΟ τα ξέρω, τα έχω φορέσει, για μένα είναι τα καλύτερο overall ημισλικ. Η τιμή του όμως δεν ανταποκρίνεται στην απόδοσή του. Μία σκέψη είναι να δοκιμάσω να φέρω καμία τετράδα Bridgestone 55s. Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει μακράν το καλύτερο ημισλικ ήταν το 540 της Bridgestone, αλλά δυστυχώ τα 55s δεν εισάγονται Ευρώπη. Θα δούμε.

Τα roll center adjusters τα ξέρω. Πριν καταλήξω όμως σε αυτά θα ψηλώσω λίγο να δώ τι επίδραση θα έχει και μετά βλέπουμε.
Φαίνεται το κατέχεις το ''άθλημα''. Το ίδιο offset all-around κάνει θαύματα (βλέπε js S2000 & Amuse S2000). Για την τιμή θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά ενδεχομένως να μπορούσες να την ρίξεις λίγο αν τα έφερνες απ έξω γιατί σαν βήμα είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο S2000. Απλά να γνωρίζεις ότι τα ΤΟΥΟ σε 215/245 βγαίνουν λίγο ''στενότερα'' και τα 225-235/255 αλλάζουν αρκετά το βήμα. Για τα Bridgestone που λες δεν τα γνωρίζω αλλά θα με ενδιέφερε μια ενημέρωση από μέρος σου όταν καταφέρεις και κάνεις ''δουλειά''.

Όσο για το roll center adjuster για να είσαι σε σημείο να πεις ότι δεν το χρειάζεσαι πρέπει να έχεις χαμήλωμα max all-around 1,5cm-2cm max ξαναλέω, αν έχεις χαμήλωμα έστω και 2,5cm θα το χρειαστείς και απ 'ότι μου έχουν πει και έχω δει κάνει δουλειά και μάλιστα καλή.

Γενικά καλό είναι να υπάρχουν άτομα μέσα σε ένα forum που να κάνουν πράγματα και να ξέρουν ΓΙΑΤΙ τα κάνουν και που αποσκοπούν. Κακά τα ψέματα το S2000 ''αναφέρεται'' σε γνώστες του αντικειμένου και για αυτό ο κάθε ιδιοκτήτης επιθυμεί να το φέρει στα μέτρα του, όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια, προκειμένου να του δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Επειδή όμως τα μέτρα και σταθμά του DS2000 μπορεί να είναι η μέρα με τη νύχτα με τα δικά σου πρέπει να ''ξαναστήσεις'' το αυτοκίνητο, όπως είπε και ο Χρήστος παραπάνω, με βάση τα γούστα σου και τότε θα δεις τι αμάξι είναι πραγματικά. Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Keep up the good work
Reply
Old Feb 19, 2009 | 04:28 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by ntz,Feb 17 2009, 08:55 AM
Κοίτα στη γεωμετρία το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται πίσω για αρχή. Έχει σύγκλιση +4mm στο κάθε τροχό, δηλαδή συνολικά +8. Είναι δηλ. οι τροχοί "κλειστοί". Είναι σίγουρο οτι θα το "ανοίξω" γιατί πιθανότατα εκεί αποτυπώνεται το πρόβλημα. Από camber πίσω είναι περίπου στις 2 μοίρες. Τώρα μπροστά το πρόβλημα είναι στην caster, έχει 6'45'', κάτι που φυσικά θα μειώσω μπάς και βελτιωθεί η αίσθηση του τιμονιού "μέσα" στην στροφή. Πιθανότατα με τη μείωση να έχω πιο "ελαφρύ" τιμόνι στην ευθεία, αλλά θα το δούμε αυτό. Camber μπροστά έχει 1', λίγο για μένα που έγω μάθει να δουλεύω από 2' και πάνω. Βέβαια οι μπροστινοί τροχοί στο s δεν φορτίζονται τόσο, οπότε πειραματικά θα κινηθώ. Από σύγκλιση έχει μηδέν και πιθανότατα να του δώσω λίγο θετική, της τάξης του 1mm μπάς και φιλοτιμηθεί το τιμόνι καθόλου. Και αυτά από βασικές ρυθμίσεις, γιατί αν πιάσουμε τους "βασιλικούς" πείρους και τo roll center, που πίσω λόγω χαμηλώματος είναι υπό του εδάφους, τότε κλάφτα χαράλαμπε.....
απ'ότι φαίνεται, μπροστά έχεις Uk setup.. Μου κάνει εντύπωση που δε σ'αρέσει το μπροστινό μέρος, μιας και η honda το προτείνει ως το πιο σκληροπυρηνικό στήσιμο..

Αν κοιτάξεις και στο αμερικάνικο και αγγλικό, μπροστά σπάνια παίζει περισσότερο κάμπερ από -1.5 μοίρα ...
Με μειωμένο κάστερ, δε νομίζω ότι θα δεις μεγάλη διαφορά..γνώμη μου ότι για το turn in, τελικά παίζει σημαντικότερο λόγο η σκληρότητα του πλαινού του ελαστικού και διατηρώντας το γύρω στο 6 με κάμπερ περίπου στο -1.5 είσαι οκ..

Για αρχή, θα σου πρότεινα να φτιάξεις λίγο το πίσω μέρος..
Τόσο το -2 κάμπερ και ειδικά το +4 σύγκλιση (δε το συζητάμε καν!!!!!) είναι υπερβολικά..
Το αυτοκίνητο με αυτό το στήσιμο στο πίσω μέρος πρέπει να είναι απίστευτα απότομο...!!

Αυτό που είπε και ο Γιάννης, είναι σωστό..
Βάλε σύγκλιση το πολύ +1 ( Γενικά είτε μπροστά είτε πίσω, καλό είναι η σύγκλιση ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης να παίζει : +0.8 <= σύγκλίση<= -0.6 )
και κάμπερ πάλι γύρω στο -1.5(-1.3')..
αν το θες μόνο για γραμμές και βιδωμένο κάτω, άσε -2...αλλά θα είναι κάπως πιο απότομο, χωρίς να κερδίζεις πολύ παραπάνω σε κρατήματα...

απο εκεί και πέρα , εσύ βλέπεις τί σου αρέσει...
Reply
Old Feb 19, 2009 | 06:46 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.

Originally Posted by uma_chikara,Feb 19 2009, 05:28 AM
........ χωρίς να κερδίζεις πολύ παραπάνω σε κρατήματα...

απο εκεί και πέρα , εσύ βλέπεις τί σου αρέσει...
Reply
Old Feb 19, 2009 | 07:13 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές. Θα ξεκινήσω από τη γεωμετρία του πίσω μέρος και θα δώ στην πορεία πως θα προχωρήσει το θέμα.

Υ.Γ. ΕΔΩ και ΕΔΩ θα βρείτε αναλυτικά τους χρόνους από το διήμερο.
Reply
Old Feb 19, 2009 | 11:56 PM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Re-post από τα Διάφορα, για όποιον ενδιαφέρεται:

Ενημερώνω ότι η πίστα στα Κιούρκα είναι στεγνή σήμερα Παρασκευή (παρά το χιόνι που έριξε χτες βράδυ) και σας περιμένει, μαζί με 2 παλιοχαρακτήρες από δω μέσα που είναι ήδη εκεί και αλωνίζουν .
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:18 AM.