Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Mar 26, 2009 | 01:25 AM
TasosR's Avatar
Registered User

Αισιο τελος ειχε η χθεσινη επισκεψη των 2 s2000 στην πιστα των Μεγαρων χωρις παρατραγουδα (εξοδοι, βλαβες, κλπ).
Τα συναισθηματα μας βεβαια στο τελος της διοργανωσης αναμικτα. Αφενος χαρηκαμε που μετα απο ενα χρονο περιπου ξαναμπηκαμε στην πιστα αφετερου φαγαμε ενα γερο "χαστουκι" και επανηλθαμε στην ελληνικη πραγματικοτητα!
Θυμαμαι πριν πολυ καιρο που καποιοι γκρινιαζαν για την ποιοτητα της πιστας.
Βγαινανε στα φορουμ και σκιζανε τα ρουχα τους απο την αγανακτηση τους για την κατασταση που επικρατουσε στην πιστα. Βεβαια ποτε δεν ειχαν πατησει το ποδι τους στην πιστα και ολοι τους γυριζανε στο 1.05 αν μπαινανε..
Ωσπου η πιστα εκλεισε... Αλλαξε χερια, διοικηση και καθεστως..
Τωρα μπαινεις μονο μεσω διοργανωσεων και αν..
Στην συγκεκριμενη διοργανωση ειμασταν απο τις 8 το πρωι και μεχρι τις 3.30 μπηκαμε ο καθενας 2 φορες απο 5 γυρους τη φορα. Δηλαδη 3 "καθαρους" γυρους αν αφαιρεσεις το ζεσταμα και το κρυωμα στην αρχη και το τελος αντιστοιχα.
Και το αντιτιμο για τους 6 αυτους γυρους? 60 ευρω!!!
Το γελοιοδεστερο ολων ειναι οτι για να δηλωσουμε συμμετοχη και να πληρωσουμε πηγαμε σε ενα παρκινγκ σουπερ μαρκετ καπου στον Α. Στεφανο κατω απο το αχνο φως μιας λαμπας. Κατι σαν δοσοληψια με ναρκωτικα..
Παιδια δεν φταινε μονο οι επιχειρηματιες για την καταντια αυτη.
Η πιστα δεν μπορει να συντηρηθει με 10 ανθρωπους.Δεν γουσταρουμε σαν λαος αυτο το σπορ. Ο Ελληνας ειναι ξερολας, δεν μπορει να ανεχτει το γεγονος οτι δεν ξερει να οδηγει. Αντι να μπει μεσα να ξεστραβωθει αναλωνεται στις βελτιωσεις και στα φουμαρα που γραφει στο ιντερνετ.
Τωρα μαλιστα εχει και δικαιολογια! Ποια πιστα ρε, σου λεει..
Ειναι πολυ πιο ευκολο να δωσεις 3-4000 ευρω να αλλαξεις-βελτιωσεις κατι στο αυτοκινητο και να "νιωσεις" αγωνιζομενος απο το να μαθεις να οδηγεις.
Φοβαμαι οτι καταντω γραφικος γιαυτο σταματω εδω.

Reply
Old Mar 26, 2009 | 04:24 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Θυμαμαι οταν πηγαινα στα Μεγαρα και προσπαθουσα να κραταω εσωτερικες γραμμες για να μη πεσω μεσα σε λακουβες! Η μιση στρωμενη και η αλλη μιση για κλαματα. Τελικα δεν ξαναπηγα για να μη σπασω το αμαξι μου. Γι'αυτο και μ'αρεσει το καρτοδρομο Αφιδνων επειδη εκει τουλαχιστον εχεις καλη (σχετικα) ασφαλτο. Οσο για Σερρες, καλα ειναι αλλα μακρια.
Reply
Old Mar 26, 2009 | 06:24 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by TasosR,Mar 26 2009, 01:25 AM
Αισιο τελος ειχε η χθεσινη επισκεψη των 2 s2000 στην πιστα των Μεγαρων χωρις παρατραγουδα (εξοδοι, βλαβες, κλπ).
Τα συναισθηματα μας βεβαια στο τελος της διοργανωσης αναμικτα. Αφενος χαρηκαμε που μετα απο ενα χρονο περιπου ξαναμπηκαμε στην πιστα αφετερου φαγαμε ενα γερο "χαστουκι" και επανηλθαμε στην ελληνικη πραγματικοτητα!
Θυμαμαι πριν πολυ καιρο που καποιοι γκρινιαζαν για την ποιοτητα της πιστας.
Βγαινανε στα φορουμ και σκιζανε τα ρουχα τους απο την αγανακτηση τους για την κατασταση που επικρατουσε στην πιστα. Βεβαια ποτε δεν ειχαν πατησει το ποδι τους στην πιστα και ολοι τους γυριζανε στο 1.05 αν μπαινανε..
Ωσπου η πιστα εκλεισε... Αλλαξε χερια, διοικηση και καθεστως..
Τωρα μπαινεις μονο μεσω διοργανωσεων και αν..
Στην συγκεκριμενη διοργανωση ειμασταν απο τις 8 το πρωι και μεχρι τις 3.30 μπηκαμε ο καθενας 2 φορες απο 5 γυρους τη φορα. Δηλαδη 3 "καθαρους" γυρους αν αφαιρεσεις το ζεσταμα και το κρυωμα στην αρχη και το τελος αντιστοιχα.
Και το αντιτιμο για τους 6 αυτους γυρους? 60 ευρω!!!
Το γελοιοδεστερο ολων ειναι οτι για να δηλωσουμε συμμετοχη και να πληρωσουμε πηγαμε σε ενα παρκινγκ σουπερ μαρκετ καπου στον Α. Στεφανο κατω απο το αχνο φως μιας λαμπας. Κατι σαν δοσοληψια με ναρκωτικα..
Παιδια δεν φταινε μονο οι επιχειρηματιες για την καταντια αυτη.
Η πιστα δεν μπορει να συντηρηθει με 10 ανθρωπους.Δεν γουσταρουμε σαν λαος αυτο το σπορ. Ο Ελληνας ειναι ξερολας, δεν μπορει να ανεχτει το γεγονος οτι δεν ξερει να οδηγει. Αντι να μπει μεσα να ξεστραβωθει αναλωνεται στις βελτιωσεις και στα φουμαρα που γραφει στο ιντερνετ.
Τωρα μαλιστα εχει και δικαιολογια! Ποια πιστα ρε, σου λεει..
Ειναι πολυ πιο ευκολο να δωσεις 3-4000 ευρω να αλλαξεις-βελτιωσεις κατι στο αυτοκινητο και να "νιωσεις" αγωνιζομενος απο το να μαθεις να οδηγεις.
Φοβαμαι οτι καταντω γραφικος γιαυτο σταματω εδω.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και άλλωστε το έχω ξαναγράψει, πως η κατάσταση στα Μέγαρα, πλέον, δε διαφέρει σε τίποτα από αυτή που επικρατεί στα μπουζουκομάγαζα Σάββατο βράδυ, που προσπαθούν να στριμώξουν όσες περισσότερες καρέκλες χωράνε σε ένα τραπέζι, χωρίς φυσικά να μειώνεται η τιμή ανάλογα με το στρίμωγμα..

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το τραπέζι είναι η πίστα και οι καρέκλες τα αυτοκίνητά μας..

Αλλά το γιατί ο Έλληνας δεν πάει σε πίστες είναι άλλο και πολύ μεγάλο θέμα..
Το βασικό είναι ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο..και δεν αναφέρομαι μόνο στο αντίτιμο για τη χρήση της πίστας, αλλά και στα αναλώσιμα. Παλαιότερα, που πηγαίναμε και καθόμαστε μία ολόκληρη μέρα στα Μέγαρα, όταν γύριζα σπίτι μου υπολόγιζα πόσο μου είχε παει η "εξόρμηση"

οπότε υπολόγιζα:

1)βενζίνες
2)είσοδος στην πίστα
3)λάστιχα (πάντα μεταχειρισμένα, βέβαια)
4)τακάκια

και κατέληγα να αναρωτιέμαι..

άξιζε????

Ορισμένοι, φοβούνται να μπουν, από την άποψη ότι θεωρούν τον εαυτό τους θεό και δε θέλουν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα, είτε να μη τους δουν άλλοι, που τους έχουν για θεούς...
Εδώ ταιριάζει το καταπληκτικό βίντεο του Lefti..
Εκείνο που έλεγε ότι όλα είναι θέμα προσπάθειας..
Αν "πέσεις" 100 φορές στην προσπάθειά σου να "σηκωθείς", νομίζεις πως υπάρχει περίπτωση να το καταφέρεις ποτέ , αν δε προσπαθήσεις πάλι..?Νομίζεις ότι θα γίνει από μόνο του..?

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως αντί να πάνε σε μία πίστα 10-12 φορές, τα 200-300 ευρώ (το λιγότερο) που θα ξόδευαν γι αυτή τη δουλειά, είναι καλύτερα να τα διαθέσουν για να βάλουν φίλτρο, ώστε να ακούγεται πιο "ψαρωτικό" το μοτέρ και να κερδίσουν μισό άλογο, λες και δε φτάνει η δύναμη που ήδη έχει το αμάξι.
Ή φουλ ρυθμιζόμενη ανάρτηση μόνο και μόνο για τη δυνατότητα χαμηλώματος και να τη βάζει στα defaults, μιας και δεν πρόκειται να καταλάβει και καμία διαφορά..
Πραγματικά δεν εχω καταλάβει γιατί κάποιος να θέλει παραπάνω δύναμη..μαμά και σε στροφές αν είσαι με πάνω από 7.000 το αυτοκίνητο υπερστρέφει στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού..Αλλά ακόμα δεν έχω πάρει πειστική απάντηση, πέρα του "το θέλω για κόντρες"..

Κι επανέρχομαι..
Δεν είναι λίγα τα έξοδα για πίστες, λοιπον και είναι λογικό πολλοί να μη βρίσκουν δελεαστική την ιδέα..
Γι αυτό κι εγώ έχω βρει την υγειά μου στο Καρτόδρομο..
Η πίστα δεν καταπονεί καθόλου το αυτοκίνητο και πρέπει να το προσπαθήσεις πάρα πολύ για να κάνεις την παραμικρή ζημιά..
Θα μου πείτε, στο καρτόδρομο δε γίνεσαι τιμόνι, αφού το αμάξι ποτέ δε θα φτάσει στο σημείο να αντιδράσει όπως για παράδειγμα στη μεταφορά βάρους με 110 στην Κ8-Κ9 στα Μέγαρα, όπου εκεί φαίνεται ο μαγκας και το "τιμόνι"..
Όπως και να'χει, είναι πολύ καλό σχολείο και πολύ καλή προπόνηση, μέχρι ενδεχόμενη βόλτα στις Σέρρες..
Απ'την άλλη, το καρτόδρομο, είναι το καλύτερο σχολείο για drift..εκεί μπορείς να μάθεις μεταφορές και να συνηθήσεις το βάρος του αυτοκινήτου σου.
Και όσο δεν υπάρχει κοντά μας κάτι πιο αξιόλογο, εγώ, προσωπικά, θα το προτιμώ σε σχέση με οργανωμένα trackdays στα "μπουζούκια"..
Reply
Old Mar 26, 2009 | 06:38 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Reply
Old Mar 26, 2009 | 09:57 AM
TasosR's Avatar
Registered User

Φιλε Ηλια στο τρυπακι της πιστας μπηκα τυχαια μεσω φιλων που με παροτρυναν πριν
3 χρονια περιπου.
Μεχρι τοτε ημουν τακτικος θαμωνας "βελτιωσακηδων" και ακουμπαγα ευτυχισμενος τα ευρω μου αναζητωντας το "απολυτο". Βεβαια ειχα υποψιαστει οτι κατι δεν παει καλα απο κατι στραβες που μου ετυχαν στο δρομο αλλα απο την πρεζα της βελτιωσης δεν εβλεπα.
Ωσπου ηρθαν τα Μεγαρα και καταλαβα το λαθος..
Δεν ειναι δυνατον να λεγεσαι γρηγορος και καλος οδηγος αν δεν εχεις ΣΤΑΘΕΡΟ γυρολογιο κατω απο 1.13 με μαμα s2000.
Πανω απο αυτο το οριο σημαινει οτι δεν εχεις επαφη με το αντικειμενο και χρειαζεσαι διορθωσεις απο εμπειρο οδηγο.
Οποιαδηποτε παρεμβαση σου στην αναρτηση (αλλαγη γεωμετριας, αλλαγη αναρτησης,κλπ) γινεται τυχαια χωρις να εισαι ικανος να καταλαβεις τι αλλαξες στην συμπεριφορα του αυτοκινητου σου. Απλα χρηματοδοτεις φιδεμπορους..
Οποιαδηποτε αυξηση της ιπποδυναμης θα προκαλεσεις αφενος την τυχη σου αφετερου θα γινεις υπερτροφικος καιγοντας τα λαστιχα σου στην εξοδο των στροφων.
Οποιαδηποτε αλλαγη στα φρενα παει χαμενη γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ξερεις να φρεναρεις σωστα. Ο,τι και να βαλεις παλι θα παραπονιεσαι οτι δεν εχεις φρενα.
Δυστυχως το s2000 σε απογυμνωνει ως οδηγο, δεν καλυπτει λαθη. Απαιτει να ξερεις πολλα..
Οπως επισης απαιτει τελειο ελεγχο στις πλαγιολισθησεις (drift). Ενας που ασχολειται συστηματικα με drift μπορει να γινει καλος με προπονηση.
Αν δεν εχεις ελεγχο και επαφη με το περιβαλλον σε παρατεταμενες υπερστροφες ισχυος με πολλα δεν εχεις καμια ελπιδα στην πιστα. Θα αγορασεις σιγουρα οικοπεδο.
Τελειωνοντας Ηλια ηθελα να σου πω μπραβο για την πρωτοβουλια σου για την "πιστα" στο Κορωπι. Αν το εβλεπα νωριτερα θα το προτιμουσα χιλιες φορες απο τα Μεγαρα. Παντως οφειλω να ομολογησω οτι με εχει παραξενεψει
(καθως και του συνονοματου μου Tasea) οτι παρολο που ειστε οδηγικα αρκετα σκαλοπατια ψηλοτερα απο πολλους απαντατε σε περιεργα ποστ. Εχετε απιστευτη υπομονη..

Reply
Old Mar 26, 2009 | 11:14 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Πάσχουμε από έλλειψη "φιλοσοφίας" στην Ελλάδα.Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσοι πάμε πίστα, έστω και σε συχνό ρυθμό δεν παύουμε να είμαστε ερασιτέχνες. Με ότι περιλαμβάνει ο όρος αυτός. Άλλοι είναι περισσότερο καλοί άλλοι λιγότερο για τον Α,Β,Γ λόγο. Αυτό που κάνουμε είναι ένα hobby. Μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν είναι με την καμία.....

Απλά θέλω να τονίσω ότι ο καθένας πρέπει να το κάνει για τον εαυτό του, και όσο τον ευχαριστεί αυτόν. Δηλαδή εγώ θέλω να γυρνάω στο 1.15 πχ γιατί τόσο μπορώ, γιατί με αυτό το ρυθμό δεν αγχώνομαι, γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρώ το αμάξι και χίλια δύο.

Και καλό είναι οι πιο έμπειροι να προσπαθούν να βοηθήσουν τους λιγότερο, και όχι να τους εμπαίζουν εφόσον οι άλλοι δεν προκαλούν με φαμφάρικες δηλώσεις.Γιατί το έχουμε δει και αυτό από κάποιους καβαλημένους...

Το χόμπι μας κάνουμε παιδιά, και να περνάμε όσο πιο ευχάριστα το χρόνο μας!
Reply
Old Mar 26, 2009 | 11:49 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Δε νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι με τα σκαλοπάτια..
Ο καθένας γνωρίζει πράγματα που άλλοι όχι..
Σκοπός είναι μέσω του φόρουμ και της κοινότητας αυτής, να μοιράζονται οι γνώσεις..
ο καθένας, δηλαδή, αυτό που ξέρει καλύτερα να βοηθά τους άλλους, που δεν το ξέρουν τόσο ή καθόλου, να το κατανοήσουν.
Εγώ για παράδειγμα έχω μεγάλη άγνοια για ό,τι έχει να κάνει με βελτιώσεις του μοτέρ, που δεν είναι απαράιτητο να δίνουν παραπάνω άλογα..
Για παράδειγμα το δοχείο αναθυμιάσεων, δεν ήξερα πως θα χρειάζεται στο s2000, αλλά ήρθαν τα παιδιά μετά την επίσκεψή τους στην Κ5 στις Σέρρες και επισήμαναν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.
Απ'την άλλη, ο Τaseas, ήξερε ήδη την απάντηση μιας και το είχε ήδη κάνει , πριν ακόμη αναφερθεί το πρόβλημα με τα "ντουμάνια" στις απότομες δεξιές.
Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα..
Το θέμα είναι να καταφέρουν τελικά να μοιραστούν αυτές οι γνώσεις.

Πάντως με το γυρολόγιο στις πίστες, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω..
Kάποιος που έχει κάνει 50 κι 100 γύρους σε συγκεκριμένη πίστα, μπορεί να καταφέρει να γράψει φοβερό χρόνο..
Άποψή μου πως αυτό και μόνο, δε μας δείχνει πόσο καλός ή κακός είναι ένας οδηγός..Γιατί ακόμη και αν γυρίζει κάποιος 1.08 στα Μέγαρα αν στο πρώτο ξεκόλλημα πάει και το κάνει τροπέτο, δε λέει τίποτα..

Και απλά αυτο εννοούμε όταν λέμε πως κάτι δε χρειάζεται και είναι υπερβολή..ότι για να φτάσει κάποιος στο σημείο να επηρεάζεται θετικά από το offset, για παράδειγμα, πρέπει να έχει εξαντλήσει όλο το εργοστασιακό "συνολο"..
Και υπάρχουν 3-4 παράμετροι οι οποίες παίζουν απίστευτα σημαντικό ρόλο και περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου...

1)πιέσεις στα ελαστικά
2)ευθυγράμμιση
3)ελαστικά

μόνο και μόνον αυτά, μπορούν να μεταμορφώσουν ένα αυτοκίνητο και να το μετατρέψουν από το μεγαλύτερο "χρέπι" στην απόλυτη οδηγική μηχανή και αντίστροφα..

Το Κορωπί μάλλον ξανάρχεται σύντομα, καθώς υπήρχαν άτομα που δε βολεύτηκαν από τη μέρα, όπως επίσης και ορισμένοι που θέλουν να ξαναπάνε..
Reply
Old Mar 26, 2009 | 03:45 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Δυστυχώς τα Μέγαρα αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μια τελματώδη κατάσταση. Όμως σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με την .....καρτόπιστα. Το Δεκέμβριο που είχαμε εμείς το td η πίστα ναι μεν δεν ήταν και στα καλά της (άλλωστε "χωράφι" την αποκαλούσαμε πάντα, "χωράφι" έχει παραμείνει), αλλά η άσφαλτος είναι πολύ καλύτερη- σε πρόσφυση- απ'ότι το καρτόδρομο. Και μην ξεχνάμε οτι τα Μέγαρα, με τα όποια μειονεκτήματα, δεν παύει να είναι πίστα αυτοκινήτων.

Τώρα για τα έξοδα, πραγματικά η περίοδος δεν προσφέρεται. Παλιότερα που η πίστα ήταν ανοιχτή στο κοινό, το τιμολόγιο ήταν 50 Ευρώ για όλη την ημέρα (60 για τα αγωνιστικά) και κυριολεκτικά η πίστα ήταν άδεια τις καθημερινές. Μάλιστα θυμάμαι μία Τετάρτη που είχα πάει με το συνοδηγό μου με το δικό του 106, κυριολεκτικά ήμασταν μόνοι μας και μάλιστα πετύχαμε και τον κ. Μιχελακάκη, που μας ξεστράβωσε και λίγο. 50 Ε λοιπόν για 60+ γύρους πάντως, μια χαρά μου ακούγεται. Για λάστιχα και λοιπά δεν μπορώ να έχω άποψη, καθώς δεν έχω μπεί με το s.

Από τις αρχές Απριλίου θα έχουμε νεότερα για την πίστα, καθώς από πέρσι τον Νοέμβριο επικρατεί ένα αλαλούμ με το ιδιοκτησιακό. Ελπίζω να ξαναγυρίσουμε στην παλιά κατάσταση, που η πίστα ήταν ανοιχτή στο κοινό, αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν φαινεται να οδεύουμε σε τέτοια λύση. Οπότε μάλλον σε οργανωμένα td θα αφήσουμε τις ελπίδες μας...
Reply
Old Mar 26, 2009 | 05:32 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Να φωνάξουμε το δήμο να ρίξει λίγο άσφαλτο ρε παιδια....
Reply
Old Mar 28, 2009 | 06:19 AM
mkonsavage's Avatar
Registered User

From: sparti

Γεια σας και παλι ρε παιδια.Η πωληση του δικου μου S με φρεναρε λιγακι και δεν μπαινω στο φορουμ συχνα πλεον.Βεβαια ιδιοκτητης παλι ενος S2000 ειμαι μαμα βεβαια τωρα το οποιο δεν βλεπω να το κραταω πολυ γιατι παλι στο τριπακι της βελτιωσης θα μπω και μαλιστα τωρα που βλεπω και την τριπολη να μπαινει στο παιχνιδι στις πιστες.Αυτο που θελω να σας πω ειναι να μην τρελενεστε με χρονους , στησιματα κτλ.Στην ελλαδα οπως και να εχει μηχανοκινητο αθλητισμο και αγωνιστικο επιπεδο ανταξιο της ευρωπης δεν θα εχουμε.Ολοι ειναι μηχανικοι και οδηγοι ολοι ειναι ειδικοι σε τεχνικες, στησιματα και επιδοσεις κινητηρων ολοι τα ξερουν ολα.Τρεχουν σε αγωνες αυτος που εχει το συνεργειο ο γιος αυτου που ετρεχε παλια, ο εργοστασιαρχης,ο εφοπλιστης και ο μεσος ορος ηλικιας σε πανελληνιο πρωταθλημα ξεπερνα τα 35!!! για να μην πω παραπανω.Υπαρχουν ταλεντα πιτσιρικαδες που απλα χαθηκαν και θα συνεχισουν να χανονται.Η ολη ουσια εναι να μπορει να οδηγει καποιος και να ξερει τι θα πρεπει να αλλαξει στο οχημα που οδηγει ωστε να εχει καλυτεροο αποτελεσμα(χρονο).Δεν ξερω καν τι στησιμο ειχα οταν εμαινα σε πιστα απλα το ειχα γραμμενο για την επομενη φορα.Για να μην γινω υπερβολικος και σας πω οτι το μαμα στησιμο σας καλυπτει γκαι για πιστα και οσοι φορατε αναρτηση.Το μονο που ελεγα ειναι οτι μου κανει αυτο και αυτο και μου αρεσει δεν μου αρεσει εν ολιγοις.Οι χρονοι ειναι σαν τα κιλα σε διαιτα.Ευκολα θα πας απο τα 100 σε 90.Μετα?θα κατεβαινεις ενα και θα σου βγαινει η γλωσσα.Οσον αφορα την προπονηση ναι παιζει ρολο αλλα μην περιμενετε με προπονηση να πεσει ο χρονος 3 δευτερολεπτα το γυρο.Δυσκολο.Ο οδηγος που το εχει πρεπει να φτασει το 100% της αποδοσης του μεσα σε 20-30 γυρους.Τα πατηματα σε μια πιστα ειναι συγκεκριμενα και πρεπει να τα βρεις ηδη μεσα στα 4-5 περασματα.Απο εκει και περα τα υπολοιπα.Για τα λαστιχα και τις ζαντες τελος δεν θα τρελαινομουν τοσο πολυ.Μια τετραδα ελαφριες ζαντες και 4 semi(οποιασδηποτε εταιρειας) κανεις δουλεια.Εισαστε τοσο επαγγελματιες ωστε να εχετε γυρολογιο ) συν/πλην 0,30 σε ολους τους γυρους ?και δεν μιλαω για 2-3 γυρους.Τοτε θα ξεκινησετε να ψαχνετε αυτες τις λεπτομερειες.Το S ειναι οντως ιδιοτροπο σε συμπεριφορα και δυσκολο.Ειναι ομως οδηγικη μηχανη και ειναι σιγουρα ενα απο τα οχηματα παραγωγης που μπορει να σε βαλει στον κοσμο της αγωνιστικης οδηγησης.Μην με παρεξηγησετε για το υφος μου αλλα επειδη εχω και αγωνιστκη αδεια και εχω τρεξει σε αναβασεις και sprintakia εχω δει μπροστα μου ασχετους και ασχετους και οδηγους που λογω της αγνοιας τους κανουν οτιδηποτε για να τσακιστουν.

Α! και Ηλια οταν θα εξοικιωθεις στο drift με το s καλα πηγαινε και μπες σε ενα M3 και πες μου.Θα νομισεις οτι οδηγας τηλεκατευθυνομενο και στον 3ο γυρο θα αρχισεις να μιλας στον 4ο θα παρεις καφε κτλ.Η διαφορα ειναι οτι το Μ3 τα κανει ολα για εσενα πριν απο εσενα.Η γλυκα δεν ειναι εκει ομως.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:56 AM.