Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Feb 17, 2009 | 07:06 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.

Eddiex σε παρακαλώ μην ξανακάνεις οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο μου..σε παρακαλώ..γιατί θα έχουμε προβλήματα..
Reply
Old Feb 17, 2009 | 07:11 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Originally Posted by kotsampas,Feb 17 2009, 06:06 PM
Eddiex σε παρακαλώ μην ξανακάνεις οποιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο μου..σε παρακαλώ..γιατί θα έχουμε προβλήματα..
ε?
Reply
Old Feb 17, 2009 | 07:13 AM
eddiex's Avatar

Κοτσαμπα τι λες? Κανεις drugs? Τι επαθες καμαρι μου?
Reply
Old Feb 17, 2009 | 07:14 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

Καλό είναι να αναρωτιέται κανείς μέσα μέσα..δεν κάνει κακό εξασκεί την νοημοσύνη του..Παύω να ασχολούμαι φίλος μαζί σου..καλά να περνάς..
Reply
Old Feb 17, 2009 | 07:15 AM
eddiex's Avatar

Originally Posted by kotsampas,Feb 17 2009, 06:14 PM
Καλό είναι να αναρωτιέται κανείς μέσα μέσα..δεν κάνει κακό εξασκεί την νοημοσύνη του..Παύω να ασχολούμαι φίλος μαζί σου..καλά να περνάς..
Γεια σου Κοτσαμπα... Δεν ξερω τι επαθες και τι εκανα αλλα μαλλον με παρεξηγησες... Δεν ηθελα να χωρισουμε ετσι... Να ξερεις οτι εγω σε αγαπαω!

Γεια σου αγαπημενε μου Kotsampa!

P.S. Τα tipwink θα μου λειψουν πολυ...
Reply
Old Feb 17, 2009 | 07:52 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Eddie δεν παίζεσαι με τιποτα ρε φιλε....εχω φτιαξει κοιλιακους με σενα.
Πρεπει καποια στιγμη να τα πουμε και απο κοντα.
Το πληκτρολογιο μας αποξενωνει.
Kotsampas sorry αν σε προσβαλα με καποιο τροπο,μου εισαι πολυ συμπαθης.
Και να φανταστεις οτι αρχισα ετσι το post μου(kotsampas σεμνααα κτλ...) για να προλαβω παρεξηγησεις
Reply
Old Feb 17, 2009 | 07:55 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Feb 17 2009, 07:04 AM
Το λεπον για τα λαστιχα συμφωνω και επαυξανω. Αλλαξε ελαστικο και θα δεις αλλο αυτοκινητο. Τι 17αρια περιμενεις αν επιτρεπεται?

Τωρα οσο για τη γεωμετρια σου...και εκει σωστος εισαι.
Πες μας τιμες για να δουμε....παντως να εισαι σιγουρος και για αυτο μπορουν να σε διαβεβαιωσουν πολλα παιδια απο εδω οτι δεν υπαρχει τιποτα που να μην μπορει να ''λυθει''με μια καλη ευθυγραμμηση. Αυτο περιλαμβανει και την καλυτερη πληροφορηση του οδηγου απο το τιμονι.

Συνεχιζοντας τωρα,διαβασα οτι ησουν κατοχος μπροστοκουκας (αυτο...δεν με ενδιαφερει τιποτα αλλο) και πρεπει να εχεις στο μυαλο σου οτι γενικα χρειαζεσαι καποιο χρονο για να εξοικειωθεις με το καινουριο σου αμορε και να εξαγεις χρησιμα συμπερασματα.

Αναρτηση.Τι ρυθμιση ειχες (εχε υπ' οψιν σου οτι η KW3 δεν ειναι και η καλυτερη αναρτηση πιστας)? Αν εισαι εξικοιωμενος με σκληροτερες αναρτησεις ενδεχομένως να σου φαινονται λιγο μαλακες,αλλα νομιζω και αυτο φτιαχνεται.

Το καθισμα...τι υψος εχεις,αν εισαι αρκετα ψυλοτερος απο 1,85 μπορει να σου ερχεται λιγο αβολα και αυτο φτιαχνεται.Ενδεχομένως με κατι σαν αυτοhttps://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=431345 να εισαι κομπλε και στα μυτοτακουνιασματα σου.

Εχεις ηδη ενα πααααρα πολυ καλο συνολο.Ατομα που εμπλεκονται αγωνιστικα και το οδηγησαν (πριν απο σενα βεβαια) εξεφρεσαν παρα πολυ θετικα σχολια το μονο που χρειαζεται ειναι χρονος (και το εννοω αυτο καθ' οτι δεν ειναι ενα συνηθισμένο αυτοκινητο και χρειαζεται εξοικείωση) και καποιες μικρο-ρυθμισεις και μετα ενα δευτερο post για να μας πεις πια πιο ολοκληρωμενα τις εντυπωσεις σου.
Περιμένω κάτι 17αρες Wedssport TC105N 17x8 μπροστα και 17x9 πίσω. Τα λάστιχα με τα οποία θα ντυθούν αρχικά είναι R888 225/45 μπροστά και 255/40 πίσω. Οι ζάντες επιλέχθηκαν λόγω βάρους (και ομορφιάς), ενώ τα Toyo τα δουλεύω 3 χρόνια τώρα και είναι τίμιο λαστιχάκι, όχι το κορυφαίο ημι-σλικ, αλλά η σχέση τιμής-απόδοσης είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτη. Όταν πουληθούν και τα 18αρια, θα αγοραστεί άλλη μία τετράδα 17αρια, στα οποία θα φορεθούν πιθανότατα Matador σλικ σε ίδιες διαστάσεις all around. (δεν έχω αποφασίσει ακόμα, θα δώ πώς θα συμπεριφθεί με τα Toyo και βλέπω μετά).

Κοίτα στη γεωμετρία το πρόβλημα κυρίως εντοπίζεται πίσω για αρχή. Έχει σύγκλιση +4mm στο κάθε τροχό, δηλαδή συνολικά +8. Είναι δηλ. οι τροχοί "κλειστοί". Είναι σίγουρο οτι θα το "ανοίξω" γιατί πιθανότατα εκεί αποτυπώνεται το πρόβλημα. Από camber πίσω είναι περίπου στις 2 μοίρες. Τώρα μπροστά το πρόβλημα είναι στην caster, έχει 6'45'', κάτι που φυσικά θα μειώσω μπάς και βελτιωθεί η αίσθηση του τιμονιού "μέσα" στην στροφή. Πιθανότατα με τη μείωση να έχω πιο "ελαφρύ" τιμόνι στην ευθεία, αλλά θα το δούμε αυτό. Camber μπροστά έχει 1', λίγο για μένα που έγω μάθει να δουλεύω από 2' και πάνω. Βέβαια οι μπροστινοί τροχοί στο s δεν φορτίζονται τόσο, οπότε πειραματικά θα κινηθώ. Από σύγκλιση έχει μηδέν και πιθανότατα να του δώσω λίγο θετική, της τάξης του 1mm μπάς και φιλοτιμηθεί το τιμόνι καθόλου. Και αυτά από βασικές ρυθμίσεις, γιατί αν πιάσουμε τους "βασιλικούς" πείρους και τo roll center, που πίσω λόγω χαμηλώματος είναι υπό του εδάφους, τότε κλάφτα χαράλαμπε.....

Ναι ήμουν και είμαι κάτοχος μπροστοκούνας αλλά και τα δύο είναι ιδιαίτερα (106 με πολλή δύναμη και πολλή ροπή μπροστά και 106 αγωνιστικού με πολύ καλό πλαίσιο), οπότε ξέρω από "ιδιαίτερα" αυτοκίνητα. Επίσης ήμουν κάτοχος μία περίοδο ενός miata MK1, οπότε όλο και κάτι ξέρω από πίσω κίνηση. Αλλά αυτό το χάλι στην εθνική δεν το έχω αντιμετωπίσει με κανένα αμάξι. Έχω γυρίσει από Μέγαρα με βροχή και να φοράω φουλ σλικ μπροστά με το αγωνιστικό, αλλά τέτοια υδρολίσθηση δεν είχα, όπως είχα με το s. Και ξαναλέω επιφυλάσσομαι, γιατί ήταν οι πρώτες εντυπώσεις.

Για την ανάρτηση τώρα. Να ξέρεις οτι δεν είναι απαραίτητα "σκληρές" όλες οι αναρτήσει πίστας. Πάντως πράγματι μπροστά το αμάξι πρέπει να σκληρύνει καθώς είναι φανερό ακόμα και για το αδαή να δεί οτι "χοροπηδάει" σαν κατσίκι. Από ρυθμίσεις δεν ξέρω τι έχει καθώς δεν ασχολήθηκα καθόλου.

Το πρόβλημα με τα καθίσματα δεν είναι μόνο το ύψος (είμαι 1.82). Είναι και το ύψος, καθώς το τιμόνι "κάθεται" χαμηλότερα απ'ότι θα ήθελα, είναι και η πλάτη, που δεν έρχεται τελείως κάθετα, αλλά είναι επίσης οτι γλυστράνε.... Πραγματικά αν δεν είχε την κονσόλα στη μέση και την υπερβολικά μεγάλη ταπετσαρία της πόρτας από την άλλη, θα έκανα ....βόλτες μέσα στην καμπίνα, αν και πίστεψέ με λόγω ...ευσωμίας να το πώ....πάχους να το πώ... κυριολεκτικά σφηνώνω μέσα στην καμπίνα ( ). Επειδή λοιπόν η κυριότερη αίσθηση στην αγωνιστική οδήγηση είναι η αφή, για αυτό λοιπόν θα μπούν 2 μπακετάκια με βάσεις χαμηλότερου ύψους και θα διορθωθούν όλα.

Εννοείται οτι χρειάζεται χρόνος και εξοικείωση. Άλλωστε καινούργιο αυτοκίνητο είναι για μένα. Ζήτημα να το έχω οδηγήσει 10 μέρες σύνολο. Για αυτό το λόγο αποφάσισα το διήμερο στις Σέρρες να το περάσω καθαρά εκπαιδευτικά και να ευχαριστηθώ όσο μπορώ οδήγηση. Τα υπόλοιπα στο καρτόδρομο και στο βουνό.
Reply
Old Feb 17, 2009 | 08:10 AM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by kotsampas,Feb 17 2009, 05:42 PM
Κύριος τι δουλεία σου,σε παρακαλώ..ο καθένας εκφράζει την αποψη του..πόσο μάλλον όταν είμαστε σ΄ένα forum με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους.. χαρακτήρες...
Δ Ε Ν Π Α Ι Ζ Ε Σ Α Ι !!!
Reply
Old Feb 17, 2009 | 08:13 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

+4 πίσω???!!!!!!!!!!
Reply
Old Feb 17, 2009 | 08:23 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

Σ΄άρεσε πακέτε..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:58 AM.