ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
Λοιπόν....το ΣΚ βρισκόμουν Σέρρες για το καθιερωμένο td του tds. Είχα πάει με νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, γεωμετρία, με τα νέα μου καθισματάκια, χωρίς όμως λάστιχα. Ο καιρός υπέροχος, η παρέα το ίδιο, η πίστα σε σχετικά καλή κατάσταση. Περισσότερα για ρυθμίσεις γεωμετρίας και ανάρτησης στο σχετικό τόπικ. Το Σάββατο κύλησε σχετικά ομαλά, κυρίως προσπαθώντας να θυμηθώ γραμμές κλπ. Μάλιστα το πρωί πήγαμε και μία βόλτα με τον Λάμπρο - sebian, που είχε κατεβάσει το φοβερό τερατάκι του 106 (αχχχ... οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται...
). Την Κυριακή και αφού είχα μείνει από λάστιχα, αποφάσισα να κάνω τα πίσω δεξιά-αριστερά, αλλά δυστυχώς δεν ήξερα οτι δεν υπάρχει ζυγοστάθμιση και έτσι είχα μεγάλο πρόβλημα, με αποτέλεσμα όλη την ημέρα να την ξοδέψω πηγαίνοντας βόλτα φίλους και γνωστούς.
Το αμάξι επιτέλους έρχεται στα μέτρα μου. Έχει γίνει αρκετά ευκολοδήγητο και ευχάριστο ενώ, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις, βρίσκει πρόσφυση σχετικά εύκολα. Παρά ταύτα είναι αναγκαίο να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Ο χρόνος σταμάτησε στο 1.33.9 ή 1.34.00 (έτσι έγραψε στην οθόνη το driftbox, αλλά στο πρόγραμμα φαίνεται 34.00). Τα λάστιχα ήταν R888 17αρια 225/45 μπροστά (σε μέτρια προς κακή κατάσταση) και 255/40 πίσω (σε σχετικά καλή κατάσταση)
1) ΒΑΛΤΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ!!!!!! Πραγματικά όποιος θέλεις να ασχοληθεί σοβαρά με το αυτοκίνητο πρέπει να πετάξει τις μ@@@κιες που η χόντα ονομάζει καθίσματα και να βάλει ένα σωστό -αγωνιστικό- κάθισμα. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Μέχρι και ο Λάμπρος σαν συνοδηγός κατάλαβε -πιστεύω- αυτή τη διαφορά.
2) Το αυτοκίνητο θέλει άλλο μπλοκέ. Το 1.5 way ΔΕΝ δουλεύει. Είναι μόνο για ντριφτ (Ηλία το συνιστώ ανεπιφύλακτα... στην 13 "ταξίδεψα" σαν μπίμερ...). Με την πρώτη ευκαιρία θα μπεί ένα σωστό δισκάτο διαφορικό 1way και να τελειώνουν τα θέματα. Πλέον, αφού σχετικώς είχα βρεί λύση στο πρόβλημα της πρόσφυσης πίσω, το διαφορικό εμφάνισε την αδυναμία του. "Χαζές" εμπλοκές στο turn in, απαράδεκτη συμπεριφορά στο μισό γκάζι κ.α. Δεν ήθελα να το πιστέψω τόσο καιρό, όμως, τελικά οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν...οπότε πούλημα ή ανταλλαγή
3) "Αναζητώντας την χαμένη πρόσφυση μπροστά" είναι πλέον ο τίτλος του νέου έπους του sακι μου. Το αμάξι τελικά θέλει κάμπερ μπροστά. Ήμουν στο 1.20, σίγουρα θα παίξω στις 2 μοίρες πλέον. Τα μούτρα -πέρα από τον αριθμό 2 παραπάνω- οφείλονται και σε αυτό. Η φθορά των ελαστικών, αλλά και οι θερμοκρασίες τους απλά επιβεβαίωσαν το λάθος μου στην ευθυγράμμιση...
4) "Ανοιχτός" πλέον είναι επιβεβαιωμένο: ΔΕΝ μπορώ να οδηγήσω. Η μόνη φορά που είδα τον κόσμο να γυρίζει ήταν όταν αποφάσισα το απόγευμα του Σαββάτου να το ανοίξω -για να πάρει και η καράφλα μου αέρα
- και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ με τίποτα με αποτέλεσμα ένα ωραιότατο 360, ευτυχώς μέσα στην άσφαλτο.
Περισσότερα στην συνέχεια μόλις συνέλθω από τα 1.200 χλμ βαβούρας της RR
Ανεβαίνοντας είχα στόχο το 33. Μένει ακόμα ανοιχτός λογαριασμός. Θέλω πολύ δουλειά, κάποια δουλειά θέλει και το αμάξι..... Η ουσία είναι οτι το ευχαριστήθηκα πάντως το αυτοκίνητο και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα. Ραντεβού πάλι με τις Σέρρες -μάλλον- το Φεβρουάριο.
). Την Κυριακή και αφού είχα μείνει από λάστιχα, αποφάσισα να κάνω τα πίσω δεξιά-αριστερά, αλλά δυστυχώς δεν ήξερα οτι δεν υπάρχει ζυγοστάθμιση και έτσι είχα μεγάλο πρόβλημα, με αποτέλεσμα όλη την ημέρα να την ξοδέψω πηγαίνοντας βόλτα φίλους και γνωστούς.Το αμάξι επιτέλους έρχεται στα μέτρα μου. Έχει γίνει αρκετά ευκολοδήγητο και ευχάριστο ενώ, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις, βρίσκει πρόσφυση σχετικά εύκολα. Παρά ταύτα είναι αναγκαίο να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.
Ο χρόνος σταμάτησε στο 1.33.9 ή 1.34.00 (έτσι έγραψε στην οθόνη το driftbox, αλλά στο πρόγραμμα φαίνεται 34.00). Τα λάστιχα ήταν R888 17αρια 225/45 μπροστά (σε μέτρια προς κακή κατάσταση) και 255/40 πίσω (σε σχετικά καλή κατάσταση)
1) ΒΑΛΤΕ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ!!!!!! Πραγματικά όποιος θέλεις να ασχοληθεί σοβαρά με το αυτοκίνητο πρέπει να πετάξει τις μ@@@κιες που η χόντα ονομάζει καθίσματα και να βάλει ένα σωστό -αγωνιστικό- κάθισμα. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Μέχρι και ο Λάμπρος σαν συνοδηγός κατάλαβε -πιστεύω- αυτή τη διαφορά.
2) Το αυτοκίνητο θέλει άλλο μπλοκέ. Το 1.5 way ΔΕΝ δουλεύει. Είναι μόνο για ντριφτ (Ηλία το συνιστώ ανεπιφύλακτα... στην 13 "ταξίδεψα" σαν μπίμερ...). Με την πρώτη ευκαιρία θα μπεί ένα σωστό δισκάτο διαφορικό 1way και να τελειώνουν τα θέματα. Πλέον, αφού σχετικώς είχα βρεί λύση στο πρόβλημα της πρόσφυσης πίσω, το διαφορικό εμφάνισε την αδυναμία του. "Χαζές" εμπλοκές στο turn in, απαράδεκτη συμπεριφορά στο μισό γκάζι κ.α. Δεν ήθελα να το πιστέψω τόσο καιρό, όμως, τελικά οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν...οπότε πούλημα ή ανταλλαγή
3) "Αναζητώντας την χαμένη πρόσφυση μπροστά" είναι πλέον ο τίτλος του νέου έπους του sακι μου. Το αμάξι τελικά θέλει κάμπερ μπροστά. Ήμουν στο 1.20, σίγουρα θα παίξω στις 2 μοίρες πλέον. Τα μούτρα -πέρα από τον αριθμό 2 παραπάνω- οφείλονται και σε αυτό. Η φθορά των ελαστικών, αλλά και οι θερμοκρασίες τους απλά επιβεβαίωσαν το λάθος μου στην ευθυγράμμιση...
4) "Ανοιχτός" πλέον είναι επιβεβαιωμένο: ΔΕΝ μπορώ να οδηγήσω. Η μόνη φορά που είδα τον κόσμο να γυρίζει ήταν όταν αποφάσισα το απόγευμα του Σαββάτου να το ανοίξω -για να πάρει και η καράφλα μου αέρα
- και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ με τίποτα με αποτέλεσμα ένα ωραιότατο 360, ευτυχώς μέσα στην άσφαλτο.Περισσότερα στην συνέχεια μόλις συνέλθω από τα 1.200 χλμ βαβούρας της RR
Ανεβαίνοντας είχα στόχο το 33. Μένει ακόμα ανοιχτός λογαριασμός. Θέλω πολύ δουλειά, κάποια δουλειά θέλει και το αμάξι..... Η ουσία είναι οτι το ευχαριστήθηκα πάντως το αυτοκίνητο και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα. Ραντεβού πάλι με τις Σέρρες -μάλλον- το Φεβρουάριο.
Μπράβο ρε Γιάννη. Ωραίος!!!!!!! Ελπίζω την επόμενη φορά να πάς ακόμα ποιο ρυθμισμένος και να το πιάσεις το 33. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να λές μάλλον για Φεβρουάριο!!!
Για τα καθίσματα μου το έλεγες και την προηγούμενη φορά. Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θέλω μια βόλτα για να καταλάβω αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη.
Για τα καθίσματα μου το έλεγες και την προηγούμενη φορά. Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θέλω μια βόλτα για να καταλάβω αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη.
Originally Posted by SBIT,Nov 22 2010, 04:03 AM
...........Για τα καθίσματα μου το έλεγες και την προηγούμενη φορά. Όταν μας δοθεί η ευκαιρία θέλω μια βόλτα για να καταλάβω αν η διαφορά είναι τόσο μεγάλη.....
Originally Posted by SBIT,Nov 22 2010, 04:19 AM
Γιάννη αναφορικά με το roll bar μπόρεσες να εντοπίσεις καμία διαφορά στην απόδοση της καρότσας?
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Ωραιος Γιαννη! Δωσε πονο! 
Μπραβο για το αποτελεσμα και τις πληροφοριες που μοιραζεις μαζι μας. Για την αδυναμια γεωμετριας της μπροστινης αναρτησης που αναφερεις, μπορεις να μας πεις περισσοτερα και τι σκεφτεσαι να κανεις γι'αυτο?

Μπραβο για το αποτελεσμα και τις πληροφοριες που μοιραζεις μαζι μας. Για την αδυναμια γεωμετριας της μπροστινης αναρτησης που αναφερεις, μπορεις να μας πεις περισσοτερα και τι σκεφτεσαι να κανεις γι'αυτο?
Originally Posted by uma_chikara,Nov 22 2010, 04:40 AM
Γιαννη, μη και δεν έρθεις το βράδυ, συνάντηση!!!
Αν έρθω θα είναι πραγματικά θαύμα.....
Originally Posted by energetic
Ωραιος Γιαννη! Δωσε πονο! biggrin.gif