ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
Λιάκο μου καλημέρα!!! Πολύ ωραίο πράμα έφτιαξες εδώ και γουστάρω πολύ να συζητήσουμε!!
Πάμε λοιπόν να τα δούμε 1-1!
Σωστόστ!. Αυτό που λες για την Κ2 είναι γιατί κοιτάς την Κ2 σαν μεμονωμένη στροφή και όχι σαν συνδιασμό με την Κ3-Κ4. Σαν Κ2 καλά κάνεις και κοιτάς το apex της αλλά τα υπόλοιπα τα αναλύεις και εσύ ο ίδιος πιο κάτω.
Ναι εδώ την έχουμε εντοπίσει την διαφορά .Εσύ πας για ταχύτητα επάνω στην Κ2 ενώ εγώ είμαι συντηριτικός προκειμένου να έχω μια καλή γραμμή για το Sακι Κ3-Κ4.
Δεδομένου ότι μετά απο αυτό το Sακι έρχεται μεγάλη ευθεία όπου μπορούμε να κερδίσουμε ταχύτητα και χρόνο, νομίζω ότι οφείλουμε να θυσιάσουμε την Κ2 η οποία κακά τα ψέμματα δεν έχει και πολύ ψωμί αν βγάλεις
Εδώ μπερδεύτηκα λίγο. Το σωστό, εφόσον έχουμε πουλήσει την Κ2, είναι να μπούμε πατώντας το αριστερό κερμπ στην Κ3 και γλύγοντας/πατώντας λίγο το κερμπ της Κ4.
Εκεί να πω μια προσωπική μου εμπειρία και όποιος θέλει την κρατάει όποιος δεν θέλει δεν την κρατάει. Με το που βγεις απο την Κ4, κοιτάς αριστερά και βλέπεις εκείνο το δολοφονικό κέρμπ να παραμονεύει να σου κάνει την ζάντα οχτάγωνη και το αμορτισέρ σου μόνιμο πλέον κάτοικο του engine bay.
Ε, εκεί δεν θέλει αντίδραση τύπου "ώπα, βάστα μην κάνουμε μαλακία" αλλά θέλει αντίδραση "Οοοοχιιιιι δεν θα πας πουθενά
"
Πατάς γκάζι, ο κώλος κάθεται κάτω (αν το τιμόνι σου έχει τις σωστές μοίρες πάντα), το διαφορικό δουλεύει και το αυτοκίνητο εκτοξεύεται!
Λιάκο πρέπει να παραδεχτώ ότι εκεί μου φάνηκε ότι έμπαινες πιο γρήγορα απο εμένα γιατί κοιτούσα τον καθρέφτη και δεν έβλεπα να σου ανοίγω καθόλου, ούτε έστω και για λίγο.
Το θέμα είναι ότι δεν κατάφερα ποτέ να συγκεντρωθώ πραγματικά και νομίζω ότι πάντα έχανα το δεξί κέρμπ της Κ4. (μια φορά θυμάμαι να την πήρα σωστά την ρημάδα).
Όταν σε έβαλα μπροστά και είχα λαγό εσένα για την Κ4, τότε την έπαιρνα τυφλοσούρτι απο εσένα σωστά.
Και εγώ το 1ο κάνω Λιάκο. Πατάω φρένο στην αρχή και είμαι σταθερός με ελαφρά επιτάχυνση. Ενίοτε και ειδικά στους πρώτους γύρους, παίζουν πολλά άσε πάτα σε εκείνη την φάση, προκειμένου να δω τα όρια πρόσφυσης ελαστικού και πίστας για εκείνη την ημέρα.
Αυτή εδώ Λιάκο πάλι, για μένα λειτουργεί συνδιαστηκά με την φουρκέτα οπότε δεν μπορώ να εξηγήσω μεμονωμένα για αυτήν αλλά θα πρέπει να πάω πιο κάτω...
2 apex, συμφωνούμε!
Ανοίγομαι φουλ, αφού πολλές φορές με επαναφέρει στο δρόμο το πολύ καλό κέμπ που έχει κάτω αριστερά (που είναι σαν βουναλάκι και όταν πλέον το πατήσεις αλλάζει η γεωμετρία της ανάρτηση και σε βάζει λίγο μέσα) γιατί όπως είπες έχω χλμ απο πριν που δεν έχω κλειστεί.
Εδώ η παρατήρηση μου είναι ότι πάλι δεν μπορούσα να σου ανοίξω πουθενά, ήσουν φουλ πίσω μου αλλά έχω μια απορία. Μέχρι τήν επόμενη στροφή είχα καταφέρει να ανοίξω καθόλου την διαφορά ανάμεσα μας ή παρέμενε ίδια?
Αν ναι τότε ο στόχος μου (ταχύτητα) δουλεύει!
Αν όχι, τότε μάλλον καιρός να αλλάξω τακτική και να την παίρνω όπως εσύ
Δεν μπορώ να πω ότι ανοίγομαι ιδιαίτερα. Είναι περισσότερο αποτέλεσμα του πως έχω πάρει την προηγούμενη στροφή και του πως με έχει πετάξει στο απέναντι κερμπ.
Εκεί ουσιαστικά το κόβω ευθεία, γλυτώνοντας έτσι οποιοδήποτε χαζογλύστρημα μπορεί να σου κάνει την ώρα που μπαίνει το vtec στην μέση της Κ9.
right on!!!
Μπερδεύτηκα πάλι.
1)Όντως δεν πατάω καθόλου φρένο στην Κ12. Έρχομαι με πολύ ελεγχόμενο γκάζι και μένω κλειστά κοντά στο κέρμπ.
Δεν κλείνομαι στην φουρκέτα μέχρι να είναι πολύ αργά για να μπορέσω να βγω ψιλοευθεία μετά. Δεν έκανα αυτό όταν ήσουν απο πίσω και έβλεπες? Μπορεί απο το τζέρτζελο να μην λειτουργούσα σωστά αλλά στο παρελθόν έχω καταλάβει ότι αυτός ειναι ο πιο γρήγορος τρόπος να πάρω την φουρκέτα.
Εσύ γιατί τσαρουχώνεις τα φρένα στην Κ12? Μπορεί να είναι επειδή εγώ έχω ημισλίκ? Να έχω μεγαλύτερη πλευρική πρόσφυση οπότε να μου επιτρέπει να μπω με πιο πολλά.
Αυτό που λες με τον εσωτερικό να σπινάρει, να σημειώσω ότι καθώς πατάω το κέρμπ της Κ12 και το αμάξι έρχεται off balanace, σε κάποια φάση άκουσα και το bipper που σημαίνει ότι είχα φτάσει τουλάχιστον τις 8.700σαλ
Αυτό που λες ότι έκανες εσύ είναι το σωστό. Ανοιχτός και late entry στην φουρκέτα προκειμένου να κάνει την έξοδο όσο πιο ευθεία και όσο πιο γρήγορη γίνεται.
Αν έκανα κάτι άλλο όταν τρέχαμε μαζί, ήταν λάθος!!!
Right on!! Μέση αριστερά για μένα για να μην βάλω πολλά τιμόνια και αποσταθεροποιήσω το αμάξι πριν την φουρκέτα. Δεν έχω ιδέα τι θα έπρεπε να είναι πιο γρήγορο απλά κάνω αυτό που φαίνεται λιγότερο disturbing για το αμάξι.
Μπορεί να έχεις δίκιο εδώ!! Σίγουρα θα δοκιμάσω τον δικό σας τρόπο αλλά όταν το σκέφτομαι, μου φαίνεται ότι στρίβετε πολύ ώρα την όλη στροφή πράγμα που τελικά είναι χαμένος χρόνος.
Ίσως όμως το γεγονός ότι είστε σε "ήρεμη" κατάσταση νωρίτερα απο εμένα, λόγω κλειστής τροχιάς άρα και μειωμένων χλμτρων, να σας επιτρέπει να ξανανέβεται στο γκάζι πιο γρήγορα.
Στροφή για δοκιμές την επόμενη φορά!
Σωστός!! Εμένα εκεί που κάνει ένα ρημάδι χοροπηδηχτό, μου κάνει διαφορικό, γενικά κάνει τα δικά του.
Πάλι αν δεν έχεις πάρει απόφαση να μην αφήσεις το γκάζι, γνώμη μου είναι ότι δεν θα μπεις γρήγορα. Γενικά σε τέτοιες στροφές πρέπει να τα πηγαίνεις καλά με το drifting και τον κώλο του αυτοκινήτου. Απαξ και νιώθεις σιγουριά ενώ γλυστράς, τότε θα μπορείς να πατήσεις πιο νωρίς και να μαζέψεις περισσότερο χλμ.
Έχεις βγάλει πολύ ωραία συμπεράσματα και την επόμενη φορά θέλω να ξεκινήσουμε ανάποδα για να δω και εγώ λίγο καλύτερα τις δικές σου γραμμές. Θα έχουμε και κάμερες για ανάλυση!
Πάντως πολύ ωραία κουβεντούλα και μπορούμε να βγάλουμε πολύ ζουμί!!!
ΥΣ: Εντύπωση μου έκανε που Vmax είχα 101χλμ gps μετρημένα. Είδα 8.950σαλ maximum. Και το είδα σχεδόν σε 2 γύρους (ο άλλος είχε 0.5χλμ διαφορά). Είναι αρκετά καλό νούμερο για το αμάξι μας αυτό!!!
ΥΣ2: Τώρα μόλις μου έστειλε και ο Μάκης τα 56.7 + 56,4
Πάμε λοιπόν να τα δούμε 1-1!
Originally Posted by uma_chikara,Jan 20 2011, 11:40 PM
Κ1-> έχουμε το ίδιο braking point και με παρόμοιο τρόπο πάμε Κ2.. ίσως εσύ να ανοίγεσαι κι άλλο..εγώ αισθάνομαι ότι δε μπορώ, γιατί θα χάσω το apex της Κ2.
Κ2-> κλείνεσαι μετά από εμένα και πας πιο στρωτά, εγώ κλείνομαι πιο νωρίς και μπαίνω ψιλοντριφταριστός
Δεδομένου ότι μετά απο αυτό το Sακι έρχεται μεγάλη ευθεία όπου μπορούμε να κερδίσουμε ταχύτητα και χρόνο, νομίζω ότι οφείλουμε να θυσιάσουμε την Κ2 η οποία κακά τα ψέμματα δεν έχει και πολύ ψωμί αν βγάλεις
Κ3-> νομίζω πως και πάλι ανοίγεσαι περισσότερο από εμένα. Εγώ, επειδή δεν έχω πουλήσει ιδιαίτερα την Κ2, μπαίνω και πάλι με τη φόρα και πατάω κερμπάκι αριστερά.
Με μια δεύτερη σκέψη, μπορώ να πω ότι εσύ πουλάς την Κ2 για την ευθεία που έρχεται μετά την Κ4, εγώ πουλάω την Κ3 και επιβραδύνω εκεί μετά το κερμπ.
Με μια δεύτερη σκέψη, μπορώ να πω ότι εσύ πουλάς την Κ2 για την ευθεία που έρχεται μετά την Κ4, εγώ πουλάω την Κ3 και επιβραδύνω εκεί μετά το κερμπ.
Εκεί να πω μια προσωπική μου εμπειρία και όποιος θέλει την κρατάει όποιος δεν θέλει δεν την κρατάει. Με το που βγεις απο την Κ4, κοιτάς αριστερά και βλέπεις εκείνο το δολοφονικό κέρμπ να παραμονεύει να σου κάνει την ζάντα οχτάγωνη και το αμορτισέρ σου μόνιμο πλέον κάτοικο του engine bay.
Ε, εκεί δεν θέλει αντίδραση τύπου "ώπα, βάστα μην κάνουμε μαλακία" αλλά θέλει αντίδραση "Οοοοχιιιιι δεν θα πας πουθενά
" Πατάς γκάζι, ο κώλος κάθεται κάτω (αν το τιμόνι σου έχει τις σωστές μοίρες πάντα), το διαφορικό δουλεύει και το αυτοκίνητο εκτοξεύεται!
Κ4-> ως δια μαγείας, νομίζω πως βγαίνουμε παρέα, παρά τη διαφορετική αντιμετώπιση στις Κ2-Κ3. 2-3 φορές, απλά μου γλίστρησε το πίσω μέρος επειδή δεν είχα καταφέρει να κλειστώ όσο ήθελα στην Κ3, οπότε, ανοιχτά στην Κ4, σημαδεύω το κερμπ πριν από το σημείο που το χτυπάς εσύ και στην προσπάθειά μου να το διορθώσω, μου γλιστράει..
Το θέμα είναι ότι δεν κατάφερα ποτέ να συγκεντρωθώ πραγματικά και νομίζω ότι πάντα έχανα το δεξί κέρμπ της Κ4. (μια φορά θυμάμαι να την πήρα σωστά την ρημάδα).
Όταν σε έβαλα μπροστά και είχα λαγό εσένα για την Κ4, τότε την έπαιρνα τυφλοσούρτι απο εσένα σωστά.
Κ5 (παρατεταμένη δεξιά) -> Έχουμε μαζέψει όλη τη φόρα από τη μικρή ευθειούλα..εδώ, δεν κατάλαβα κάποια διαφορά, καθώς η γραμμή είναι "μονόδρομος"..
Αρχίζεις την τροχιά σου,από το σημείο που μπορείς, διατηρώντας τη σταθερή, να πας στην Κ6. Απλά οι διαφορές γίνονται στο γκάζι-φρένο..
Συγκεκριμένα, μπορείς να πατήσεις δυνατό φρένο στην αρχή και έπειτα να επιταχύνεις..ή πολλή φόρα και μετά σταθερό γκάζι.. Ο Gre, μου έλεγε ότι κάνει το 1ο, σε μια συζητησούλα που είχαμε, αλλά όσες φορές έχω περάσει από εκεί, πάντα μου συμβαίνει το 2ο, αυτόματα, επηρεασμένος ίσως και από το drift, που δε λέει να με αφήσει ήσυχο
..
Αρχίζεις την τροχιά σου,από το σημείο που μπορείς, διατηρώντας τη σταθερή, να πας στην Κ6. Απλά οι διαφορές γίνονται στο γκάζι-φρένο..
Συγκεκριμένα, μπορείς να πατήσεις δυνατό φρένο στην αρχή και έπειτα να επιταχύνεις..ή πολλή φόρα και μετά σταθερό γκάζι.. Ο Gre, μου έλεγε ότι κάνει το 1ο, σε μια συζητησούλα που είχαμε, αλλά όσες φορές έχω περάσει από εκεί, πάντα μου συμβαίνει το 2ο, αυτόματα, επηρεασμένος ίσως και από το drift, που δε λέει να με αφήσει ήσυχο
..
K6 (η κλειστή αριστερή πριν την κάτω φουρκέτα)-> εδώ, η διαφορά μεταξύ των γραμμών του καθενός μας, ήταν το χάος..
Εσύ συνεχίζεις όπως έρχεσαι από την Κ5, σα να μην υπάρχει πουθενά η Κ6 και τελευταία στιγμή στρίβεις απότομα αριστερά για την Κ7. Εγώ, έχω φρενάρει πιο πρίν και πάλι κλείνομαι περισσότερο, μάλιστα πατώντας πάνω στο κερμπ, το οποίο εσύ σπάνια πατάς, ή έστω ακουμπάς γιατί έχεις ανοιχτεί πολύ από πριν..(ίσως να το πατάς στο τελείωμά του, ενώ εγώ το κάνω στην αρχή)
Εσύ συνεχίζεις όπως έρχεσαι από την Κ5, σα να μην υπάρχει πουθενά η Κ6 και τελευταία στιγμή στρίβεις απότομα αριστερά για την Κ7. Εγώ, έχω φρενάρει πιο πρίν και πάλι κλείνομαι περισσότερο, μάλιστα πατώντας πάνω στο κερμπ, το οποίο εσύ σπάνια πατάς, ή έστω ακουμπάς γιατί έχεις ανοιχτεί πολύ από πριν..(ίσως να το πατάς στο τελείωμά του, ενώ εγώ το κάνω στην αρχή)
Κ7-Κ8 (η κάτω φουρκέτα..την υπολογίζω σαν 2 στροφές, γιατί κατά τη γνώμη μου έχει 2 apex) -> Εσύ, έχοντας μπει με περισσότερα km, αναγκάζεσαι να ανοιχτείς διαγράφοντας μεγαλύτερη τροχιά, περνώντας την Κ7 σα να μην υπάρχει και απλά λαμβάνεις υπόψη σου μόνο το 2ο apex που εδώ, ονομάζω Κ8..
Εγώ, έχοντας κλειστεί στην 6, δεν έχω τόση φόρα ώστε να μη μπορώ να διαχειριστώ την υποστροφή στην Κ7-Κ8, οπότε σημαδεύω τη φουρκέτα στο πρώτο της apex. Εκεί βάζω τη μούρη μου μέσα και από εκεί και πέρα ανοίγομαι ελάχιστα, ίσα ίσα για να βγω με ομαλή τροχιά στο 2ο apex της, που θεωρώ Κ8.Μιλάμε όμως για ανεπαίσθητο άνοιγμα.Επίσης όλη την ώρα είμαι με ίσιο τιμόνι σε ημι-ντριφταριστή κατάσταση.
Εγώ, έχοντας κλειστεί στην 6, δεν έχω τόση φόρα ώστε να μη μπορώ να διαχειριστώ την υποστροφή στην Κ7-Κ8, οπότε σημαδεύω τη φουρκέτα στο πρώτο της apex. Εκεί βάζω τη μούρη μου μέσα και από εκεί και πέρα ανοίγομαι ελάχιστα, ίσα ίσα για να βγω με ομαλή τροχιά στο 2ο apex της, που θεωρώ Κ8.Μιλάμε όμως για ανεπαίσθητο άνοιγμα.Επίσης όλη την ώρα είμαι με ίσιο τιμόνι σε ημι-ντριφταριστή κατάσταση.
Ανοίγομαι φουλ, αφού πολλές φορές με επαναφέρει στο δρόμο το πολύ καλό κέμπ που έχει κάτω αριστερά (που είναι σαν βουναλάκι και όταν πλέον το πατήσεις αλλάζει η γεωμετρία της ανάρτηση και σε βάζει λίγο μέσα) γιατί όπως είπες έχω χλμ απο πριν που δεν έχω κλειστεί.
Εδώ η παρατήρηση μου είναι ότι πάλι δεν μπορούσα να σου ανοίξω πουθενά, ήσουν φουλ πίσω μου αλλά έχω μια απορία. Μέχρι τήν επόμενη στροφή είχα καταφέρει να ανοίξω καθόλου την διαφορά ανάμεσα μας ή παρέμενε ίδια?
Αν όχι, τότε μάλλον καιρός να αλλάξω τακτική και να την παίρνω όπως εσύ

Κ9 (η ανοιχτή δεξιά μετά την κάτω φουρκέτα) -> Μετά το apex της Κ8, ανοίγεσαι για τη Κ9, ενώ εγώ ποντάρω στη μικρότερη απόσταση της κλειστής γραμμής και μένω με μικρότερη ταχύτητα, συνεχίζοντας, στην ουσία την τροχιά που έχω αποκτήσει ήδη από την Κ7.
Εκεί ουσιαστικά το κόβω ευθεία, γλυτώνοντας έτσι οποιοδήποτε χαζογλύστρημα μπορεί να σου κάνει την ώρα που μπαίνει το vtec στην μέση της Κ9.
Κ10 (η 90άρα αριστερή) -> πάλι μονόδρομος, πάμε τα ίδια..δυνατό φρένο στο πρώτο apex, πάτημα στο απέναντι apex και ημι-ντριφταριστή κατάσταση μέχρι το Sάκι αριστερήΚ11-δεξιάΚ12..
Κ11-Κ12 (Sάκι) ->πατάω κερμπ Κ11 με όλη τη φόρα που έχω από πριν και τσαρουχώνω τα φρένα, σχεδόν πάνω στην Κ12 (ώστε να μείνω τέρμα δεξιά για την Κ13-φουρκέτα) και από τη στιγμή που θα πατήσω κερμπάκι, τερμα γκάζι ακούγοντας τον εσωτερικό να σπινάρει στον αέρα..Εσύ, έχω την εντύπωση πως φρενάρεις ελάχιστα ή καθόλου στην Κ12 και βγαίνεις με όλη τη φόρα στη μέση πριν την Κ13, ενώ εγώ όπως είπα παραπάνω, είμαι πιο αριστερά.
1)Όντως δεν πατάω καθόλου φρένο στην Κ12. Έρχομαι με πολύ ελεγχόμενο γκάζι και μένω κλειστά κοντά στο κέρμπ.
Δεν κλείνομαι στην φουρκέτα μέχρι να είναι πολύ αργά για να μπορέσω να βγω ψιλοευθεία μετά. Δεν έκανα αυτό όταν ήσουν απο πίσω και έβλεπες? Μπορεί απο το τζέρτζελο να μην λειτουργούσα σωστά αλλά στο παρελθόν έχω καταλάβει ότι αυτός ειναι ο πιο γρήγορος τρόπος να πάρω την φουρκέτα.
Εσύ γιατί τσαρουχώνεις τα φρένα στην Κ12? Μπορεί να είναι επειδή εγώ έχω ημισλίκ? Να έχω μεγαλύτερη πλευρική πρόσφυση οπότε να μου επιτρέπει να μπω με πιο πολλά.
Αυτό που λες με τον εσωτερικό να σπινάρει, να σημειώσω ότι καθώς πατάω το κέρμπ της Κ12 και το αμάξι έρχεται off balanace, σε κάποια φάση άκουσα και το bipper που σημαίνει ότι είχα φτάσει τουλάχιστον τις 8.700σαλ
Κ13(φουρκέτα μπροστά στα pits) ->όπως είπαμε παραπάνω, είμαι ανοιγμένος ακολουθώντας τροχιά που πατάει το kerb στο σημείο που βρίσκεται περίπου στα 3-4 από την αρχή του..πάλι εσωτερικός στον αέρα και φαινόμενο διαφορικού..εσύ, είσαι στη μέση και αναγκάζεσαι να επιβραδύνεις περισσότερο πάνω στη στροφή.έχω την εντύπωση ότι δεν πλησίαζες το kerb.
Αν έκανα κάτι άλλο όταν τρέχαμε μαζί, ήταν λάθος!!!
Κ14(αριστερή στο τέλος της μικρής ευθείας μετά τη φουρκέτα των pits) ->Μπαίνω όση περισσότερη φόρα μπορώ, σημαδεύοντας μέση προς δεξιά, ενώ εσύ νομίζω πως σημαδεύεις μέση και αριστερά, ώστε να μείνεις ανοιγμένος για τη φουρκέτα.
Κ15-Κ16 (φουρκέτα πριν την ευθεία) -> και πάλι την ονομάζω ως 2 στροφές λόγω των 2 apex που έχει, κατά τη γνώμη μου..όπως και στην Κ7-Κ8 πατάω kerb στο πρώτο apex, ή έστω μένω πολύ κοντά και ίσα ίσα ανοίγομαι, κρατώντας σταθερή τροχιά, πάλι σε semi-drifting κατάσταση,προκειμένου να πατήσω και το 2ο apex και να σκάσω στο απέναντι kerb της ευθείας.Εσύ, πάλι αγνοείς το πρώτο μένοντας ανοιχτός, περνάς κοντά από το 2ο apex και σκας στο απέναντι kerb της ευθείας μετά από το σημείο που σκάω εγώ. εδώ έχω την εντύπωση ότι χάνεις λιγάκι.νομίζω πως η τροχιά σου παραήταν ανοιχτή μερικές φορές και αναγκαζόσουν να στρίψεις απότομα, για να περάσεις κοντά από το 2ο apex και μερικές φορές σε έβλεπα full lock ανάποδo 

Ίσως όμως το γεγονός ότι είστε σε "ήρεμη" κατάσταση νωρίτερα απο εμένα, λόγω κλειστής τροχιάς άρα και μειωμένων χλμτρων, να σας επιτρέπει να ξανανέβεται στο γκάζι πιο γρήγορα.
Στροφή για δοκιμές την επόμενη φορά!
Κ17 (αριστερή πριν την ευθεία) -> ακριβώς ίδια γραμμή..πάμε στο αριστερό kerb μέχρι το τέλος του και κόβουμε δεξιά, περνώντας κοντά, η πατώντας στο εσωτερικό kerb του apex, σημαδεύοντας το αριστερό kerb της ευθείας όσο πιο μακριά μπορούμε..
Πάλι αν δεν έχεις πάρει απόφαση να μην αφήσεις το γκάζι, γνώμη μου είναι ότι δεν θα μπεις γρήγορα. Γενικά σε τέτοιες στροφές πρέπει να τα πηγαίνεις καλά με το drifting και τον κώλο του αυτοκινήτου. Απαξ και νιώθεις σιγουριά ενώ γλυστράς, τότε θα μπορείς να πατήσεις πιο νωρίς και να μαζέψεις περισσότερο χλμ.
Φυσικά, αν κάναμε γύρους μόνοι μας, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά από το "παιχνίδι" μας, έβγαλα τα παραπάνω συμπεράσματα..
Πάντως πολύ ωραία κουβεντούλα και μπορούμε να βγάλουμε πολύ ζουμί!!!
ΥΣ: Εντύπωση μου έκανε που Vmax είχα 101χλμ gps μετρημένα. Είδα 8.950σαλ maximum. Και το είδα σχεδόν σε 2 γύρους (ο άλλος είχε 0.5χλμ διαφορά). Είναι αρκετά καλό νούμερο για το αμάξι μας αυτό!!!
ΥΣ2: Τώρα μόλις μου έστειλε και ο Μάκης τα 56.7 + 56,4
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Πολλες καλες πληροφοριες για τη καθε στροφη αλλα θα σταθω προς το παρον μονο στο θεμα της κατω φουρκετας μιας και σας απασχολει περισσοτερο απ'οσα διαβαζω. Εχω σημειωσει με μαυρο χρωμα τη δικη μου γραμμη αν και δεν ειναι με ακριβεια οπως φυσικα καταγραφει το P-Box. Επειδη ειδα οτι οι γραμμες μας γενικοτερα ειναι διαφορετικες σας ανεβαζω και τη δικη μου παρακατω. Παντως κι εγω προτιμω στο συγκεκριμενο κομματι να πονταρω σε μεγαλυτερη ταχυτητα παρα σε κοντινη αποσταση.
Αφού μου έστειλε ο Μάκης μερικά γυράκια του , παραθέτω μια σύγκριση απο το 56,4 που είχε κάνει ο Μάκης με το δικό του αμάξι όταν είχε βάλει τα Kumho.
Έκανα λίγο crop για να δείτε καλύτερα τις γραμμές που λέγαμε....
Η κόκκινη γραμμή είναι του Μάκη και η μπλέ η δική μου (δεν λέω και του Ηλία γιατί έχουμε διαφορετικά πατήματα)

Και παρακάτω είναι όλη η σύγκριση...

Αν μπορώ να το πω αυτό, ο Μάκης έχει ένα πολύ δυνατό πρώτο κομμάτι, στην μέση έχει μια καμπή με ένα πολύ μεγάλο φρενάρισμα και μετά το χάος!!
Η αντιμετώπιση μας είναι τόσο διαφορετική που "πιάστο το αυγό και κούρευτο"
Έκανα λίγο crop για να δείτε καλύτερα τις γραμμές που λέγαμε....
Η κόκκινη γραμμή είναι του Μάκη και η μπλέ η δική μου (δεν λέω και του Ηλία γιατί έχουμε διαφορετικά πατήματα)
Και παρακάτω είναι όλη η σύγκριση...
Αν μπορώ να το πω αυτό, ο Μάκης έχει ένα πολύ δυνατό πρώτο κομμάτι, στην μέση έχει μια καμπή με ένα πολύ μεγάλο φρενάρισμα και μετά το χάος!!
Η αντιμετώπιση μας είναι τόσο διαφορετική που "πιάστο το αυγό και κούρευτο"
Ηλια στο βιντεο που εβαλες ακομα ημουν νεος!Μετα που το ειχα ψαξει λιγο περισσοτερο φαινεται ξεκαθαρα αυτο που λεει ο Σαραντης,οπως και αυτο που ελεγα στον Κωσταντινο για την 2πλη δεξια πριν την ευθεια οπου σημαδευω το 2ο εσωτερικο κερμπ αφου πουλησω την 1η δεξια.
Στο μεγαλο βιντεο που εχω γενικα δοκιμαζω διαφορα με μικροτροποποιησεις.
Βεβαια οσον αφορα την 1η φουρκετα εγω ειχα μια εκπληκτικη μουρη και ενα διαφορικο που δουλευε εντυπωσιακα και με επαιρνε να φυγω ευθεια και να βαλω μουρη μεσα εκ των υστερων.
Και το λεω αυτο γιατι το διαφορικο του Κωσταντινου μαλλον λογο χαμηλωματος δεν δουλευε οπως το δικο μου.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=pX1TjDOgzI0 [/media]
Στο μεγαλο βιντεο που εχω γενικα δοκιμαζω διαφορα με μικροτροποποιησεις.
Βεβαια οσον αφορα την 1η φουρκετα εγω ειχα μια εκπληκτικη μουρη και ενα διαφορικο που δουλευε εντυπωσιακα και με επαιρνε να φυγω ευθεια και να βαλω μουρη μεσα εκ των υστερων.
Και το λεω αυτο γιατι το διαφορικο του Κωσταντινου μαλλον λογο χαμηλωματος δεν δουλευε οπως το δικο μου.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=pX1TjDOgzI0 [/media]
Originally Posted by Nabu,Jan 21 2011, 02:15 AM
2 apex, συμφωνούμε!
Αν όχι, τότε μάλλον καιρός να αλλάξω τακτική και να την παίρνω όπως εσύ biggrin.gif
για παράδειγμα, μου γλιστράει στην 6, μέχρι την 8 καλύπτω το χάσιμο και μετά στην 9 πάλι μου ανοίγεις όσο έχω χάσει από την 6..
Next time, να μπει και κανένα τακάκι, να κάνουμε τη δουλειά μας γιατί στη K6, 2-3 φορές, λέω "στρίβω κι ό,τι γίνει", γιατί είχα ανέβει και με τα 2 πόδια πάνω στο φρένο και αυτό ήταν πέτρα..

[QUOTE=Nabu,Jan 21 2011, 02:15 AM]
Μπερδεύτηκα πάλι.
Originally Posted by S2johnyK,Jan 21 2011, 03:46 PM
Εγω παντως μια χαρα τις βλεπω τις γραμμες του Ηλια
Τωρα γιατι τον λετε ντριφτακια και οτι θα γελουν τα κερμπς δεν ξερω
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται κρύο..
Τόσο καιρό κάνατε πλάκα..
Τόσο καιρό, αισθανόμουν σαν τον Χλαπάτσα της οδήγησης χρόνων..

[media]http://www.youtube.com/watch?v=QPHd1A3NOY4 [/media]
Φωτιές ανάψατε!!!
Λοιπόν μερικές παρατηρήσεις. Το καρτόδρομο αν και καρτόπιστα, παραμένει πίστα και κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Χαμένος χρόνος μπορεί να βρεθεί από παντού.
Κ1-2-3 σε συνδυασμό με Κ4: Εδώ για μένα τα γεγονότα είναι απλά. Η Κ1-2 είναι από τις γρηγορότερες στροφές της πίστας. Μετά την Κ4 ακολουθεί μία μικρή ευθεία. Με βάση αυτά τα γεγονότα οδηγούμαστε στο εξής συμπέρασμα, για εμένα: Η Κ3 δεν υφίσταται σαν στροφή!!! Πολύ απλά την πουλάς γιατί δεν έχει καμία αξία για να την διαχειριστείς σαν στροφή. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να περάσεις αέρα Κ1-2 με μία τιμονιά, αν είναι δυνατόν, να φρενάρεις δυνατά στην 3 και να πάρεις την καλύτερη δυνατή γραμμή για την 4 και την ευθειούλα που ακολουθεί.
Κ6-7-8: Αυτό το σύμπλεγμα είναι σπαζοκεφαλιά. Μπορώ να πώ με σιγουριά οτι για μπροσθιοκίνητα το πέρασμα αέρα από 6 και πούλημα 7-8 με άνοιγμα γραμμής είναι και το γρηγορότερο. Στο s ακόμη δεν έχω κατασταλάξει... Μου έχει δείξει ποτι μπορεί να διαχειριστεί την μεταφορά από την 6 στην κλειστή 7-8 χωρίς πολλά-πολλά μούτρα. Το γεγονός είναι οτι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ανοιχτείς πολύ μετά την 8 καθώς πρέπει να μείνεις δεξιά για την γρήγορη 9 που ακολουθεί. Οπότε θέλει σκέψη το πράμα... Πιθανολογώ οτι μία ενδιάμεση γραμμή από τις δύο που αναφέρθηκαν να είναι και η ιδανική. Εγώ προτιμώ να θυσιάσω λίγο την 6 και να είμαι πιο "καλός" στην 7-8 χωρίς να σημαίνει και γρηγορότερος. Παρά ταύτα δεν το πολυκλείνω στην 7... ανοίγομαι και κλείνω 2ο apex στην 8 για να βγώ καθαρά στη δεξιά μεριά για την 9.
Λοιπόν μερικές παρατηρήσεις. Το καρτόδρομο αν και καρτόπιστα, παραμένει πίστα και κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Χαμένος χρόνος μπορεί να βρεθεί από παντού.
Κ1-2-3 σε συνδυασμό με Κ4: Εδώ για μένα τα γεγονότα είναι απλά. Η Κ1-2 είναι από τις γρηγορότερες στροφές της πίστας. Μετά την Κ4 ακολουθεί μία μικρή ευθεία. Με βάση αυτά τα γεγονότα οδηγούμαστε στο εξής συμπέρασμα, για εμένα: Η Κ3 δεν υφίσταται σαν στροφή!!! Πολύ απλά την πουλάς γιατί δεν έχει καμία αξία για να την διαχειριστείς σαν στροφή. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να περάσεις αέρα Κ1-2 με μία τιμονιά, αν είναι δυνατόν, να φρενάρεις δυνατά στην 3 και να πάρεις την καλύτερη δυνατή γραμμή για την 4 και την ευθειούλα που ακολουθεί.
Κ6-7-8: Αυτό το σύμπλεγμα είναι σπαζοκεφαλιά. Μπορώ να πώ με σιγουριά οτι για μπροσθιοκίνητα το πέρασμα αέρα από 6 και πούλημα 7-8 με άνοιγμα γραμμής είναι και το γρηγορότερο. Στο s ακόμη δεν έχω κατασταλάξει... Μου έχει δείξει ποτι μπορεί να διαχειριστεί την μεταφορά από την 6 στην κλειστή 7-8 χωρίς πολλά-πολλά μούτρα. Το γεγονός είναι οτι σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να ανοιχτείς πολύ μετά την 8 καθώς πρέπει να μείνεις δεξιά για την γρήγορη 9 που ακολουθεί. Οπότε θέλει σκέψη το πράμα... Πιθανολογώ οτι μία ενδιάμεση γραμμή από τις δύο που αναφέρθηκαν να είναι και η ιδανική. Εγώ προτιμώ να θυσιάσω λίγο την 6 και να είμαι πιο "καλός" στην 7-8 χωρίς να σημαίνει και γρηγορότερος. Παρά ταύτα δεν το πολυκλείνω στην 7... ανοίγομαι και κλείνω 2ο apex στην 8 για να βγώ καθαρά στη δεξιά μεριά για την 9.
Originally Posted by ntz,Jan 24 2011, 01:22 AM
επιτέλους, κάποιος που συμφωνεί μαζί μου στο ότι δεν πρέπει να πουλήσεις τη 2, αλλά την 3..!!!

ahhahhaha...