ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
Originally Posted by tomidis,Feb 17 2009, 02:01 PM
Σε αντίθεση με το βιντεάκι που υπάρχει στο youtube όπου στην Κ5 έχεις 2α τώρα λες ότι γύρναγες με 3η εκεί.(quote nabu)
στο συγκεκριμενο βιντεακι δεν πηγενε για χρονο αλλα για θεαμα ..αλλα βασικα θα σου απαντησει ο ιδιος
στο συγκεκριμενο βιντεακι δεν πηγενε για χρονο αλλα για θεαμα ..αλλα βασικα θα σου απαντησει ο ιδιος
Μα το ξέρω ότι πήγαινε για θέαμα αλλά λέω πιο κάτω ότι εγώ βρίσκω το αμάξι πιο βιδωμένο με 2α στην είσοδο της Κ5 με μοναδικό μειονέκτημα ΙΣΩΣ ότι όταν κάνεις πολύ γρήγορη αλλαγή απο 2α σε 3η στην Κ5-2Α ότι μπορεί ο κώλος του αυτοκινήτου αν δεν είσαι χειρούργος με το τιμόνι να κάνει τα δικά του με αποτέλεσμα να χάσεις πολύτιμο χρόνο.
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Originally Posted by Nabu,Feb 17 2009, 02:30 PM
Μα το ξέρω ότι πήγαινε για θέαμα αλλά λέω πιο κάτω ότι εγώ βρίσκω το αμάξι πιο βιδωμένο με 2α στην είσοδο της Κ5 με μοναδικό μειονέκτημα ΙΣΩΣ ότι όταν κάνεις πολύ γρήγορη αλλαγή απο 2α σε 3η στην Κ5-2Α ότι μπορεί ο κώλος του αυτοκινήτου αν δεν είσαι χειρούργος με το τιμόνι να κάνει τα δικά του με αποτέλεσμα να χάσεις πολύτιμο χρόνο.
Originally Posted by Nabu,Feb 17 2009, 02:30 PM

http://www.youtube.com/watch?v=mvvvxPKSqBk
Originally Posted by Nabu,Feb 17 2009, 12:13 AM
ΝΤΖ για πες μας τις εντυπώσεις σου απο το S στις Σέρρες. Γιατί λες ανάμεικτα συναισθήματα?
Για όσους δεν γνωρίζουν πήγα και ήρθα οδικώς στις Σέρρες. Είναι μία αρχή μου αυτή, δηλαδή το αυτοκίνητο πρέπει να κάνει τα ΠΑΝΤΑ σε καλό βαθμό. Οδικώς ανέβαινα με το τουρμπάκι 106, οδικώς ανέβηκα και τώρα. Στο δρόμο λοιπόν το s σε βρεγμένη άσφαλτο (ή σε ελαφρώς χιονισμένη που συνάντησα στην επιστροφή) είναι απλά απαράδεκτο. Πιθανόν να φταίει και η γεωμετρία που είχα πίσω, που όπως αποδείχτηκε από την πίστα ήταν εντελώς λάθος. Οπότε μια πρώτη ψυχρουλουσία την έφαγα ανεβαίνοντας, αφού πριν από το Βόλο μκαι μέχρι και μετά τη Λάρισα είχε έντονη βροχή και το αυτοκίνητο χωρίς κανένα λόγο και πηγαίνοντας κυριολεκτικά με 60-80 άλλαζε λωρίδες για πλάκα, ελάφρωνε το πίσω μέρος, μέχρι ευαισθησίες και σε αέρα από διερχόμενο όχημα είχα. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό ή το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος.
Στα της πίστας τώρα. Ας ξεκινήσω από τα γενικά πρώτα. Επιμένω στην άποψη μου για το τιμόνι. Δεν "μιλάει" στον οδηγό όπως πρέπει. Είναι απίστευτο στο turn in και στην αμεσότητα, αλλά μέχρι εκεί. Ουσιαστικά δεν πληροφορεί τον οδηγό για το μπροστινό σύστημα. Με λίγο λιγότερο κάστερ μπροστά ευελπιστώ κάτι να φτιάξει. Δεύτερο μεγαλύτερο θέμα, τα καθίσματα. Απλά απαράδεκτα. Είναι σίγουρα η επόμενη βελτίωσή μου, να μπούν δύο μπακετάκια να βρούμε την υγειά μας. Τέλος κάποια βελτίωση θέλουν και τα πετάλια. Αυτό του γκαζιού πιθανότατα πρέπει να ανέβει λιγάκι παραπάνω για να γίνεται "μύτι-τακούνι".
Τώρα για τα ειδικά επί του αυτοκινήτου μου. Ήταν φανερό οτι πίσω είχα περισσότερη σύγκλιση, γεγονός που δημιουργούσε απότομα ξεκολλήματα, σε άσχετες στιγμές. Επίσης μπροστά, το αυτοκίνητο φαίνεται οτι δούλευε μόνο από τα ελατήρια, εξού και το γεγονός οτι "χοροπήδουσε" ορισμένες φορές. Στην ουσία τα δύο παραπάνω δημιούργούσαν το εξής πρόβλημα: Στην αρχή το αυτοκίνητο έχανε την πρόσφυση μπροστα με τάση για υποστροφή. Όταν πλέον το ελατήριο δεν είχε διαδρομή, σταματούσε το "παλάτζο" έβρισκε πρόσφυση μπροστά, αλλά έχανε την πίσω με αποτέλεσμα το απότομα ξεκόλλημα. Τέλος πάντως, αυτά είναι θέματα που χρειάζονται δουλειά και ψάξιμο.
Στα θετικά τώρα. Απίστευτο πλαίσιο, πραγματικά. Στιβαρό σε σημείο που να κάνει τον κινητήρα να φαίνεται "αδύναμος". Επίσης ο συνδυασμός κινητήρα-μετάδοσης είναι απλά εκπληκτικός. Πολυστροφος κινητήρας, καλός επιλογεάς με σίγουρο κούμπωμα. Τέλος πολύ καλά φρένα, με abs που δεν χαζοεπεμβαίνει και ικανοποιητική αντοχή (αν και δεν τα κούρασα ιδιαίτερα). Σίγουρα προς το παρόν τα στοιχεία αυτά δεν θα υποστούν βελτίωση, με εξαίρεση την τοποθέτηση ενός ψυγείου λαδιού, καθώς ενώ οι θερμοκρασίες αντιψυκτικού ήταν σε πολύ καλά επίπεδα (77-80), το λάδι τηγανιζόταν (είδα μέγιστη 115).
Αυτά εν ολίγοις. κυρίως με προβληματίσε η συμπεριφορά του στο εθνικό δίκτυο, αλλά επιφυλάσσομαι για τη γεωμετρία. Στην πίστα το περίμενα πιο "φιλικό" με την έννοια οτι δεν θα χρειαζόταν μεγάλη πίεση για αξιοπρεπή χρόνο. Σύμφωνα με την τηλεμετρία, προσθέτοντας τα καλύτερα session της πίστας μπορούσε όπως ακριβώς ήταν χτές και γυρνώντας μόνο με τετάρτη και χωρίς ιδιαίτερη πίεση σε φρένα-μοτέρ να μπεί στο 38.
Originally Posted by Stradale
NTZ εσύ έχεις το 2.2 με το μοτέρ της j's?
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
@NTZ
Εχεις παρει το S2000 του DS2000 (Δημητρης) αν θυμαμαι καλα. Απ'οτι καταλαβαινω δεν εχεις πια τα J's δισκοφρενα μπροστα? Επισης οι KW V3 πλεον δεν ειναι πανω στο αμαξι? Ζαντολαστιχα?
Εχεις παρει το S2000 του DS2000 (Δημητρης) αν θυμαμαι καλα. Απ'οτι καταλαβαινω δεν εχεις πια τα J's δισκοφρενα μπροστα? Επισης οι KW V3 πλεον δεν ειναι πανω στο αμαξι? Ζαντολαστιχα?