Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Thread Tools

Old Dec 13, 2009 | 08:01 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Εγώ αυτό που κατσλαβαίνω, είναι πως η κάθε κυβέρνηση προσπαθεί (ανεπιτυχώς) να υιοθετήσει νόμους και συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, χωρίς όμως το απαραίτητο υπόβαθρο..

Δηλαδή, δεν αλλάζουν συνεχώς τα συστήματα που αφορούν το "αυτοκίνητο"..έχουν εδώ και χρόνια μία συγκεκριμένη γραμμή και πάνω σε αυτή κινούνται, χωρίς να αλλάζουν γνώμη σε κάθε προεκλογική περίοδο..

Θα πληρώσεις μεγάλα τέλη για το χρέπι σου, αλλά από την άλλη θα έχεις τη δυνατότητα να το αποσύρεις..

Και απ'την άλλη δεν επιβραβεύουν την αγορά αυτοκινήτων με πολλά cc και μετά αφού χιλιάδες κόσμος έχει πέσει στην "παγίδα" τους , τον φορτώνουν με ειδικά τέλη, περιβαλλοντικά τέλη, τέλη για τις μίζες, τέλη για τα ομόλογα, για τα Βατοπέδια, για τα χρηματιστήρια και ο,τι άλλο πάει στραβά σε αυτή τη χώρα..

Οι τύποι όμως, έχουν καταστρέψει την αγορά, έχουν ισοπεδώσει τις αξίες και γενικά φαίνεται πως όντως αυτή η χώρα προχωράει μόνη της..

Και σας ρωτώ λοιπόν... φάγατε εσείς λεφτά από το κράτος, για να αναγκαζόμαστε τώρα να πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας? Εγώ προσωπικά δεν έφαγα, ούτε όσοι γνωστοί μου δουλεύουν και πληρώνουν φόρους και τέλη..
Reply
Old Dec 13, 2009 | 09:15 AM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Ηλία καλά τα λες,καλά τα λέμε γενικά όλοι μας....το θέμα είναι τι κάνουμε ,πέρα από τις κουβέντες.Εγώ θα πληρώσω 1132 γαμωευρώ και όπως κι εσύ και πόσοι άλλοι, έχω πληρώσει κανονικότατα τους φόρους μου΄...
Reply
Old Dec 13, 2009 | 09:35 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

energetic το ειπα αυτο γιατι εχουν γινει 100 views περιπυ απο τη στιγμη που αρχισε αυτη η συζητηση,και υπαρχουν μονο 3 replay...α και προς θεου,το υφος δεν εχει κανεναν τονο παρατηρησης-απογοητευσης,γιατι τωρα που το ξαναδιαβασα μου φανηκε καπως αυστηρο ...Επισης,θα με ενδιεφερε να βοηθησω στην οργανωση αλλα παντα με τη δικη σας υποστηριξη καθως δεν εχω γνωρισει πολλα μελη απο το club και δε θα υπαρχει η αναμενομενη συμμετοχη εαν το οργανωσω εγω...

@ηλια,η κυβερνηση δεν ειναι οσο χυμα πιστευουμε εμεις οτι ειναι η οσο θελουν να δειξουν...ολα για καποιο λογο γινονται,και να ξερεις πως η απολυτη ταξη επιβαλεται και μεσω της αταξιας...θελω να πω,πως μπορει ολα να φανταζουν χυμα,αλλα ειναι ολα κανονισμενα με τοση ακριβεια που παντα επιτυγχανουν το σκοπο τους...αυτος ειναι αλλωστε και ο σκοπος του καπιταλισμου...στοχος:συγκε ντρωση του κεφαλαιου σε λιγους,τροπος:με τα γνωστα οπλα του καπιταλισμου π.χ η επικαιρη οικ.κριση,το κραχ κ.λ.π...μια ιστορια με 2 πλευρες...μια που προβαλλουν τα ΜΜΕ και τρωει ο κοσμος,και μια που συζητουν οι μαγκες μεταξυ τους...πουθενα που υπαρχει τοσο χρημα δεν υπαρχει ανοργανωσια...μονο διαφθορα και κακοδιαχειρηση!
Reply
Old Dec 13, 2009 | 10:06 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by vtecas,Dec 13 2009, 10:15 AM
Ηλία καλά τα λες,καλά τα λέμε γενικά όλοι μας....το θέμα είναι τι κάνουμε ,πέρα από τις κουβέντες.Εγώ θα πληρώσω 1132 γαμωευρώ και όπως κι εσύ και πόσοι άλλοι, έχω πληρώσει κανονικότατα τους φόρους μου΄...
Το κακό όμως, Πέτρο είναι πως ακόμη και 1.000.000 άτομα να υπογράψουν τέτοια διαμαρτυρία, θα υπάρχουν ακόμη 9.000.000 "κότες" που θα ζουν στην κοσμάρα τους..
Αυτά τα 9.000.000 θα κοιτάζει η κυβέρνηση και όποια πλειοψηφία έχει άποψη που τη συμφέρει...

Αν γινόταν κάτι, θα έπρεπε να γίνει θεσμοθετημένα και να υπάρχει "νομική" ομάδα να το υποστηρίξει..
Είτε αυτό αφορά τέλη κυκλοφορίας, είτε ασφαλιστικό, είτε φορολογία..

Το να πάμε 200-300 ("καγκουράκια" στα μάτια τους) και να τους πούμε, δε μας αρέσει που πληρώνουμε τόσα, θα μας πουν "τέικ μάη θρι".. απ'την άλλη πάλι, αν δεν κάνουμε κάτι δεν πάμε πουθενά...

Οπότε εγώ είμαι "μέσα" για να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι κι εμείς από τη μεριά μας !!

(άκουσα πως οργανώνεται μηχανοκίνητη πορεία ...φαντάζεστε να κατέβουν όλα τα clubs...???θα ήταν μια καλή πρώτη κίνηση...)
Reply
Old Dec 13, 2009 | 10:14 AM
valerios's Avatar
Registered User

Λοιπον αφου πληρωνουμε κοντα 600+ ευρω για τελη κυκλοφοριας , δλδ φορο επειδη κανουμε χρηση του οδικου δικτυου αρα το χαλαμε αρα θελει συντηριση κτλ
ΑΛΛΑ επειδη ομως το δικτυο ειναι χαλια γιατι αυτα τα λεφτα αλλου πανε τελικα... γιατι δεν πουλαμε ολο το οδικο μας δικτυο σε μια πολυεθνικη εταιρια για να ειναι στην πενα ,ωστε να κανει και αλλο ενα ξενοδοχειο στην Μυκονο ο ταδε υπουργος-βουλευτης κτλ (δλδ να παρει την μιζα του) να παρει και η ελλαδα καποια χρημματα ωστε να ξελασπωσει για κανα 6μηνο ΚΑΙ με τα επομενα 600 ευρω για το 2011 να εγκαταστησουν ενα πομπο τυπου GPS ωστε πλεον τα τελη του 2012 να βγαινουν με βαση εναν αλγοριθμο που να περιεχει τον κυβισμο-ιπποδυναμη και Πραγματικο νουμερο χιλιομετρων...ωστε εγω να δινω 210 ευρω γιατι εχω αλλα 2 αμαξια και το s2000 το χρησιμοποιω πραγματικα ελαχιστα , Γιατι το οτι χαλαει το δικο μου αμαξι το δικτυο που κανει 7.000 χιλιομετρα το χρονο και οχι το εταιρικο Clio 1.4 η το οποιοδηποτε city car που κανει 20.000+ το χρονο ειναι υποκρισια...
Επισης θα μπορουν με βαση το GPS να ρυθμισουν και τα ασφαλιστρα του αμαξιου, γιατι ενα αμαξι που κυκλοφορει κυριος σαββατο-κυριακα και βραδυνες ωρες δεν ειναι εκτεθημενο το ιδιο στον κινδυνο σε σχεση με τα αλλα αμαξια....
Επισης θα μειωθουν αρκετα οι κλοπες
Τωρα μην μου πειτε οτι ειναι επιστημονικη φαντασια γιατι ενα gps κανει 99 ευρω και ποσο μαλλον αν κανει μαζικη παραγγελια το κρατος για 3.000.000 κομματια
(εκει να δειτε τι μιζα θα φυγει.... 200 ευρω θα το παρουμε τελικα)
Reply
Old Dec 13, 2009 | 10:16 AM
dennis2k's Avatar
Registered User

Μέσα κι εγώ, έστω κι αν δεν αλλάξουμε τελικά κάτι με αυτή τη μεμονομένη κίνηση, μπορεί στο τέλος να παρακινηθούν και μερικοί άλλοι και κάτι να γίνει. Για παράδειγμα ο παλιοχαρακτήρας έπεισε ήδη 2 και είμαι σίγουρος ότι θα πείσει και άλλους
Reply
Old Dec 13, 2009 | 11:09 AM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

Ηλια,200-300 καγκουρακια με 200-300 αυτοκινητα,σε καποιο κεντρικο δρομο με μια σωστη γραμμη και ρεαλιστικα αιτηματα μπορουν να αλλαξουν πολλα...πρωτον θα ειναι κατι πρωτογνωρο για την Ελλαδα μια μηχανοκινητη πορεια διαμαρτυριας,οποτε σιγουρα θα τραβηξει τα καναλια...και εδω ξεκιναει το παιχνιδι...φανταζεσαι τωρα την εκπληξη που θα προκαλεσουν μερικοι πιτσιρικαδες στους μεγαλυτερους,εαν με σωστο λογο(χρηση της γλωσσας)και ορθα ετηματα διαψευσουν τη μεχρι τωρα εικονα του αδιαφορου και ανευθυνου νεου και δειξουν ενα νεο προσωπο,προτεινοντας εξυπνες λυσεις που θα εξυπηρετουν καλυτερα τον κοσμο και θα ειναι ταυτοχρονα δικαιες και προς το κρατος?μπορει να μη γινει και τιποτα,αλλα αν κερδισουμε τη συμπαρασταση του κοσμου και τη συνδιασουμε με την αναγκη του να αντιδρασει σε αυτα τα αυστηρα μετρα μπορει να δουμε μια τελειως αλλης κλιμακας διαμαρτυρια!και στο κατω κατω αν μη τι αλλο,θα δειξουμε οτι μπορει αυτοι να αποφασιζουν,αλλα και εμεις με τη σειρα μας τους κρινουμε!

valerie εαν εφαρμοζοταν το μετρο με τα gps να εισαι σιγουρος πως θα υπηρχε την ιδια μερα topic με το πως μπορεις να το βγαλεις και να το κανεις τασακι η κατι αλλο,πιο χρησιμο και λιγοτερο δαπανηρο
Reply
Old Dec 13, 2009 | 03:15 PM
vtecas's Avatar
Registered User

From: ATHENS nomizo....

Originally Posted by dennis2k,Dec 13 2009, 11:16 AM
Μέσα κι εγώ, έστω κι αν δεν αλλάξουμε τελικά κάτι με αυτή τη μεμονομένη κίνηση, μπορεί στο τέλος να παρακινηθούν και μερικοί άλλοι και κάτι να γίνει. Για παράδειγμα ο παλιοχαρακτήρας έπεισε ήδη 2 και είμαι σίγουρος ότι θα πείσει και άλλους
dennis δεν νομίζω ότι ο palioxaraktiras έπεισε κάποιον ,ούτε προσπάθησε για κάτι τέτοιο,απλά έκανε την κίνηση ματ στη σωστή στιγμή.Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος βλέπει και αισθάνεται την αδικία.'Ηρθε λοιπόν και μας ταρακούνησε,τουλάχιστον σε 'μένα συνδέθηκε με την σε λίθαργο σκέψη μου.Εδώ είμαστε ,όλοι κάποια σπίθα χρειαζόμαστε για να κινητοποιηθούμε.Πριν αρχίσουμε να εμφανιζόμαστε στα ταμεία των τραπεζών ,ας κάνουμε μια απόπειρα.Ας το διαδώσουμε σε γνωστούς σε άλλα club.Ας γίνει μια ενημέρωση στόμα με στόμα. Όποιοι μιλάνε και έχουν επαφές στο facebook ας κάνουν κι εκεί μια ενημέρωση.
Reply
Old Dec 13, 2009 | 05:04 PM
palioxaraktiras's Avatar
Registered User

deniss2k σε ευχαριστω πολυ...vteca απλα ειπες την αγαπημενη μου λεξη (σπιθα)...παντα πιστευα οτι ο κοσμος μια σπιθα χρειαζεται για να ξυπνησει και με χαροποιει ιδιαιτερα που θεωρησες οτι η σπιθα για σενα ηταν αυτα που ειπα...λοιπον και για να μη μεινει απλα ενα εμπνευσμενο topic,προτεινω να βαλουμε μια προθεσμια π.χ μεχρι την παρασκευη καθως μας πιεζει ο χρονος,να αναθεσουμε σε οσους εχουν γνωριμιες με αλλα club να κανουν μια ενημερωση για το σχεδιο μας και την παρασκευη να κανουμε ενα feedback να δουμε που βρισκομαστε...καλο θα ηταν και ενα poll για το ποιος θα κατεβαινε σε μια τετοιου ειδους διαμαρτυρια Μαριε.ετσι να δουμε ενα ποσοστο...
Reply
Old Dec 13, 2009 | 09:13 PM
ThanasiS2K's Avatar
Registered User

Είναι σαν να μπήκε ένα ληστής μέσα στο σπίτι σας να σας έκλεψε τα πάντα να μην έχει αφήσει τίποτα και μετά να σας βάλει στην μέση του σαλονιού να καθίσετε μαζί και να σας πει : “Γεια πες μου τώρα τι άλλο έχεις να μου δώσεις ?”
Λιάνα Κανελη.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:25 PM.