Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Thread Tools

Old Nov 18, 2015 | 10:49 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Επίσημα πλέον και οριστικά τα τέλη κυκλοφοριας του 2016.

Reply
Old Nov 25, 2015 | 03:13 AM
energetic's Avatar
Registered User

Μολις ειδα τα χαρτακια στο taxis.

Λοιπον, για το S2000 πηγαν στα 630 Euro τα τελη κυκλοφοριας.
Reply
Old Nov 25, 2015 | 03:35 AM
SBIT's Avatar
Registered User

From: Don't know yet!

Εγώ ήξερα ότι για πρίν το 2006 πήγαν 630€ και από 2006 και πάνω 690€. Μάριε το 30αρι που γλιτώνεις εσύ στο πληρώνω εγώ!!! άρα Πολυδένρι κερνάς!!!!!
Reply
Old Nov 25, 2015 | 05:51 AM
energetic's Avatar
Registered User

Παιζεις πολυ δυνατα, θες Αφιδνες και Πολυδενδρι με χιλια τελη!
Reply
Old Nov 26, 2015 | 01:35 AM
GiorgoS2k's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece

Καλησπέρα σε όλους!

Μιας και ανέβηκαν στο gsis τα τέλη κυκλοφορίας, με τις όποιες διαφοροποιήσεις... ας καταθέσω την εμπειρία μου επι του θέματος

H εSάρα μου είναι μοντέλο 2002, αλλά ήρθε απο Γερμανία το 07.
Συνεπώς, στην άδεια κυκλοφορίας ανέφερε ως ημερομηνία 1ης αδειας στην Ελλάδα το 07.

Απο την 2η χρονιά που εφαρμόστηκε η έκτακτη εισφορά (...πολυτελούς διαβίωσης κτλ) έκανα κινήσεις για να διορθώσω την άδεια και φυσικά να μην πληρώνω χαράτσι.

Πήρα βεβαίωση απο Σαρακάκη, βάσει Vin No, οτι πρόκειται για μοντέλο κατασκευής 2002 (δεν χρειάστηκε...)

Έβαλα διεκπεραιωτή και βρήκε απο το υπουργείο τα χαρτιά εκτελωνισμού, τη Γερμανική άδεια κτλ και τα κατέθεσε στο υπουργείο συγκοινωνιών προκειμένου να εκδοθεί νέα άδεια.
Πλέον η άδεια μου αναφέρει:

1η άδεια Διεθνώς: 05.07.2002
1η άδεια Ελλάδος: 13.03.2007

Εκ τοτε, στις φορολογικές μου δηλώσεις το δήλωνα ως 2002, με χαμηλότερο τεκμήριο και μηδενικό φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
ΟΜΩΣ στο gsis δεν άλλαξε ποτέ η ημερομηνία που φαίνεται στην κατάσταση οχημάτων (Συνεχίζει να δείχνει 13.03.2007)

Επικοινώνησα με την εφορία μέσω gsis, τους έστειλα τα χαρτιά κτλ αλλά με ενημέρωσαν οτι εφορία και υπουργείο οικονομικών ακολουθούν διαφορετικές εγκυκλίους και οτι η εφορία το αναγνωρίζει ως 2002, όμως για το υπουργείο οικονομικών (που εκδίδει τα τέλη κυκλοφορίας) ισχύει η ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Συνεπώς €690 για εμένα αντί €630 (μικρό το κακό)

Ελπίζω να βοήθησα (όσους έχουν εισαγωγής)
Reply
Old Nov 26, 2015 | 02:00 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Ε οχι και μικρο το κακο... Γιατι ρε φιλε να σου παρουν τα 60€ και να μην τα βαλεις βενζινη πχ? Γιατι οταν θελουν εμεις να ειμαστε ΟΛΟΣΩΣΤΟΙ παντου αυτοι να κανουν οτι τους συμφερει? Γαμω το σπιτι τους ρε!
Reply
Old Nov 26, 2015 | 02:50 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by GiorgoS2k
Καλησπέρα σε όλους!

Μιας και ανέβηκαν στο gsis τα τέλη κυκλοφορίας, με τις όποιες διαφοροποιήσεις... ας καταθέσω την εμπειρία μου επι του θέματος

H εSάρα μου είναι μοντέλο 2002, αλλά ήρθε απο Γερμανία το 07.
Συνεπώς, στην άδεια κυκλοφορίας ανέφερε ως ημερομηνία 1ης αδειας στην Ελλάδα το 07.

Απο την 2η χρονιά που εφαρμόστηκε η έκτακτη εισφορά (...πολυτελούς διαβίωσης κτλ) έκανα κινήσεις για να διορθώσω την άδεια και φυσικά να μην πληρώνω χαράτσι.

Πήρα βεβαίωση απο Σαρακάκη, βάσει Vin No, οτι πρόκειται για μοντέλο κατασκευής 2002 (δεν χρειάστηκε...)

Έβαλα διεκπεραιωτή και βρήκε απο το υπουργείο τα χαρτιά εκτελωνισμού, τη Γερμανική άδεια κτλ και τα κατέθεσε στο υπουργείο συγκοινωνιών προκειμένου να εκδοθεί νέα άδεια.
Πλέον η άδεια μου αναφέρει:

1η άδεια Διεθνώς: 05.07.2002
1η άδεια Ελλάδος: 13.03.2007

Εκ τοτε, στις φορολογικές μου δηλώσεις το δήλωνα ως 2002, με χαμηλότερο τεκμήριο και μηδενικό φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
ΟΜΩΣ στο gsis δεν άλλαξε ποτέ η ημερομηνία που φαίνεται στην κατάσταση οχημάτων (Συνεχίζει να δείχνει 13.03.2007)

Επικοινώνησα με την εφορία μέσω gsis, τους έστειλα τα χαρτιά κτλ αλλά με ενημέρωσαν οτι εφορία και υπουργείο οικονομικών ακολουθούν διαφορετικές εγκυκλίους και οτι η εφορία το αναγνωρίζει ως 2002, όμως για το υπουργείο οικονομικών (που εκδίδει τα τέλη κυκλοφορίας) ισχύει η ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Συνεπώς €690 για εμένα αντί €630 (μικρό το κακό)

Ελπίζω να βοήθησα (όσους έχουν εισαγωγής)
Περιέγραψες ακριβώς την ανικανότητα του κράτους περι συνεννόησης των μεταξύ τους υπηρεσιών, όπως και την γκρίζα εφαρμογή νομοθετικού πλαισίου που τους περιβάλλει.

Τόσο καιρό συζητάμε για αυτή την σχετική βεβαίωση και σήμερα αποτυπώθηκε από πρώτο χέρι η πραγματικότητα. Υπάρχει κάποιος άλλος να επιβεβαιώσει το παραπάνω μήπως και μπορεί κάποια άλλη ενέργεια να ακολουθήσει σε παρόμοια περίπτωση?
Reply
Old Nov 26, 2015 | 02:59 AM
GiorgoS2k's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece

Originally Posted by eddiex
Ε οχι και μικρο το κακο... Γιατι ρε φιλε να σου παρουν τα 60€ και να μην τα βαλεις βενζινη πχ? Γιατι οταν θελουν εμεις να ειμαστε ΟΛΟΣΩΣΤΟΙ παντου αυτοι να κανουν οτι τους συμφερει? Γαμω το σπιτι τους ρε!
Ninja έχει δίκιο, αλλά απο το να τρέχω απο εφορία σε υπουργείο και να τσακώνομαι... δεν αξίζει.
Εγώ ήθελα να είμαι σωστός και να πληρώνω αυτά που πρέπει (ή καλύτερα... αυτά που μου αναλογούν)
Reply
Old Nov 26, 2015 | 04:01 AM
Don Molina's Avatar
10 Year Member

From: Zurich, CH

Γαμώ τις φάσεις πάντως, δεν μπορείς να πεις.

Το Υπουργείο και η υπηρεσία που εντάσσεται σ' αυτό ακολουθούν διαφορετικές εγκυκλίους.

NICE!
Reply
Old Nov 26, 2015 | 11:24 AM
tony_l's Avatar

Τόσα έχουμε δει στην Ελλάδα και συνεχίζουμε να βλέπουμε. Τι εντύπωση να μας κάνει τέτοιο περιστατικό; Απλά κρίμα για τον Γιώργο και την αδικία στην οποία υπόκεινται. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του δικού μου, πλήρωνε κανονικά φόρο πολυτελείας μέχρι και φέτος (μοντέλο 2002, εισαγωγή 2005) γιατί δεν ήξερε ότι μπορεί να δηλωθεί η ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας και να το γλιτώσει...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 01:55 PM.