Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Μετρήσεις επιδόσεων στο δρόμο...

Thread Tools

Old Apr 17, 2010 | 11:33 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

From: thessaloniki

Originally Posted by nipponS2000,Apr 17 2010, 11:21 AM
Και που να δεις το 2,2 ITB's by J's Racing.349 ps και στροφαρισμα sbk!Ειναι το αγωνιστικο της βεβαια με 13:1 συμπιεση!!Nick μην συγκρινεις τον f20c ευρειας παραγωγης με εναν f20c φτιαγμενο-βελτιωμενο στο χερι απο τους καλυτερους στο ειδος.Και μην απορεις για τα νουμερα.Τα διλιτρα kit-car βγαζουν 300ps με περιορισμο(δηλαδη μπορουν και παραπανω ευκολα).Ενα τετοιο μοτερ της J's δεν διαφερει καθολου απο ενα ενος kit-car και ειναι και HONDA!!!
ρε συ nippon εγω εχω 243 αλογα,,με 320 θα επρεπε να βγαζω κιαλια και να ψαχνω να βρω που πηγε,,συμφωνα με τους χρονους αυτο δεν γινεται,,αντε και εισαι σκραπας στο ξεκινημα,,στην ταχυτητα εξοδου?εδω μιλαμε για 2 3 χιλιομετρα διαφορα,,,
Reply
Old Apr 17, 2010 | 06:00 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Nick εχεις δικιο για τους χρονους,ομως,το αμαξι του ΝΤΖ ειναι στημμενο αποκλειστικα για πιστα-στριψιμο με 225 μπροστα(R888),255 πισω(R888),καμπερ στο θεο που κοβει πολυ,προφυλακτηρα J's για πολυ downforce ο οποιος μοιαζει με τοιχο μπροστα και ουσιαστικα εχει πολυ μεγαλυτερες αεροδυναμικες αντιστασεις απο εναν oem με σκοπο να κανει ακομα πιο ξυραφι το μπροστινο του συστημα,να το βιδωσει τελειως κατω και ακομα εχει και αλλη τελικη σχεση μεταδοσης(πιο κοντο) για να ειναι συνεχεια μεσα στη δυναμη και να μην κρεμαει μεσα στις συνθηκες της πιστας.Ολα αυτα ειναι απαγορευτικα για ενα S που θελει να βγαλει χρονους στο 400αρι.Αν βαλεις τη μοτερουκλα της J's σ'ενα κοντραδικο στημμενο S θα χαθει η μπαλα.Δεν ξερω αν ξερεις το S που ειχε ο stefanos-ktm το οποιο εκανε κηδειες αβερτα με εισαγωγη-τελικο.Το αμαξι το ειχε απλα μονο για κοντρες(βεβαια στο τελος το "παραξηλωσε" ) και η συνταγη απλη.Ελαφριες ζαντουλες(κατα προτιμηση volk c28n),ελαφρια semi(r888 σταθερη αξια),ενισχυμενο δισκοπλατο(π.χ spoon),ενισχυμενα ημιαξονια(π.χ spoon) και ελαφρωμα οσο μπορουμε(μονη τιτανιου-test pipe-ζαντολαστιχα-εξω εργαλεια&ρεζερβα) και εισαι ηδη -50kg.Απο φαναρι αν το ξεκινας τερμα χωρις να το λυπασε βγαζεις πολυ καλους χρονους.Φαντασου σ'ενα τετοιο στημμενο S το μοτερ της J's??!Για να εκμεταλλευτεις τωρα τα παραπανω αλογα απο το μοτερ της J's θελει πολυ ψαξιμο σε στησιμο και γενικα δεν πιστευω οτι αξιζει να πληρωσεις ενα τετοιο μοτερ μονο για το απολυτο 400αρι.Και μιλαω για 400αρι γιατι απο εκει και απανω λογικα δειχνει τα δοντια του ενα τετοιο μοτερ και παει η κολωνα συνεφφο.Τελος παντων,το θεμα 400αρι παιρνει πολυ συζητηση αλλα εγω γουσταρω τρελλα ενα S σαν του ΝΤΖ που ειναι τερμα στημμενο και κανει παπαδες στην πιστα και στο βουνο αλλα εχει και δυναμη να ριξει ξυλο στην ευθεια.Το αμαξι του ΝΤΖ στα χερια του στεφανου ειχε ριξει στη ανηφορα-ταξιδι 1300μ της κερατεας 2!! αμαξια σε Μ3 1ο σταδιο αν δεν απατωμαι.Το καλυτερο 1ο σταδιο S σ'αυτη την ανηφορα και σ'αυτα τα μετρα ετρωγε το λιγοτερο κολωνα.Και μιλαμε για ενα αμαξι εντελως αντιθετα στημμενο για κοντρα για να καταλαβεις την δυναμη του μοτερ του.
Reply
Old Apr 18, 2010 | 12:07 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

μια δοκιμη λοιπον με καποια απ τα παιδια αν κατεβουμε ποτε οπως παμε αθηνα θα μας πεισει παντως για προφυλαχτηρα που κοβει οταν πας για time attack πρωτη φορα ακουω...!!!σταθεροποιει ναι!!και παλι ολα αυτα δεν δικαιολογουν τετοια μικρη διαφορα!
Reply
Old Apr 18, 2010 | 12:48 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

και αυτο με τα 255ps 225/255 888 φορουσε τωρα αν κοβει τοσο πολυ ο προφυλακτηρας μεχρι τα 170 δεν ξερω...
οσο για το κοντο ειδικα σε ανηφορα ραβει...
Reply
Old Apr 18, 2010 | 02:41 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Ρε παιδια μην τρελλενεστε με μοτερ και χρονους.Δηλαδη τι πρεπει,να βαλουμε ενα μοτερ J's και να κανουμε low 12's.Για να αρχισει να πεφτει ο χρονος στο 400αρι θελει πολυ στησιμο και ψαξιμο το πραγμα.Δεν βγαινουν μονο με δυναμη οι χρονοι.
Reply
Old Apr 18, 2010 | 02:47 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

Originally Posted by nipponS2000,Apr 18 2010, 02:41 AM
Ρε παιδια μην τρελλενεστε με μοτερ και χρονους.Δηλαδη τι πρεπει,να βαλουμε ενα μοτερ J's και να κανουμε low 12's.Για να αρχισει να πεφτει ο χρονος στο 400αρι θελει πολυ στησιμο και ψαξιμο το πραγμα.Δεν βγαινουν μονο με δυναμη οι χρονοι.
συζητηση κανουμε..περι αποτελεσματων..!!
Reply
Old Apr 18, 2010 | 03:04 AM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Originally Posted by nikthegrek,Apr 17 2010, 04:25 AM
συμπιεση εκκεντρα με ολα τ αλλα μαμα ξερεις ποσο αφηνεις ενα μαμα πισω στο χιλιομετρο?μια κολωνιτσα,,και ειναι και safe..
Λοιπόν κατ' αρχήν επειδή είστε ψαγμένοι σας πάω και η συζήτηση γίνεται για να μαθαίνουμε και να διασταυρώνουμε απόψεις. Αυτά συζητούσαμε και με rosko απο το κινητό.

Τα έκκεντρα του s είναι ήδη πολύ άγρια αλλα φυσικά υπάρχουν και πιό άγρια. Επειδή όμως αναφέρατε την αξιοπιστία, κατ' εμένα πάντα η μόνη εταιρία που έχει ανάλογης ποιότητας εκκεντροφόρους με της honda είναι η toda που είναι και πανάκριβοι οπότε για εμένα με μικρό budget θα επέλεγα jdm s2k έκκεντρα αν δεν είχα λεφτά για toda. Έχω ακούσει πολλά και έχω δεί 2 έκκεντρα crower κομμένα στη μέση, η ποιότητα είναι 10 σκαλιά κάτω, και δεν ξέρω άν είναι κούφιοι όπως οι μαμά και οι toda. Στην Αμερική λένε skunk = junk.

Κολώνα έριχνα και εγώ σε μαμά s του φίλου μου το γαλάζιο όταν ήταν μαμά το οποίο έγραφε 14,2 με 6,2 0-100 ολόμαμα, εγώ με φίλτρο εξάτμιση συμπίεση, τι θα έκανα, μία χειροποίητη επαναλαμβάνω χειροποίητη 70άρα με 600 ευρό αθόρυβη, επειδή όμως αναφέρθηκε το θέμα θόρυβος και κόστος, το δέχομαι οπότε τελειώνουμε εδώ με το θέμα εξάτμιση,

Όσο για το safe κατα 90% όταν μπεί ελληνικό χέρι σε honda μοτέρ μετράμε αντίστροφα, αυτό δεν το λέω για εσάς ή για το μηχανικό σας, το λέω γενικά για όσους διαβάζουν αυτό για να προσέχουν οι μηχανικοί που δένουν σωστά honda και τα ρεκτιφιέ ανά όλη την Ελλάδα είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Eσείς ελπίζω να έχετε διαλέξει ικανά χέρια, αλλα γενικά, πάλι εξαιρώντας εσάς που δεν ξέρω τι δουλειά έγινε το να ανοίξεις ένα μοτέρ S2000 στην Ελλάδα μόνο safe δεν είναι.
Κανείς δεν βάζει τα σωστά κουζινέτα οι περισσότεροι βάζουν ACL Race κι όλας και χαίρονται που αυτό δεν σημαίναι ότι θα σπάσει αλλα η HONDA δεν δίνει τυχαία πολλά διαφορετικά πάχη αντί για ένα. To χειρότερο ο Tomidis είχε πάρει όλα τα μέταλα γνήσια και το μοτέρ έκαιγε λάδια ασύστολα και αναγκάστηκε να αγοράσει καινούργιο μπλόκ.

Και στην παράγραφο safe πιστεύω ότι πιό safe ένα πρώτο στάδιο με μαμά μοτέρ, παρά ένα σφυριλατο (και τα μαμά μπιελοπίστον σφυρίλατα είναι) με μαμά περιφερειακά, δεμμένο στην ελλάδα, και επαναλαμβάνω μιλάω γενικά όχι για εσάς συγκεκριμένα καθ' ότι ξαναλέω δεν ξέρω τι δουλειά έχει γίνει.
Reply
Old Apr 18, 2010 | 03:11 AM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Originally Posted by gre165-makis,Apr 17 2010, 04:37 AM
Βαλαμε 205 γιατι τα πισω τα 225 ηταν φυτιλια και κρινωντας απο τα δικα μου θα ηταν χειροτερα απο τα 205.

Για την εκκινηση οπως εγραψα και πιο πανω η ασφαλτος ηταν χαλια.

Το να μην κερδισε τιποτα ειναι πολυ σχετικο.Οτι με μια εξατμιση και ενα ψαγμενο προγραμμα θα κερδιζε κι αλλο το ξερουμε αλλα μην ξεχναμε οτι μαμα S κανει 14 στην καλυτερη με 888αρια και 160εξοδο[εγω εκανα 14,2 με φυλαγμενη αλλαγη 1η-2α] και ο Kosdali εχουμε 13.7 με 167.

Για μενα ειναι μεγαλη διαφορα και για καποιον που τον ενοχλουν οι μονες και ο θορυβος ειναι μονοδρομος.Ασε που ειναι και μαμα.

Αν δεν είχατε εναλλακτική οκ, νόμιζα ότι τα διαλέξατε ώς πιό κατάλληλα τα 205.

Αν ήταν η άσφαλτος χάλια χάνεις και από εκεί πολύ καθώς όπως και προείπα η εκκίνηση είναι βαρόμετρο στο 400άρι για το s, σε καλή άσφαλτο θα έγραφες 0,2 πιό κάτω.

Αλλαγή 1-2α μόνο ψιλοφυλαγμένη πάει στα s

Για την εξάτμιση συμφώνησα πιό πάνω αν θές ησυχία και οικονομία έχεις θέμα δεν έχεις πολλες επιλογές οπότε δεκτό.
Reply
Old Apr 18, 2010 | 03:15 AM
nikthegrek's Avatar
Registered User

το μονο που θελω να προσθεσω οσον αφορα την ελλαδα και βελτιωτες ειναι οτι δινουν πολλα αλογα δωρο,,ειναι στο μονο που ειμαι αντιθετος..εκει βγαινουν και γενικα τα διαφορα λαθος συμπερασματα φημες,,,,who cares...το sακι ειναι για στροφιλικια,,,,
Reply
Old Apr 18, 2010 | 04:02 AM
protogeo's Avatar
Registered User

From: HondaLand

Originally Posted by leader,Apr 18 2010, 02:11 PM
Αλλαγή 1-2α μόνο ψιλοφυλαγμένη πάει στα s
σορρυ που πεταγομαι

θα μπορουσες να μου εξηγησεις τι εννοεις με αυτο?
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:29 PM.