Συμβουλη για ατυχημα
...Το τρίμηνο περιθώριο για μήνυση το είχα μάθει από αστυνομικό,αλλά σε περίπτωση που η συγκεκριμένη ειχε δεχτεί μονο να δώσει τα στοιχεία της,και αρνούμενη γενικά να παραδεχτεί το λάθος της εγκατέλειψε για δευτερη φορά τον παραδίπλα τόπο του ατυχήματος, πριν έρθει η αστυνομία. Και χωρίς να υπάρχει τραυματισμός....Γι'αυτό και στο πρωτο ποστ εγραψα "νομιζω"....
Άρα μήπως ισχύει το ίδιο και για απλή εγκατάλειψη(η συγκεκριμένη κατόπιν κυνηγητού σταμάτησε) ή κατι αλλο που προέκυπτε από την περίπτωση?Και οχι μόνο για τραυματισμό? Αλλιώς έλεγε ασάφειες ο αστυνομικός...
Το "νομίζω" μου εγινε ακόμα πιο χαοτικό.
Άρα μήπως ισχύει το ίδιο και για απλή εγκατάλειψη(η συγκεκριμένη κατόπιν κυνηγητού σταμάτησε) ή κατι αλλο που προέκυπτε από την περίπτωση?Και οχι μόνο για τραυματισμό? Αλλιώς έλεγε ασάφειες ο αστυνομικός...
Το "νομίζω" μου εγινε ακόμα πιο χαοτικό.
Ntz συμφωνω μαζι σου και συμφωνω και για το τρικ που λες, το εχω ζησει κι εγςω λιγο.
Αυτο που δε γνωριζουν οι περισσοτεροι ειναι τα δικαιωματα που πηγαζουν απο εναν δικαστικο αγωνα σε σχεση με τα δικαιωματα που πηγαζουν απο τη συμβαση ασφαλισης. Μεσα στους ορους αναφερει οτι δεν καλυπτει το ασφαλιζομενο οχημα σε περιπτωση που ο οδηγος του βρεθει σε μεθη. Αυτο δε σημαινει ομως οτι σε εναν δικαστικο αγωνα δε θα κληθει ως δικονομικος εγγυητης, ουτε και σημαινει οτι ο οδηγος και ιδιοκτητης δεν ευθυνονται να πληρωσουν. Απο το ασφαλιστηριο και μονο συμβολαιο ομως δεν προκυπτει ουτε οτι πρεπει να πληρωσουν ουτε οτι πρεπει να πληρωσει η αασφαλιστικη του εταιρια.
Μπερδευουμε το νομικο κομματι και κομματι της συμβασης. Και το να παει δικαστικα ειναι μια κουβεντα σε τετοιες περιπτωσεις.
Εγω προτεινω να πιεσεις ακομα και με εξωδικο την ασφαλιστικη σου εταιρεια οτι αφειλει να σου καταβαλει την αποζημιωση και μετα να κανεις αγωγη.
Αυτο που δε γνωριζουν οι περισσοτεροι ειναι τα δικαιωματα που πηγαζουν απο εναν δικαστικο αγωνα σε σχεση με τα δικαιωματα που πηγαζουν απο τη συμβαση ασφαλισης. Μεσα στους ορους αναφερει οτι δεν καλυπτει το ασφαλιζομενο οχημα σε περιπτωση που ο οδηγος του βρεθει σε μεθη. Αυτο δε σημαινει ομως οτι σε εναν δικαστικο αγωνα δε θα κληθει ως δικονομικος εγγυητης, ουτε και σημαινει οτι ο οδηγος και ιδιοκτητης δεν ευθυνονται να πληρωσουν. Απο το ασφαλιστηριο και μονο συμβολαιο ομως δεν προκυπτει ουτε οτι πρεπει να πληρωσουν ουτε οτι πρεπει να πληρωσει η αασφαλιστικη του εταιρια.
Μπερδευουμε το νομικο κομματι και κομματι της συμβασης. Και το να παει δικαστικα ειναι μια κουβεντα σε τετοιες περιπτωσεις.
Εγω προτεινω να πιεσεις ακομα και με εξωδικο την ασφαλιστικη σου εταιρεια οτι αφειλει να σου καταβαλει την αποζημιωση και μετα να κανεις αγωγη.
Originally Posted by Angelic Imp,Nov 10 2010, 07:09 AM
...Το τρίμηνο περιθώριο για μήνυση το είχα μάθει από αστυνομικό,αλλά σε περίπτωση που η συγκεκριμένη ειχε δεχτεί μονο να δώσει τα στοιχεία της,και αρνούμενη γενικά να παραδεχτεί το λάθος της εγκατέλειψε για δευτερη φορά τον παραδίπλα τόπο του ατυχήματος, πριν έρθει η αστυνομία. Και χωρίς να υπάρχει τραυματισμός....
). Άλλη περίπτωση, μην μπερδεύεστε.@ΜΑΝΟΣ: Συμφωνώ μαζί σου και για αυτό δεν επεκτάθηκα σε νομικά ζητήματα που δεν ενδιαφέρουν. Καλό είναι, όμως, να αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε όλοι, οτι ακριβώς επειδή οι ασφαλιστικές -πλέον- δεν πληρώνουν αβίαστα και συνήθως τις κυνηγάνε τις υποθέσεις δικαστικά, μην στηριζόμαστε σε γνώμες και απόψεις που απλά ακούμε, αλλά να θεωρήσουμε -επιτέλους- οτι οι δικηγόροι δεν είναι "μάγοι" που θα πάμε μόλις έχει στραβώσει η υπόθεση και θα κάνουν τα μαγικά τους για να δικαιωθούμε.... Ο δικηγόρος έχει νόημα όταν ακόμα προλαβαίνει να κάνει κάποια πράγματα... Για αυτό συμφωνώ μαζί σου να το κυνηγήσει με την ασφαλιστική μόνος του, προκειμένου να πληρωθεί σχετικά γρήγορα, αλλά αν δεν έχει καμία απάντηση σε εύλογο διάστημα 1-1.5 μήνα τότε αναγκαστικά και δυστυχώς (για λόγους που ενδιαφέρουν άλλη μεγάλη συζήτηση για την κατάσταση της δικαιοσύνης) θα πρέπει να στραφεί σε δικηγόρο.
[QUOTE=ntz,Nov 11 2010, 04:48 AM] Αγγελική, έχουμε εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ποινικό αδίκημα, είτε έχουμε τραυματισμό είτε όχι (απλά στην πρώτη περίπτωση είναι βαρύτερο). Και ο αστυνομικός είχε λάθος... είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, δεν ισχύει το 3μηνο της εγκλήσεως. (Δωρεάν μαθήματα μου φαίνεται θέλετε όλοι
Thread
Forum
Replies
Last Post
Dkall.s2000
Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners
7
May 14, 2006 02:25 PM