Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

Το Ιδανικότερο S2000 για πίστα

Thread Tools

Old Oct 19, 2012 | 11:11 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Πλακα εκανα βρε... Ξεχασες τις ζαντες ομως!
Reply
Old Oct 19, 2012 | 11:43 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Πού να ήθελε και λεφτά... Κων/νάκο, δεν ξέρω αν τα έχεις προσθέσει ποτέ, ή αν τα βλέπεις έτσι τμηματικά, αλλά δεν είναι και λίγα τα χρήματα..
Οκ, σίγουρα δε συγκρίνεται με το κόστος αυτοκινήτων όπως του ΝΤΖ για παράδειγμα, που έχουν φάει ένα σκασμό χρήματα σε επώνυμα προϊόντα για να γίνουν τα πιστόλια που έγιναν τελικά, αλλά δεν τα λες και αμεληταίο ποσό.. Από την άλλη μιλάω κι εγώ που έδωσα περισσότερα απλά για ένα hardtop κι ένα σετ ζάντες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά ποιό είναι το ιδανικό s για πίστα και κατά τη γνώμη μου, το ιδανικό s για πίστα, είναι μαμά στο μοτέρ άντε με cooling mods και βαλβίδα βεντιλατέρ και έχει ανάρτηση-φρένα (αυτά που γράφει ο κων/νος)-ελαστικά (ώστε να μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες γραμμές που έχεις στο μυαλό σου και να μην πηγαίνεις όπου σε πάνε τα παρτάλια που βρήκες με 100 ευρώ) και για την ασφάλειά μας ένα roll bar κι ένα bucket.

Από εκεί και πέρα, το ιδανικότερο προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν το demo car της ASM, με σειριακά, 265+ ελαστικά και το χρήμα να ρέει..
Reply
Old Oct 20, 2012 | 06:07 AM
katafractos's Avatar
Registered User

Ο τίτλος νομίζω ότι είναι κάπως λαθεμένος σε σχέση με το σκεπτικό που βάζεις Κώστα.
Η απάντηση στον τίτλο είναι μία.

Αγωνιστικό πίστας.
Ξυλωμένο-ραμένο πλαίσιο με ρολλ μπαρ κτλ.
Κινητήρας ο ισχυρότερος και ο πιο αξιόπιστος δυνατός χωρίς ''ξεσπασματα'' ροπής.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ(πανάλαφροι ροτορες, ειδικες δαγκανες κτλ) φρένα.
Πληρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση +ρυθμιζομ αντιστρεπτ. κτλ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ σειριακη μετάδοση.
+ελαστικα σλικ.
++++ πολλές ώρες προσαρμογής μετάδοσης- αναρτησης στα δεδομένα-ανάγκες εκάστοτε πίστας.

Εχω δεί στα Μέγαρα 2 φορές τέτοια οχήματα.

ένα bmw που γύριζε χαλαρά με λάθος μετάδοση(κοφτιαζε πολύ πριν την ταμπελα των 100!) στο 1.02
και ένα audi A4Btcc παλι με πολύ κοντη μετάδοση γύρω στο 1.03
Ανετα έπεφταν κάτω του λεπτου..
Ειλικρινα δεν ξέρω πως και γιατι βρέθηκαν εκει...

Εννοείται ότι το s2000 έχει όλα τα φόντα για κάτι τέτοιο.

Τωρα στο σκεπτικό που θέτεις...

Προσωπικά ΔΙΑΦΩΝΩ με τα track-oriented αυτοκίνητα για τη χώρα και ειδικά την Αθήνα.
Ο λόγος απλός.
Δεν έχεις που να τα χαρείς, δεν μπορείς να τα κυκλοφορείσεις δρόμο, τελικά τα βαριέσαι και τα πουλάς ή τα τρώει η αποθήκη-γκαράζ.
Εχουμε δεί αρκετούς γνωστους και φίλους που μπαινουν σε αυτή τη διαδικασία ξοδεύουν ένα σκασμό χρήματα κάνοντας ένα ''ειδικό'' όχημα που πλέον ΔΕΝ είναι ΙΧ.
Αφου ικανοποιήσουν τη χρονολαγνεία τους σε Μεγαρα-καρτοδρομο-Σερρες μετά βαριουνται δεν έχουν που αλλου να πάνε Αγώνες ΔΕΝ μπορούν να τρέξουν (Αλλωστε δεν έχουμε κιόλας)και το αποτέλεσμα γνωστό sell-store.

Αποψή μου?
Και για το σ2κ ειδικα?
Ενα αυτοκίνητο που να ανεχεσαι και να μπορείς να κυκλοφορείς(ο καθένας με τις αντοχές του).
Ενίσχυση σε φρένα(must!)-αναρτηση(όταν βγει off η ΟΕΜ)-βάσεις μοτέρ(Must!)-σασμαν(δισκο-πλατο)-πλαισιο(μικρές προεραιτικές ενισχύσεις).
2 4αδες ελαστηκα-ζάντες.
Η μια με πολιτικα για δρόμο και η άλλη με σλικ-ή ημισλικ.
Μοτερ έχει αρκετη δυναμη αν έχεις χρήματα βελτιωσε αλλα δεν θα χρειαστει για να χαρείς οδήγηση.
Απο εκεί και πέρα ΟΔΗΓΑΣ και βελτιώνεσαι και μπορεί να μην κάνεις τη χρονάρα του ''ειδικου'' οχήματος αλλα μπορείς να οδηγήσεις ένα σταθερό συνολο.

Παντως για το s πιστεύω ότι για να χαρείς ένα σταθερό όχημα θελουμε απο 1500-3000.

Βέβαια ο καθένας κανει ότι του αρέσει και τον ικανοποιεί και αυτό είναι το ζητουμενο.Να είναι χαρουμενος και ευτυχισμένος με το όχημά του!

Reply
Old Oct 21, 2012 | 08:03 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Λιάκο το λες και μόνος σου.

Το αμάξι σου, αν τα βάλεις κάτω ενδέχεται να έχει παραπάνω χρήματα απο το δικό μου.
Τα αμάξια πολλών παιδιών απο εδώ μέσα έχουν πολύ περισσότερα λεφτά.
Δεν πιστεύω ότι είναι μεγάλο το ποσό αλλά σίγουρα δεν είναι αμελητέο όπως λες.

ΑΛΛΑ για αυτά τα λεφτά που έχω δώσει το αποτέλεσμα, όπως βλέπουμε, είναι ικανό να γυρίσει σε καταπληκτικούς χρόνους και να σταθεί αντιμέτωπο σε αυτοκίνητα πολλών πολλών .000 ακριβότερων αυτοκινήτων.

Άμα έλεγες ¨αγοράζω ένα AP1 με 8.000-9.000 και του ρίχνω άλλα 5.000 για να το κάνω πολεμική μηχανή" δεν νομίζω ότι στο τέλος το πόσό είναι απαγορευτικό.
Για εμάς που κάποτε πήραμε μτχ s2000 με 25.000 και 30.000 ευρώ,σίγουρα όχι τουλάχιστον!!

Δημήτρη σίγουρα το ιδανικότερα για πίστα θα ήταν και το πιο απόλυτο. Την απάντηση όμως όσων αφορά εσένα την έδωσες σωστά στην τελευταία σου παράγραφο.
Reply