Αμάξωμα - Κουκούλα - Εσωτερικό Συζητηση σχετικα με το αμαξωμα, κουκουλα, εσωτερικο, καθως και λυσεις, επιδιορθωσεις και βελτιωσεις

Εγχειρηση..

Thread Tools

Old Jan 10, 2010 | 11:42 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Δεν είχα την πρόθεση να πω ονόματα...
αν δε μ'ενδιέφερε, θα το είχα κάνει ήδη..
απλά δε μπορώ να διαβάζω πως δεν τρέχει τίποτα και πως τα ΟΕΜ μοτέρ με 400+ άλογα είναι σε καλυτερη μοίρα από τα εντελώς μαμά, τα οποία, εντελώς μαμά, "αποδεδειγμένα" από το φόρουμ έχουν σπάσει περισσότερες φορές..ίσως πάλι κάποιοι για δικό τους συμφέρον προσπαθούν να πείσουν πως δεν τρέχει τίποτα με 400 άλογα και ΟΕΜ μοτέρ..

Εμένα, sorry, αλλά δε με πείθουν..
Δε χρειάζεται να παρεξηγηθεί κανείς.
Δεν το γράφω γι αυτό, αλλά για να γίνει συζήτηση, που ίσως βγει κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα..
Εγώ γράφω την άποψη μου και περιμένω τον αντίλογο, για να συζητήσουμε..δεν το κάνω για να "την πω" σε κανέναν..προς θεου..

Απλά θεωρώ πως από τον κατασκευαστή τους κάποια πράγματα γίνονται όσο πιο καλά μπορούν και πως όποια επιπλέον επιβάρυνση, τα καταπονεί..
Όπως για παράδειγμα πως σε ράφι (από το ΙΚΕΑ for example που έχουν και οδηγίες) δε μπορείς να βάλεις πάνω περισσότερα από τα κιλά που γράφει στις οδηγίες...θα δείτε πως το ράφι, αν φάει φορτίο μεγαλύτερο από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής, δε σπάει, αλλά λυγίζει....
Old Jan 11, 2010 | 12:50 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

Φίλε μιας και είσαι ατμοσφαιρακιας θα σου πω πως το 2,4 σε σχέση με το 2,0 θα γ@μ@ει.
40 άλογα έχεις από τον υπερκυβισμο μόνο + μερικά ακόμα από τα περιφερειακά σου.
250 ρόδα σε dynapack σε βλέπω.
Θα έχεις ποιο χαμηλά τον κόφτη βέβαια το οποίο θα σε χαλάσει λιγάκι , εκτός και αν περάσεις και μια τετράδα χιτώνια , αλλά μετά πας αλλού……..
Old Jan 11, 2010 | 01:30 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Ειχα κανει 2 ποστ και τα εσβησα και τα δυο διοτι καταλαβα εκ των υστερων οτι δεν μπορει να συζητηθει ενα τετοιο θεμα εδω μεσα. Οσες φορες το εχουμε συζητησει δεν βγαζει πουθενα.
Εγω προσωπικα διαφωνω καθετα και με επιχειρηματα.
Απο εκει και περα ο καθενας εχει την αποψη του για τους δικους του λογους. Το εκανα και εχω αποψη. Το εκαναν και αλλοι μετα απο μενα και εχουν κι αυτοι αποψη και την καταθετουν. Καποιοι εχουν δικη τους γνωμη κι ας μην το εχουν καν δοκιμασει.
Δεν μπορω να πω κατι αλλο πανω σ αυτο.
Old Jan 11, 2010 | 10:16 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Τελικά θα μου εξηγήσει κανείς το λόγο που ένα ΟΕΜ μοτέρ μπορεί να αντέξει 400 άλογα και για πολλά χλμ κιόλας, χωρίς προβλήματα ?????
Πολύ σοβαρά το ρωτάω..

Δε λέω...φανταστική η αίσθηση του κομπρέσσορα..αυτό δεν το αμφισβήτησα ποτέ...αλλά δε μπορώ να καταλάβω πώς το μοτέρ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αντοχών, χωρίς να αλλάξεις ούτε καν βαλβίδες...???

Αν είναι έτσι, γιατί η Honda το έβγαλε 240 (που ούτε 240 δεν είναι κανονικά, αλλά λέμε...) και δεν το έβγαλε 300, βρε παιδί μου?? Δε λέω 400, να μη γίνω υπερβολικός...
Old Jan 11, 2010 | 11:23 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Jan 11 2010, 09:16 PM
Τελικά θα μου εξηγήσει κανείς το λόγο που ένα ΟΕΜ μοτέρ μπορεί να αντέξει 400 άλογα και για πολλά χλμ κιόλας, χωρίς προβλήματα ?????
Πολύ σοβαρά το ρωτάω..

Δε λέω...φανταστική η αίσθηση του κομπρέσσορα..αυτό δεν το αμφισβήτησα ποτέ...αλλά δε μπορώ να καταλάβω πώς το μοτέρ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αντοχών, χωρίς να αλλάξεις ούτε καν βαλβίδες...???

Αν είναι έτσι, γιατί η Honda το έβγαλε 240 (που ούτε 240 δεν είναι κανονικά, αλλά λέμε...) και δεν το έβγαλε 300, βρε παιδί μου?? Δε λέω 400, να μη γίνω υπερβολικός...
[media]http://www.youtube.com/watch?v=Y4anvVOkBj4 [/media]

Old Jan 11, 2010 | 12:35 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Τελικα θα μου εξηγησει και μενα κανεις πως ενα μαμα S2000 σπαει μεσα σε μια πιστα:
1) μοτερ
2) σασμαν
3) ημιαξονιο
4) διαφορικο
και με παραδειγματα....

Επισης θελω να μου εξηγησει καποιος πως ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να πιστευει ενας μεσος νους και με ΠΑΡΑ πολυ απλες γνωσεις γυρω απο το αυτοκινητο οτι ενα ΟΕΜ S που εχει κυριολεκτικα λιωσει μεσα σε μια πιστα κυνηγωντας χρονους και δεν εχει μεινει δισκος για δισκο, τακακια για τακακια, ακρομπαρα για ακρομπαρα, στρεβλωσεις για στρεβλωσεις, ψαλιδια για ψαλιδια, ημιαξονια για ημιαξονια, βασεις για βασεις, σασμαν για σασμαν κλπ κλπ με οτι αυτο συνεπαγεται εξακολουθει να χαρακτηριζεται αψογο...

Επισης θελω να μου εξηγησει καποιος γιατι ο Ιαπωνας ενα καθαροαιμο αυτοκινητο πιστας το εκανε cabrio και αν και δεν εβαλε ντουλαπακι στο συνοδηγο, φροντισε ομως να εχει air condition και ηλεκτρικα παραθυρα πραγματα περιττα για τη φυση του αυτοκινητου....

Επισης θελω καποιος να μου πει ποσο ασχετος απο βελτιωση μπορει να ειμαι οταν υποτιθεται οτι τα ξερω ολα και παω και βαζω injen εισαγωγη? ΠΟΣΟ? Δε ρωταω το ΑΝ. Ρωταω το ΠΟΣΟ?

Επισης θελω να πω οτι δε μου αρεσει η σοκολατα. Μην προσπαθησετε να μου εξηγησετε οτι ειναι ωραια. Εμενα, οτι και να μου πειτε, θα εξακολουθω να λεω οτι δε μου αρεσει.
Old Jan 11, 2010 | 01:10 PM
dennis2k's Avatar
Registered User

Παίδες με συγχωρείτε που θα εμπλακώ στη συζήτησή σας, αλλά, μήπως θα ήταν καλύτερα να μην προσωποποιούμε με παραδείγματα τη συζήτηση; Ας την κρατήσουμε σε λίγο πιο "θεωρητικά" επίπεδα.

Θεωρητικά, ένα μοτέρ μαμά, υπό τις ΙΔΙΕΣ συνθήκες χρήσης με ένα άλλο ίδιο που έχει ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ σε F.I. , λογικά θα αντέξει περισσότερο. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη από τα λίγα που ξέρω.
Old Jan 11, 2010 | 01:25 PM
MANOS's Avatar
Registered User

[QUOTE=dennis2k,Jan 11 2010, 02:10 PM] Θεωρητικά, ένα μοτέρ μαμά, υπό τις ΙΔΙΕΣ συνθήκες χρήσης με ένα άλλο
Old Jan 11, 2010 | 01:38 PM
dennis2k's Avatar
Registered User

Μαζί σου στο ότι όλα σπάνε ανάλογα τον οδηγό. Ένα F.I. μπορεί να αντέξει και πιο πολύ από ένα μαμά. Ξαναλέω, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ υπό τις ίδιες συνθήκες (μαμά και τα δύο μιλάμε και ίδια χρήση) ένα μοτέρ που πιέζεται πιο πολύ, έχει μειωμένο χρόνο ζωής έστω και ελάχιστα. Το πόσο λιγότερο είναι θέμα οδηγού. Όπως σωστά είπες, είναι δύσκολο να βρείς ίδιες συνθήκες, οπότε το να βρούμε αποδείξεις είναι σχεδόν αδύνατο. Η φυσική όμως λέει ότι ένα υλικό, αν το ζορίσεις πιο πολύ, θα αντέξει λιγότερο.
Old Jan 11, 2010 | 01:43 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Μαζι σου σ αυτο αλλα η φυσικη ισχυει μονο οταν κανεις ενα αμαξι F/I?
Δλδ η φυσικη δεν ισχυει οταν του βαζεις εισαγωγη, εξατμιση, του βγαζεις τον καταλυτη, το χαμηλωνεις τερμα, του βαζεις 18αρες και 19αρες, το λιωνεις μεσα στις πιστες, πας παντου και παντα διπλωμενος, χαλας μια τετραδα τακακια μεσα σε λιγες ωρες και κολανε οι δαγκανες απο τις θερμοκρασιες, αλλαζεις δισκους φρενων καθε λιγο και λιγακι, τοτε ειναι ενταξει?
Τοτε λεγεται αψογο το αμαξι μου και μαμα φροντισμενο?

All times are GMT -8. The time now is 06:47 PM.