Αμάξωμα - Κουκούλα - Εσωτερικό Συζητηση σχετικα με το αμαξωμα, κουκουλα, εσωτερικο, καθως και λυσεις, επιδιορθωσεις και βελτιωσεις

Bucket καθίσματα στο S2000

Thread Tools

Old Feb 1, 2011 | 02:31 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Μεγιές!!!!

Εγώ να πώ οτι πήγα ΟΔΙΚΩΣ με τα μπακετ Σέρρες!!!! Αν τοποθετηθεί σωστά το κάθισμα δεν κουράζει καθόλου. Μάλιστα στο πήγαινε είχα και συνοδηγό φίλο με πρόβλημα στη μέση ο οποίος και δεν κατάλαβε τπτ. Περισσότερο κουραστική ήταν η εξάτμιση παρά τα καθίσματα. Εγώ φοράω τα sparco evo 2 plus, που θεωρώ οτι είναι από τα καλύτερα καθίσματα. Για να μπούν βέβαια σου βγαίνει η παναγία, αλλά χαλάλι....

Μην τα ξαναγράφω..... Βάλτε καθίσματα!!!!! Χαίρομαι που όσοι έχουν βάλει μπάκετ έχουμε τις ίδιες απόψεις. Πραγματικά θα νομίζετε οτι αλλάξατε αυτοκίνητο!!!!
Reply
Old Feb 1, 2011 | 03:01 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Μπορείτε επίσης να σας πάρουν το δίπλωμα..
Όταν θα οδηγήσετε ξανά, θα έχετε ξεχάσει ότι είχατε αυτοκίνητο και θα είναι σα να έχετε πάρει καινούριο...

(εγώ, έτσι αισθάνθηκα χθες... )
Reply
Old Feb 1, 2011 | 03:07 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Ορίστε και μία φωτό από τα δικά μου:

Reply
Old Feb 1, 2011 | 03:17 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Uma, καλοριζικο το διπλωμα αλλα ασχετο με το θεμα του τοπικ.

Τιμές για Bride και Recaro στην Ελλάδα γνωρίζει κανεις που να εχει ρωτήσει? Το γνωστο τοπικ για τα bucket αναφέρει και καποια προβληματακια τοποθέτησης ορισμένων πάντως και αναρωτιεμαι αν τελικα χρειαζεται συνδυασμός bucket μια εταιρίας με rails απο αλλη εταιρια.

Τα bucket σου ntz ειναι πιο ομορφα απο κοντά, η φωτογραφία τα αδικεί.
Reply
Old Feb 1, 2011 | 09:00 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Jan 31 2011, 06:29 AM
Φίλε μου Tazio (μ)παοκτζη το ξέρω το link το έχω ήδη διαβάσει απλά το είχα "κρύψει" καλά για να μην το βλέπω

Επίσης, υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιήσεις ζώνες πολλαπλών σημείων χωρίς roll bar/cage τα οποία εγώ προσωπικά θεωρώ ΑΚΡΩΣ επικίνδυνα στον δρόμο και γενικότερα σε περιπτώσεις που δεν χρησιμοποιείται κράνος.

Ψάξε να βρεις στο αμερικανικο τέτοιου είδους λύσεις
για να αξιοποιήσεις στον έπακρον το νέο σου κάθισμα τουλάχιστον μέσα στην πίστα. Η μαμά ζώνη θα σε απογοητεύσει

Τι βάσεις χρησιμοποίησες?
Μήπως ξέρεις πόσο πιο χαμηλά κάθεσαι τώρα?
Φίλε μου Johny χαμουτζή που δεν ξέρω τι ομάδα είσαι ξέθαψε το link και βάλε άμεσα στα σχέδια σου ένα bucket γιατί ότι αλλαγές και να κάνεις στους υπόλοιπους τομείς, δεν θα μπορείς να τις εκμεταλλευτείς πλήρως σε καμία περίπτωση, και επειδή έχω καταλάβει ότι δεν σε αφήνει ασυγκίνητο το στρίψιμο σε ένα βουνό ή σε μια πίστα βάλτο ΧΘΕΣ το κάθισμα.-

Το roll bar(όπως πχ αυτό που βλέπω στην φωτο του ntz) γιατί το θεωρείς επικίνδυνο;Στο κλουβί έχεις απόλυτο δίκιο.

Έχω δει τέτοιου είδους λύσεις αλλά δεν μου γέμισε καμία το μάτι..Σκέφτομαι κάτι για αργότερα όταν θα έχω χρόνο να ασχοληθώ αλλά προς το παρόν θα μείνω με τις εργοστασιακές ζώνες.
Δεν με πειράζει να με απογοητεύσουν στην πίστα μιας που δεν θα κάνω ποτέ το S2000 καθαρόαιμο trackday car(1 ή το πολύ 2 επισκέψεις τον χρόνο) αν και πιστεύω και εκεί δεν θα υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα..

Βάσεις και σιδηρόδρομους αγόρασα της Buddy Club που είναι συμβατοί με όλα σχεδόν τα γνωστα καθίσματα(Sparco,Momo,Mugen,Bride κλπ):

Και μετά έψαχνα για κάποιο μεταχειρισμένο bucket από καμιά αγγελία.Επειδή όμως δεν βρέθηκε τελικά κάτι καλό που να μου αρέσει και επειδή ήθελα να το έχω για το trackday του Φεβρουαρίου τελικά παρήγγειλα και ένα κάθισμα από την Buddy Club:

Το συνολικό κόστος έφτασε τα 600€.
Από εκεί και πέρα ξόδεψα σχεδόν 4 μέρες(κάθε μέρα από ένα 2ωρο ενασχόλησης) μέχρι να μπει.Τελικά το έβαλα με την βοήθεια των δύο αυτών links και την συνδρομή ενός δεύτερου ατόμου( Colin Mc Rae) στο τελευταίο στάδιο ώστε να έρθει το κάθισμα ακριβώς όπως το θέλω:

https://www.s2ki.com/forums/index.ph...=762545&st=600
http://www.hondatuningmagazine.com/tech/ht...2000/index.html

Πλέον βέβαια για κάποιον που έχει κάνει ήδη αυτή την διαδικασία δεν είναι πάνω από 2-2.5 ώρες δουλειά...

Το πόσο χαμηλά κάθεσαι Johny εξαρτάται και από τις ρυθμίσεις που έχεις επιλέξει στις βάσεις του καθίσματος..Δεν μέτρησα την ακριβή διαφορά σε σχέση με πριν αλλά περίπου 7-8 εκατοστά όπως το έχω.
Reply
Old Feb 1, 2011 | 09:32 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Feb 1 2011, 04:17 AM

Τιμές για Bride και Recaro στην Ελλάδα γνωρίζει κανεις που να εχει ρωτήσει? Το γνωστο τοπικ για τα bucket αναφέρει και καποια προβληματακια τοποθέτησης ορισμένων πάντως και αναρωτιεμαι αν τελικα χρειαζεται συνδυασμός bucket μια εταιρίας με rails απο αλλη εταιρια.
Δεν ξέρω από τιμές Μάριε εδώ στην Ελλάδα, αλλά στο internet που κοιτούσα τα Bride, τα Recaro και τα Mugen(φυσικά εξαρτάται και απ'το μοντέλο της κάθε εταιρίας) ήταν τα ακριβότερα.Για μένα η πιο τίμια λύση με το καλύτερο value for money είναι τα Sparco.

Σε τι είδους προβλήματα αναφέρεσαι;Συχνά χρησιμοποιούνται άλλα rails με άλλα καθίσματα (και ο Colin Mc Rae με rails Buddy Club θα βάλει Sparco καθίσματα τελικά) ενώ υπάρχει και η επιλογή της κατασκευής δικών σου βάσεων όπως έλεγε ο Ηλίας και αν δεν κάνω λάθος ο ntz.
Γενικά πάντως η τοποθέτηση του bucket είναι κουραστικό θέμα.Η πολύ μικρή καμπίνα δυσκολεύει τα πράγματα σχετικά και θα πρέπει να έχετε διαστάσεις νάνου για να μην υπάρχει η μικρή επαφή που γράφει ο Μάκης πιο πάνω του καθίσματος με το πλαστικό της πόρτας ή το δέρμα του κεντρικού τούνελ.

[QUOTE=ntz,Feb 1 2011, 03:31 AM]Μεγιές!!!!
Reply
Old Feb 1, 2011 | 11:03 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

[QUOTE=Tazio,Feb 1 2011, 08:00 PM]Φίλε μου Johny χαμουτζή που δεν ξέρω τι ομάδα είσαι
Reply
Old Feb 1, 2011 | 12:46 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Feb 1 2011, 12:03 PM
....Τώρα όσο αφορά το roll bar/cage για το δεύτερο τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, για το πρώτο σε πολιτική χρήση "κόβεις" το μισό αμάξι για να μπει.
Ο ΝΤΖ το έχει για περιστασιακή πολιτική χρήση αν δεν κάνω λάθος οπότε no harm done αφού στις υπόλοιπες περιπτώσεις χρησιμοποιεί κράνος....
Δεν είναι απαραίτητα σωστό αυτό. Για το συγκεκριμένο roll bar δεν κόβεις τίποτα. Μπαίνει κανονικά με τα πλαστικά του αυτοκίνητου και αν δεν επιλέξεις την μπάρα για τις ζώνες (όπως το δικό μου), ανοίγει και το ντουλαπάκι. Το μόνο που κάνεις είναι 16 τρύπες στο αμάξωμα για να μπεί βιδωτό. Μην κοιτάτε που εγώ επέλεξα να "γυμνώσω" το αμάξι.

Επίσης προσωπικά δεν το θεωρώ και επικίνδυνο. Ο μόνος λόγος πραγματικά που δεν το χρησιμοποιώ το s καθημερινά είναι περισσότερο για την εξάτμιση. Με τις ζωνες σωστά δεμένος (ναι ακόμη και με το κοστούμι δένομαι ) δεν κινδυνεύει ποτέ το κεφάλι σου να χτυπήσει στο roll bar και ας είναι τα καθίσματα σχετικά ψηλά.. Ίσα -ίσα που με το εργοστασιακό δεν προστατεύεσαι και τόσο πολύ αν είσαι πάνω από 1.80. Τουλάχιστον αυτό είναι και ψηλότερο από το κεφάλι μου...

Καλό είναι να διαλέξετε καθίσματα που μπαίνουν κουτί στο s, γιατί διαφορετικά θα μπλεχτείτε με κατασκετυή βάσεων Τα δικά μου ΔΕΝ μπαίνουν με βάσεις για s!!!! Το δοκίμασα και εγκατέλειψα την ιδέα. Δυστυχώς ενδεικτικά καθίσματα για s είναι τα recaro spg, buddy club και mugen. Με αυτά δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Τα sparco αποδεδειγμένα είναι ατ καλύτερα και ποιοτικότερα bucket ειδικά στις τιμές που διατίθεται. Όποιον αγωνιζόμενο και να ρωτήσετε το ίδιο θα σας πεί. Δυστυχώς όμως δεν μπαίνουν τόσο εύκολα σε s. Πιθανόν αν επιλέξετε κάποιο entry μοντέλο της sparco (που δεν το συνιστώ και ιδιαίτερα) που είναι και πιο στενό, να μπορέσετε να το βάλετε με βάσεις buddy club ή j's racing.
Reply
Old Feb 1, 2011 | 01:44 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Κι εγώ συμφωνώ με τον Γιάννη..
Το πρόβλημα υπάρχει με τα roll cage και όχι με τα roll bar, γιατί υπάρχει πιθανότητα σε κάποια σύγκρουση, να χτυπήσει το κεφάλι κάποιου επιβάτη σε σίδερο του cage..(αν και αυτό αντιμετωπίζεται με την προσθήκη αφρώδους υλικού στα τμήματα που μπορούν να έρθουν σε επαφή με το σώμα των επιβατών.Δηλαδή, δεν είναι και πολύ καλύτερο το να σκάσεις στη βίδα της κουκούλας, που βρίσκεται αριστερά από το αυτί μας, η στο πλαστικό χερούλι του συνοδηγού για άλλα αυτοκίνητα, από το να σκάσεις σε cage με αφρώδες υλικο.. Σκοπός είναι βέβαια, να μη γίνει κανένα από τα 2..

από την άλλη είναι χειρότερο να σου κάτσει να τουμπάρεις (χτύπα ξύλο) με 4άρων σημείων, χωρίς roll bar..(εκτός αν θεωρεί κανείς ότι τα ΟΕΜ roll barάκια του, θα τον προστατέψουν και ότι το κεφάλι του θα βρίσκεται πιο χαμηλά από εκείνα..)
Με την κανονική ζώνη, σε τέτοια περίπτωση το σώμα, μπορεί και να υποχωρήσει..με την 4άρων σημείων θα φας 1260 κιλά+ τη δύναμη από τη ροπή, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα υποχώρησης..
Reply
Old Feb 1, 2011 | 01:47 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Δεν σ'έβρισα βρε Johny μην μου παρεξηγείσαι.Χαμουτζήδες λέμε εσάς εκεί χάμου που λέτε, τους Αθηναίους..Αθηναίος και Ηρακλής;Μπράβο..

Αν με ρωτάς για το μέγεθος το large έβαλα..Το medium έτσι κι αλλιώς είναι πολύ μικρό και σπάνια το έχουν σε stock, μόνο με ειδική παραγγελία το στέλνουν..

Για το roll bar νομίζω ότι κάνεις λάθος, καθώς δεν έχω ασχοληθεί με το S, αλλά σε miata NB φίλου που βάλαμε βιδωτό δεν χρειάστηκε να κόψουμε το μισό αμάξι.Τώρα αν είναι τόσο διαφορετκά τα πράγματα στο Honda δεν ξέρω..
Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ.

Αυτό που συνέβει σε μια περίπτωση για τις βάσεις της Buddy Club είναι η αποκόληση της συγκόλισης της μιας βάσης..Αυτό βέβαια το ανακάλυψα αφού τις είχα ήδη πάρει, αλλά έτσι κι αλλιώς λύνεται πολύ εύκολα με μια επίσκεψη σε έναν μηχανουργό ή συγκολητή..Κάτι άλλο δεν έχω ακούσει και αρκετές δεκάδες άλλες περιπτώσεις που τις χρησιμοποιούν αναφέρουν απροβλημάτιστη χρήση...
Εδώ δες για το περιστατικό που σου λέω:
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=703146

Για τις Σέρρες θα σου αναφέρω αναλυτικά τα αποτελέσματα..

Originally Posted by ntz,Feb 1 2011, 01:46 PM
Δυστυχώς ενδεικτικά καθίσματα για s είναι τα recaro spg, buddy club και mugen. Με αυτά δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Τα sparco αποδεδειγμένα είναι ατ καλύτερα και ποιοτικότερα bucket ειδικά στις τιμές που διατίθεται. Όποιον αγωνιζόμενο και να ρωτήσετε το ίδιο θα σας πεί. Δυστυχώς όμως δεν μπαίνουν τόσο εύκολα σε s. Πιθανόν αν επιλέξετε κάποιο entry μοντέλο της sparco (που δεν το συνιστώ και ιδιαίτερα) που είναι και πιο στενό, να μπορέσετε να το βάλετε με βάσεις buddy club ή j's racing.
Με τις βάσεις της Buddy Club βάλαμε δοκιμαστικά(έστω και χωρίς να σφίξουμε τις βίδες μέχρι τέρμα) ένα Sparco Evo Large και μπήκε πιο άνετα από το Buddy Club που έβαλα τελικά εγώ..Τώρα για τα υπόλοιπα entry που λες τύπου sprint κλπ σίγουρα θα μπαίνουν αλλά ούτε και εγώ τα συνιστώ μιας που το μοναδικό πλεονέκτημα θα είναι το κόστος τους..
Reply

All times are GMT -8. The time now is 04:52 AM.