Δισκο-πλατο-ρουλεμαν
Παιδιά εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι για exedy FCC κλπ. Το ότι πουλιούνται σαν oem replacement ή έχουν τον ίδιο κωδικό δεν σημαίνει ότι έχουν φτιαχτεί με τις προδιαγραφές της Honda ιδιαίτερα ο exedy. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τακάκια. Την πάστα που έχει ζητήσει η honda ή το υλικό του δίσκο πλατό δεν σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιηθει και η ίδια ποιότητα στα υπόλοιπα. Ναι μεν παέι η μαμά honda στις εταιρείες αυτές και λέει θέλω να μου φτιάξεις χ δίσκους και τακάκια αλλά δίνει τις προδιαγραφές που θέλει. Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω με το δίσκο πλατό για το χρόνο ζωής που θα έχει και εξαρτάται από τη οδηγική συμπεριφόρά και όχι από τα χιλιόμετρα οπότε δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης σταθερό για να πει κάποιος και ο copy μου κράτησε τόσα χιλιόμετρα
Από την πλευρά μου ανέφερα τα χιλιόμετρα για γίνει κατανοητό ότι δεν άλλαξα δίσκο στα 10Κ επειδή το έκαψα. Δηλαδή ότι στα 85Κ που άλλαξα πρώτη φορά και έβαλα το κιτάκι το συγκεκριμένο ξαφνικά τρελάθηκα και άρχισα τις μακακίες και τον έκαψα στα 10Κ. Ήταν ξεκάθαρα θέμα πάστας του συγκεκριμένου που απλά δεν! Ήταν τυχερό μου μάλλον για ακόμα μια φορά....
Σε άλλο ποστ θα δείς ότι ήμουν ο πρώτος που πήγα και έβαλα δίσκο πλατό ρουλεμαν στον Σπύρο (b16) με το σέτ δικό του σε εκπληκτική τιμή (σετ+εργασια). Ηταν FCC με τους ίδιους ακριβώς κωδικούς της Honda(τους τσεκάραμε πολλές φορές και ειδικά ο ener μιας και η τιμή ήταν εκπληκτικά καλή για να είναι αληθιμή) και το μόνο που έχω να πώ είναι τα καλύτερα. Και στην πίστα μέσα και στον δρόμο συμπεριφέρεται άψογα και είναι πάρα πολύ μαλάκος. Από εκεί και πέρα αναφορικά με την διάρκεια ζωής εξαρτάται από το πώς οδηγεί ο καθένας μας.
Η τιμή που έμαθα από τον Μάστορα όπου το πηγαίνω και πλησιάζει ακι η δεύτερη αλλαγή σέτ δίσκο-πλατό-ρουλεμαν είναι 795€ + εργατικά. Κάπου τόσο είχα ξαναπληρώσει όταν τον είχα πρωτοαλλάξει στα 50.000χλμ,τώρα έχω 110κ.
Δεν ξέρω και ούτε έχω δει τις συσκευασίες των κιτ που βάζουν 1-2 συνεγρεία στη μισή τιμή, αλλά αυτό μου κάνει λίγο ύποπτο όσον αφορά την ποιότητα και αξιοπιστία των συγκεκριμένων σέτ. Δεν μιλάμε για 50-100€ διαφορά ,αλλά τα μισά λεφτά...συν του ότι ξέρω άνθρωπο που φτιάχνει δίσκους για συμπλέκτη στα Λιόσια για διάφορα drift cars (silvia κ.α) καθώς και προμηθεύει συνεργεία που ασχολούνται με CLUB αυτοκινήτου στην καταπλητκτική τιμή των 200€...!!!...βάλτε και την εργασία και το κέρδος του συνεργείου...να τα τα 400€...
Βάζοντας ένα αγνώστου ποιότητας και προέλευσης σετάκι μπορεί να ριψοκινδυνεύσει το σασμάν? αν πχ σπασει ο δίσκος μέσα ή το ρουλεμάν?, εγώ έχω τις αμφιβολίες μου...πόσο έχει ένα σασμάν είπαμε??
Συμφωνώ με τον Χρήστο και τείνω στο να πάω να βάλω το μαμίσιο (το αμάξι μου είναι stock) και ας πληρώσω 800€+ στην αντιπροσωπεία ή θα κάνω την υπέρβαση να πάρω αυτό το καινούριο κιτάκι, που είναι σίγουρα μελετημένο!
http://www.gotuning.com/product_info...oducts_id=1378
έχει 600€ παραπάνω, αλλά φαντάζομαι θα έχει καλύτερη αίσθηση και ίσως περισσότερη διάρκεια ζωής με ιδια χρήση. Θέλω να μάθω αν βγάζουν και ανταλλακτικά από αυτό το σετ όπως έχουν και για το πρώτο το πιο άγριο.
Γενικά πιστεύω ότι το αμάξι μας για να συντηρηθεί σωστά απαιτεί και σημαντικό όγκο χρημάτων. Αν θέλουμε να προσπαθήσουμε να το συντηρήσουμε-βελτιώσουμε φτηνά και πρόχειρα, σίγουρα θα χτυπήσει κάπου αλλού το καμπανάκι που θα τσούζει περισσότερο.
Δεν έχω την πρόθεση να θίξω κανέναν,απλά λέω την γνώμη μου
Είναι γνωστοί οι τύποι που αναφέρεις που 'επισκευάζουν' δίσκους και στα Λιόσια και στην Λ.Αθηνών. Απλά δεν πιστεύω ότι ένα συνεργείο σαν τον Σπύρο (Β16) θα έμπαινε στην διαδικασία αυτή για 80€ παραπάνω κέρδος(400-200 κόστος υλικού-120 εργασια) ειδικά όταν αρκετά παιδιά από το club εμπιστεύονται τα s τους εκεί. Δεν νομίζω να τον συμφέρει να βγεί οποιαδήποτε βρώμα για το μαγαζί. Το πιό πιθανό είναι να μου έλεγε ότι κάνει μόνο τοποθέτησει με το υλικό δικό μου (όπως μου έχει ξαναπεί σε άλλη περίπτωση). Από την πλευρά μου έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για τα χρήματα που έδινα εκείνη την χρονική στιγμή (τσεκαρα τους κωδικούς από την συσκευασία, η συσκευασια ξεσφραγίστηκε από τα σακουλάκια και τα κουτία μπροστά μου, είδα την τοποθέτηση του δίσκου). Σε κάθε περίπτωση ομως ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τώρα που έχω κάνει 10Κ με αυτό τον δίσκο (πίστα-δρόμο) δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θα δείξει........
Όσο για το κιτάκι που λές το βρίσκω υπερβολικά ακριβό. Θα τα έκανα KW3 καλύτερα
Στην τιμή του mugen δίσκου, παίρνεις 5 σασμάν μεταχειρισμένα, σαν εκείνο που πουλάω και δε μ'έχουν πάρει ένα τηλέφωνο..
... και είναι υπερσπάνιες οι περιπτώσεις που δίσκος θα προκαλέσει τέτοια ζημιά, γιατί όταν αρχίσει να έχει πρόβλημα, γίνεται παραπάνω από αισθητό και συνήθως ποτέ δε φτάνει σε αυτό το σημείο..
Ανεξάρτητα με αυτό όμως, δεν είναι ανάγκη να καταφύγουμε σε τόσο εξωφρενικές λύσεις..και ενδεχομένως ο παραπάνω με τα 2.000 να μην την παλεύει σε συνθήκες κίνησης..
Θεωρώ πως το κιτάκι της Toda είναι μια χαρά, καθώς επίσης και της ACT που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος (και υπερτροφοδοτούμενοι) χωρίς προβλήματα.. και με λίγο ψάξιμο, κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ μαζί με βολάν..
Η Spoon επίσης, είναι εταιρεία που προσωπικά μπορεί να μη θεωρώ κορυφαία και να έχει αρκετό σκάρτο πράγμα, αλλά το κιτ συμπλέκτη της φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια μέτρια προς ζόρικη χρήση ενός πρώτου σταδίου και ο Πλατάνας, το προσφέρει σε αρκετά καλή τιμή.
Δηλαδή, από το να βάλω ΟΕΜ honda με 800+200 εργασία, 1000 φορές να βάλω toda ή ACT
Αν ήταν να βάλω κάτι, μάλλον για το FCC του Κινέζου θα πήγαινα.. απ'όσο φαίνεται μέχρι στιγμής το καλύτερο σε σχέση τιμής και αξίας..
... και είναι υπερσπάνιες οι περιπτώσεις που δίσκος θα προκαλέσει τέτοια ζημιά, γιατί όταν αρχίσει να έχει πρόβλημα, γίνεται παραπάνω από αισθητό και συνήθως ποτέ δε φτάνει σε αυτό το σημείο..Ανεξάρτητα με αυτό όμως, δεν είναι ανάγκη να καταφύγουμε σε τόσο εξωφρενικές λύσεις..και ενδεχομένως ο παραπάνω με τα 2.000 να μην την παλεύει σε συνθήκες κίνησης..
Θεωρώ πως το κιτάκι της Toda είναι μια χαρά, καθώς επίσης και της ACT που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος (και υπερτροφοδοτούμενοι) χωρίς προβλήματα.. και με λίγο ψάξιμο, κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ μαζί με βολάν..
Η Spoon επίσης, είναι εταιρεία που προσωπικά μπορεί να μη θεωρώ κορυφαία και να έχει αρκετό σκάρτο πράγμα, αλλά το κιτ συμπλέκτη της φαίνεται να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια μέτρια προς ζόρικη χρήση ενός πρώτου σταδίου και ο Πλατάνας, το προσφέρει σε αρκετά καλή τιμή.
Δηλαδή, από το να βάλω ΟΕΜ honda με 800+200 εργασία, 1000 φορές να βάλω toda ή ACT
Αν ήταν να βάλω κάτι, μάλλον για το FCC του Κινέζου θα πήγαινα.. απ'όσο φαίνεται μέχρι στιγμής το καλύτερο σε σχέση τιμής και αξίας..
Φίλε Τάσο (αν κάνω λάθος συγχώρεσε με..) απο ότι βλέπω είσαι πολύ παλιό μέλος και αν δεν κάνω λάθος δεν είσαι και αδιάβαστος.
Ότι πληρώνεις παίρνεις...
Απο εκεί και πέρα αν εσύ μπορείς να διαθέσεις 1.500€ για δίσκο πλατό, κάντο.
Τα σετάκια της Exedy/Daikin με τα 350€-400€ λέμε ότι δεν έχουν βγει και ότι πιο ανθεκτικό αλλά αυτό έχει να κάνει με την χρήση πάντα.
Εμένα μου είχαν τοποθετήσει γνήσιο FCC και έσπασε μέσα σε 7.000χλμ. Η τουλάχιστον έμοιαζε γνήσιο όταν το έβγαλαν απο μέσα. Αν τώρα είχε κάποια διαφορά στα υλικά κατασκευής μου είναι άγνωστο όπως φαντάζομαι και στην πλειοψηφία των ατόμων εδω μέσα.
Το ότι στον Μάστορα σου χρεώνουν 800€ ενώ κάπου αλλού μπορεί για το ίδιο ανταλλακτικό/εργασία να σε χρεώσουν 500€ δεν έχει να κάνει με το ότι του Μάστορα είναι πιο γνήσιο. Έχει να κάνει με το ότι ο Μάστορας είναι εξουσιοδοτημένος και αναγκαστικά έχει άλλες τιμές χρέωσης απο κάποιο μη εξουσιοδοτημένο που μπορεί να χρεώσει τα μισά.
Άλλωστε στο τέλος αυτά πρέπει να φαίνονται στην αναλυτική απόδειξη που μας δίνουν.
Δεν λέω, να τα σκάμε για καλά πράγματα για ένα αυτοκίνητο τόσο καλό, αλλά προσοχή στο τέλος αυτά που σκάμε να είναι για ένα πιο καλό ανταλλακτικό και όχι για "κερατιάτικα" έξοδα.
Ότι πληρώνεις παίρνεις...
Απο εκεί και πέρα αν εσύ μπορείς να διαθέσεις 1.500€ για δίσκο πλατό, κάντο.
Τα σετάκια της Exedy/Daikin με τα 350€-400€ λέμε ότι δεν έχουν βγει και ότι πιο ανθεκτικό αλλά αυτό έχει να κάνει με την χρήση πάντα.
Εμένα μου είχαν τοποθετήσει γνήσιο FCC και έσπασε μέσα σε 7.000χλμ. Η τουλάχιστον έμοιαζε γνήσιο όταν το έβγαλαν απο μέσα. Αν τώρα είχε κάποια διαφορά στα υλικά κατασκευής μου είναι άγνωστο όπως φαντάζομαι και στην πλειοψηφία των ατόμων εδω μέσα.
Το ότι στον Μάστορα σου χρεώνουν 800€ ενώ κάπου αλλού μπορεί για το ίδιο ανταλλακτικό/εργασία να σε χρεώσουν 500€ δεν έχει να κάνει με το ότι του Μάστορα είναι πιο γνήσιο. Έχει να κάνει με το ότι ο Μάστορας είναι εξουσιοδοτημένος και αναγκαστικά έχει άλλες τιμές χρέωσης απο κάποιο μη εξουσιοδοτημένο που μπορεί να χρεώσει τα μισά.
Άλλωστε στο τέλος αυτά πρέπει να φαίνονται στην αναλυτική απόδειξη που μας δίνουν.
Δεν λέω, να τα σκάμε για καλά πράγματα για ένα αυτοκίνητο τόσο καλό, αλλά προσοχή στο τέλος αυτά που σκάμε να είναι για ένα πιο καλό ανταλλακτικό και όχι για "κερατιάτικα" έξοδα.
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,
όλα τα ακριβά σετάκια aftermarket έχουν και βολάν μέσα. Toda, J's, Mugen, O.S Giken, Exedy. Για να φαγωθεί το βολάν και να χρίζει αλλαγής πρέπει να φτάσει σε σημείο να πατινάρει τελείως και να συνεχίζουμε να το κυκλοφορούμε ή αν θέλουμε να μπεί κάποιο ελαφρύτερο για να βοηθήσει λίγο την ευστροφία του συστήματος μετάδοσης. Οπότε στις τιμές όλων των παραπάνω σετ σε σχέση με το μαμά σετ, είναι και το βολάν.
Συνήθως τα προτιμούν όσοι δεν κάνουν εκτεταμένη χρήση του αυτοκινήτου, και μπαίνουν συχνά πίστα ή έχουν αυξήσει σημαντικά την ιπποδύναμη (F.I ). Σε γρήγορη οδήγηση είναι απολαυστικά, κουραστικά για καθημερινή χρήση και σίγουρα καταπονούν πολύ περισσότερο το διαφορικό-ημιαξόνια στις γρήγορες αλλαγές ( μιλάω για τρίφτερους-εξάφτερους δίσκους κλπ, έχω οδηγήσει S με J's, με Mugen ( τρίφτερο) και με Toda).
Βέβαια είναι και θέμα οδηγού η χρήση και καταπόνηση του όλου συστήματος ενός τέτοιου 'αγωνιστικού' σετ, γι'αυτό και ανέφερα το νέο Mugen σετάκι το οποίο φαίνεται πιο 'ήμερο' αλλά ακριβό.
Συμφωνώ ότι πάντα ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλά στον χώρο των συνεργείων και ειδικά στην Ελλάδα πάντα υπάρχει μια επιφυλακτικότητα, ειδικά με όσους έχουν πολύχρονη εμπειρία από αυτά και ειδικά στις βελτιώσεις.. η συζήτηση για αυτό είναι λίγο εκτός θέματος όπότε δεν θα πώ περισσότερα.
Αν δεν δημιουργηθεί πρόβλημα στο σασμάν ή οπουδήποτε αλλού δεν θα με πείραζε να έβαζα ένα εκτός αντιπροσωπείας κιτάκι και ας έβγαζε 30% λιγότερα χλμ σε σχέση με το OEM στα μισά λεφτά, αλλά ποιός μπορεί να το εγγυηθεί αυτό..εδώ βάζουν κορωνοπήνια με το μάτι...οι λέξεις μικρόμετρο και δυναμόκλειδο είναι έννοιες καλά κρυμένες στα βιβλία...
@ Nabu 7.000xlm μόνο??? Χμμμ πρέπει να μην είχε μπεί σωστά ή να το οδηγούσες συνέχεια κάπως έτσι :
http://www.youtube.com/watch?v=4TshFWSsrn8
όλα τα ακριβά σετάκια aftermarket έχουν και βολάν μέσα. Toda, J's, Mugen, O.S Giken, Exedy. Για να φαγωθεί το βολάν και να χρίζει αλλαγής πρέπει να φτάσει σε σημείο να πατινάρει τελείως και να συνεχίζουμε να το κυκλοφορούμε ή αν θέλουμε να μπεί κάποιο ελαφρύτερο για να βοηθήσει λίγο την ευστροφία του συστήματος μετάδοσης. Οπότε στις τιμές όλων των παραπάνω σετ σε σχέση με το μαμά σετ, είναι και το βολάν.
Συνήθως τα προτιμούν όσοι δεν κάνουν εκτεταμένη χρήση του αυτοκινήτου, και μπαίνουν συχνά πίστα ή έχουν αυξήσει σημαντικά την ιπποδύναμη (F.I ). Σε γρήγορη οδήγηση είναι απολαυστικά, κουραστικά για καθημερινή χρήση και σίγουρα καταπονούν πολύ περισσότερο το διαφορικό-ημιαξόνια στις γρήγορες αλλαγές ( μιλάω για τρίφτερους-εξάφτερους δίσκους κλπ, έχω οδηγήσει S με J's, με Mugen ( τρίφτερο) και με Toda).
Βέβαια είναι και θέμα οδηγού η χρήση και καταπόνηση του όλου συστήματος ενός τέτοιου 'αγωνιστικού' σετ, γι'αυτό και ανέφερα το νέο Mugen σετάκι το οποίο φαίνεται πιο 'ήμερο' αλλά ακριβό.
Συμφωνώ ότι πάντα ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλά στον χώρο των συνεργείων και ειδικά στην Ελλάδα πάντα υπάρχει μια επιφυλακτικότητα, ειδικά με όσους έχουν πολύχρονη εμπειρία από αυτά και ειδικά στις βελτιώσεις.. η συζήτηση για αυτό είναι λίγο εκτός θέματος όπότε δεν θα πώ περισσότερα.
Αν δεν δημιουργηθεί πρόβλημα στο σασμάν ή οπουδήποτε αλλού δεν θα με πείραζε να έβαζα ένα εκτός αντιπροσωπείας κιτάκι και ας έβγαζε 30% λιγότερα χλμ σε σχέση με το OEM στα μισά λεφτά, αλλά ποιός μπορεί να το εγγυηθεί αυτό..εδώ βάζουν κορωνοπήνια με το μάτι...οι λέξεις μικρόμετρο και δυναμόκλειδο είναι έννοιες καλά κρυμένες στα βιβλία...
@ Nabu 7.000xlm μόνο??? Χμμμ πρέπει να μην είχε μπεί σωστά ή να το οδηγούσες συνέχεια κάπως έτσι :
Είναι γνωστοί οι τύποι που αναφέρεις που 'επισκευάζουν' δίσκους και στα Λιόσια και στην Λ.Αθηνών. Απλά δεν πιστεύω ότι ένα συνεργείο σαν τον Σπύρο (Β16) θα έμπαινε στην διαδικασία αυτή για 80€ παραπάνω κέρδος(400-200 κόστος υλικού-120 εργασια) ειδικά όταν αρκετά παιδιά από το club εμπιστεύονται τα s τους εκεί. Δεν νομίζω να τον συμφέρει να βγεί οποιαδήποτε βρώμα για το μαγαζί. Το πιό πιθανό είναι να μου έλεγε ότι κάνει μόνο τοποθέτησει με το υλικό δικό μου (όπως μου έχει ξαναπεί σε άλλη περίπτωση). Από την πλευρά μου έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για τα χρήματα που έδινα εκείνη την χρονική στιγμή (τσεκαρα τους κωδικούς από την συσκευασία, η συσκευασια ξεσφραγίστηκε από τα σακουλάκια και τα κουτία μπροστά μου, είδα την τοποθέτηση του δίσκου). Σε κάθε περίπτωση ομως ο χρόνος θα δείξει. Μέχρι τώρα που έχω κάνει 10Κ με αυτό τον δίσκο (πίστα-δρόμο) δεν υπάρχει κανένα θέμα. Θα δείξει........

Τώρα Τάσο να πω την αλήθεια δεν θα πήγαινα σε τόσο ακραία και ακριβή λύση. Ο Ηλίας πρότεινε ένα σωρό δίσκους που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και δεν είναι τόσο ακριβοί. Αρκεί να σου πω ότι φοράω 6φτερο ACT και δεν έχει πατινάρει καμία φορά στα 560 άλογα που έχω ούτε έχει δείξει σημεία κόπωσης ποτέ. Βέβαια θέλεις λίγο γερό πόδι αφού δεν είναι πουπουλο στο πάτημα αλλά με 600+ ευρώ κάνω δουλειά χωρίς να υστερεί σε ποιότητα.
Το ότι στον Μάστορα σου χρεώνουν 800€ ενώ κάπου αλλού μπορεί για το ίδιο ανταλλακτικό/εργασία να σε χρεώσουν 500€ δεν έχει να κάνει με το ότι του Μάστορα είναι πιο γνήσιο. Έχει να κάνει με το ότι ο Μάστορας είναι εξουσιοδοτημένος και αναγκαστικά έχει άλλες τιμές χρέωσης απο κάποιο μη εξουσιοδοτημένο που μπορεί να χρεώσει τα μισά
Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,