Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΜΗΧΑΝΙΚΑ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Thread Tools

Old Feb 28, 2007 | 09:21 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Συμφωνώ σ' αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει κανείς τα "μαμά". Απλά συζήτηση κάνουμε περί "καλών" και "κακών" λαδιών μια που τέθηκε το θέμα και μάλιστα σε λάθος topic.
Πάλι ξεστράτησε η συζήτηση από το θέμα αυτού του topic αλλά δεν πειράζει...Κι αυτό στο πρόγραμμα είναι αλλά προσπαθήστε να τηρείται την θεματολογία και να γράφεται στ' αντίστοιχα topics για να μην μπλεχτούμε πάλι.
Old Mar 1, 2007 | 03:13 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Κατσε να το πω και εδω... Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη και απο την αμαθεια!

Τα σχετικα βιβλια και μελετες, τα επεξηγουν ολα.
Old Mar 1, 2007 | 10:47 PM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Mar 1 2007, 04:13 PM
Κατσε να το πω και εδω... Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη και απο την αμαθεια!

Τα σχετικα βιβλια και μελετες, τα επεξηγουν ολα.
Συμφωνώ και εγώ. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. (έτσι είναι το γνωμικό Μάριε...)
Λυπάμαι όμως αλλά είσαι OFF TOPIC

Τα γνωμικά θα πρέπει να γράφονται στο ΑΝΕΚΔΟΤΑ - ΑΣΤΕΙΑ νομίζω....

Και αν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα σε παρακαλώ τα βιβλία και τις μελέτες που έχεις στα χέρια σου να βγω κ' εγώ επιτέλους από το σκοταδισμό....
Old Mar 2, 2007 | 06:49 AM
energetic's Avatar
Registered User

Originally Posted by MANOS,Mar 2 2007, 09:47 AM
Και αν δε σου κάνει κόπο θα ήθελα σε παρακαλώ τα βιβλία και τις μελέτες που έχεις στα χέρια σου να βγω κ' εγώ επιτέλους από το σκοταδισμό....
Λιγο δυσκολο να διαβαστουν τα βιβλια μηχανολογιας 8 χρονων και ακομα περισσοτερο να μεταδοθει και η σχετικη πειρα πρακτικης στο αντικειμενο. Ευτυχως για εμενα, αυτο ειναι το βασικο αντικειμενο που αποφασισα να ακολουθησω μαζι με αλλα πολλα.
Old Mar 2, 2007 | 07:37 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

Πάντως επειδή εγώ καθόλου δεν έχω μιλήσει σήμερα νομίζω ότι πρέπει να πω τη μ@λ@κία μου και εγώ για να πάει καλά το ΣΚ.

Λοιπόν και εγώ για 55.000 χλμ έβαζα τα λάδια της αντιπροσωπείας.
Μία μέρα το πήγα για σέρβις και όταν το πήρα - surprise!- είχανε βάλει τα Μοτούλ 10-40 Κρονο. Γιατί απλά τους είχαν τελειώσει τα μαμά.

Αρχικά σκέφτηκα να κατεβάσω ένα καντήλι.

Αλλά μετά σκέφτηκα, δεν τα δοκιμάζω μια φορά, τι έχω να χάσω...; Στην τελική, άμα κάτι δε μου αρέσει στη λειτουργία του κινητήρα, τα αλλάζω στην επόμενη.

Τελικά, είμαι ευχαριστημένος. Προσέχω την κατανάλωση μέχρι ο κινητήρας να εξοικειωθεί με την αλλαγή του λαδιού (εξ ου και η κατανάλωση 800μλ στα πρώτα 1000 χλμ που όμως έχει πλέον ομαλοποιηθεί) και λέω να συνεχίσω με αυτό.

Με λένε lalaki και είμαι εντάξει.

Υ.Γ. Το παραπάνω ποστ είναι καρα- και δεν έχω κανένα πρόβλημα να μεταφερθεί στο σωστό τόπικ ή όπου αλλού δεν εμποδίζει ή δεν πιάνει πολύ χώρο.
Old Mar 2, 2007 | 04:10 PM
taz5's Avatar
Registered User

From: Athens

Λοιπόν από θέμα λαδιών δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο κατασκευαστής λέει 5W-40 ή 10W-30. Έχω δοκιμάσει τα Honda HFS 5-40, Motul 300V 5-40, Castrol rs 0w-40, Castrol slx 0w-30( αυτά τα έκαιγε για πλάκα),Torco sr-5 5w-40, Honda 10w-40. Διαπίστωσα ότι τα λάδια της Χόντα γράφουν synthetic technology και όχι full synthetic και για ψυχολογικούς λόγους δεν θα τα ξαναβάλω. Θα παραμείνω στα Motul 300V 5W-40. θα ήθελα να δοκιμάσω και Amsoil, Redline, Elf, Valvoline, Pennzoil,Aral, γενικά όλα τα 5w-40 full synthetic από καλές μάρκες, αλλά δεν νομίζω να καταλάβω και καμιά μεγάλη διαφορά. Ούτως ή άλλως τα αλλάζω κάθε 5.000χλμ. οπότε δεν προλαβαίνουν να <<κουραστούν>> πολύ. Υπάρχουν βέβαια αναλύσεις κάθε λαδιού στο νετ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τί από όλες τις μετρήσεις είναι πιο χρήσιμη. π.χ.Amsoil 5w-40 European formula:

Kinematic Viscosity @ 100
Old Mar 3, 2007 | 12:55 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Mar 2 2007, 07:49 AM
Λιγο δυσκολο να διαβαστουν τα βιβλια μηχανολογιας 8 χρονων και ακομα περισσοτερο να μεταδοθει και η σχετικη πειρα πρακτικης στο αντικειμενο. Ευτυχως για εμενα, αυτο ειναι το βασικο αντικειμενο που αποφασισα να ακολουθησω μαζι με αλλα πολλα.
@Λιγο δυσκολο να διαβαστουν τα βιβλια μηχανολογιας 8 χρονων

Τίποτα δεν είναι δύσκολο, δώστα μου εσύ να έχω να διαβάζω για τα επόμενα οκτώ χρόνια....

@και ακομα περισσοτερο να μεταδοθει και η σχετικη πειρα πρακτικης στο αντικειμενο.

Αν είναι μετά από οκτώ χρονια μελέτης γύρω από τα λάδια της Honda και των άλλων εταιριών να φτάσω να απαντάω με γνωμικά τότε, ευχαριστώ, δε θα πάρω.
Είναι κρίμα τόση εμπειρία να πηγαίνει χαμένη, μήπως θα ήθελες να τη μοιραστείς μαζί μας?

Nα λοιπόν κ' ένα από μένα: "ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ"

P.S. Εσύ DS με τόση εμπειρία κακώς απάντησες!!!!!!! Κανονικά θα έπρεπε να μη γράφεις καθόλου στο forum!!!!!!!

Αυτά....
Old Mar 3, 2007 | 03:25 AM
energetic's Avatar
Registered User

@taz5

Και τα μαμα λαδια και τα Motul ειναι πολυ καλα λαδια. Επισης οσοι θελουν να μειωσουν τη καταναλωση του ελαιου μπορουν να επιλεξουν και τα Fuchs αν και θα προτιμουσα ή τα μαμα ή τα Motul.

@D_S2000
Θα συμφωνησω μαζι σου καθως τα εχουμε συζητησει και απο κοντα και με καλυπτεις πληρως.
Old Mar 3, 2007 | 04:51 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Gia na OWS 50W-50 ti exete na peite?
Old Mar 3, 2007 | 10:06 AM
MANOS's Avatar
Registered User

Originally Posted by energetic,Mar 3 2007, 04:25 AM
@taz5

Και τα μαμα λαδια και τα Motul ειναι πολυ καλα λαδια. Επισης οσοι θελουν να μειωσουν τη καταναλωση του ελαιου μπορουν να επιλεξουν και τα Fuchs αν και θα προτιμουσα ή τα μαμα ή τα Motul.

@D_S2000
Θα συμφωνησω μαζι σου καθως τα εχουμε συζητησει και απο κοντα και με καλυπτεις πληρως.
Ευχαριστώ πολύ.

All times are GMT -8. The time now is 01:53 AM.