ΜΟΤΕΡ - ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Επίσης, ο Mugen ECU στις περισσότερες περιπτώσεις που βλέπω, είναι τοποθετημένος σε μοντέλα πριν από το '04 και ίσως γι' αυτό να δείχνει διαφορές στην ιπποδύναμη, ενώ στα '04+ που βγάζουν περίπου +5 άλογα στο δυναμόμετρο, προφανώς η διαφορά είναι αμελητέα.
Εμείς έχουμε ίδιο μοντέλο, του φίλου σου τι μοντέλο είναι;
Εμείς έχουμε ίδιο μοντέλο, του φίλου σου τι μοντέλο είναι;
Originally Posted by dims2k,May 14 2007, 05:18 AM
psile pare ton aem i ena e-manage kai ruthmizeis to vtec opws thes kai oti thes analogws to stadio vevaia pou tha eisai mellontika 

,ένα θέμα με τις κρύες εκκινήσεις το χειμώνα και με χάλασε λίγο, γι' αυτό στράφηκα στη λύση του έτοιμου εγκέφαλου. Μετά από αυτά που μου είπες όμως, με στρέφεις πάλι στον ΑΕΜ
Με τα VAFC και E - manage με χαλάει που συνέχεια πρέπει να κάνω reset για να διατηρούνται οι αρχικές ρυθμίσεις
Originally Posted by Psilos,May 14 2007, 02:36 PM
Αρχικά ήθελα ΑΕΜ αλλά υπήρχε (και υπάρχει ίσως
,ένα θέμα με τις κρύες εκκινήσεις το χειμώνα και με χάλασε λίγο, γι' αυτό στράφηκα στη λύση του έτοιμου εγκέφαλου. Μετά από αυτά που μου είπες όμως, με στρέφεις πάλι στον ΑΕΜ
Με τα VAFC και E - manage με χαλάει που συνέχεια πρέπει να κάνω reset για να διατηρούνται οι αρχικές ρυθμίσεις

Έχω ρυθμισμένο (ξανά λόγω αλλαγής κάποιων mods) το δικό μου VAFC εδώ και 1 χρόνο περίπου χωρίς προβλήματα.
Δεν ξέρω τι και ποιον να πιστέψω τελικά...Μήπως οι αμερικάνοι γράφουν αρβύλες;
Διαβάστε το 2ο ποστ του negcamber
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...9795&hl=aem+ems
..."Next best is Greddy e-Manage which is followed by the VAFC (NEO, II, I)...for those you will periodically need to reset your ECU to maintain original tune (the oem ECU adapts...reset takes 30sec by pulling a fuse)."
Διαβάστε το 2ο ποστ του negcamber
https://www.s2ki.com/forums/index.php?showt...9795&hl=aem+ems
..."Next best is Greddy e-Manage which is followed by the VAFC (NEO, II, I)...for those you will periodically need to reset your ECU to maintain original tune (the oem ECU adapts...reset takes 30sec by pulling a fuse)."
Και η δικιά μου γνώμη είναι να βάλεις ένα άγραφο (ΑΕΜ) κατά προτίμηση. Και μαμά ν' αφήσεις τ' αυτοκίνητο η δύναμη που θα πάρεις από έναν καλό προγραμματισμό είναι σίγουρα μεγαλύτερη από αυτήν που θα πάρεις από έναν έτοιμο εγκέφαλο. Κι αυτό κυρίως συμβαίνει όχι γιατί οι Ιάπωνες δεν τον προγραμμάτισαν σωστά αλλά γιατί όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι απευθύνονται στα Ιαπωνικά μοντέλα κι όχι στα Ευρωπαϊκά. Είναι τελείως διαφορετική η ρύθμιση ενός εγκεφάλου που τοποθετείται σε αυτοκίνητο με σχέση συμπίεσης στο μοτέρ 11,1/1 απ' οτι αυτή σ' ένα μοτέρ με σχέση συμπίεσης 11,7/1 όπως είναι τα Ιαπωνέζικα. Ίσως κάτω από αυτά τα δεδομένα να είναι κι επικίνδυνη τελικά η τοποθέτηση ενός τέτοιου εγκεφάλου σε ευρωπαικό S2000. Συγκεκριμένα πάντως για τον Mugen ECU ο Σταύρος που τον είχε τον έβγαλε μετά από υπόδειξη των Ιαπώνων της Mugen αφού του είπαν ότι είναι φτιαγμένος μόνο για πίστα και δεν τον συνιστούν για χρήση μέσα στην πόλη. Βάλε λοιπόν έναν άγραφο κι απευθύνσου στον Γιώργο τον Ζόμπολα για να στον προγραμματίσει. Είναι πολύ καλός σ' αυτό που κάνει. Επίσης μ' έναν άγραφο θα έχεις την δυνατότητα να προχωρήσεις όσο θέλεις με την εξέλιξη του αυτοκινήτου (2ο και 3ο στάδιο ακόμα) και να το υποστηρίξεις με την κατάλληλη ρύθμιση στον εγκέφαλο. Κι αυτό είναι κάτι που μ' έναν prefixed ECU δεν μπορείς να κάνεις.
Κάνεις λάθος. Το αυτοκίνητο πήγαινε πάρα πολύ καλά. Κι αν γνωρίζεις τον Πούλια παρ' τον ένα τηλ. να σου πει τι διαφορές είχαν στην Κερατέα που άνοιξαν την εποχή που ο Πούλιας είχε ρίξει μια κολόνα σε MX5 280Hp. Ακόμα και λίγο πριν αποφασίσει να το πουλήσει που είχε βγάλει τον εγκέφαλο πήγαινε καλά. Τόσο που ο MANOS ήθελε να το κάνει MUGEN μετά από τις διαφορές που έκανε ο Σταύρος ένα βράδυ που συναντηθήκαμε τυχαία τόσο σ' αυτόν όσο και στον Κωνσταντίνο αν θυμάμαι καλά. Και ήταν μισό πρώτο στάδιο τότε. Φαντάσου τι έκανε πριν. Οπότε δεν ισχύει ότι τον έβγαλε επειδή δεν πήγαινε βήμα. Τον έβγαλε για τον λόγο που προανέφερα. Η μόνη περίπτωση που το αυτοκίνητο του Σταύρου δεν πήγαινε καλά ήταν τότε που είχε βάλει μόνο θερμοστάτη με βαλβίδα βεντιλατέρ χωρίς ψυγείο. Τότε όντως το αυτοκίνητο πήγαινε χειρότερα κι από μαμά. Γι' αυτό άλλωστε έκανε και στο προηγούμενο topic τις σχετικές παρατηρήσεις.
koita na deis dimitri ton egefalo pou poulise ton pire o filos mou kai eixan anoiksei kai prin ton parei kai 4h tou petage moutra o filos mou kai epeidh stravwne o allos tou elege na patisoun ektos vtec logw tou kontou pou forage. afou ton poulise kai eidame oti o mugen den kanei tipota opou ton evriske o filos mou ton ksirize gia plaka apo stasi rolaristes oti na nai kai kserei poios einai giati meta opou ton synantouse sti vouliagmeni allaze poreia!!!!!!!
Ο.Κ. Τα δέχομαι όλα αυτά που λες και λογικά είναι. Δεν σημαίνει όμως ότι ένα αυτοκίνητο δεν πάει καλά επειδή βρέθηκε κάποιο πιο γρήγορο απ΄αυτό και το πέρασε. Τα αποτελέσματα του Σταύρου όταν φόραγε όλα τα πράγματα με όσα μαμά και πρώτου σταδίου S2000 είχε ανοίξει ήταν απ΄όσο θυμάμαι υπέρ του. Αυτά που λες πάντως επιβεβαιώνουν κάποια πράγματα που τόσες φορές έχω πει αλλά θα τα ξαναπώ. Πρώτον: Το S πρώτο στάδιο παίρνει δύσκολα άλογα έτσι που οι διαφορές στον δρόμο με άλλα μαμά είναι από αμελητέες έως μικρές (άντε ένα πολύ καλό πρώτο στάδιο να είναι 2 το πολύ 3 αμάξια μπροστά κι αυτά στα πολλά χιλ.). Δεύτερον: Όταν αποφασίσει κανείς να προχωρήσει σε βελτίωση πρώτου σταδίου καλό είναι να χρησιμοποιεί προϊόντα της ίδιας εταιρίας αφού έτσι εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή απόδοση για τα πράγματα που έχει πληρώσει χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι και πράγματα διαφορετικών εταιριών αποκλείεται να δουλέψουν μεταξύ τους. Απλά είναι αρκετά πιο δύσκολο. Τρίτον: Η βάλτε κανά μοτεράκι J's ή αν δεν φτάνετε εκεί οικονομικά και η λύση του turbo ή του Compressor μια χαρά είναι. Αλλιώς όλες οι συζητήσεις θα στρέφονται γύρω από το ποιος πέρασε μισό προφυλακτήρα ή μισό φτερό μπροστά. Συζήτηση να γίνεται δηλ...