Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

τι νομιζετε?αποψεις, συμβουλες,προτασεις

Thread Tools

Old Apr 29, 2012 | 01:53 PM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by alexis_s2
Originally Posted by package' timestamp='1335699300' post='21652788
Ας πω και εγώ την παπατζα μου. Αν θες να βγάλεις από τον κομπρέσσορα άλογα η συμβουλή μου είναι να τον πουλήσεις και να το κάνεις τούρμπο.
Στροφάροντας τον κομπρέσσορα πάνω από 55-60.000 στροφές ξεφεύγεις από το efficiency range της απόδοσης του. Με λίγα λόγια θα ανεβάζεις τρελές θερμοκρασίες εισαγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται.(μειωμένη απόδοση και πολλά άλλα). Στην περίπτωση λοιπόν που το κάνεις, θα πρέπει να επενδύσεις σε intercooler μεθανόλες και όποιο άλλο τρόπο μπορείς για να κατεβάσεις σε λογικά πλαίσια την θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα. Ίσως έτσι καταφέρεις να δεις 500 μοτέρ. Όσο λοιπόν ανεβάζεις πίεση θα πρέπει να επενδύσεις σε μια φλάντζα κεφαλής για να ρίξεις συμπίεση πάλι με οτι συνεπάγεται αυτό(μειωμένη ατμοσφαιρική απόδοση, άρα και αντίστοιχα μείωση της απόδοσης). Με λίγα λόγια θα μπείς στη διαδικασία να επενδύσεις πολλάααααααααααααα λεφτά για να πάρεις 30-40 άλογα από οτι είσαι τώρα.

Τι μέγιστη πίεση βλέπεις τώρα και που έχεις τον κόφτη στροφών?

Τα id2000 πολύ καλά μπεκ αλλά δεν κάνουν για την περίπτωσή σου. Θα έχεις αρρυθμίες στο ρελαντί και δεν θα δουλεύουν σωστά. Τα id1000 σου ταιριάζουν γάντι.
ιντερκουλερ θελω να βαλω οπως κ ναχει οπως ειμαι τωρα,πριν που δουλευα μικροτερη πιεση δεν ειχα κ τοσο θεμα,τωρα που δουλευω 12,5 με 13 που ζεστανε κ λιγο ο καιρος εκανα ενα πατημα πριν καμια ωρα κ η εισερχομενη ανεβηκε πανω απο 50 βαθμους,
κοφτη εχω στης 8300 γιατι μετα αρχιζει κ χοροπηδαει το λουρι κ πεταει κ λιγα λαδακια ο κομπρεσορας,
το ξερω οτι μετα τις 55000 αρχιζει κ ζεσταινετε αλλα εχω σκοπο να βαλω αλλη φτερωτη της οποιας τα φτερα θα ειναι ειναι ολα στο ιδιο μεγεθος κ οχι ενα μικρο ενα μεγαλο,απ την οποια φτερωτη αυτοι που την εχουν δουλεψει λενε οτι αποδιδει 15%περισοτερη πιεση απ οτι της βορτεκ
δεν θυμαμε τη συμπιεση εχω αλλα το εχω κανει σφυρηλατο,αν αυτοβοηθαει για να καταλαβεις κατι
για μπεκ οκ οτι πειτε αφου αρκουν τα 1000,τωρα φοραω 750
τροχαλια θα παρω την ricard racing η οποια βοηθαει πολυ να μην γλυστραει το λουρι
λουρι δεν ξερω τι να παρω,καπου ειχε παρει το ματι μου κατι πρασινα με ψιλοδοντακια αλλα δεν θυμαμε που το εχω διαβαση
κ με 400ε περνεις κ ενα κιτακι μεθανολη κ το εχεις για τα πατηματακια σου κ ειμαι αρχοντας δεν θελω κατι αλλο
αν βγαλω 480 στροφαλο μονο με κομπρεσορα ειμαι ευχαριστημενος κ +50 με μεθανολη ολα κομπλε
Δουλεύεις 12,5 με 13 psi και έχεις κόφτη 8300? Μια χαρά είσαι. Βάζοντας intecooler να ξέρεις οτι θα χάσεις μερικά psi.
Θερμοκρασία εισαγωγής εγώ με το intercooler σε κίνηση έβλεπα 60, αλλά όταν πατούσα και άνοιγε η πεταλούδα έπεφτα στους 30 με 35.
Αν πετάει λάδιλα κάνε αυτό που λες. Κάνε rebuild με ρουλεμαν για μεγαλύτερο στροφάρισμα και καλά seals. Για την φτερωτή δεν ξέρω πόσο στοιχίζει για να σου πω αν αξίζει.
Αν είσαι σφυρήλατος δεν έχεις κανένα πρόβλημα τότε. Σήκωσε ΠΙΕΣΗ.
Τα id1000 είναι μονόδρομος αν και τα 750 φτάνουν νομίζω.
Τροχαλία αν βρεις reichard χτύπα την. Λένε οτι δουλεύει. Για λουρί πάρε της goodyear το gatorback. Δες τα μεγέθη εδώ.https://www.s2ki.com/s2000/topic/254...ry-belt-sizes/
Reply
Old Apr 29, 2012 | 01:55 PM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by package' timestamp='1335699466' post='21652791
Όσο για το πάτημα με τον Fun θα είσαι μπροστά για 400 μέτρα, μετά θα σε περνάει σπινιάροντας αφού σου αφήσει και ένα ζευγάρι κιάλια για να δεις την κατάληξη της κόντρας.
ε η κοντρα ρε κωστα 0-400 ειναι αν κ δεν υπαρχη περιπτωση να τον περασω ουτε στα 400 πιστευω
αλλα πιστευω δεν θανε κ τοσο μεγαλες οι διαφορες για κυαλια απο τα 200χλμ κ μετα
τα απ1 εχουν καλυτερες τελικες απο τα φεις λιφτ
Πίστεψε με είχα πατήσει με τον Χρήστο από 2ες και από 1η εγώ 2α ο Χρήστος και στο πάτα μέχρι να φουσκώσει έφευγα μπροστά αρκετά. Με το που πατούσε κάτω με πέρναγε λες και είχα 100 άλογα αμάξι.
Δεν υπάρχει λόγος να πατήσετε στάση. Δοκιμή κάνετε.
Reply
Old Apr 29, 2012 | 01:59 PM
package's Avatar
Registered User

Originally Posted by package' timestamp='1335699300' post='21652788
Ας πω και εγώ την παπατζα μου. Αν θες να βγάλεις από τον κομπρέσσορα άλογα η συμβουλή μου είναι να τον πουλήσεις και να το κάνεις τούρμπο.
Στροφάροντας τον κομπρέσσορα πάνω από 55-60.000 στροφές ξεφεύγεις από το efficiency range της απόδοσης του. Με λίγα λόγια θα ανεβάζεις τρελές θερμοκρασίες εισαγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται.(μειωμένη απόδοση και πολλά άλλα). Στην περίπτωση λοιπόν που το κάνεις, θα πρέπει να επενδύσεις σε intercooler μεθανόλες και όποιο άλλο τρόπο μπορείς για να κατεβάσεις σε λογικά πλαίσια την θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα. Ίσως έτσι καταφέρεις να δεις 500 μοτέρ. Όσο λοιπόν ανεβάζεις πίεση θα πρέπει να επενδύσεις σε μια φλάντζα κεφαλής για να ρίξεις συμπίεση πάλι με οτι συνεπάγεται αυτό(μειωμένη ατμοσφαιρική απόδοση, άρα και αντίστοιχα μείωση της απόδοσης). Με λίγα λόγια θα μπείς στη διαδικασία να επενδύσεις πολλάααααααααααααα λεφτά για να πάρεις 30-40 άλογα από οτι είσαι τώρα.

Τα id2000 πολύ καλά μπεκ αλλά δεν κάνουν για την περίπτωσή σου. Θα έχεις αρρυθμίες στο ρελαντί και δεν θα δουλεύουν σωστά. Τα id1000 σου ταιριάζουν γάντι.
δεν θελω τουρμπο κωστα γιατι πιστευω μετα πλεον δεν θα οδηγειτε το αμαξι,εγω θελω να παταω το γκαζι κ να το κραταω τεζα κατω οχι να παλευω πατα ασε πατα ασε με την ψυχη στο στομα,δεν το ευχαριστιεμε ετσι,εδω οπως ειμαι με 888αρια κ την ακουει κ η τριτη δηλ αν το κανω τουρμπο θα την ακουει σιγουρα κ η τεταρτη η οποια βεβαια θα εχει αρκετα χιλιομ καμα φυγεις με 4η αντε μαζευτω μετα,προτιμω προοδευτικο γκαζι παρα αποτομο
πες οτι θελεις εγω εδω ειμαι δεν εχω κανενα προβλημα,σωστο λαθος ριχτο μην κολιεσε πουθενα
Είσαι συνειδητοποιημένος στο τι οδηγείς και αυτό είναι καλό. Ο κομπρέσσορας έχει την ιδιότητα να σου δίνει ένα γραμμικό αμάξι με την δύναμη ψηλά. Από τη στιγμή που σου αρέσει εμας μας περισσεύει.
Άτιμη κρίση είχα φτιάξει τρελό εργαλείο.
Reply
Old Apr 29, 2012 | 02:25 PM
alexis_s2's Avatar

Originally Posted by package
Originally Posted by alexis_s2' timestamp='1335734263' post='21653616
[quote name='package' timestamp='1335699300' post='21652788']

ιντερκουλερ θελω να βαλω οπως κ ναχει οπως ειμαι τωρα,πριν που δουλευα μικροτερη πιεση δεν ειχα κ τοσο θεμα,τωρα που δουλευω 12,5 με 13 που ζεστανε κ λιγο ο καιρος εκανα ενα πατημα πριν καμια ωρα κ η εισερχομενη ανεβηκε πανω απο 50 βαθμους,
κοφτη εχω στης 8300 γιατι μετα αρχιζει κ χοροπηδαει το λουρι κ πεταει κ λιγα λαδακια ο κομπρεσορας,
το ξερω οτι μετα τις 55000 αρχιζει κ ζεσταινετε αλλα εχω σκοπο να βαλω αλλη φτερωτη της οποιας τα φτερα θα ειναι ειναι ολα στο ιδιο μεγεθος κ οχι ενα μικρο ενα μεγαλο,απ την οποια φτερωτη αυτοι που την εχουν δουλεψει λενε οτι αποδιδει 15%περισοτερη πιεση απ οτι της βορτεκ
δεν θυμαμε τη συμπιεση εχω αλλα το εχω κανει σφυρηλατο,αν αυτοβοηθαει για να καταλαβεις κατι
τροχαλια θα παρω την ricard racing η οποια βοηθαει πολυ να μην γλυστραει το λουρι
λουρι δεν ξερω τι να παρω,καπου ειχε παρει το ματι μου κατι πρασινα με ψιλοδοντακια αλλα δεν θυμαμε που το εχω διαβαση
κ με 400ε περνεις κ ενα κιτακι μεθανολη κ το εχεις για τα πατηματακια σου κ ειμαι αρχοντας δεν θελω κατι αλλο
αν βγαλω 480 στροφαλο μονο με κομπρεσορα ειμαι ευχαριστημενος κ +50 με μεθανολη ολα κομπλε
Δουλεύεις 12,5 με 13 psi και έχεις κόφτη 8300? Μια χαρά είσαι. Βάζοντας intecooler να ξέρεις οτι θα χάσεις μερικά psi.
Θερμοκρασία εισαγωγής εγώ με το intercooler σε κίνηση έβλεπα 60, αλλά όταν πατούσα και άνοιγε η πεταλούδα έπεφτα στους 30 με 35.
Αν πετάει λάδιλα κάνε αυτό που λες. Κάνε rebuild με ρουλεμαν για μεγαλύτερο στροφάρισμα και καλά seals. Για την φτερωτή δεν ξέρω πόσο στοιχίζει για να σου πω αν αξίζει.
Τροχαλία αν βρεις reichard χτύπα την. Λένε οτι δουλεύει. Για λουρί πάρε της goodyear το gatorback. Δες τα μεγέθη εδώ.https://www.s2ki.com/s2000/topic/254...ry-belt-sizes/
[/quote]
ti λες ρε φιλε 30 με 35?εγω βλεπω 35 μεχρι κ πριν λιγο καιρο που εκανε ψοφοκρυο,μιλαμε για τεραστιες διαφορες
εσυ ξερεις πολλα,που εισουν τοσο καιρο που ψαχνομουν αφου ο αγιος φυν μας εγκατελειψε μερικως γιατι ειναι τουρμπο κ ξερεις τα εχει ξεχασει τα κομπρεσερια
θα δω σε τη μεγεθει τη βγαζει την τροχαλια να μπορεσω οσο γινετε να εχω κοφτη 9000
να σε ρωτησω ιντερκουλερ να φτιαξω χειροποιητο η να βρω ετοιμο?
Reply
Old Apr 29, 2012 | 02:34 PM
alexis_s2's Avatar

Originally Posted by alexis_s2' timestamp='1335734942' post='21653633
[quote name='package' timestamp='1335699466' post='21652791']
Όσο για το πάτημα με τον Fun θα είσαι μπροστά για 400 μέτρα, μετά θα σε περνάει σπινιάροντας αφού σου αφήσει και ένα ζευγάρι κιάλια για να δεις την κατάληξη της κόντρας.
ε η κοντρα ρε κωστα 0-400 ειναι αν κ δεν υπαρχη περιπτωση να τον περασω ουτε στα 400 πιστευω
αλλα πιστευω δεν θανε κ τοσο μεγαλες οι διαφορες για κυαλια απο τα 200χλμ κ μετα
Πίστεψε με είχα πατήσει με τον Χρήστο από 2ες και από 1η εγώ 2α ο Χρήστος και στο πάτα μέχρι να φουσκώσει έφευγα μπροστά αρκετά. Με το που πατούσε κάτω με πέρναγε λες και είχα 100 άλογα αμάξι.
[/quote]
εννοειτε ρε δοκιμη δεν το ελεγα στα σοβαρα,πλακα εκανα,
κ 0-400 εννοουσα 400 α απο ρολ 1ες 2ες,δεν παταω ποτε απο σταση καθως δεν μου περισυουν να ειμαι καθε τοσο στον τακο
ε τοτε βλεπω τη μεθανολη δεν γλυτονουμε να της κανουμεκ καμια χημεια 80-20 για ενα πατηματακι
Reply
Old Apr 29, 2012 | 02:37 PM
alexis_s2's Avatar

γυρω στ 300 με 350ε κανει η φτερωτη
Reply
Old Apr 29, 2012 | 10:17 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ρε συ Αλέξη, αν μου επιτρέπεις κιόλας, αφού τελικά απο ότι δείχνει το πράγμα το αμάξι το θέλεις έτσι ώστε μια φορά στο τόσο να κάνεις πατηματάκια που τα γουστάρεις και τα αγαπάς.

Όπως είπαν και πιο πάνω, γιατί δεν το κάνεις τούρμπο να τελειώνεις. Προσπαθείς να ξεζουμίσεις τον κομπρέσσορα ενώ με μια τουρμπίνα θα είχες τα αποτελέσματα που ψάχνεις πολύ πιο εύκολα. Απο την στιγμή που για κάποιο λόγο -παρά μόνο γούστου- δεν χρειάζεσαι την γραμμικότητα του κομπρέσσορα τότε εγώ δεν βρίσκω λόγο να έχεις τις αυξημένες τριβές, απώλειες, αντιστάσεις του κομπρέσσορα.
Reply
Old Apr 29, 2012 | 10:49 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by package' timestamp='1335736382' post='21653668
[quote name='alexis_s2' timestamp='1335734263' post='21653616']
[quote name='package' timestamp='1335699300' post='21652788']

[/quote]
ti λες ρε φιλε 30 με 35?εγω βλεπω 35 μεχρι κ πριν λιγο καιρο που εκανε ψοφοκρυο,μιλαμε για τεραστιες διαφορες
εσυ ξερεις πολλα,που εισουν τοσο καιρο που ψαχνομουν αφου ο αγιος φυν μας εγκατελειψε μερικως γιατι ειναι τουρμπο κ ξερεις τα εχει ξεχασει τα κομπρεσερια
θα δω σε τη μεγεθει τη βγαζει την τροχαλια να μπορεσω οσο γινετε να εχω κοφτη 9000
να σε ρωτησω ιντερκουλερ να φτιαξω χειροποιητο η να βρω ετοιμο?
[/quote]

Το intercooler δεν βοηθάει καθόλου σε θερμοκρασίες εισαγωγής σε στάση. Όταν όμως κινηθείς και ανοίξει η πεταλούδα ρίχνει πολύ γρήγορα τη θερμοκρασία σε σχέση με το ψυγείο νερού του κομπρέσσορα που χρειαζεται πολύ ώρα για να τη ρίξει. ΄Θα χάσεις πίεση από την εγκατάσταση αλλά θα κερδίσεις από τη χαμηλή θερμοκρασία εισαγωγής οπότε θα έρθει περίπου μία η άλλη
Reply
Old Apr 29, 2012 | 10:50 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Originally Posted by alexis_s2' timestamp='1335734942' post='21653633
[quote name='package' timestamp='1335699466' post='21652791']
[/quote]

Που είναι αυτές οι εποχές ρε Κώστα????
Reply
Old Apr 29, 2012 | 11:30 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Μείνε εκεί που είσαι. Ανέβασε όση πίεση μπορείς με τον vortech και απλά να τον ευχαριστηθείς όσο μπορείς. Κανονίστε ρε Γιαννάρα κανένα πάτημα.
Πακεταρα, το πάτημα έχει συμφωνηθεί ήδη.
Το έχουμε πει με τον Αλέξανδρο, απλά πρέπει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες και από εμένα και από εκείνον και μετά θα λάβετε προσκλητήριο

Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:47 PM.