Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

leader's 1st dynorun

Old Feb 2, 2010 | 01:41 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Αν δεν καταλάβουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με σαφώς διαφορετική νοοτροπία, απαιτήσεις, βιώματα κτλ, πάντα θα υπάρχουν τριβές. Το ότι ο Μιχάλης φτιάχνει το αμάξι του στο γκαράζ του είναι αξιέπαινο χωρίς αμφισβήτηση. Αλλά α) δεν έχει κανείς την υποχρέωση να τον επαινέσει, β) δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τον χλευάσει για το ότι μοιράζεται δημόσια την εμπειρία του, γ) δεν έχει κανείς το δικαίωμα να χλευάζει επειδή κάποιος έχει λιγότερες γνώσεις.

Αργά ή γρήγορα πρέπει να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα χώρo/hobby που εξ'ορισμού αποκαλύπτει γρήγορα ανθρώπινες αδυναμίες λόγω του έντονου ανταγωνισμού που πηγάζει από τα νούμερα (είτε από dyno, είτε απο Vbox είτε από χρονόμετρο σε πίστα). Όταν δε υπεισέρχονται και οικονομικοί παράγοντες (συνεργεία κτλ) τότε ο πόλεμος εντυπώσεων είναι κυριολεκτικά ανελέητος. Χρόνια τώρα πραγματικά απολαμβάνω και καταγράφω ανθρώπινες αντιδράσεις πολύ πέρα από τα όρια αξιοπρεπούς συμπεριφοράς να ανακαλύπτουν τον τροχό σπιλώνοντας με κάθε ευκαιρία οποιοδήποτε σημάδι δήθεν ανταγωνισμού. Κρυμμένα νίτρα, 205 πίσω λάστιχα, άδεια παγούρια υαλοκαθαριστήρων, κερί για καλύτερη αεροδυναμική, βγαλμένες ζανφόρ, έξω ρεζέρβες (η λίστα είναι πολύ μεγάλη) για να αποδείξουμε τι και σε ποιον?

Και για να ελαφρύνω το κλίμα, η 70άρα στα Κ20/F20 είναι must
Reply
Old Feb 2, 2010 | 01:44 PM
ManosS2k's Avatar
Registered User

From: somewhere in hell... ];)

Originally Posted by SocratesDTC,Feb 3 2010, 12:21 AM
@ taseas

εντάξει είμουν λίγο απότομος φιλε εχεις δίκιο. Αλλα βλέπεις και μόνος οτι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες S2000 δεν γνωρίζουν πως ρυθμίζεις βαλβίδες ή τι κάνει το overlap. Θα μου πεις ειναι υποχρεωμένοι να ξέρουν? ΟΧΙ, αλλα δεν μπορεις να ειρωνεύεσαι κάποιον που έβαλε μια δυναμομέτρηση, και φτιάχνει το αμαξι μονος του στο γκαράζ με 10 βαθμούς κελσίου και μια λάμπα για να βλέπει.
Δε θα υπερασπιστώ τον Τασο (αλλωστε ξερει να το κανει καλα κ μονος του λογο επαγγέλματος) αλλα ρε συ Σωκράτη γτ να ξερω να ρυθμιζω τις βαλβιδες μονος μου? Την εγγυηση του αν κανεις πατατα ποιος θα στην πληρωσει? Κ οσο για την ειρωνια που λες, δεν εγινε γτ ανέβηκε η δυναμομετρηση αλλα για τα συμπερασματα της.
Reply
Old Feb 2, 2010 | 01:47 PM
SocratesDTC's Avatar
Registered User

From: Athens/Attiki

πομένως δεν καταλαβαίνω γιατι να συγκρινουμε αυτο που λεει ένα δυναμόμετρο με την απόδοση στο δρομο και ποσο μάλλον οταν εκει μπαινουν οχι μονο μηχανικοι παραγοντες που αναφερθηκαν πιο πανω αλλα και ο ανθρωπινος παραγοντας. Δηλαδη δεν μπορουμε να λεμε οτι απο τη μια κανουμε επιστημονικο πειραμα εξεταζοντας σε "ελεγχομενο περιβαλλον" το οφελος μιας μετατροπης και απο την αλλη να χρησιμοποιουμε ως ενισχυση της επιχειρηματολογιας μας το γεγονος οτι δεν μας εχει περασει κανενας. Αυτα τα δυο απλα δεν συναδουν.
δεν γνωρίζω τι εμπειρία εχεις απο δυναμόμετρα και ταυτόχρονες δοκιμές στο δρόμο, αλλα στο 99% των περιπτώσεων εμεις εχουμε επαληθευτεί, και το εχω δει απειρες φορες να γίνεται. Προφανως οι συνθήκες στο δυναμόμετρο διαφέρουν απο το δρόμο, αλλα αυτη η διαφορα της τάξης του 1-2% δεν ειναι αρκετή για να αλλάξει ριζικά ενα αποτέλεσμα.

5)Ετυχε να κάτσει; Τι ειναι το μιγμα και έτυχε να κατσει;
δεν ξέρω εαν στο σπίτι σου διαθέτεις κάποιο υπερυπολογιστή με προγραμματα εξομοίωσης ή δεν ξέρω και εγω τι, αλλα το πως θα "κάτσει" το μείγμα σε ενα μοτέρ εξαρτάται απο άπειρους παράγοντες. ΑΛΛΙΩΣ μαζι με τα αξεσουάρ θα πούλαγαν και ένα εγκέφαλο προγραμματισμένο με στάνταρ χαρτογράφιση για κάθε αμάξι.
2 ίδια αμάξια με ίδια βελτιωτικά προιόντα επάνω, μπορει να έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε βενζίνες και στο ένα να βλέπεις το μείγμα σε σωστή αναλογία και στο άλλο λάθος. ΑΡΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ καλα, επειδη δεν εχει προγραμματίσειτο μοτερ ο Μιχαλης, ούτε καν Wideband δεν εχει βάλει για να μετρήσει. Εαν ειχε βάλει πρόγραμμα, δεν θα μιλαγαμε για ΕΤΥΧΕ, αλλα ΠΕΤΥΧΕ.

Τη σxεση εχουν τωρα αυτα με τα harmonics τις συχνοτητες των κυμματων κτλ. Όλες οι εισαγωγες έτσι έχουν σχεδιαστεί να δουλεύουν. Αυτες ειναι θεμελιωδεις θεωριες
το θεμα συντονισμού σε ενα μοτέρ, ειναι τοσο δύσκολο να το ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ μονος σου, που απλα πηγαίνεις ψάχνοντας, ΑΡΑ ΠΑΛΙ ειναι θεμα ΤΥΧΗΣ και καλής γνώσης. Ολες οι εισαγωγές εχουν σχεδιαστει για να συντονίζουν οπως λες. το ΠΟΥ θα συντονίζουν όμως, και το εαν οι συντονισμοί αυτοι θα ειναι σε σωστο φασμα για να συνεργαστούν με τους εκκεντροφόρους και το μήκος των αυλών και το μέγεθος του plenum και με το χταποδι και ενα σορο αλλα, διαφέρει ριζικά απο μοτέρ σε μοτέρ.

και αφου εισαι τοσο "ψαγμενος" πηγαινε να δεις τα ποστ μου στο θεμα "εισαγωγη-εξαγωγη" και θα καταλαβεις και τι ειναι το ram air και ολα τα υπολοιπα τα οποια χρησιμοποιεις σαν έννοιες και μαλλον δεν καταλαβαινεις ακριβως...
sorry αλλα έψαξα μεχρι την 12 σελίδα και μονο περιεργα σχόλια είδα εκ μέρους σου και τίποτα τεχνικό, αν μπορεις κανε τον κόπο να μου γράψεις το λινκ.
Reply
Old Feb 2, 2010 | 01:54 PM
george.alex's Avatar
Registered User

From: odos xwrafia arithmos agkathia

εγω θελω να φτιαξω το S μου οχι μονο να γ@μει αλλα και να δερνει. γινεται? αν ναι, πειτε μου ποσο θα μου στοιχισει.. (+-500€ οχι μεγαλυτερη αποκλιση παρακαλω πολυ γιατι εχω στριμωχτει τελευταια μεχρι που ξαναμπηκα πισω απ το πασο μετα απο 8 χρονια)
ευχαριστω
Reply
Old Feb 2, 2010 | 01:57 PM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Τι λεει αυτος?

Ειναι πολλα τα αλογα ΑΡΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!
Reply
Old Feb 2, 2010 | 01:59 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

[QUOTE=SocratesDTC,Feb 2 2010, 02:47 PM]
δεν γνωρίζω τι εμπειρία εχεις απο δυναμόμετρα και ταυτόχρονες δοκιμές στο δρόμο, αλλα στο 99% των περιπτώσεων εμεις εχουμε επαληθευτεί, και το εχω δει απειρες φορες να γίνεται.
Reply
Old Feb 2, 2010 | 02:01 PM
gzob's Avatar

Originally Posted by george.alex,Feb 2 2010, 02:54 PM
εγω θελω να φτιαξω το S μου οχι μονο να γ@μει αλλα και να δερνει. γινεται? αν ναι, πειτε μου ποσο θα μου στοιχισει.. (+-500€ οχι μεγαλυτερη αποκλιση παρακαλω πολυ γιατι εχω στριμωχτει τελευταια μεχρι που ξαναμπηκα πισω απ το πασο μετα απο 8 χρονια)
ευχαριστω

+150hp progressive νίτρο και είσαι έτοιμος. Φτηνά και χαλαρά. Θα δηλώνεις και μαμά που είναι της μόδας.
Reply
Old Feb 2, 2010 | 02:03 PM
leader's Avatar
20 Year Member

From: Athens, Greece

Γιώργο θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα (ειδικά σε αυτό με την 70άρα ), απλά με ξέρεις από όταν πήγαινα λύκειο από redliners το 2003 δεν τσακώθηκα ποτέ και με κανένα τόσα χρόνια αν κάνω λάθος διέψευσε με, που θυμάσαι τι ηρωικοί καυγάδες είχαν γίνει.
Φυσικά και δεν έχει κανείς υποχρέωση να με επαινέσει, ούτε όμως και να με δυσφημήσει αβάσιμα. Τα σχόλια θετικά η αρνητικά μέχρι ένα σημείο και με μέτρο. Δέχομαι και τα αρνητικά άλλα όχι από άτομα που δεν έχουν ίχνος μηχανολογικής γνώσης. Από κει και πέρα επειδή σε αυτή τη ζωή κάποιοι πάντα θα λένε δεν μπορούμε να το αλάξουμε, απλά τους παίρνουμε πρέφα και τους συνδέουμε με Κάιρο, και στο τέλος θα μιλάνε μόνοι τους.
Τον άλλο μήνα μου φαίνεται θα επισκεφτώ και το δικό σου dyno εκτός και αν δεν δέχεσαι λάδωμα για να μου βγάλεις παραπάνω άλογα.
Reply
Old Feb 2, 2010 | 02:09 PM
gzob's Avatar

Μιχάλη μου αν πρόσεξες δε μίλησα μόνο για το ότι δεν είναι κάποιος υποχρεωμένος να σε επαινέσει αλλά και για το ότι δεν έχει το δικαίωμα να σε χλευάσει με οποιοδήποτε τρόπο. Το ότι είσαι Α παιδί δε χωράει αμφιβολία και το καταθέτω δημόσια στο forum. Τώρα η μηχανολογική γνώση είναι κάτι πολύ σχετικό, εδώ πολλοί εμπιστεύονται τα μοτέρ τους σε άτομα με ΙΧΝΟΣ από αυτή. Όσο για το λάδωμα, συμβιβάζομαι με ένα κέρασμα όσο θα αναλύουμε το dyno σου Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ καλό να έρθεις να δούμε πόσα βγάζεις, το dynapack είναι πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο οπότε βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα. Τολμώ να προβλέψω 217-222whp. To μοτέρ σου ξυρίζει, το θυμάμαι από τη βόλτα που είχαμε κάνει.
Reply
Old Feb 2, 2010 | 02:14 PM
george.alex's Avatar
Registered User

From: odos xwrafia arithmos agkathia

Originally Posted by gzob,Feb 2 2010, 03:01 PM
+150hp progressive νίτρο και είσαι έτοιμος. Φτηνά και χαλαρά. Θα δηλώνεις και μαμά που είναι της μόδας.
πλακα πλακα ακουγεται πιο ερεθιστικο ολο αυτο απ' τα f/a, n/a, 1α και προτελευταια σταδια και οργιες και ποδια..

χμμμ.. θα κανω ενα σερτσ να μαθω περισσοτερα γι' αυτο ..
(αν και βαθεια μεσα μου αυτο που θελω ειναι το αμαξακι να ουρλιαζει ως τις 10Κ... ατοιμη κενωνια που αλλους τους ανεβοκατεβαζεις κι αλλους τους κατεβοανεβαζεις... )

thnx gzob φορ στοπιν' μπα'ι'
Reply

All times are GMT -8. The time now is 11:20 PM.