ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ
Χαίρομαι για τα ποστ πολλών μηνών που έχουν απήχηση... Σχετικά με το θέμα αυτό, είσαι τελείως off-topic. Η σύγκριση και τα λεγόμενα αφορούσαν συγκρίσεις αυτοκινήτων ατμοσφαιρικών και τούρμπο ΙΔΙΑΣ ή παραπλήσιας ισχύος. S2000 2.2 του cpt VS Impreza 260hp και Μ5 VS 911. Σε αυτές τις περιπτώσεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ το ατμοσφαιρικό έχει αβαντάζ. Αλλά το ίδιο μοτέρ, σε version NA και version turbo δεν έχει διαφορά σε αυτό τον τομέα, τουλάχιστον όσο κινούνται με τον ίδιο ρυθμό. Συμφωνώ ότι το turbo θα κάψει λίγο παραπάνω (10-15%, όχι 66% πάντως). Μέχρι εκεί. Ελπίζω να καταλαβαινεις τον λόγο. ΤΟ ένα θα έχει 240 hp και το άλλο 400hp αλλά δε χρειάζεται να τα χρησιμοποιεί για να πηγαίνουν παρέα στην Εθνική. Εφόσον δε τα χρησιμοποιεί, τα θερμικά φορτία είναι σαφώς μικρότερα, παραπλήσια με του ατμοσφαιρικού.
Για να το κάνω πιο κατανοητό: (χωρίς να θέλω να θίξω ένα αυτοκίνητο που έγραψε ιστορία στην εποχή του):
S2000 NA vs S2000 FI σε γρήγορη βόλτα Εθνική με ίδιο ρυθμό -> μικρές έως καθόλου διαφορές σε θερμικά φορτία
S2000 ΝΑ vs Punto GT @ 2bar 240hp -> καμία επαφή. Το ένα πάει Βουλγαρία με ταχύτητες ανω των 200 σταθερά, το άλλο μένει στο Σείριο.
Κατανοητό?
Για να το κάνω πιο κατανοητό: (χωρίς να θέλω να θίξω ένα αυτοκίνητο που έγραψε ιστορία στην εποχή του):
S2000 NA vs S2000 FI σε γρήγορη βόλτα Εθνική με ίδιο ρυθμό -> μικρές έως καθόλου διαφορές σε θερμικά φορτία
S2000 ΝΑ vs Punto GT @ 2bar 240hp -> καμία επαφή. Το ένα πάει Βουλγαρία με ταχύτητες ανω των 200 σταθερά, το άλλο μένει στο Σείριο.
Κατανοητό?
gia to prohgoumeno den phra apanthsh. kai fusika parolo pou tha kinhthoun me to idio ruthmo me diaforetika aloga exoun omws me mikrh diafora thn idia telikh .sta oria loipon sunexws poio tha anteksei perissotero?
Registered User
From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe
Παιδια, εχετε πιασει τοσα θεματα οπου ειναι αδυνατο να απαντησει ο ενας στον αλλον με τοσο υλικο και αντιπαραθεση. Το τοπικ εφτασε σε σημειο οπου καλυτερα θα ηταν να τα πουμε ολοι απο κοντα.
Οσο για τα σχολια περι COs και σεβασμο προς νεα και παλια μελη καλυτερα να τα πουμε στη συναντηση για να μη ξεφευγουμε απο το τοπικ.
Ευχαριστω για τη προσοχη ολων.
Οσο για τα σχολια περι COs και σεβασμο προς νεα και παλια μελη καλυτερα να τα πουμε στη συναντηση για να μη ξεφευγουμε απο το τοπικ.
Ευχαριστω για τη προσοχη ολων.
Originally Posted by notoriouss2k,Oct 22 2008, 04:45 PM
gia to prohgoumeno den phra apanthsh. kai fusika parolo pou tha kinhthoun me to idio ruthmo me diaforetika aloga exoun omws me mikrh diafora thn idia telikh .sta oria loipon sunexws poio tha anteksei perissotero?
Εγώ δουλεύω με τουρμπάτο αμάξι με 310 άλογα(octavia) επί 8 ώρες και του πίνω το αίμα και δεν έχει κανει κιχ.
Ειναι τελικα αξιοθαυμαστο το πως διακρινονται συμπεριφορες ακομα και μεσα απο το γραπτο λογο.
Υπαρχουν παιδια που γραφονται στο forum μας και ειναι νεοι κατοχοι ενος S και βλεπεις το ενδιαφερον τους και την διακριτικοτητα τους στο να μπορεσουν να ενσωματωθουν στην ομαδα και με ορεξη να μαθουν απο καποιους που ξερουν, εχουν διαβασει και κυριως εχουν δοκιμασει πραγματα αλλα παντα με γνωμονα τη δεδομενη συνηθως υπεροχη σε γνωσεις γυρω απο το αντικειμενο.
Απο την αλλη πλευρα εχεις να αντιμετωπισεις ανθρωπους - νεους ιδιοκτητες που εμφανιζονται με σαφη διαθεση να κερδισουν τις εντυπωσεις και ενιοτε να προκαλεσουν ακομα και αρνητικα με την αγνοια τους.
Ανθρωπος που εχει μολις 3 μερες στο forum και γραφει μεταξυ αλλων:
- εχω εμπειρια 16 χρόνων στα HONDA
- οταν εγω οδηγουσα HONDA εσεις οδηγουσατε ποδηλατο
- καποια γατακια εξαπτονται
- το αμαξι μου θελει καθε μηνα ρυθμισμα
- καθε 20.000 χλμ θελει rebuild
- αποτελει τεχνολογικο θαυμα
- το δικο μου S δεν ειναι για καθημερινη χρηση και δεν μπορει να παει Ορεστιαδα χωρις σταση
- η HONDA εχει βγαλει κιτακι +30 αλογα
- chip στον εγκεφαλο
- το S μου ειναι βελτιωμενη εκδοση
- με ελευθερο καταλυτη, αλλο σωληνα εξατμισης και chip πηρα 24 αλογα
- Βγαινει εργαστασιακο S με 270 αλογα
και ποσα αλλα διαβασα και μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο....
Φιλε μου, συγγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα στο θεμα S2000 εισαι Α Σ Χ Ε Τ Ο Σ !!!!!
Και απο το να γραφεις ολα αυτα και να εκτιθεσαι καλυτερα να φροντισεις να μαθεις και πεντε πραγματα πρωτα και ειδικα απο ανθρωπους οπως ο Γιωργος που το κατεχει αρκετα πιστευω. Αν παλι θες να μεινεις στο σκοταδι πιστευοντας οτι τα ξερεις ολα ειναι δικαιωμα σου αλλα δε φταιμε σε τιποτα ολοι οι υπολοιποι να διαβαζουμε πραγματα για το S που μονο γελια μπορουν να προκαλεσουν.
Το να κανω τον εξυπνο προκαλωντας ειναι το ευκολο. Το να κατσω να ψαχτω λιγο και να ξερω τι μου γινεται ειδικα σε θεματα του αυτοκινητου μου ειναι το δυσκολο. Υπαρχουν ατομα εδω μεσα που ξερουν καλυτερα το S απο το ανομα τους και καταλαβαινεις οτι απλα ειναι διακριτικοι στον τροπο γραφης τους.
Και αν πραγματικα πιστευεις οτι το S σου ειναι 264 αλογα και παει πολυ καλα σε σχεση με μαμα S τοτε μια δοκιμη με μενα οδηγο θα σε πεισει και ισως να αρχιζεις να καταλαβαινεις τι γινεται με το S2000.
Και να ξερεις οτι στο χωρο της βελτιωσης τα μεγαλυτερα θυματα ειναι αυτα που πιστευουν οτι δεν υπηρξαν ποτε θυματα των "high tech" παραμυθιων...
Φιλικα
Μανος
Υπαρχουν παιδια που γραφονται στο forum μας και ειναι νεοι κατοχοι ενος S και βλεπεις το ενδιαφερον τους και την διακριτικοτητα τους στο να μπορεσουν να ενσωματωθουν στην ομαδα και με ορεξη να μαθουν απο καποιους που ξερουν, εχουν διαβασει και κυριως εχουν δοκιμασει πραγματα αλλα παντα με γνωμονα τη δεδομενη συνηθως υπεροχη σε γνωσεις γυρω απο το αντικειμενο.
Απο την αλλη πλευρα εχεις να αντιμετωπισεις ανθρωπους - νεους ιδιοκτητες που εμφανιζονται με σαφη διαθεση να κερδισουν τις εντυπωσεις και ενιοτε να προκαλεσουν ακομα και αρνητικα με την αγνοια τους.
Ανθρωπος που εχει μολις 3 μερες στο forum και γραφει μεταξυ αλλων:
- εχω εμπειρια 16 χρόνων στα HONDA
- οταν εγω οδηγουσα HONDA εσεις οδηγουσατε ποδηλατο
- καποια γατακια εξαπτονται
- το αμαξι μου θελει καθε μηνα ρυθμισμα
- καθε 20.000 χλμ θελει rebuild
- αποτελει τεχνολογικο θαυμα
- το δικο μου S δεν ειναι για καθημερινη χρηση και δεν μπορει να παει Ορεστιαδα χωρις σταση
- η HONDA εχει βγαλει κιτακι +30 αλογα
- chip στον εγκεφαλο
- το S μου ειναι βελτιωμενη εκδοση
- με ελευθερο καταλυτη, αλλο σωληνα εξατμισης και chip πηρα 24 αλογα
- Βγαινει εργαστασιακο S με 270 αλογα
και ποσα αλλα διαβασα και μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο....
Φιλε μου, συγγνωμη που θα στο ξαναπω, αλλα στο θεμα S2000 εισαι Α Σ Χ Ε Τ Ο Σ !!!!!
Και απο το να γραφεις ολα αυτα και να εκτιθεσαι καλυτερα να φροντισεις να μαθεις και πεντε πραγματα πρωτα και ειδικα απο ανθρωπους οπως ο Γιωργος που το κατεχει αρκετα πιστευω. Αν παλι θες να μεινεις στο σκοταδι πιστευοντας οτι τα ξερεις ολα ειναι δικαιωμα σου αλλα δε φταιμε σε τιποτα ολοι οι υπολοιποι να διαβαζουμε πραγματα για το S που μονο γελια μπορουν να προκαλεσουν.
Το να κανω τον εξυπνο προκαλωντας ειναι το ευκολο. Το να κατσω να ψαχτω λιγο και να ξερω τι μου γινεται ειδικα σε θεματα του αυτοκινητου μου ειναι το δυσκολο. Υπαρχουν ατομα εδω μεσα που ξερουν καλυτερα το S απο το ανομα τους και καταλαβαινεις οτι απλα ειναι διακριτικοι στον τροπο γραφης τους.
Και αν πραγματικα πιστευεις οτι το S σου ειναι 264 αλογα και παει πολυ καλα σε σχεση με μαμα S τοτε μια δοκιμη με μενα οδηγο θα σε πεισει και ισως να αρχιζεις να καταλαβαινεις τι γινεται με το S2000.
Και να ξερεις οτι στο χωρο της βελτιωσης τα μεγαλυτερα θυματα ειναι αυτα που πιστευουν οτι δεν υπηρξαν ποτε θυματα των "high tech" παραμυθιων...
Φιλικα
Μανος
Originally Posted by MANOS,Oct 22 2008, 11:25 PM
αποτελει ισως και μοδα των τελευταιων χρονων...οπου οι μεταξωτες κορδελες μετατρεπονται σε φυκια...οπου τα αλογα και οι ροπες μετατρεποντα σε ονειρα και φαντασιωσεις....
ειναι τελικα πολυ λιγοι εκεινοι οι ταπεινοι που γνωριζουν τι εχουν..και δεν διατυμπανιζουν αλλα,αντι αλλων.....
Και κατι αλλο...
Οταν πηγες στη HONDΑ και ο εκει υπευθυνος σου ειπε οτι το αμαξι σου φοραει τσιπακι και ειναι η βελτιωμενη εκδοση και εσυ κομπαζες απο τη χαρα σου, να ξερεις οτι μεσα του γελαγε με την ασχετοσυνη σου.
Εκεινη τι στιγμη εγινες θυμα φιλε μου χωρις να το ξερεις και γινεσαι δυο φορες θυμα τωρα που ερχεσαι και τα γραφεις και στο forum, καλυπτομενος διακριτικα πισω απο ενα " δεν τα πολυπιστευω κιολας".
Απλα για την ιστορια αυτα...
Τα υπολοιπα απο κοντα αν εχεις διαθεση να μαθεις καποαι πραγματα.
Οταν πηγες στη HONDΑ και ο εκει υπευθυνος σου ειπε οτι το αμαξι σου φοραει τσιπακι και ειναι η βελτιωμενη εκδοση και εσυ κομπαζες απο τη χαρα σου, να ξερεις οτι μεσα του γελαγε με την ασχετοσυνη σου.
Εκεινη τι στιγμη εγινες θυμα φιλε μου χωρις να το ξερεις και γινεσαι δυο φορες θυμα τωρα που ερχεσαι και τα γραφεις και στο forum, καλυπτομενος διακριτικα πισω απο ενα " δεν τα πολυπιστευω κιολας".
Απλα για την ιστορια αυτα...
Τα υπολοιπα απο κοντα αν εχεις διαθεση να μαθεις καποαι πραγματα.