Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Oct 21, 2008 | 08:24 AM
Dimitrisss's Avatar

From: Egaleo,Athens

Originally Posted by Esprit,Oct 21 2008, 04:25 PM
Αν μου επιτρέπεται να πω και εγω τη γνώμη μου από τη δική μου εμπειρία από την υπετροφοδότηση (σε μιάτα βεβαια) θα συμφωνήσω με το Μάνο ότι ναι μεν ασχολείσαι με το αυτοκίνητο λίγο περισσότερο απ'οτι αν ήταν μαμά αλλά όχι τίποτα σπουδαίο. Δε νομίζω ότι γίνεται less drivable for daily use IMHO πάντα.

Όσα περισσότερα βάζεις, όσο ανεβαίνεις σε πίεση τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να παρουσιάζονται περισσότερα minor προβληματάκια. Αν έχεις τη βούληση να ξέρεις που να σταματήσεις κατεμέ, μπορείς να απολαύσεις ένα εντελώς διαφορετικό αυτοκίνητο που σε κάθε περίπτωση θα χρειαζόσουν τα διπλά χρήματα για να το αποκτήσεις καινούργιο ή και μεταχειρισμένο ακόμα.

Θυμάμαι όσο ήμουν στα 8psi δε χρειαζόμουν ούτε μεγαλύτερο ψυγείο νερού, ούτε έξτρα μπεκ, ούτε δίσκο ενισχυμένο, ούτε αναβάθμιση σε φρένα, ούτε γεφυρωμα τα βεντιλατέρ, ούτε θερμοστάτη κοκ. Οταν άρχισα να περαματίζομαι και σκαρφάλωσα σιγά σιγά στα 11 με 12psi τότε όλα αυτα τα παραπάνω χρήζαν αλλαγής, αλλαγές και τις οποίες πραγματοποίησα για την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Και τότε πάλι δεν έγινε δύσκολο το daily driving. Βεβαια τα μικροπροβληματάκια άρχιζαν να εμφανίζονται πιο συχνά και να με ταλαιπωρούν...

Σημασία έχει ότι αν μείνεις χαμηλά σε δοκιμασμένα σετάπ, που στην Αμερική τουλάχιστον είναι πολυφορεμένα, δε νομίζω ότι δε μπορεις να χαρείς το αυτοκίνητο υπερτροφοδοτημένο, ίσα ίσα μάλιστα... Απο κει και πέρα παίζει ρόλο πόσο χρόνο έχεις, τι διάθεση υπάρχει και βεβαια η οικονομική δυνατότητα που διαθέτεις.

Δε ξέρω (ακόμα..) πολλά για την υπερτροφοδότηση του S μιας και δεν έχω ασχοληθεί (ακόμα..) αλλά αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι για να πεις ότι κάνω μια βελτίωση με χταποδάκια, καλαμαράκια, τελικά, εισαγωγή κοκ θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι ενω με ένα basic kit sc βλέπεις τρομακτική αύξηση ισχύος, αρα είναι best value for money upgrade! Αυτή είναι η άποψη μου και ακόμα δεν έχω αποφασίσει αν θα μείνω ατμόσφαιρα, που θέλω...

Δεν διαφωνω πουθενα απο οτι ειπε ο φιλος!Βαζοντας σε ενα S κομπρεσσορα με μια σωστη ρυθμιση μπορει να αντεξει το αμαξι για παρα πολλα χλμ. απλα θελει λιγο παραπανω προσοχη στα λαδια του και στις θερμοκρασιες του γα να μην εχουμε τιποτα απροοπτα.Επισης για μενα τον πιο μεγαλο ρολο το παιζει η ρυθμιση που αν γινει σωστα και το αμαξι δεν στεγνωνει πουθενα σιγουρα θα αργησει να παρουσιασει καποιο προβλημα στο μοτερ.Απο λαθος ρυθμισεις υπαρχαν S εδω στην Ελλαδα που μεσα σε 3000-5000 χλμ εκαναν μπαμ
Reply
Old Oct 21, 2008 | 09:44 AM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

o tropos pou sumperiferesai file mano se mia suzhthsh aplh ,antallagh apopsewn , deixnei kai ton politismo sou. Odhgousa honda otan odhgouses podhlato . Gia na plhsiasw kai ligo to ufos sou pou kathe allo apo filiko den einai . O korufaios veltiwths o opoios den kollwse na valei amaksi se pista diko tou einai o Xristopoulos polu vevaia hsastan mikroi tote gia na ton thumastai. O texnikos autos pou kathe allo para epaggelmatias htan ,stis arxes prin pathei tis zhmies pou eixe,einai o kaluteros gnwsths ths honda kai ths metatrophs enos oxhmatos honda .
Me to paidi tou kaname cart apo ta deka mas .Otan tou phga to vti gia turbisma mou analuse oti den aksizei gia tous parapanw logous pou anefera kai mou proteine ola ta periferiaka pou nai men kostizoun alla den tha kanoun pote ton kinhthra na sou varesei palamakia se kapoio taksidaki . Epishs kapoios pou sevetai to autokinhto tou me turbo 100+ alogwn ofeilei na to ruthmizei kathe mhna afou opws mou eipe " se kathe agwna ena oxhma turbo ruthmizetai ksexwrista 2 fores" . Isws gia ayto ta 400 ginontai 390 380.Epishs to mati prepei na einai sunexws sta diafora organakia gia thermokrasies klp pou se taksidi me kopela klp sigoura kapoia stigmh xanesai. Twra an gatakia tou xwrou pou tous milas filika kai hrema eksaptontai kai ferontai anagwga ok dikaiwma sas.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 09:55 AM
notoriouss2k's Avatar
Registered User

kai nai sumfwno enas compressoras light +40-50 aloga den xreiazetai polla an kai autos thelei polu prosoxh. alla otan milame gia +150 aloga tote pame allou.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 09:56 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

[QUOTE=Esprit,Oct 21 2008, 02:25 PM] Αν μου επιτρέπεται να πω και εγω τη γνώμη μου
Reply
Old Oct 21, 2008 | 09:59 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by notoriouss2k,Oct 21 2008, 05:55 PM
kai nai sumfwno enas compressoras light +40-50 aloga den xreiazetai polla an kai autos thelei polu prosoxh
kai ta 2 kitakia vortech kai comptech eine me to kalimera +80
Reply
Old Oct 21, 2008 | 10:09 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

[QUOTE=MANOS,Oct 21 2008, 04:34 PM]Θα γινω Τασεας. Τη βλεπω τη δουλεια.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 10:10 AM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Χριστοπουλος?Ε,ρε τι μου θυμιζεις,Honda club στην Καλλιθεα,και μετα Π.Ραλλη σκετο συνεργειο αλλα μεγαλη απατη απο ενα σημειο και μετα.Ευτυχως το CRX μου γλιτωσε απ'τα χερια τους.Αλλα,δεν τα καταφεραν.Στο θεμα μας τωρα και εγω ολη μερα με το crx γυρναω γιατι μου φαινεται ψιλοδυσχρηστο το S.Ομως πιστευω μια σωστη μετατροπη οπως του Μανου δεν εχει κανενα προβλημα αρκει να το σεβεσαι και λιγο βεβαια.Πιστευω ειναι καθαρα υποκειμενικο Ν/Α ή F/I.Εγω ας πουμε ειμαι φανατικος ατμοσφαιρακιας,τ'ονειρο μου ειναι ενα 2,4 τετραπεταλουδο J'S μοτερακι κατω απ'το καπο μου,αλλα δεν μου καθεται το joker ρε γαμωτο .Παντως και οι 2 δρομοι εχουν τη χαρη τους.Δεν χρειαζονται εντασεις,συζητηση να γινεται.
Reply
Old Oct 21, 2008 | 10:16 AM
Esprit's Avatar
Registered User

From: Marousi

Δε θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν εδώ μέσα και εγώ απλά είπα αυτά που αποκόμισα από την συμβίωση μου για 4 περίπου χρόνια και με συνθήκες καθημερινής οδήγησης με ένα supercharged (MP62 4rth generation) miata στα 260 άλογα. Αλλωστε δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων αλλά πολιτικός μηχανικός!

Το έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι trouble free για μένα μετατροπή δεν υπάρχει! Οποιος θέλει μπορει να μπει στο φορουμ του σωματείου του μιάτα κλαμπ του οποίου διετέλεσα και αντιπρόεδρος μια χρονια και να διαβάσει για όλα τα προβλήματα που βρήκα στο δρόμο μου....

Ομως διαβάζοντας πολύ τα αμερικάνικα φορουμ και ειδικα αυτό της BR Performance που ήταν και η πηγή αντλησης άφθονης πληροφορίας για μένα αλλά και της δικής μου πορείας στην υπερτροφοδότηση έχω κάποια συμπεράσματα βγάλει απο αυτή την συνύπαρξη για τέσσερα σχεδόν χρόνια. Αλλωστε στο μιάτα κλαμπ σαν το δικό μου ατοκίνητο υπήρχαν ακόμα 6-7 αυτοκίνητα και υπάρχουν ακόμα, άλλα δουλεύοντας χαμηλότερη πίεση και άλλα υψηλότερη.... Αλλα με basic kit και σχεδόν zero problems και άλλα που κάθε τρεις και λίγο είναι στα συνεργεία μία για το ένα θέμα και μία για το άλλο.

Μέσα λοιπον από όλο αυτο το τρέξιμο, που δεν είναι ανέξοδο όμως, μαθαίνεις πράγματα, βγάζεις συμπεράσματα και ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει πολύ, γίνεσαι να το πω ρομαντικά ένας μικρός βελτιωτής από μόνος σου! Εκείνη την εποχή που το έκανα μου άρεσε και δε με κουραζε να επισκέφτομαι το συνεργειο όταν άκουγα ένα περίεργο θόρυβο ή τσπ κάτι άλλο πέρα απο τα συνιθισμένα. Και βέβαια είχα ορχήστρα από οργανάκια που δεν ήξερα τι να πρωτοκοιτάξω. Θερμοκρασίες νερού, λαδιού, πιέσεις λαδιού, μίγματα, EGT κοκ...

Απλά κάποια στιγμή βαρέθηκα, όμως υπάρχουν αυτοκίνητα που ξέρω στο κλαμπ που δεν έχουν να κοιτάνε τίποτα, plug & play που είπε και ο Γιαννακός! Που δουλεύουν 5psi έχουν πάρει μια 50-60αρα άλογα και άφθονη ροπή και πραγματικα είναι απόλαυση στην οδήγηση. Αν όμως αρχίζεις να σκαλίζεις και να θέλεις ακόμα περισσότερα ε τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλα όσα θα σου παρουσιαστουν. Και αυτό μεταφράζεται και σε χρόνο και σε χρήμα...

IMHO πάντα...
Reply
Old Oct 21, 2008 | 10:28 AM
Esprit's Avatar
Registered User

From: Marousi

Originally Posted by yiannakos,Oct 21 2008, 08:56 PM
eriksa poli gelio me to....... akoma
se vlepo sindoma f/i esena
Κάθε πράγμα στην ώρα του Γιαννάκο! Ακόμα κρατάω για την ώρα! Αρκεί να μη με πάει κανένας βόλτα να μου δείξει πως είναι το SC S2K!

Αλλωστε όλο αυτο διάστημα που προηγείται της απόφασης δεν έχει κάτι το συναρπαστικό? Μπορεί να χαρακτηριστώ ρομαντικός αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω... Το διάβασμα, οι ερωτήσεις, η αναζήτηση πληροφορίας κοκ...

Θυμάμαι πριν υπερτροφοδοτήσω το μιάτα διάβαζα το βιβλίο του Corky Bell και έβαζα απορίες στα φορουμ τόσο το Αμερικάνικo όσο και το Ελληνικό εδω και γινόντουσαν απίστευτες συζητήσεις και διάλογοι με αποτέλεσμα να γεμίζουν σελίδες ολόκληρες με απίστευτες πληροφορίες! Τετοιο διάβασμα δεν είχα ρίξει ούτε στο Πολυτεχνείο!
Reply
Old Oct 21, 2008 | 11:32 AM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Ενώ οι άλλοι βελτιωτές που τρέχουν στα dragster είναι από κατώτερο θεό....
Αχ,τι ακούω...,

Καλός ήταν ο Χριστόπουλος,15 χρόνια πριν.
Τώρα.......
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:52 PM.