Κινητήρας - Μετάδοση - Περιφερειακά Συζητηση σχετικα με τον κινητηρα, μεταδοση, περιφερειακα, εισαγωγη, εξαγωγη, ψυξη και βελτιωσεις

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ

Thread Tools

Old Mar 27, 2008 | 12:23 PM
dino_s's Avatar
Registered User

para pola kila les.....maximum 1.5 tono!edw to porsche to turbo paei 1550 kila!
oso gia to s2000 milame upothetika gia enan alo kinitira v6 ...
h honda den einai ferrari...gia na bgazei kinitires 4500cc atmosfera!maximum 3500cc gia mia eteria san thn honda!
Reply
Old Mar 27, 2008 | 01:13 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Καλησπερα και απο εμενα.Ολοι εδω που εχουν πει την αποψη τους εχουν και απο ενα δικιο.ΟΜΩΣ πιστευω ρε παιδια οτι καπου μπερδευετε τον ορο αυτοκινητο και βαζετε μονο κριτηριο για ενα "καλο αυτοκινητο" τις επιδοσεις και την ευκολια που μπορει να παρει αλογα το εκαστοτε μοντελο.Ενταξει ειναι γνωστο οτι η Honda παραμενει πιστη στην ατμοσφαιρα(και για μενα καλα κανει) και για καποιους αυτο ειναι μειονεκτημα επειδη δεν μπορουν να παρουν τα παραπανω αλογα που θελουν απο βελτιωση.Ομως δεν ειναι αυτο το μονο ζητουμενο απο ενα αυτοκινητο.Δηλαδη τα Honda πασχουν σε κατι απο φρενα,κρατημα,ανεση,οικονο ια,παθητικη ασφαλεια,αξια μεταπωλησης και αλλα σε σχεση με τον ανταγωνισμο?Δεν νομιζω και μαλιστα το χαστουκι που φαγανε οι Ευρωπαιοι-Αμερικανοι μεγαλοκατασκευαστες αυτοκινητων απο την μεγαλυτερη αγορα του κοσμου,την Βιτρινα δηλαδη της πωλησης,την Αμερικη ηταν ηχηρο,αφου η Honda ουσιαστικα ψηφιστικε η καλυτερη μαρκα εκει και αυτο λεει πολλα.Επισης καποιοι φιλοι υποστηριζουν οτι η Honda εχει μεινει πολυ πισω απο τον ανταγωνισμο.Εγω θα διαφωνησω και θα πω οτι ο ανταγωνισμος καταφερε να ανεβει σε τετοιο επιπεδο ωσπου να κοιταει τη Honda καταματα.Τωρα για τεχνολογια δεν πρεπει να μιλησω γιατι θα πω ασχημα πραγματα.Το 1999 μαζι με το S2000(που για μενα ηταν επιδειξη δυναμης της εταιριας,οι αλλοι ειχαν μεινει εντελως μαλ...ες) παρουσιασε η Honda το fcx ενα αυτοκινητο που εκαιγε υδρογονο 10χρονια πριν και οχι προτοτυπο! αλλα στο δρομο.Η Αμερικανικη κυβερνηση ειχε αγορασει τετοια μοντελα και τα χρησιμοποιουσε σε υπηρεσιες της. ραγματικα εχω απειρα πραγματα να πω αλλα νομιζω ειναι ανουσιο,δεν θελω να πεισω ουτε να αλλαξω την γνωμη καποιου.Και τελος οσον αφορα τις επιδοσεις πιστευω οτι ειναι αδικο να λεμε και να συγκρινουμε ανομοια πραγματα.Ακους ολους τους εξυπνους και γνωστες του κωλου(και απο αλλα site που διαβαζουμε πολλοι απο εδω οπως dragster.gr π.χ) να συγκρινουν type-r με διλιτρα τουρμπατα με τουρμπινα διαστασεων τ28 και 1,2 bar πιεση,s2000 με Μ3,boxster s,cayman s,z43.0,350z γενικα οτι εχει απο 3000κυβικα και πανω!!! και εχουν φτασει στο σημειο να συγκρινουν nsx 3.0 με 911 turbo!! και να καμαρωνουν σα "γυφτικα σκεπαρνια" που περασανε ενα honda,αντι να ντρεπονται που ανοιγουν με αυτοκινητα παντα μικροτερων κυβικων και ατμοσφαιρικης αναπνοης.Σε καμμια πιστα πανε αυτα?Σε καμμια αναβαση?μετα απο 10 χρονια σκισιματος απο αξιοπιστια τι λενε?Κοστος χρησης?Τελος παντων.Και προς θεου δεν λεω οτι ολα τ'αλλα ειναι αχρηστα και μονο τα honda υπαρχουν,ολα εχουν τα καλα τους.Απλα απεχθανομαι το θαψιμο απο ασχετους ,που οταν η honda εν ετη 1989 παρουσιαζε pgm-fi και vtec οι αγαπημενες τους εταιριες παλευαν να ρυθμισουν καρμπυρατερ.
αντως ειναι σωστο αυτο που λετε οτι εχει αργησει το καινουργιο nsx αλλα σιγουρα ετοιμαζεται αλλα οταν παρουσιαστει ειμαι σιγουρος οτι ο ανταγωνισμος θα χρειαστει 8-10 χρονια για να καταφερει να φτιαξει κατι ανταξιο οπως εγινε με ολα τα "καλα" honda!Συγνωμη για το μεγαλο ποστ.
Reply
Old Mar 27, 2008 | 01:21 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Τωρα που επαψε ο "νομος" των 280 ps στην Ιαπωνια θα δουμε σιγουρα μοτερ μεγαλο απο την Honda.Πριν τι να τα εκανε τα παραπανω κυβικα αφου δεν την αφηναν να βγαλει αλογα.
Reply
Old Mar 27, 2008 | 03:53 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Πολλοί βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος...
Ξεχνάτε ότι η HONDA είναι μακράν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο,όσοι ξέρουν από μηχανές γνωρίζουν ότι υπάρχει η honda και όλοι οι άλλοι.Μεγάλο μέρος της φιλοσοφίας έχει περάσει και στα αυτοκίνητα.
Τουρμπο δεν έβγαλε γιατί απλά δεν χρειάστηκε,αλλά τώρα πλέον είναι σίγουρο ότι θα κάνει την έκπληξη.Μην ξεχνάτε ότι ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ NSX HTAN NA MΠΕΙ BI-TURBO KINHTHΡΑΣ.Αυτό για όσουν νομίζουν ότι η honda είναι κολλημένη ...
Reply
Old Mar 27, 2008 | 03:59 PM
dims2k's Avatar
Registered User

re gianni i honda einai megali etaireia se auto sumfwnoume oloi.den einai dunaton na einai to kalutero autokinito tis to s2000 kai alles etairies na vgazoun ergostasiaka autokinita 400 kai 500 aloga. kai den tha sugrinw ta super cars me to s2000 oute se pista oute pouthena min eimaste kollimenoi hondakides. kali etaireia alla ti mexri ta 2000 kuvika? meta ti ginetai kai den tha asxolithw sto poso xanei ena s se metapwlisi se sxesi me ena slk giati auti einai i katigoria tou kai o antagwnismos pou les! auta apo mena osoi thelete mporeite na deite parapera den mporoume na kollisoume sto vti me ta 160 aloga pou evlepa pitsirikas kai exuna kai twra tosa xronia meta ta exei kanei 200 sto civic! aporw ti suzitame akomi
Reply
Old Mar 27, 2008 | 04:01 PM
gzob's Avatar

From: Athens

Επίσης έβγαλε το RDX (το suv της Acura) με Κ23 κινητήρα turbo. To πρώτο μετά από πολλά χρόνια (Honda today/jazz turbo).
Reply
Old Mar 27, 2008 | 04:12 PM
Stradale's Avatar
Registered User

From: Ioannina

Εμένα μου αρέσει το HONDA γιατί έχει 2,0 ατμοσφαιρικό κινητήρα.Ωραίοι και οι 3.2 πχ του 350Ζ αλλά εμένα με πιάνει η εφορία οπότε δεν πρόκριτε να πάρω ποτέ.Δεν πρέπει να το μπλέκουμε σε άλλες κατηγορίες!!!

Τα τουρμπο είναι καλά για άτομα σαν εμένα που αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να έχω αμάξι με 400 άλογα,κάτι που με το σαλιγκάρι είναι εφικτό και με λογικό κόστος.

Αλλά τίποτε δεν συγκρίνετε με έναν 6λιτρο high-rev V12!!!Μην που συγκρίνετε έναν τέτοιο κινητήρα με οποιονδήποτε τουρμπο!!!
Reply
Old Mar 27, 2008 | 05:30 PM
nipponS2000's Avatar
15 Year Member

Δημητρη δεν καταλαβες τι ειπα.Δεν μιλαω σαν κολλημενος χοντακιας απλα ειπα οτι ειναι μια εταιρια με πολλες περγαμηνες στο ενεργητικο της και οτι αυτο ειναι παγκοσμια αναγνωρισιμο αφου θεωρηται απ'τους καλυτερους κατασκευαστες παγκοσμιως.Ομως η Honda δεν ειναι κατασκευαστης supercars και εδω ειναι που εχουμε το μπερδεμα.Και επαναλαμβανω για να γινω κατανοητος:Δεν υπηρχε λογος Γιαπωνεζικη εταιρια να κατασκευασει supercar αφου ουσιαστικα ο νομος των 280ιππων το απαγορευε!Για την ιαπωνια supercar εννοουνταν τα nsx,supra,3000gto,skyline των οποιων ο κυβισμος δεν ξεπερναγε τα 3000 κυβικα αφου ηταν και ανουσιο να φτιαξεις ενα μοτερ δυνατο παραπανω κυβικων και πιεσεων και να το περιοριζεις τερμα για να βγαλει μαξ 280 αλογα.Τωρα ομως το σκηνικο αλλαξε.Ο νομος καταργηθηκε(εγω πιστευω πως αυτος ηταν νομος που "επιβληθηκε" στους Ιαπωνες απο "καποιους αλλους" για ευνοητους λογους οσοι καταλαβαινουν) και τα πανηγυρια αρχισαν.Το νεο skyline ΔΕΝ ειναι supercar,κουπε ειναι απλα εκανε ρομπα την 911 turbo του Rehrl μεσα στο σπιτι της.Ειναι γνωστο οτι ολοι οι μεγαλοι Ιαπωνες κατασκευαστες ετοιμαζουν supercars με επιδοσεις που θα κλαινε τα Ferrari οπως εχουν αφησει οι Ιαπωνες να εννοηθει.Λετε η Honda που ειναι η πιο δυνατη Ιαπωνικη φιρμα να μεινει απ'εξω?Αποκλειεται!Δημητρη περιμενε λιγο και θα πεσει πολυ γελιο,σιγουρα.Μαζευε χρημα,το nsx ερχεται.Τοσο καιρο οι αλλοι παιζαν μπαλα μονοι τους.Τωρα αρχιζει πολεμος.
Reply
Old Mar 28, 2008 | 12:15 AM
Pakos M's Avatar
Registered User

Smile

Επειδή ακούω διάφορα εδώ...

Πρώτα απ όλα δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ κανένας νόμος για 280hp μέγιστη ιπποδύναμη. Απλά οι ιαπωνικές εταιρείες δεν θέλουν να μπούν στην ηλίθια λογική της μάχης για τα περισσότερα άλογα, μια μάχη που δυστηχώς έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και οι Ιάπωνες.

Θα προτιμούσα να δώ ενα νεο S1600 φιλικό all-around roadster παρά άλλο ένα supercar 1058,8hp. Εμένα τα 240hp μου φαίνονται πολλά..
Στην Ελλάδα οι άλλες εταιρείες έχουν όλες supercar; η Renault; η PSA; η Οpel; η Fiat; η Toyota; δεν έχουν καν S2000!
Reply
Old Mar 28, 2008 | 02:23 AM
valerios's Avatar
Registered User

Εγω απλα λεω για να μπουμε on-topic οτι μεταξυ ενος μοτοσυκλετιστικου μοτερ που στροφαρει στις 10.000 και βγαζει 260 αλογα και ενα turbo απο το group VAG με 300 και 400 αλογα προτιμαω το πρωτο και ας σερνετε πριν τις 4000, συγκρινετε το ξυρισμα στα ψηλα και να αλλαζεις ταχυτητα και να πεφτει ο δεικτης στις 8000 πχ? και να τραβαει μεχρι τις 10 ξανα? αν γινοταν το S2000 , S1800 και τραβαγε ως τις 10 το προτιμουσα απο το να γινει S2000 με μοτερ απο GTI
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:35 AM.