ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ vs ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΣΗ
Originally Posted by Pakos M,Mar 28 2008, 10:15 AM
Επειδή ακούω διάφορα εδώ...
Πρώτα απ όλα δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ κανένας νόμος για 280hp μέγιστη ιπποδύναμη. Απλά οι ιαπωνικές εταιρείες δεν θέλουν να μπούν στην ηλίθια λογική της μάχης για τα περισσότερα άλογα, μια μάχη που δυστηχώς έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και οι Ιάπωνες.
Θα προτιμούσα να δώ ενα νεο S1600 φιλικό all-around roadster παρά άλλο ένα supercar 1058,8hp. Εμένα τα 240hp μου φαίνονται πολλά..
Στην Ελλάδα οι άλλες εταιρείες έχουν όλες supercar; η Renault; η PSA; η Οpel; η Fiat; η Toyota; δεν έχουν καν S2000!
Πρώτα απ όλα δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ποτέ κανένας νόμος για 280hp μέγιστη ιπποδύναμη. Απλά οι ιαπωνικές εταιρείες δεν θέλουν να μπούν στην ηλίθια λογική της μάχης για τα περισσότερα άλογα, μια μάχη που δυστηχώς έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη και θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν και οι Ιάπωνες.
Θα προτιμούσα να δώ ενα νεο S1600 φιλικό all-around roadster παρά άλλο ένα supercar 1058,8hp. Εμένα τα 240hp μου φαίνονται πολλά..
Στην Ελλάδα οι άλλες εταιρείες έχουν όλες supercar; η Renault; η PSA; η Οpel; η Fiat; η Toyota; δεν έχουν καν S2000!
Στην πραγματικότητα έβγαζε λίγο πάνω από 300 και όμως το spec του έγραφε 280.
Ο νόμος αυτός υπήρχε με πλήρη νομική υπόσταση και αν δεν κάνω λάθος(με πολύ επιφύλαξη το λέω αυτό) σχετιζόταν με τις διατάξεις που αφορούσαν την προστασία ανθρώπου και περιβάλλοντος. Για αυτό το τελευταίο κρατώ τις επιφυλάξεις μου καθώς μπορώ να το ψάξω...
Πάντως σε περίπτωση που κάνω λάθος και αυτός ο νόμος ήταν περισσότερο κάτι σαν άτυπη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών, τελικοί κερδισμένοι εμείς θα είμαστε πάντα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και από τη στιγμή που οι Ιάπωνες φαίνεται να τα έχουν αφήσει όλα αυτά στο παρελθόν, όπως λέει και ο φίλος nipponS2000 πιο πάνω, περιμένετε και θα δείτε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον ή να πω καλύτερα τι μας επιφυλάσσει η HONDA για το μέλλον.
Υ.Γ. Εγώ
Ο νόμος υπήρχε.
O νόμος ήταν περισσότερο κάτι σαν άτυπη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών.
O νόμος ήταν περισσότερο κάτι σαν άτυπη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών.
Όταν τουρμπιζουμε ένα S2000 παίρνει minimum 100 άλογα στο κεφάλι.
Θα είχε νόημα η συζήτηση αυτή μόνο αν λέγαμε για 240 άλογα turbo s2000
Και για 240 άλογα ατμοσφαιρικό s2000.
Εκεί θα φαινότανε η υπεροχή της ατμόσφαιρας.
Αν μου λέγατε και πάλι για turbo με +30 άλογα και + πολλές ροπές θα έλεγα και πάλι ζήτω η ατμόσφαιρα
Τώρα ρε παιδιά όμως μιλάμε όπως είπα και παραπάνω για +100 άλογα minimum.
Είναι πολλά τα extra άλογα παιδιά., τα όποια με τον ίδιο οδηγό μέσα το καθιστούν ποιο γρήγορο είτε το θέλουμε είτε όχι
Την tsukuba την ξέρετε
Εκεί πέρα σκάνε διάφορα εργαλεία και γράφουνε χρόνους.
Το ποιο γρήγορο χρόνο με ατμοσφαιρικά βελτιωμένο αμάξι την έχει κάνει ένα s2000 φυσικά
. ASM S2000
(Μα καλά τι εργαλείο οδηγούμε τέλος πάντων
)
Παίζει και ένα turbato όμως στα 700 άλογα της Top Fuel
το οποίο ασχέτως αν δεν είναι το ποιο γρήγορο αμάξι που έχει κατέβει εκεί , έχει κάνει έναν χρόνο περίπου 5sec κάτω από το ατμοσφαιρικό.
Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα και λύνει όποιες αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με αυτήν την αντιπαράθεση.
Η πίστα δεν είναι και καμιά μεγάλη , ανοιχτή
Είναι μικρή με πολλά κλειστά κομμάτια.
Φαντάσου τι θα γινότανε αν τρέχανε σε καμιά Fuji speedway
Μερικές εικόνες από το θηρίο και ψάχνω και το video να το χαζέψουμε καλύτερα

Θα είχε νόημα η συζήτηση αυτή μόνο αν λέγαμε για 240 άλογα turbo s2000
Και για 240 άλογα ατμοσφαιρικό s2000.
Εκεί θα φαινότανε η υπεροχή της ατμόσφαιρας.
Αν μου λέγατε και πάλι για turbo με +30 άλογα και + πολλές ροπές θα έλεγα και πάλι ζήτω η ατμόσφαιρα
Τώρα ρε παιδιά όμως μιλάμε όπως είπα και παραπάνω για +100 άλογα minimum.
Είναι πολλά τα extra άλογα παιδιά., τα όποια με τον ίδιο οδηγό μέσα το καθιστούν ποιο γρήγορο είτε το θέλουμε είτε όχι
Την tsukuba την ξέρετε
Εκεί πέρα σκάνε διάφορα εργαλεία και γράφουνε χρόνους.
Το ποιο γρήγορο χρόνο με ατμοσφαιρικά βελτιωμένο αμάξι την έχει κάνει ένα s2000 φυσικά
. ASM S2000
(Μα καλά τι εργαλείο οδηγούμε τέλος πάντων
)Παίζει και ένα turbato όμως στα 700 άλογα της Top Fuel
το οποίο ασχέτως αν δεν είναι το ποιο γρήγορο αμάξι που έχει κατέβει εκεί , έχει κάνει έναν χρόνο περίπου 5sec κάτω από το ατμοσφαιρικό.Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα και λύνει όποιες αμφιβολίες υπάρχουν σχετικά με αυτήν την αντιπαράθεση.
Η πίστα δεν είναι και καμιά μεγάλη , ανοιχτή
Είναι μικρή με πολλά κλειστά κομμάτια.
Φαντάσου τι θα γινότανε αν τρέχανε σε καμιά Fuji speedway
Μερικές εικόνες από το θηρίο και ψάχνω και το video να το χαζέψουμε καλύτερα

Parakalw na 3eroume ti leme kai ti grafoume. Euxaristw
Parathetw ta e3hs:
Top Fuel. Xronos sthn Tsukuba 0:55:350 , varos katw apo 1000 kila (den doleuei to search gamoto) , ipodynamh 630 PS
ASM Xronos sthn Tsukuba 0:57:986 , varos 978 , ipodynamh 315
Symperasmata dika sas...
Parathetw ta e3hs:
Top Fuel. Xronos sthn Tsukuba 0:55:350 , varos katw apo 1000 kila (den doleuei to search gamoto) , ipodynamh 630 PS
ASM Xronos sthn Tsukuba 0:57:986 , varos 978 , ipodynamh 315
Symperasmata dika sas...