Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old May 22, 2007 | 04:10 AM
D_S2000's Avatar
Registered User

Χαίρομαι για το post του Tomidi γιατί έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που έλεγα λίγο πρίν κι εγώ.
Old May 26, 2007 | 06:18 AM
patriot_S2K's Avatar
Registered User

From: Glyfada

Μήπως ξέρει κανείς τι μάρκα και τύπο λαδιού βάζει η Honda στα καινούργια s2000 στη γερμανία? Απλά τώρα στο στρωσιμο μου καταπιε παραπάνω και θέλει συμπλήρωμα (3 μπακλαβαδάκια ;-) ) Aααα, και κάτι άλλο, έχω περιθώριο μέχρι το min να το αφήνω ή καλυτερα μολις πέφτει λίγο να συμπληρώνω?
Old May 26, 2007 | 07:00 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Thewrhtika exeis merxi to mhn alla symlhrwne...
Old May 26, 2007 | 12:15 PM
dims2k's Avatar
Registered User

pare ta ladia tis honda kai sumplirwse
Old May 27, 2007 | 04:14 AM
patriot_S2K's Avatar
Registered User

From: Glyfada

Ναι αυτό θα έκανα αλλα δεν ξέρω αν φοράει 10-30 ή 5-40. Τέσπα θα πάω στον Μάστορα να συννενοηθώ.

Τελικά τα άλλαξα χαλαρά, και έβαλα Fuchs Τιταν Supersyn 5-40
Δεν την ξερς την μαρκα, ο Μαστορας αυτά βάζει τώρα..Μετά από μια μικρή έρευνα στο νετ, είδα ότι θεωρείται καλό λαδάκι, ειδωμεν...
Old Jun 24, 2007 | 09:56 PM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους
Θα μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που είχα το Σάββατο όσο αφορά το φλέγον θέμα των καυσίμων και τα συμπεράσματα δικά σας (εγώ πάντως τα δικά μου τα έβγαλα )
Αποφασίζω με ένα φιλαράκι να κάνουμε μία κοντινή εκδρομή για μπανάκι, φαγητό και καφεδάκι το Σάββατο στο Πόρτο Γερμένο (άσχετη η εισαγωγή με το θέμα αλλά κάπως έπρεπε να σας βάλω στο κλίμα )
Όσο καιρό έχω το s2k, περίπου 1,5 χρόνο, βάζω μόνο Shell V-Power Racing. Επειδή έχω ακούσει διάφορα περί των καυσίμων της Shell ψήνομαι εδώ και καιρό να δοκιμάσω και καμιά άλλη βενζίνη.
Να σημειώσω οτι αυτό τον 1,5 χρόνο δεν έχω το παραμικρό παράπονο από την Shell V-Power Racing και απορώ τη μ@λ@κί@ με έπιασε να κάνω πειράματα
Τελοσπάντων, μου μπήκε λοιπόν το μικρόβιο να δοκιμάσω άλλη βενζίνη και βασιζόμενος σε αυτά που έχω ακούσει αποφάσισα να δοκιμάσω την BP Ultimate μιας και πολλοί την θεωρούν την καλύτερη.
Το αποτέλεσμα;;;
Τρεις φορές το s2k μου γονάτισε, όταν από ρολλαριστή δευτέρα χωρίς το πόδι στο γκάζι, του τα έχωσα βάζοντας το πετάλι στο πάτωμα.
Εκτός από αυτό μύριζαν πολύ έντονα αναθυμιάσεις της βενζίνης.
Επιπλέον μου έκαιγε πολύ περισότερο σε σχέση με την Shell V-Power Racing.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσο υπερβολικό και να ακουστεί, νόμιζα οτι οδηγούσα άλλο αυτοκίνητο. Το αμάξι σερνόταν, σε σχέση πάντα με το πως πήγαινε με την Shell V-Power Racing.
Και για να μη βιαστεί κάποιος να σκεφτεί οτι η βενζίνη από το συγκεκριμένο βενζινάδικο (κάτι που είναι πολύ πιθανόν) θα προσθέσω οτι τα ίδια συμπτώματα είχε παρατηρήσει και ο πατέρας μου στο Skoda Octavia που έχει βάζοντας την BP Ultimate από δύο άλλα βενζινάδικα.
Τέλος θα αναφέρω οτι δύο φιλαράκια, ο ένας με Golf και ο άλλος με Mazda MX-5, που δεν έβαζαν Shell V-Power Racing όταν αναγκάστηκαν, επειδή είχε τελειώσει η απλή αμόλυβδη Shell στα βενζινάδικα που γεμίζουν, να την χρησιμοποιήσουν μου είπαν και οι δύο οτι είδαν τρομακτική διαφορά.
Αυτή ήταν η εμπειρία που είχα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Εγώ τα δικά μου τα έβγαλα και κομμένα πλέον τα πειράματα
Old Jun 24, 2007 | 11:36 PM
GiorgoS2k's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece

Με τις βενζίνες, επειδή ειμαι και εγώ πολύ προσεκτικός, βάζω μονο 100αρα BP απο 2 συγκεκριμένα βενζιναδικα, χρονια τωρα... (εννοώ οχι μονο στο S). ΠΟΤΕ δεν είχα πρόβλημα. Εχω βάλει και 3-4 φορες Shell Racing και ισως ειναι καλύτερη. Απο θέμα κατανάλωσης με την 100αρα της ΒΡ το S μου βγάζει με 40ευρώ---περιπου 33-34 λίτρα κοντά στα 200 χιλιόμετρα "βια" 220.
Old Jun 25, 2007 | 12:22 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

H Shell είναι πολύ καλή.
Αλλά πιο σημαντικό είναι να βάζεις καθαρή βενζίνη, ό,τι μάρκα και να ναι. Εγώ έχω βρει την υγειά μου με την 100αρα της ΕΚΟ και το παράδοξο είναι ότι τώρα το καλοκαίρι έχω καλύτερη οικονομία από ότι είχα το χειμώνα, μάλλον πρέπει να τσεκάρω το δικό μου εγκέφαλο και όχι του αυτοκινήτου, γεμάτο ρεζερβουάρ βγάζω μινιμουν 400κμ, και με ανοικτή οροφή ή κλιματισμό (δεν παλεύεται πια, άσε που είναι καλύτερο και για την ψύξη του κινητήρα)! Πρέπει κανείς να δοκιμάσει ένα δυο κοντινά βενζινάδικα και αφού καταλήξει στην καλύτερη, να βάζει συστηματικά από εκεί, για να μπορεί να τσεκάρε καλύτερα την πιότητα (που λέει και ο Σημίτης).
Old Jun 25, 2007 | 12:26 AM
jerryS2K's Avatar
Registered User

From: Athens

Και εγώ παιδιά μόνο Racing βάζω και πρόβλημα κανένα μέχρι στιγμής. Αλλά μου συνέβει το εξής: εξάδελφός μου άνοιξε πρατήριο Avin. Στη πρώτη επίσκεψη που του έκανα για τις ευχές έβαλα την 100άρα της Avin. Ο δείκτης βενζίνης ήταν κάτω από τη μέση και το φούλαρα. Το πρατήριο είναι στο Χαλάνδρι και βγαίνω στη Καποδιστρίου να δώ πως πάει και μένω έκπληκτος. Το αμάξι ξεκίναγε πιο άμεσα, σε 2-3 προσπεράσεις πεταγόταν πιο δυνατά και γενικά μου φάνηκε πιο δυνατό παντού.

Τώρα τι να σας πώ. Ίσως να ήταν η ιδέα μου.
Old Jun 25, 2007 | 12:34 AM
jerryS2K's Avatar
Registered User

From: Athens

Υ.Γ. Μετά την έρευνα του Power για τα καύσιμα είπα να δοκιμάσω στο σκούτερ μου πρώτα (Gilera Runner 125) τη 100άρα της Cyclon. Παιδιά το σκούτερ πέταγε. Είδα στο κοντέρ 125km/h για πρώτη φορά. Τονίζω ότι και στο σκούτερ από τη πρώτη μέρα Shell Racing του έβαζα.

All times are GMT -8. The time now is 01:58 AM.