ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ
Λοιπον παιδια,
Εβγαλα τα Motul 300v 10-40, που μου τα εκαιγε σαν νερο(1lit/600km!!!) και ξαναέβαλα τα Honda full-synthetic 5-40.
Εχω κανει εως τωρα 850km με τα 5-40(το ''εκαψα'' ομως αγρια το S)
και μου εχει καψει περιπου 400ml (2 μπακλαβαδακια)....!!!
Αρα, οπως το βλεπω, στα 1.000km θα μου καιει 500ml περιπου.
Πιστευω, οτι μετα την αλλαγη λαδιων που θα κανω στα 5.000km, θα εχω ισως και καλυτερη καταναλωση, γιατι θα φυγουν και τα απομειναρια του Motul απ'το καρτερ.
Αρα, ισως τα S '00,'01,'02 πρεπει να ''λαδωνονται'' με ''μαμα'' λαδια, γιατι ειναι πιο γκαζιαρικα
απο τα μικρα τους αδελφακια('04, '05, '06...)..!!!χαχα!
Εβγαλα τα Motul 300v 10-40, που μου τα εκαιγε σαν νερο(1lit/600km!!!) και ξαναέβαλα τα Honda full-synthetic 5-40.
Εχω κανει εως τωρα 850km με τα 5-40(το ''εκαψα'' ομως αγρια το S)
και μου εχει καψει περιπου 400ml (2 μπακλαβαδακια)....!!!
Αρα, οπως το βλεπω, στα 1.000km θα μου καιει 500ml περιπου.
Πιστευω, οτι μετα την αλλαγη λαδιων που θα κανω στα 5.000km, θα εχω ισως και καλυτερη καταναλωση, γιατι θα φυγουν και τα απομειναρια του Motul απ'το καρτερ.
Αρα, ισως τα S '00,'01,'02 πρεπει να ''λαδωνονται'' με ''μαμα'' λαδια, γιατι ειναι πιο γκαζιαρικα
απο τα μικρα τους αδελφακια('04, '05, '06...)..!!!χαχα!
Χρόνια τώρα έβαζα Honda λαδάκια, ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές, 1 λίτρο στα 5.000.
Την τελευταία φορά έβαλα Μοτούλ 10-40, ευχαριστημένος, αλλά κατανάλωση 2 λίτρα στα 7,000 - δεν είναι όμως αντιπροσωπευτική η κατανάλωση, λόγω της αλλαγής από το προηγούμενο λάδι.
Για να μπερδέψω τα πράγματα ακόμα πιο πολύ, σήμερα έβαλα τα Μοτούλ 5-40, για να είμαι ΟΚ με τις προδιαγραφές της Χόντα, αν και λογικά δεν πρέπει να έχει διαφορά τώρα το καλοκαίρι, που ρόλο παίζει το 40 (ή 30) και όχι το 5 ή το 10.
Εντυπώσεις σε κανα μήνα.
Πάντως, όπως λέει και ο Λόκαλ, μέχρι και το 1ο φέησλιφτ καίμε πιο πολύ λαδάκι.
Βέβαια, είναι που ξέρουμε και να τα πηγαίνουμε. Από το 04 και μετά, τα αγοράζανε για μόστρα, σαν τον Τασέα.
Εντάξει ζηλεύω, τι να κάνουμε...
Την τελευταία φορά έβαλα Μοτούλ 10-40, ευχαριστημένος, αλλά κατανάλωση 2 λίτρα στα 7,000 - δεν είναι όμως αντιπροσωπευτική η κατανάλωση, λόγω της αλλαγής από το προηγούμενο λάδι.
Για να μπερδέψω τα πράγματα ακόμα πιο πολύ, σήμερα έβαλα τα Μοτούλ 5-40, για να είμαι ΟΚ με τις προδιαγραφές της Χόντα, αν και λογικά δεν πρέπει να έχει διαφορά τώρα το καλοκαίρι, που ρόλο παίζει το 40 (ή 30) και όχι το 5 ή το 10.
Εντυπώσεις σε κανα μήνα.
Πάντως, όπως λέει και ο Λόκαλ, μέχρι και το 1ο φέησλιφτ καίμε πιο πολύ λαδάκι.
Βέβαια, είναι που ξέρουμε και να τα πηγαίνουμε. Από το 04 και μετά, τα αγοράζανε για μόστρα, σαν τον Τασέα.
Εντάξει ζηλεύω, τι να κάνουμε...
Παιδιά μην αλλάζετε λάδι κάθε τρεις και λίγο. Κανονικά δεν πρέπει ν'αλλάζετε καθόλου μάρκα. Βάλτε ένα full synthetic λάδι (είτε το 5w-40)που δίνει ο Σαρακάκης είτε Motul είτε Amsoil είτε τέλος πάντων ότι νομίζετε ότι θα ήταν καλό για σας και μείνετε εκεί. Η ζημιά που εν αγνοία σας κάνετε στο μοτέρ με την συχνή αλλαγή μάρκας λαδιών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που θέλετε να πετύχετε δηλ. από την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης του λαδιού μετά από κάποια χιλ.
Originally Posted by D_S2000,May 5 2007, 03:00 AM
Παιδιά μην αλλάζετε λάδι κάθε τρεις και λίγο. Κανονικά δεν πρέπει ν'αλλάζετε καθόλου μάρκα. Βάλτε ένα full synthetic λάδι (είτε το 5w-40)που δίνει ο Σαρακάκης είτε Motul είτε Amsoil είτε τέλος πάντων ότι νομίζετε ότι θα ήταν καλό για σας και μείνετε εκεί. Η ζημιά που εν αγνοία σας κάνετε στο μοτέρ με την συχνή αλλαγή μάρκας λαδιών είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που θέλετε να πετύχετε δηλ. από την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης του λαδιού μετά από κάποια χιλ.
Originally Posted by D_S2000,May 5 2007, 03:00 AM
Εκανα με τα HONDA 1.300km και εχω καψει 600ml περιπου (3 μπακλαβαδακια). Σωστα δεν το υπολογιζω? Το καθε μπακλαβαδακι στον δεικτη του λαδιου=200ml περιπου?
Γιατι αφου εχει 5 τετοια ο δεικτης, λογικα ειναι ενδειξη για 1 λιτρο λαδι.
Για δωστε μου τα φωτα σας...?????
Τελικά εμένα πάλι 10-40 Μοτούλ μου βάλανε λόγω ασυννενοησίας αλλά δεν πειράζει, θέλω να δω πόσο θα καταναλώσει τώρα που το μοτέρ τα συνήθισε,ίσως δοκιμάσω το 5-40 της Μοτούλ το χειμώνα, για να φτάνουνε τα λαδάκια πιο γρήγορα σε σωστή θερμοκρασία.
Psile, εσύ έχεις δει διαφορά που άλλαξες στα 5-40 ή απλά το έκανες για να είσαι κοντά στις προδιαγραφές της Χόντα;
Psile, εσύ έχεις δει διαφορά που άλλαξες στα 5-40 ή απλά το έκανες για να είσαι κοντά στις προδιαγραφές της Χόντα;
Originally Posted by lalakis2000,May 7 2007, 01:18 AM