Λιπαντικά - Καύσιμα - Χημικά Πρόσθετα Συζητηση σχετικα με λιπαντικα, καυσιμα και χημικα προσθετα

ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ - ΚΑΥΣΙΜΑ

Thread Tools

Old Jul 25, 2007 | 04:29 AM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Lalaki έχεις δίκιο σε αυτά που λες απλά να επισημάνω οτι εγώ δεν είπα ποτέ οτι στα μοτέρ που έσπασαν και φόραγαν Motul έφταιγε το λάδι.
Απλά φοβάμαι μήπως έπαιξε ρόλο σε συνάρτηση πάντα και με άλλους παράγοντες (κακή συντήρηση, πρεσαρισμένο μοτέρ, κάφρος οδηγός κ.α.)
Όσο για την περιγραφή racing, όχι δεν αναφέρετε στα μοτέρ μας αλλά σε μοτέρ αγώνων τα οποία για παράδειγμα μετά από κάθε αγώνα το μοτέρ λύνεται.
Όντως το λάδι είναι εντός των προδιαγραφών αλλά η κουβέντα των ανθρώπων της Motul ήταν οτι "για να πάρεις το 100% των ιδιοτήτων του συγκεκριμένου λαδιού πρέπει το μοτέρ να δουλεύει σε ρυθμούς racing"
Σαν να σου λέι οτι αν δεν κινείσαι σε ρυθμούς racing το λάδι δεν δουλέυει στο 100% του, κοινώς υπολειτουργεί.
Άρα τι να το κάνω ένα λάδι που όταν πηγαίνω με 30 χλμ. έξω από καφετέριες για να με δουν οι γκόμενες δουλεύει στο 80% του ή δεν ξέρω σε τι άλλο ποσοστό;;;
Ή μήπως θα πρέπει να πηγαίνω συνεχώς σαν μ@λ@κ@ς στους κόφτες για να είναι σε ρυθμούς racing το αυτοκίνητο;;;
Άμα είναι έτσι ας μας δώσει και μία βεβαίωση η Motul, για τους μπάτσους που θα μας σταματάνε, που θα λέει οτι πηγαίνουμε του σκοτωμού γιατι φοράμε το 300V και πρέπει να κινούμαστε έτσι για να δουλέυει στο 100% του το λιπαντικό.
Όσο για αυτό που λές για τους Γάλλους και το να ξέρουν καλύτερα το λάδι αφού είναι γαλικής προέλευσης θα συνφωνήσω αλλά πρέπει να σου πω οτι αυτό που δίνει ο Έλληνας αντιπρόσωπος δεν το δίνει από μόνος του. Από οτι μου είπαν δίνουν αυτό που τους λέει η Motul, από πίνακες που έχει ορίσει ανάλογα με το αυτοκίνητο, την Χώρα, τις κλιματολογικές συνθήκες και ένα σωρό άλλους παράγοντες. Κοινώς δεν το ορίζει μόνος του ο Έλληνας αντιπρόσωπος.
Old Jul 25, 2007 | 04:37 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Ego edo dipla meno...

OΚ, και τώρα μία ερώτηση κρίσεως:

Πότε έχει μεγαλύτερες ανάγκες λίπανσης το μοτέρ, κοινώς, πότε μπορεί να σπάσει, στις 9.000 στροφές ή στις 3.000 όταν πηγαίνεις βόλτα;

Το ζήτημα είναι αν αντέχουν τα λάδια στις υψηλές θερμοκρασίες και για πόσο καιρό διατηρούν τις καλές τους ιδιότητες.
Old Jul 25, 2007 | 04:45 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Originally Posted by lalakis2000,Jul 25 2007, 04:00 AM
Ξέρεις, και εγώ ψάχνω όπως εσύ να βρω μια άκρη, τα μοτούλ τα φοράω εδώ και 2 μήνες από τύχη - επειδή στο συνεργείο δεν είχαν τα Χόντα -
Ο Λου χρησιμοποιεί 300V 10W - 40 παρεμπιπτόντως. Στη Ducati που είχα μου έβαζαν 300V 15W - 50 στο συνεργείο...
Αν και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα 300V 5W - 40 που έχω ως τώρα, οφείλω να ομολογήσω ότι προβληματίστηκα λίγο με τα προηγούμενα πόστ.
Αν κάνω τελικά αλλαγή στο λάδι θα πάω πάλι σε 5W - 40 αλλά σε Castrol που είναι εταιρεία εφάμιλλου κύρους

http://www.castrol.com/castrol/productdeta...ntentId=7029548
Old Jul 25, 2007 | 04:49 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

Δείτε και αυτό
300V 5-40

και αυτό

300V 10-40
Old Jul 25, 2007 | 04:56 AM
gmak_s2k's Avatar
Registered User

From: Hot Topics!!!

Απάντηση κρίσεως.....σίγουρα στις 9000 αλλά δεν κινείσαι συνέχεια στις 9000.
Αν δηλαδή εκέι που πας χαλαρός στηθείς για κόντρα σε ένα φανάρι ξαφνικά και χωρίς την "προετοιμασία" που γίνεται σε αγώνες, το μοτέρ από κατάσταση ηρεμίας-βόλτας (3000 στροφές) έρχεται σε κατάσταση racing (9000 στροφές).
Ποιος μου λέει εμένα οτι αυτή την απότομη αλλαγή μπορεί να την "ακολουθήσει" το λάδι και να βγάλει τις καλές του ιδιότητες;;;
Γιατί στους αγώνες τα αυτοκίνητα δεν ξεκινάνε από εκεί που είναι παρκαρισμένα να τρέξουν. Ακολουθείται μία ολόκληρη διαδικασία ώστε το μοτέρ να έρθει ομαλά, και όχι απότομα όπως γίνεται στις κόντρες, σε κατάσταση αγώνα. Αυτή την ομαλή μετάβαση την ακολουθεί και το λάδι. Καί έτσι όπως τα λένε από την Motul προφανώς την χρειάζεται οποσδήποτε αυτή την προετοιμασία το λάδι.
Μην ξεχνάμε οτι τα μοτέρ που κατά καιρούς σπάνε (και δεν ξέρουν από τι είναι), το παθαίνουν πάνω σε κόντρα και όχι όταν πηγαίνουν βόλτα με 30 χλμ.
Μήπως όντως δεν αντέχει για κάποιο λόγο αυτό το απότομο σκίσιμο το μοτέρ και μήπως δεν το αντέχει γιατί φταίει η ελλιπή λίπανσή του;;;
Μπορεί και να λέω μ@λ@κίες αλλά μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά.
Old Jul 25, 2007 | 05:15 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

Έστειλα ερώτηση στη Μοτούλ Γαλλίας - αν μου δώσουν ποτέ απάντηση, θα σας τη μεταφέρω.

Τα 300V πάντως τα έχει και στην σελίδα με τα αγωνιστικά και στη σελίδα με τα επιβατηγά.

Αυτό που λες για την απότομη μετάβαση από τις 3 στις 9 ισχύει για όλα τα λάδια και για όλους τους κινητήρες, δηλαδή οι απότομες μεταβάσεις ενέχουν πάντα τον κίνδυνο ζημιάς.

Σκέφτομαι επίσης ότι πλέον τα περισσότερα λάδια που παράγονται, ανεξαρτήτως προδιαγραφών, φτιάχνονται για αυτοκίνητα που αλλάζουν λάδια κάθε 10-15 χιλιάδες χλμ ή παραπάνω. Ίσως γι'αυτό επισημαίνουν το racing use. Δε νομίζω ότι κανείς διατρέχει κίνδυνο όταν αλλάζει τακτικά γύρω στα 5.000 χλμ.

Όπως και να χει, ούτε εγώ έχω καταλήξει κάπου, θα περιμένω απάντηση.
Αναρωτιέμαι όμως αν έχουμε προχωρήσει σε τόσο βάθος ανάλυσης για τα άλλα λάδια που χρησιμοποιούν οι αντιπροσωπείες και, κατ'επέκταση, και εμείς.
Old Jul 25, 2007 | 05:17 AM
lalakis2000's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

Η ιστοσελίδα είναι www.motul.fr και έχει επιλογή αγγλικής γλώσσας.

Όποιος θέλει ας στείλει μία ερώτηση, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα.
Old Jul 25, 2007 | 05:35 AM
ThanasiS2K's Avatar
Registered User

Malon dhmiourgithika pareksigiseis.Patriot prostheou to sxolio ayto den phgaine gia esena alla htan genikou perioxomenou.
Qmak kala ta leme ola edw mesa kai sizitame alla sto katw katw eimaste erasitexnes.Exw katsei kai exw milisei omws me antrhwpo o opoios den einai erasitexnis kai milao gia ton Siderato opoios sto thema peri ladiwn protinei motul 300v.Mou eixe pei kai gia tis anoxes kai tis thermokrasies kai gia ta panta sxedon peri ladiwn.O opoios antrhwpos einai mhxanikos kai apokleistika hondakias.
O ds2000 ton kserei ton anthrwpo kai pisteyw oti den diafonei se ayta pou lew gia ton Siderato.
Kai apo thn stigmh pou mou ta protinei kapoios mhxanikos kai oxi o monadikos pou asxolite me honda alla kai alloi (lou), pws ksafnika aytoi ginonte asxetoi kai bazoun ladia ta opoia kanoun kako sto moter mas den mporw na to katalabw.
Kathise kai kapoios kai milise me ton antiprwsopw ths motul.Wraia ti htan sygkekrimena aytos o kyrios ? Ama htan kana polhths klasta xaralampe.Giati kai egw sthn douleia mou milaw me antiprwsopous ths Dell kai ths Hp kai den kseroun pou pane ta 4 sthn pleiopsifia tous.
To thema einai oti to briskw akros yperboliko to na spasei ena moter apo to ladi.Sigoura nai tha spasei an tou baloume elaiolado.Alla apo thn stigmh pou tou bazei o kathenas mas ena poly kalo ladi oti einai ayto motul,castrol,bp,honda e oxi re paidia to briskw gelio na leme oti espase to moter eksetias poiothtas ladiou.
To dikou mou S parepiptontos foraei motul 300v 10-40 ta teleytaia 4 xronia exei 77.000 xlm kai akoma den exei spasei kai den mporw na pw oti to paw xalara akoma doksa si o theos den exei spasei.Alla kai na spasei sigoura den tha einai ekseteias tou ladiou.Tha spasei giati otan tha erthei h wra na to poulisw tha to parei kapoios lalakas o opoios tha nomizei oti phre kana golf 1.4 kai den tha xreiazetai na koitaksei ta ladia mexri to epomeno service.
Old Jul 25, 2007 | 07:38 AM
patriot_S2K's Avatar
Registered User

From: Glyfada

nai alla oxi me to 300v giati einai gia racing katasaseis einai kai ston ogko kai mporei na toy spasei to....moter
ante na etoimazomaste siga siga gia to meeting!
Telos
Old Jul 26, 2007 | 02:51 PM
tomidis's Avatar
Registered User

From: KASTORIA

http://www.torcousa.com/technology/SR-5.pdf

ayto το λαδι βαζω εδω κ 4 μηνες μετα απο ενδιασμους για τα motul.
η καταναλωση λαδιου ειναι περιπου ιδια με motul (600-800ml-1000km)
meta apo σκησιμο το μοτερ δουλευει ποιο γλυκα..

All times are GMT -8. The time now is 05:25 PM.