ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ S2000 Ι
Loipon nea kontra fanari stimenos me ibiza fr anoigoume mou kanei 1 amaksi ton mazeyw 2a spasmeni se allagi triti pigename copy mexri 4es kai panw pou phga na tou kanw thn diafora kokkino fanari kai frena panikou.Rotisa to palikaria kai epeze me REVO,filtro downpipe eksatmisi kai tsiglismeni turbina.
H αλήθεια είναι ότι τα πράγματα έξω έχουν γίνει πολύ δύσκολα πλέον με τα turbakia (Βελτιωμένα ως επί το πλείστον) που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους (Π.χ. Seat Fr) όπως λέει κι ο Γιώργος αλλά παρ΄όλα αυτά πιστεύω ότι το S ακόμα στέκεται καλά εν συγκρίσει με τα νεότερα Ο.Ε.Μ. turbo μοντέλα διαφόρων εταιριών (Π.χ. OPC της Opel). Δηλ. εγώ που θα είμαι λιγότερο από 300Hp τροχό να μην κάνω κανά ανοιγματάκι? Ε και τι να γίνει δηλ. τώρα? Όπως συνέβαινε πάντα από κάποιους θα' σαι μπροστά κι από κάποιους άλλους θα' σαι πίσω. Αν κάτσεις να το καλοσκεφτείς δεν θα πρέπει να στενοχωριέται κανείς μας. Και δεν εννοώ ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να στενοχωρηθεί κανείς. Αυτό νομίζω είναι αυτονόητο. Εννοώ ότι συγκρίνονται ένα ατμοσφαιρικό μ'ένα turbατο. Ανόμοια πράγματα δηλ. Οπότε το γεγονός ότι απλά ένα 2λιτρο ατμοσφαιρικό που από το 2000 μέχρι σήμερα έχει ουσιαστικά τον ίδιο κινητήρα συγκρίνεται με πολύ νεότερα turbata αυτοκίνητα του ίδιου κυβισμού δεν δίνει τα επινοίκια στο turbato. Δίνει τα εύσημα στο ατμοσφαιρικό. Αυτή είναι η γνώμη μου. Κι αυτό αφορά καθαρά την σύγκριση επιδόσεων. Γιατί αν κάτσεις να συγκρίνεις χαρακτήρα, φιλοσοφία κατασκευής, design κ.π.λ. οποιαδήποτε σύγκριση είναι νομίζω περιττή.
Mias kai eixame milisei gia strofes tha anaferw mia wraia palia kontroula apo limni bouliagmenis mexri alkyonides me ena z4 3.0. Den me eftase pouthena prepei na paradextw oti to palikari to pigene poly kala kai me dyskolepse.Htan toso wraia pou sto telos xeretithikame kiolas me to palikari kai antalaksame kai xamogelaki
Originally Posted by energetic,Feb 20 2007, 06:19 AM
Αυτα ειναι!
Τέλος όταν κάνεις κόντρα με κάποιον σε στροφές υπολογίζεις κατά 70% και τον παράγοντα πόσο ριψοκίνδυνος είσαι. Γιατί μπορεί ο άλλος να έχει όντως πιο γρήγορο αυτοκίνητο και να φοβάται να το στρίψει στα όρια του. Τι σημαίνει, ότι είσαι πιο γρήγορος? Αντίστοιχα στην ευθεία το 70% ξέρει το αυτοκίνητο και η κόντρα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.
O απρόβλεπτος παράγοντας όντως κάνει την κόντρα σε δρόμο με στροφές πολύ πιο επικίνδυνη απ΄ότι στην ευθεία. Η πιθανότητα ατυχήματος είναι σαφώς μεγαλύτερη κι αυτή η πιθανότητα πολλές φορές δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τυχαίους παράγοντες της στιγμής. Λίγα νερά πάνω στην στροφή (Γιατί για λάδια δεν το συζητάμε.....), λίγο η ανάποδη κλίση, λίγο να έχουν πέσει χώματα από προπορευόμενο φορτηγό, λίγο να έχει ανοίξει καμιά λακούβα λίγο που αυτός που έρχεται από απέναντι μπορεί να κάνει κι αυτός κόντρες και από κακό υπολογισμό να σου έρθει αγκαλιά και τι δεν μπορεί να συμβεί πάνω σε μια στροφή. Οπότε καταλήγουμε στο ότι ο πιο γρήγορος οδηγός φαίνεται στις στροφές ενώ στις ευθείες φαίνεται το πιο γρήγορο αυτοκίνητο δεδομένου ότι λίγο πολύ εκεί όλοι ξέρουν να το "πάνε". Όμως όπως κι ο Μάνος έτσι κι εγώ θα προτιμούσα να κάνω μια κόντρα εφ όλης της ύλης στην πίστα παρά στον δρόμο, με ασφάλεια και χωρίς να διατρέχω τους κινδύνους που ανέφερα πιο πάνω κι άλλους τόσους. Ειδικά μετά το ατύχημα που έπαθα πριν 3 μήνες στα καλά καθούμενα από εδώ και πέρα θα είμαι ακόμα πιο συνετός στις στροφές... Τουλάχιστον όταν ξέρω ότι το οδόστρωμα δεν είναι καλό. Και για να λέμε και την αλήθεια δεν θεωρώ ότι είμαι κι ο τρελλός χεράς. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση σκοτώνει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Και οι πειραματισμοί στον δρόμο προς ανεύρεση των προσωπικών μας ορίων αλλά και των ορίων των αυτοκινήτων μας θα πρέπει να γίνεται με πολύ μεγάλη προσοχή και σύνεση. Αλλιώς τα χειρότερα περιμένουν στην γωνία... Γι' αυτό και η λύση της πίστας πιστεύω κι εγώ ότι είναι ότι το καλύτερο προκειμένου οι οδηγοί να πειραματιστούν με ασφάλεια με τ' αυτοκίνητά τους και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν.