Περιοχή μόνο για μέλη Members only Greek S2000 Forum

Μεταμόσχευση Comptech SC

Old Sep 8, 2009 | 06:58 AM
Sportster's Avatar
Registered User

ενα update, με σημερινες θερμοκρασιες δηλαδη γυρω 22-25C, εβλεπα θερμοκρασιες ρολλαριστος γυρω στους 42 και μετα απο πατημα 50 η κοντα σε κινηση... μετα βεβαια δυσκολα ξαναεπεφτε στους 42...
Reply
Old Dec 4, 2009 | 02:12 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Ρε Ανδρόνικε μπας και σου περισσεύει κανένα χιλιάρικο
Δύσκολες εποχές δεν λέω, αλλά μάλλον θα παίξει ένα πολύ ιδιαίτερο χταπόδι προς πώληση.
το hy tech του Πέτρου.
Θα σου κάνει μια καμπύλη ……………….. να γλύφεις τα δάχτυλα σου

Σε σκέφτηκα μιας και έχεις custom εξάτμιση που απαιτείται για να μπει
Reply
Old Dec 4, 2009 | 06:03 AM
Sportster's Avatar
Registered User

μετα απο μια περιπλανηση... απο custom 70αρα σε J's70FX εχω καταληξει (προς στιγμην) σε J's60FX!!! Ο λογος ηταν καθαρα οτι ηθελα να μειωσω θορυβο κι ας χασω και σε δυναμη!!! το ποσο εχασα δεν το γνωριζω αλλα δεν το εχω μετανοιωσει αν και ο θορυβος μειωθηκε αλλα δεν εξαφανιστηκε βεβαια κιολας...!!!

Το ωραιο με την 60αρα σε σχεση με την 70αρα ειναι οτι πραγματικα ξυριζει ψηλα (απο αποψη θορυβου...)... με την πρωτη ευκαιρεια θα την μετρησω να δω την αποδοση του αυτοκινητου ετσι οπως καταληγει να γινεται...

Για αλλο χταποδι δεν με βλεπω και ειναι περισσοτερο το οικονομικο μιας και ειναι δυσκολα τα πραγματα αυτην την περιοδο!!! Το θεμα του hytech νομιζω οτι αντιμετωπιζεται με τον καταλυτη/test pipe, γιατι φανταζομαι οτι εκειπερα θα βρισκεται η οποια διαφορα!

Το αυτοκινητο δουλευει τωρα μεχρι 0,69 και πραγματικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Με τωρινες θερμοκρασιες εισαγωγης (~40) πηγαινει πολυ καλα!!!

Το επομενο βημα αν υπαρξει θα ειναι να μπει πανω front mount intercooler αερα-αερα και αναλογως το ποσο πιεση θα χασει μπορει να βαλω ενα νουμερο μικροτερο τροχαλια!!!

Θα κανονισω για ενα πατημα σε δυναμομετρο για να δω σε σχεση με την αρχη και τις διαφορες αλλαγουλες που εχω κανει πως εχει επηρεαστει το διαγραμμα και η μεγιστη δυναμη του αυτοκινητου...
Reply
Old Oct 18, 2010 | 07:49 AM
Sportster's Avatar
Registered User

ενα μικρο update...
η μετατροπη σε FMIC εχει γινει αρκετο καιρο τωρα, εκανα ηδη καποιες επεμβασεις στις σωληνωσεις για βελτιστη διαδρομη σωληνωσεων. Αυτην την στιγμη η μεγιστη πιεση που θα δω ειναι 0,32!!! δηλαδη συζηταμε για πολυ μικρη πιεση! αυτο που θελω ειναι να τσεκαρω εξωνυχιστικα το συστημα μιας και απο καπου σιγουρα χανει για να επανελθω στην πιεση που θελω. 0,60.
Επιση το αυτοκινητο πια φοραει την μονη 2,5" που εφτιαξα J's style
2-3 φωτογραφιουλες...

Reply
Old Oct 18, 2010 | 10:18 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ρε Ανδρόνικε ήθελα να σε ρωτήσω το εξής.

Η εικόνα που μου έχουν δώσει αυτά που ακούω και αυτά που διαβάζω είναι ότι γενικά η μετατροπή σου κάπου "χάνει" όλη την ώρα.

Ξέρω ότι το αμάξι λειτουργεί, το βλέπω σε όλες τις συναντήσεις που έρχομαι αλλά απο τα νούμερα που μας λες καταλαβαίνω ότι δουλεύει σε ένα κλάσμα των δυνατοτήτων του.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω...: Αυτό σε τι οφείλεται?

Δεν ρωτάω για να εντοπίσω το πρόβλημα αλλά ρωτάω γιατί τον κομπρέσσορα τον έχω σαν "την πιο ανώδυνη μετατροπή σε S2000" και θέλω να καταλάβω κατά πόσο αυτό ισχύει η όχι.

Φταίει κάτι εξαρχής στην τοποθέτηση του, φταίει κάτι στα υλικά, φταίει κάτι άλλο? Σε τι δύναμη θα δούλευε κανονικά το κιτ?

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, απλά απο περιέργεια και μόνο...

Πάντα φιλικά,
Κωνσταντίνος.
Reply
Old Oct 18, 2010 | 10:28 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Ανδρόνικε πολύ όμορφο

Κων/νε για να σου απαντήσω εγώ σε αυτό που ζητάς τα προβλήματα προήλθαν από αλλαγή που έκανε ο Ανδρόνικος στο σύστημα ψύξης του αέρα εισαγωγής. Το κανονικό κιτ έχει ψυγείο νερού να ψύχει τον αέρα αλλά τουλάχιστον στη χώρα μας με τη ζέστη που έχει δεν δουλεύει αποτελεσματικά + ότι το νερό αργεί να κρυώσει πολύ πιο γρήγορα από τον αέρα. Ετσι ο Ανδρόνικος όπως και ο πακέτος βάλανε intercooler για να ψύχει τον αέρα εισαγωγής που είναι πολύ πιο αποτελεσματικό αλλά δυστυχώς χάνει πίεση το αμάξι με αυτή τη μετατροπή οπότε θέλεις μικρότερη τροχαλία για να ισοσταθμίσεις την πτώση πίεσης. Τώρα ο Ανδρόνικος κάπου χάνει περισότερο πίεση από τη μετατροπή αυτή και πρέπει να βρει που οφείλεται. Το κιτάκι καθεαυτού δεν έχει κανένα πρόβλημα

Ελπίζω να σου απάντησα
Reply
Old Oct 18, 2010 | 10:34 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Τη τελευταια φορα παντως στα Μεγαρα στην εξοδο της K9, θυμαμαι που παταγε γκαζι και το S του ανοιγε πολυ γρηγορα. Δεν γνωριζω αν υπηρχε το θεματακι αυτο τοτε.
Reply
Old Oct 18, 2010 | 10:34 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Άρα το πρόβλημα εντοπίζεται στις σωληνώσεις του Intercooler και μόνο εκεί.

Ευχαριστώ και σένα Χρήστο και ευχαριστώ και σένα Ανδρόνικε

Υ.Σ.: Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξουμε ένα topic για το tracking των κομπρεσσέρ.
Να ξέρουμε ποιος κομπρέσσορας ήταν ποιανού, ποιος τον φοράει τώρα, πόσα άλογα έβγαζε ο καθένας, με τι specs κτλ
Οργάνωση παιδιά, οργάνωση!!!!
Reply
Old Oct 18, 2010 | 10:52 PM
Sportster's Avatar
Registered User

Απο την αρχη της τοποθετησης και ρυθμισης το αυτοκινητο δουλευει σωστα και απροβληματιστα. Το κλασσικο προβλημα που εχουν οι κομπρεσσορες που χρησιμοποιουν aftercooler ειναι οτι μετα απο λιγο, και με τις θερμοκρασιες που εχουμε στην ελλαδα παθαινει 'θερμοπληξια' και δεν λεει να δροσισει καθολου τον αερα εισαγωγης...
Μεχρι εδω το αυτοκινητο δουλευε με 0,60 πιεση με νορμαλ σφιξιμο του ιμαντα

Λογο της ανεπαρκειας του aftercooler να ψυξει τον αερα εισαγωγης εγω αποφασισα να δωσω το aftercooler για να φτιαξω ενα front mount intercooler. Απο το πρωτο κιτ που εφτιαξα, και κρατοντας την αρχικη θεση του κομπρεσσορα, λογο της μεγαλυτερης διαδρομης η πιεση επεσε στο 0,40. Αυτο εγινε μεσα στο καλοκαιρι που γενικοτερα ειχα αρχισει να το ψαχνω. Κατεληξα οτι για να γλιτωσω καποια διαδρομη περετερω, και αρα και boost loss, πρεπει να γυρισω τον κομπρεσσορα προς την αλλη κατευθυνση και να φτιαξω καινουργια σωληνωση του ζεστου κομματιου οπως αυτο που χρησιμοποιει η inlinePRO. Μετα απο αυτην την αλλαγη κερδισα περιπου 40εκ. σωληνωσεως αλλα η πιεση επεσε κι αλλο αντι να ανεβει! Πρεπει με λιγα λογια να τσεκαρω το συστημα των σωληνωσεων και IC να δω απο που χανει.

Ε εκει ουσιαστικα εχω μεινει μιας και το αυτοκινητο το βγαζω μια βολτα να ερθω στην συναντηση μονο που εκει κιολας με βλεπεις εσυ. Απλα δεν εχω προλαβει να ασχοληθω περετερω. Αντε να εχω κανει 2000χλμ ολο το καλοκαιρι μιας και μαζι με τα αλλα προστεθηκε μια εγκυμοσυνη και μας αναγκασε να βαλουμε το S στην ακρη μιας και οι αναπηδησεις ιδιως τους πρωτους μηνες δεν ειναι οτι καλυτερο. Το θεμα της πιεσης θα λυθει συντομα παντως γιατι τωρα που αρχιζει και πεφτει η θερμοκρασια ειναι που θα δεξει πραγματικα τα δοντια του ο κομπρεσσορας.

Το καλο ειναι οτι το αυτοκινητο μεσω του αγραφου που φοραει και του πολυ καλου προγραμματος απο τον gzob, δουλευει απο 0,01 μεχρι 0,70 πιεση σαν ΜΑΜΑ, και ενω εχει χασει πιεση δουλευει χωρις κανενα προβλημα.

Γενικως μου αρεσει κι ασχολουμαι γι αυτο εκανα αυτην την αλλαγη οπως και αλλες αρκετες και θα συνεχισω να κανω μεχρι να το φερω σε ενα επιπεδο που μου αρεσει που και παλι θα βρω κατι αλλο να ασχοληθω, απλα σαν χομπυ.

Το καλο που εχει ο κομπρεσσορας ειναι οτι και μετα απο αρκετα χιλιομετρα (60-80kχιλ) που χρειαζεται rebuilt, το μονο που θελει ειναι αλλαγη τα ρουλεμαν που σχετικα ειναι ευκολο. Ειναι οντως μια bolt on λυση και αρκετα πιο ευκολη απο οτι η τουρμπο μετατροπη μιας και δουλευει και με μαμα εξατμιση η οτι αλλο φορας, και ολη η δουλεια (εκτος τρομπας...) γινεται μπροστα στο μοτερ που ειναι ευκολα προσβασιμο.
Reply
Old Oct 19, 2010 | 01:17 AM
package's Avatar
Registered User

Nabura, αν θες δύναμη απροβλημάτιστα βάλε κομπρέσσορα. Δεν θα τρελαθείς στη ροπή και στα άλογα, αλλά είναι αυτό που λείπει από το S. Θεωρώ οτι με μια τροχαλία 3,4 και 300++ άλογα, είναι αυτό που ζητάς για πίστα.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 03:05 PM.