Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Ποια ανάρτηση προτιμάτε και γιατί;

Old Feb 14, 2014 | 03:42 AM
memoS's Avatar
Registered User

Καλησπέρα,

Έχω καιρό να γράψω, μιας και ξεκίνησα αυτή τη θεματική ενότητα με πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις για το θέμα της ανάρτησης, έχω να κάνω την εξής ερώτηση:
- Ποιος έχει δοκιμάσει με μαμά αμορτισέρ να βάλει ελατήρια χαμηλώματος και ποιο το αποτέλεσμα αυτού;

Κλάταραν γρήγορα τα αμορτισέρ;
Δούλεψε κάποιο ελατήριο σωστά με τα μαμά αμορτισέρ;
Κάτι που με ενδιαφέρει πολύ, στον τομέα της άνεσης τι έγινε; Ξεκίνησε κοπάνημα;

Έτυχε να έχω στα χέρια μου μαμά αμορτισέρ σχεδόν καινούρια και ήθελα την αποψή σας αν προχωρήσω σε ελατήρια χαμηλώματος.
Είδα π.χ. ότι Eibach και Tein δίνει ελατήρια χαμηλώματος που υποτίθεται μπορούν να λειτουργήσουν "σωστά" με ΟΕΜ αμορτισέρ, έτσι λένε οι ίδιες οι εταιρείες τουλάχιστον...

Περιμένω τις απόψεις σας,
Ευχαριστώ
Reply
Old Feb 27, 2014 | 03:58 PM
ikaros_s2K's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by memoS
Καλησπέρα,

Έχω καιρό να γράψω, μιας και ξεκίνησα αυτή τη θεματική ενότητα με πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις για το θέμα της ανάρτησης, έχω να κάνω την εξής ερώτηση:
- Ποιος έχει δοκιμάσει με μαμά αμορτισέρ να βάλει ελατήρια χαμηλώματος και ποιο το αποτέλεσμα αυτού;

Κλάταραν γρήγορα τα αμορτισέρ;
Δούλεψε κάποιο ελατήριο σωστά με τα μαμά αμορτισέρ;
Κάτι που με ενδιαφέρει πολύ, στον τομέα της άνεσης τι έγινε; Ξεκίνησε κοπάνημα;

Έτυχε να έχω στα χέρια μου μαμά αμορτισέρ σχεδόν καινούρια και ήθελα την αποψή σας αν προχωρήσω σε ελατήρια χαμηλώματος.
Είδα π.χ. ότι Eibach και Tein δίνει ελατήρια χαμηλώματος που υποτίθεται μπορούν να λειτουργήσουν "σωστά" με ΟΕΜ αμορτισέρ, έτσι λένε οι ίδιες οι εταιρείες τουλάχιστον...

Περιμένω τις απόψεις σας,
Ευχαριστώ

Καλησπέρα φίλε memos!

Είχα ελατήρια Blitz με τα μαμά αμορτισέρ για περίπου 2 χρόνια.
Ο λόγος που επέλεξα τα συγκεκριμένα ήταν γιατί απ´την στιγμή που δεν μπορούσα ν´αγοράσω ρυθμιζόμενη ανάρτηση, έψαχνα κάποια τα όπια το μπροστά μέρος του αυτοκίνητου θα χαμήλωνε ελαφρώς πιο πολύ απ´το πίσω.
Τα tein, eibach και ένα σορών άλλα, χαμηλώνουν το πίσω περισσότερο από μπροστά. Έστειλε λιπών ένας φίλος που έχει μαγαζί με βελτιωτικά προϊόντα email στους Ιάπωνες που συνεργάζεστε και μας τα πρότειναν.
Βγάζουμε τα εργοστασιακά, μπαίνουν τα Blitz και...απογοητεύτηκα! Το ένιωθα σαν βάρκα! Λέω ένταξή ας μην βιαστώ να κρίνο θα περιμένω να πάω για ευθυγράμμισή, μα δανείσω και λίγα χιλιόμετρα να ´κάτσουν´ καλά και βλέπουμε. Όντος μετά από καμία 30αρία χιλιόμετρα και μετά απ´την ευθυγράμμισή το αμάξι ήταν τρένο! Χαμήλωσε 3cm μπροστά και 2.5 πίσω, το κράτημα του βελτιώθηκε και αναλόγως δεν θυσιάστηκε πολύ η άνεση. Ήταν λίγο πιο σκληρά απ´τα εργοστασιακά αλλά όχι σε δραματικά επίπεδα.
Όσο αφορά το θέμα φθοράς αμορτισέρ και αξιοπιστίας, μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα καθώς τ´αμορτισέρ μου δεν είχαν άληκτη ποτέ, (το αμάξι είναι του 1999) και δεν ένιωσα ούτε έδειξαν να έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Ακόμα και στους τεχνικούς έλεγχους πάντα ήταν μια χαρά.
Το μόνο αρνητικό ήταν πως όταν οδηγούσα το αμάξι σε πίστα ή γρήγορη οδήγηση σε βουνό..(προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα το εκφράσω σωστά)..έτριβα( έβρισκα( στο μπροστινό μέρος κάτω απ´τα φτερά (εσσώφτερα αν υπάρχει αυτή η λέξη στα Ελληνικά ) Αυτό όμως οφείλετε και στο offset των ριμς μου. Με τα εργοστασιακά δεν πιστεύω να είχα πρόβλημα.

υγ. Ελπίζω να μην σας κούρασα στα ορθογραφικά
Reply
Old May 13, 2014 | 03:28 AM
r5turbo's Avatar

From: Athens

Μετά από αναμονή μηνών καθώς είχε μεγάλη ζήτηση η ανάρτηση και ξέμειναν, ήρθε το πολυπόθητο μήνυμα:

"Dear Antony

Please find below a list of items we have despatched to you today.

Product Description

Ohlins R&T HOS MI20 Honda S2000 AP1 1999-

Ανοίξτε τα Μέγαρα ρεεεεε.
Reply
Old May 13, 2014 | 08:51 AM
s2k_fan(tastic)'s Avatar
10 Year Member

Kαλοφόρετα dear Antony...!!!!
Reply
Old May 13, 2014 | 09:23 AM
Vagelis's Avatar
Registered User

From: Larissa

Reply
Old May 13, 2014 | 11:04 AM
r5turbo's Avatar

ευχαριστώ παιδιά!
Reply
Old May 14, 2014 | 03:22 AM
GodzillaS's Avatar
Registered User

Ωπ!!!
Reply
Old May 14, 2014 | 03:59 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Reply
Old May 14, 2014 | 11:09 PM
S2000_FUN's Avatar
Community Organizer

Μεγειές!!!
Reply
Old May 14, 2014 | 11:46 PM
r5turbo's Avatar

Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:12 AM.