Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Χειρόφρενο

Thread Tools

Old Jan 26, 2007 | 09:08 AM
DinoS's Avatar
Registered User

http://www.youtube.com/watch?v=b5vK5ZKN4n4

στο 50".

Τεσπά βασικά δε σκοπεύω να το κάνω επάγγελμα κι ούτε το όνειρο μου είναι να σκουπίζω τους δρόμους με το πλάι. Εγώ απλά ήθελα να δοκιμάσω και να το έχω σαν καβάτζα σε "περίπτωση που"...
Reply
Old Jan 26, 2007 | 09:15 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Originally Posted by DinoS,Jan 26 2007, 09:40 AM
Θα 'θελα ρε παιδιά πάντως να σας δω να προσπαθήσετε να μπείτε με τις πόρτες σε χιονισμένη ή βρεγμένη αλάνα και να δω πώς θα το κάνετε να μη σας γυρίσει (ειλικρινά θέλω να το δω αυτό).
Kατέβασμα σε δευτέρα και απότομο άφημα συμπλέκτη και η ουρά έρχεται μια χαρά
Reply
Old Jan 26, 2007 | 10:02 AM
DinoS's Avatar
Registered User

Originally Posted by Psilos,Jan 26 2007, 10:15 AM
Kατέβασμα σε δευτέρα και απότομο άφημα συμπλέκτη και η ουρά έρχεται μια χαρά
Αν είσαι ήδη με 2α?

Αν είσαι με 1η?

Τα βιδεάκια τα είδες? (νταξ εκεί είναι άλλος κόσμος, απλά η αρχή θα είναι η ίδια πιστεύω)
Reply
Old Jan 26, 2007 | 05:49 PM
DinoS's Avatar
Registered User

Μόλις γύρισα πάλι από τα χιόνια... Παρέα με ένα Swift GTI και μια Deltona λευκή κουκλάρα.

Πάνω σε παγομένο οδόστρωμα πήγαινα με 60+ και το δίπλωνα το αμάξι σχεδόν κάθετα στο δρόμο. Παιδιά τι να σας πω, αν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το χειρόφρενο ΑΚΡΙΒΩΣ εκείνη τη στιγμή για να μη γυρίσει το αμάξι, πραγματικά θέλω να το δω.

Να υπενθυμίσω ότι η εμπειρία μου με πισωκούνες είναι αμελητέα, οπότε ίσως να φταίει κι αυτό...

Δοκιμάστε το πάντως
Reply
Old Jan 26, 2007 | 11:44 PM
vtec-man's Avatar
Gold Member (Premium)
20 Year Member

From: Peiraias

Afto , to na beis sthn strofi me full plai boreis poly efkola na to kaneis me thn metatopish kentrou varous (prosoxh thelei na exeis xiliometrakia kai apaitei poly exaskish) ekei px pou eisai sthn efteia kai exeis mia aristerh strofh, shmadeveis mesh pros dexia me to gazi pou idi exeis kai ferneis timonia apotoma sta aristera me arketo (oxi ypervoliko omws gazi) kai tou ta dineis, h oura apostatheropoiitai les kai thn sikose magiko xeri, prepei omws na eisai etoimos me to apotelesma giati thelei arketo anapodo meta...

To xerw einai diskolo na to katalaveis etsi opws sou to lew alla etsi ginetai h swsth douleia...

Afta...
Reply
Old Jan 27, 2007 | 02:47 AM
DinoS's Avatar
Registered User

Ακόμα δεν καταλάβατε για τι πράγμα μιλάω...

Αυτό που λες εσύ (το flip δλd) δεν έχει καμμιά σχέση με αυτό που λέω εγώ. Και εννοείται κάνω φλιπ... Άλλωστε το ίδιο είναι και με τα προσθιοκίνητα (με τραβηγμένο το χειρόφρενο από πριν βέβαια αλλά πάλι φλιπ πρέπει να κάνει κάποιος για να πιάσει με πολλά χλμ).

Το θέμα είναι το ΜΕΤΑ. Μετά κάνεις το ανάποδο, μένεις στο γκάζι και συνεχίζεις έτσι πλάγια. Και όταν είσαι σχεδόν κάθετα στο δρόμο και τέρμα κομμένο το τιμόνι ανάποδα, η σβούρα δεν είναι και δύσκολο να έρθει... Για εκείνο το σημείο λέω που πρέπει να σηκώσεις το χειρόφρενο.

Χθες οι Ιταλοί που με κοιτούσαν με ρώτησαν πώς στο καλό το έκανα και μετά από τέτοια κλίση δε μου γύριζε. Και όταν τους είπα ότι χρησιμοποιώ το χειρόφρενο τρελάθηκαν! Αν και πιστεύω ότι επίτηδες το έβαλαν σε κείνο το σημείο οι ιάπωνες... Να είναι εύκολα προσβάσιμο.

Τεσπά άδικα το άνοιξα το τόπικ μιας και κανείς δε δείχνει να προθυμοποιείται να το δοκιμάσει (εγώ μάλλον δε σας δίνω να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω).

ΥΓ το ίδιο γίνεται και στη βροχή! Και με περισσότερα χλμ βέβαια
Reply
Old Jan 27, 2007 | 02:51 AM
Psilos's Avatar
Registered User

From: Athens

Originally Posted by DinoS,Jan 26 2007, 11:02 AM
Αν είσαι ήδη με 2α?

Αν είσαι με 1η?

Τα βιδεάκια τα είδες? (νταξ εκεί είναι άλλος κόσμος, απλά η αρχή θα είναι η ίδια πιστεύω)
Παντιλίκι με 1η δε μετράει
Αν είσαι με 2α, με μεταφορά βάρους όπως είπε ο vtec-man.

Στα βιντεάκια που βλέπεις τα αυτοκίνητα είναι πάνω από 400 άλογα, φυσικά υπερτροφοδοτούμενα και με ειδικές αναρτήσεις και κρεμαγιέρες ρυθμισμένες για παντιλίκια.

Θα σου πρότεινα να βρεις κάποιο γλιστερό σημείο να εξασκηθείς με 2α, αλλά στην Ιταλία που να το βρείς;

Το καλύτερο θεωρητικό μάθημα πάντως, θα το πάρεις από το dvd του drift king, Keichi Tsuchiya, The Drift Bible(Best Motoring International - BMI). Ψάξε λίγο στο ιντερνετ και κατέβασέ το, αξίζει
Reply
Old Jan 28, 2007 | 12:51 PM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

@Manos
File elpizw na se prolava. Loipon. Ti vlepeis opisthia alla opws thn exeis voti3ei apo to malli gyrizei kai auth kai se koitaei...

@Dinos
Ousiastika auto pou kaneis me to xeirofreno einai kati ligo parapanw apo to na afhneis gazi kai gi auto erxetai to ama3i.
Reply
Old Jan 29, 2007 | 12:12 AM
Pakos M's Avatar
Registered User

anti gia xeirofreno, mexri shmera ston paniko ths svouras
ego tsarouxona to freno..kai ayto psilodouleyei.
Reply
Old Jan 29, 2007 | 05:21 AM
Taseas's Avatar
Registered User

From: ||-|| (()) ||\|| ||)) //\

Nai douleuei an thes na fereis polles svoures...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:24 AM.