Συμπεριφορά Συζητηση σχετικα με τη συμπεριφορα του αυτοκινητου, οπως ευθυγραμμιση, αναρτησεις, φρενα, ελαστικα ζαντες και βελτιωσεις

Περί VSA o λόγος

Thread Tools

Old Jul 14, 2009 | 07:39 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

Η αληθεια ειναι οτι κι εγω ειμαι κατα ενος τετοιου συστηματος πανω σε αυτοκινητα οπως το S2000, αλλα ας μην την ξεκινησω αυτη την κουβεντα, γιατι θα ανοιξουν οι ασκοι του αιολου και το topic θα παει για βρουβες.
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:41 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

From: Greece / Athens

Originally Posted by s2k_cy,Jul 14 2009, 07:32 AM

To Ερωτημα είναι την ώρα που μπαίνεις στη στροφή να ενεργοποιηθει ''αγρια'' το VSA και αμέσως να το κλεισεις (την ώρα της φάσης δλδ). Γίνεται αυτό το πράγμα ή πάλι θα ανγκαστω να το μάθω στην πράξη???
Ξέχασέ το.
Απενεργοποιείται (για ευνόητους λόγους) πατώντας το κουμπί για σχεδόν 1''. Χρόνος ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ....
Αντιθέτως ενεργοποιείται με ένα ακαρίαιο πάτημα του κουμπιού.
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:44 AM
s2k_cy's Avatar

Το VSA είναι απίστευτο εργαλείο (ακόμα αν είχε και ποσοστο ρύθμισης καλυτερα θα ήταν) και σε σώζει απο αρκετα απρόβλεπτα του δρόμου.

Δεν πιστευω όμως οτι μπορείς να φτάσεις ποτε τα ''ορια'' της σωστής γρήγορής οδήγησης. Διότι πολλοί λένε(το νόμιζα και εγώ παλια) οτι αν αναβοσβήνει το VSA είσαι στα όρια της σωστής και γρήγορης αλάνθαστης οδήγησης. IMO αυτό είναι λάθος.

Φυσικά έχωντας το vsa στο αυτοκινητο πληρώνεις το ''τιμημα'' να έχεις στο αμάξι το DBW που είναι πάρα πολύ αισθητό ιδίως σε στροφές. Αυτο φυσικά είναι αλλου παπα ευαγγέλιο
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:46 AM
s2k_cy's Avatar

@Hεlli : Τα πάντα είναι εφικτά!!!!!
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:49 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

Originally Posted by leftis,Jul 14 2009, 07:39 AM
Η αληθεια ειναι οτι κι εγω ειμαι κατα ενος τετοιου συστηματος πανω σε αυτοκινητα οπως το S2000, αλλα ας μην την ξεκινησω αυτη την κουβεντα, γιατι θα ανοιξουν οι ασκοι του αιολου και το topic θα παει για βρουβες.
Να γίνει κουβέντα και ο καθένας ας πει την γνώμη του, υπέρ ή κατά, με επιχειρήματα βασισμένα σε λογική, γεγονότα κλπ. Ο αναγνώστης θα μπορέσει να βγάλει τα συμπερασματά του.

Το θέμα είναι να κρατηθεί το topic (επιτέλους και μια φορά) σ' ένα καλό επίπεδο.
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:51 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

Originally Posted by s2k_cy,Jul 14 2009, 07:46 AM
@Hεlli : Τα πάντα είναι εφικτά!!!!!
Συμφωνώ. Όμως στην προκειμένη, ίσως είναι ρίσκο να αφήσεις το τιμόνι για να πατήσεις το κουμπί.....
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:54 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Άν το VSA είναι παρεμφερές με εκείνο της BMW(DSC) απο το οποίο έχω εμπειρία,τότε λογικά θα διορθώνει την πρόσφυση σε κάθε τροχό ξεχωριστά τσιμπώντας λίγο τα φρένα προκειμένου να το φέρει στη σωστή γωνία και απομονώνοντας το γκάζι,συνδυασμένο με το μπλοκέ διαφορικό(σκεφτείτε το λίγο σαν τα τάνκ όταν στρίβουν).
Μετα γνώσεως λόγου πάντως κανενός είδους ηλεκτρονικό βοήθημα δεν επιτρέπει τέτοιες κλίσεις τουλάχιστον σε μορφή "ON-OFF" όπως το VSA.
Το DSC είχε και δυνατότητα απενεργοποίησης μέχρι 70% για περιορισμένη ολίσθηση αν ήθελες να παίξεις,χωρίς τον φόβο να κάνεις το M3 τροπέτο.
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:56 AM
Heli2000's Avatar
Registered User

Originally Posted by s2k_cy,Jul 14 2009, 07:44 AM
Δεν πιστευω όμως οτι μπορείς να φτάσεις ποτε τα ''ορια'' της σωστής γρήγορής οδήγησης. Διότι πολλοί λένε(το νόμιζα και εγώ παλια) οτι αν αναβοσβήνει το VSA είσαι στα όρια της σωστής και γρήγορης αλάνθαστης οδήγησης. IMO αυτό είναι λάθος.

Φυσικά έχωντας το vsa στο αυτοκινητο πληρώνεις το ''τιμημα'' να έχεις στο αμάξι το DBW που είναι πάρα πολύ αισθητό ιδίως σε στροφές. Αυτο φυσικά είναι αλλου παπα ευαγγέλιο
Όταν έχεις απώλεια πρόσφυσης είσαι εξ ορισμού 'εντός λάθος οδήγησης'

Για να κρίνει κάποιος το DBA πρέπει να έχει οδηγήσει Π Ο Λ Υ και τους 2 τύπους αυτοκινήτων....αλλά και πάλι η αίσθηση είναι κάτι σχετικό.
Reply
Old Jul 14, 2009 | 07:59 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

1ον:Ειναι λιγακι ιδεολογικο το θεμα μου..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ σε ανοθευτα αυτοκινητα οπως ειναι το S2000, η elise (ναι ναι το βαλανε optional εδω και 2 χρονια) κτλ να μπαινει τετοιο συστημα. Ξενερωνω, πως το λενε. Εχω φτιαξει μια εικονα στο μυαλο μου για το πως πρεπει να ειναι αυτα τα αυτοκινητα, και VSA και λοιπες μλκιες, απλα δεν εχουν θεση.

2ον: Αυτα τα συστηματα, μπορει να σε κανουν να πηγαινεις πιο γρηγορα απ' οτι μπορει να πηγαινες χωρις αυτα (και παλι ειναι υπο συζητηση αυτο) ΑΛΛΑ καλυτερο οδηγο ΔΕΝ σε κανουν. Τα ορια του αυτοκινητου δεν θα τα μαθεις ποτε. Ουτε και τα δικα σου βεβαια. Φυσικα υπαρχει ο αντιλογος, αν γουσταρεις βγαλτο. Ελα μου ντε ομως, που νομιζω οτι στην πολυ γρηγορη οδηγηση, αν το εχεις, θα κολωσεις να το βγαλεις.
Reply
Old Jul 14, 2009 | 08:03 AM
DimitrisN's Avatar
Registered User

Originally Posted by Heli2000,Jul 14 2009, 07:56 AM
Όταν έχεις απώλεια πρόσφυσης είσαι εξ ορισμού 'εντός λάθος οδήγησης'

Για να κρίνει κάποιος το DBA πρέπει να έχει οδηγήσει Π Ο Λ Υ και τους 2 τύπους αυτοκινήτων....αλλά και πάλι η αίσθηση είναι κάτι σχετικό.
Διαφωνώ Heli.
Και το λέω,διότι τα συστήματα ευστάθειας κατα τη γνώμη μου προλαμβάνουν όταν αναγιγνώσκουν πιθανή απώλεια πρόσφυσης,δεν τη διορθώνουν όταν φτάνει να έχει χαθεί τελείως.
Αν είσαι στα όρια της λάθος οδήγησης μόλις χαθεί η πρόσφυση,θα έπρεπε σε rally και F1 να τρέχουν με VSA.
Απλά το θέμα είναι το κατα πόσο είσαι σε θέση να ελέγξεις αυτή την απώλεια,κάτι που για τον περισσότερο κόσμο(including me) είναι σχετικά άγνωστο(ιδίως σε δύσκολες καταστάσεις).
Και δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνους που μπορεί να προκαλούν επίτηδες τέτοιες καταστάσεις,αλλα και σε εκείνους που δεν "νιώθουν" ιδιαίτερα απο οδήγηση.

Για την κρίση ενός συστήματος ευσταθείας,είναι γεγονός οτι πρέπει να είσαι έμπειρος οδηγός για να κρίνεις.Άλλωστε γι'αυτό και εξελίσσονται απο επαγγελματίες του είδους.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:54 AM.