Συναντήσεις και εκδηλώσεις Meets and events across Greece

Βολτίτσα σε πίστα..

Old Nov 27, 2008 | 03:18 AM
leftis's Avatar
Registered User

From: The weasel's nest

προσπαθησα για μερικους γυρους 1η στην δεξια φουρκετα στο βαθος της πιστας, αλλα δεν πολυδουλεψε..Παρ'οτι κραταγε πολυ καλυτερα την μουρη μεσα, οι αλλαγες 2α-1η 1η-2α ηταν χασιμο χρονου.
Παντως ενα 4.44 θα ηταν οτι πρεπει για τον καρτοδρομο.
Reply
Old Nov 27, 2008 | 03:24 AM
yiannakos's Avatar
Registered User

From: athens

Originally Posted by ViolatorDM,Nov 27 2008, 12:16 PM
και να κάνουμε και "κανονικά" χρονομετρημένα αν θέλετε...
Γεια σου Δημήτρη
Αυτά είναι τα ωραία.
τα χρονομετρημένα να έχει και ενδιαφέρον
Reply
Old Nov 27, 2008 | 04:22 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Originally Posted by ViolatorDM,Nov 27 2008, 04:16 AM
Καλημέρα παιδιά και από εδώ,

Είμαι ο Δημήτρης, ενας φίλος του Κώστα (Nordvinden), που ήμουν εχθές συνεπιβάτης του, όταν γύρναγε στο 2ο session και έγινα η "πέτρα του σκανδάλου" , καθώς τον "μέτρησα" στα 58:30... Λίγο πριν, είχα "μετρήσει" ενα λευκό Civic στα 56:10...

Το "μέτρημα" για το μεν Civic ξεκίναγε/σταμάταγε μόλις έφτανε μπροστά από την έξοδο των "πιτ", για τον φίλο Nord με το που περνάγαμε την γραμμή εκκίνησης/τερματισμού στην "μεγάλη ( ) ευθεία...

Εσείς παιδιά, πού "μετράγατε" τον φίλο που λέτε οτι δεν έπεσε κάτω από 1 λεπτό και τον Nord; (απλά ρωτάω για να καταλάβω, μην παρεξηγηθώ ακόμα δεν μπήκα)...

Διότι αφού μας προσπέρασε ο φίλος και 1 γύρο πρίν τον τελευταίο γύρο του Nord, δλδ, 2 γύρους πρίν βγεί η κίτρινη σημαία, τον είχα "μετρήσει" περί τα 58:50+... Και κάπου διάβασα οτι δεν μετρήσατε και τον γύρο του φίλου, πρίν βγεί η κίτρινη σημαία και ούτε και του Nord κανα-δυο γύρους πρίν βγεί και για αυτόν η κίτρινη σημαία... Οπότε ρε παιδιά, χωρίς (ελπίζω παρεγήξηση), πώς μπορείτε και λέτε οτι το 58:30 ήταν να μην πώ τί και οτι κάποιο Μέλος θα με ήθελε για συνοδηγό για να του "μετρήσω" 54...;;;...???

Τέσπα, ελπίζω να μην έγινα η αφορμή για να παρεξηγηθούν τα μέλη του Club μεταξύ τους και ελπίζω να σας ξαναδώ σύντομα στις Αφίδνες, να δώ τι κάνει και το κουβαδάκι μου και να κάνουμε και "κανονικά" χρονομετρημένα αν θέλετε...
Δημήτρη, ούτε αγώνες κάνουμε, ούτε ο πρώτος θα πάρει κανένα κύπελο..
Τα συμπεράσματα έχουν βγει και ο καθένας κρατάει για τον εαυτό του αυτό που θεωρει ορθό..

Από εκεί και πέρα, το θέμα (που κατά τη γνώμη μου, δεν υπήρχε και ούτε υπάρχει καν) έχει τελειώσει..γι αυτό και κανείς μας δεν το συνέχισε..

το civic που μέτρησες είναι λογικό να έκανε αρκετά καλύτερο χρόνο, τη στιγμή που έχει semi slick, μοτερ integra, μπλοκέ, ανάρτηση "κούτσουρο" και όλο το αυτοκίνητο ζυγίζει 900 κιλά το πολύ..

όπως και να'χει ..
πάμε για άλλα !!!
Reply
Old Nov 27, 2008 | 04:42 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Originally Posted by leftis,Nov 27 2008, 04:18 AM
προσπαθησα για μερικους γυρους 1η στην δεξια φουρκετα στο βαθος της πιστας, αλλα δεν πολυδουλεψε..Παρ'οτι κραταγε πολυ καλυτερα την μουρη μεσα, οι αλλαγες 2α-1η 1η-2α ηταν χασιμο χρονου.
Παντως ενα 4.44 θα ηταν οτι πρεπει για τον καρτοδρομο.
εγώ, όταν είχα μπει πριν βάλω τα καινούρια μου λάστιχα, που είχα 4 μπροστινές ζάντες αντί για 2μπροστινές +2πίσω και λάστιχα τελειωμένα, αναγκαζόμουν να κατεβάζω πρώτες για να μπορέσω να βάλω τη μούρη μέσα όχι μόνο στην κάτω, αλλά και στις 3 φουρκέτες..
Το θέμα είναι να πετύχεις σωστό κατέβασμα κι αυτό γίνεται μόνο με μύτη-τακούνι στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Παρ'όλα αυτά οι χρόνοι μου με κατέβασμα πρώτης, ήταν γύρω στο 1sec καλύτεροι απο το να πήγαινα συνέχεια με 2α..
Με καλά λάστιχα, δεν έχω μπεί και πραγματικά δεν έχω ιδέα αν χρειάζεται..

Νομίζω όμως ότι ρόλο παίζει και η διαφορά χαρτογράφησης ap1-ap2..
Ενδεχομένως τα ap2, να μη χρειάζονται, μιας και έχουν λίγη περισσότερη ροπή χαμηλά, πράγμα που ίσως βοηθά τη μούρη να μείνει μέσα..

who knows...???

θα δείξει..ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν συμπεράσματα σε αρκετούς, νομίζω, τόσο σχετικά με γραμμές, όσο και γενικότερα με τεχνική..

όσο περισσότερο μπαίνουμε, τόσο περισσότερα θα ανακαλύπτουμε και θα βρίσκουμε τροφή για συζήτηση και αφορμές για προβληματισμούς

Αν είναι κάποιος, πάντως που μπορεί να μας πει από πρώτο χέρι για την εμπειρία του στο καρτόδρομο, αυτός είναι ο Μιχάλης από τη Σπάρτη..
Και αν έβλεπε το post, θα ήταν καλό να μας περιγράψει ένα γύρο του στο καρτόδρομο με μερικα tips..
Reply
Old Nov 27, 2008 | 04:47 AM
leftis's Avatar
Registered User

εννοειται πως το κατεβασμα ηταν με μυτη τακουνι, και δεν με προβληματισε τοσο το κατεβασμα, οσο το ανεβασμα 1-2 διοτι γινοταν οσο εισαι ακομα με το τιμονι στριμενο, και ενιωσα καναδυο φορες με το συμπλεκταρισμα να αποσταθεροποιειται λιγο ο κωλος. βεβαια τα λαστιχα μου ειναι αστα να πανε..
Reply
Old Nov 27, 2008 | 04:50 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Ναι σε αυτό συφμωνώ και εγώ αν και πάλι πιστεύω οτι δεν θα μπορέσουν να βγουν σωστά συμπεράσματα για τους εξής λόγους...

1) Ο Μιχάλης φοράει πιο κοντό κορωνοπήνιο με αποτέλεσμα οι ταχύτητες που θα αναφέρει ότι έχει στην εκάστοτε στροφή πιθανώς να διαφέρουν απο αυτές που πρέπει να έχει ένα μαμά.

2) Τα λάστιχα του είναι ημισκλίκ και overall δεν θα έχει καμία σχέση ούτε ο χρόνος, ούτε η ταχύτητα εισόδου στροφής, ούτε ο χειρισμός του αυτοκινήτου επάνω στην στροφή κτλ.

3) Το μπλοκέ διαφορικό που έχει τοποθετήσει λογικά χρήζει διαφορετικής ιδιαίτερης μεταχείρισης και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει σε τεράστιο ποσοστό τον τρόπο οδήγησης του.

Όπως και να έχει είμαι περίεργος να δω πως γυρνάει μέσα. Τροφή για σκέψη όπως είπες Ηλία
Reply
Old Nov 27, 2008 | 04:57 AM
lihoudis2000's Avatar
Registered User

[QUOTE=LOCAL S,Nov 27 2008, 02:42 AM] Eρωτηση: o Lihoudis με τα ''full γουλι'' λαστιχα του, μπηκε μεσα???
Reply
Old Nov 27, 2008 | 05:24 AM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Πραγματικη εξαιρετικη παρεα η χθεσινη, και η πιστα ηταν απολαυση και μεσα ως οδηγοι αλλα και εξω ως θεατες. Τα χαμογελα μεχρι τα αυτια στη κυριολεξια. Χαιρομαι προσωπικα που βλεπω αρκετους να εκτιμουν το τι εργαλειο εχουν στα χερια τους. Γνωρισαμε πολλα νεα παιδια (με Honda παρακαλω) και υπηρξε και συζητηση μεταξυ ολων. Παντα τετοια, και το καλο ειναι οτι τουλαχιστον επισημα καθε δευτερη Τεταρτη θα ειμαστε στις Αφιδνες οπως εχει αναφερθει εδω.

Επομενη ανεπισημη συναντηση στο καρτοδρομο Αφιδνων θα εχουμε αυριο εγω, uma_chikara και οχι μονο. Περιπου 10 με 10μιση θα ειμαστε εκει και θα το διασκεδασουμε!

Κατι εχω καταλαβει οτι leftis και LOCAL_S θα πανε επισης αυτη τη Δευτερα το απογευμα στις Αφιδνες.
Αν ισχυει, πειτε το μηπως και ενδιαφερεται και κανενας αλλος να ερθει μαζι σας.

Για αλλη μια φορα χαρηκα που ειμασταν μια πολυ καλη παρεα.
Reply
Old Nov 27, 2008 | 05:32 AM
lalakis2000's Avatar
Registered User
Gold Member (Premium)

From: Ego edo dipla meno...

Originally Posted by uma_chikara,Nov 27 2008, 01:24 AM
Νομιζω πως θυμάμαι να την τράβηξε χέρι με γαντάκι...
Έλα δε θέλω γέλια...τέτοια ΧΕΡΙΑ αξίζουν τα γαντάκια τους

(για να μην ιδρώνουν την ώρα που το σκ@τό πηγαίνει στην κάλτσα )
Reply
Old Nov 27, 2008 | 05:44 AM
leftis's Avatar
Registered User

θα την ποσταρει κανεις την photo ή θα μεινουμε στα γαντακια????
Reply

All times are GMT -8. The time now is 08:37 PM.