S2000 Under The Hood S2000 Technical and Mechanical discussions.

EPS unit repair

 
Old 09-03-2017, 01:11 PM
  #1  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Received 0 Likes on 0 Posts
Default EPS unit repair

Hello folks,

Just wondering if there was anyone out the who has diagnosed and repaired any EPS unit (part # 39980-S2A-A02) issues. If so, I would appreciate any tips/pointers/etc.

I have a 2003 with just over 87k miles on it. Several months ago, my EPS started cutting off. A restart would bring it back. It finally got bad enough and I took it to the dealer to pull the codes (DTCs 32 & 34). They recommended the EPS be replaced, but, since the part is discontinued by Honda (thanks Honda) and there are no after market parts, best the could do is offer me one from a junkyard with no guarantee that it would work.

I found und one on eBay for $100, replaced it myself, and so far all is well.

That at leads me to the question above. What are folks with '00-03 S2000s doing? Seems very limited used parts are available and no new ones. Is anyone repairing them?

Thanks for any info!
-Chip
thomasonc is offline  
Old 09-12-2017, 04:19 AM
  #2  
 
Join Date: Aug 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 3,118
Received 10 Likes on 10 Posts
Default

I bought a used unit when mine was having trouble. In the end, I had my original unit cleaned and regressed. Problem solved.
AZS2KDancer is offline  
The following users liked this post:
thomasonc (09-12-2017)
Old 09-12-2017, 05:32 PM
  #3  
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks for the response. I'm curious, what do you mean by "regressed'? Not a term I'm familiar with...
thomasonc is offline  
Old 09-19-2017, 05:16 PM
  #4  
 
Join Date: Aug 2010
Location: Phoenix, AZ
Posts: 3,118
Received 10 Likes on 10 Posts
Default

I took it into Science of Speed, one of the few S2000 specialty garages and only about 30 miles away. The tech there described the work he did as just that, He took it off the car, cleaned up the lubrication grease, cleaned out the dirt and juck, regreased it and reinstalled it. It has been working fine ever since. SOS told me that these units are not rebuildable. If the cleaning and regreasing didn't work, then I would be looking at sourcing a used unit, as this is a discontinued part by Honda.

Ah, now I see my typo. I'm not familiar with regressing, either.

Last edited by AZS2KDancer; 09-19-2017 at 05:18 PM. Reason: Noticed my earlier typo.
AZS2KDancer is offline  
The following users liked this post:
thomasonc (09-19-2017)
Old 12-15-2017, 07:13 AM
  #5  
Registered User
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 7
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

I have this same issue at the moment
Shameel Rudy Mohammed is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
MikaRaymond
UK & Ireland S2000 Community
14
12-15-2015 04:20 AM
fluffyninja
Car Talk - Non S2000
23
12-30-2012 10:11 AM
RalphyM
UK & Ireland S2000 Community
10
02-11-2011 03:32 AM
s2000 <3
S2000 Electronics
3
05-14-2009 05:47 AM
sgr
S2000 Electronics
4
02-16-2002 07:46 PM


Quick Reply: EPS unit repair


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands