Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Apr 11, 2011 | 01:26 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Γιάννη, αν δε σου κάνουν τα R888 ξέρω ένα καλό μέρος για να τα πετάξεις, αλλά δε μπορώ να σου το αποκαλύψω γιατί είναι μυστικό και θα πρέπει να τα πετάξω εγώ..

Γι αυτό σας λέω.. πάμε για παντιλίκια.. οι χρόνοι είναι για τους κουλούς.. (κηπουρός spoke!)

Παρ'όλα αυτά όμως, έπεσες σε σχέση με την προηγούμενη φορά, σωστά..?
Επιπλέον, χωρίς camber, πού πας ρε Καραμήτρο..??? Βολτίτσα στο βουνό με radial..???
Πρέπει να κανονιστεί κοινός καφές, για συζητησούλα ..
Έχουν πολλά να πέσουν στο τραπέζι, μιας και πήγαμε κι εμείς καρτόδρομο και έχουμε και τα δικά μας..
Ψήσου το βράδυ να έρθεις συνάντηση, να τα πούμε..

Υ.Γ- ούτε εγώ θα φάω σήμερα..
Reply
Old Apr 11, 2011 | 02:32 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by uma_chikara
Γιάννη, αν δε σου κάνουν τα R888 ξέρω ένα καλό μέρος για να τα πετάξεις, αλλά δε μπορώ να σου το αποκαλύψω γιατί είναι μυστικό και θα πρέπει να τα πετάξω εγώ..

Γι αυτό σας λέω.. πάμε για παντιλίκια.. οι χρόνοι είναι για τους κουλούς.. (κηπουρός spoke!)

Παρ'όλα αυτά όμως, έπεσες σε σχέση με την προηγούμενη φορά, σωστά..?
Επιπλέον, χωρίς camber, πού πας ρε Καραμήτρο..??? Βολτίτσα στο βουνό με radial..???
Πρέπει να κανονιστεί κοινός καφές, για συζητησούλα ..
Έχουν πολλά να πέσουν στο τραπέζι, μιας και πήγαμε κι εμείς καρτόδρομο και έχουμε και τα δικά μας..
Ψήσου το βράδυ να έρθεις συνάντηση, να τα πούμε..

Υ.Γ- ούτε εγώ θα φάω σήμερα..
Είναι ασφαλές το μέρος για πέταμα... μην επιβαρυνούμε και το περιβάλλον

Ναι, έπεσα σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Μωρέ... ο καραμήτρος έβαλε κάμπερ (1.50 και 2.20 είχα μπρος-πίσω) και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα υποστροφής. Η αλήθεια είναι οτι τα λάστιχα είχαν υποδειγματική συμπεριφορά θερμοκρασιών-πίεσης-φθοράς. Έδειχναν να πατάνε σωστά.... πρόσφυση δεν είχα

Τι κάνατε καρτόδρομο;;;
Reply
Old Apr 11, 2011 | 03:54 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Την περασμένη Τετάρτη, πήγαμε μια βολτίτσα καρτόδρομο..
Πολλή συννεφιά, αλλά ευτυχώς, τελικά δεν έριξε στάλα..

Όπως πάντα, μπήκα με τα RE070 μπροστά - RE050 πίσω, που προσωπικά το αποκαλώ radial "στήσιμο"..
Είχα αυξήσει τις πιέσεις στα ελαστικά, γιατί την τελευταία φορά "μαγούλιαζαν" με τα 32-34 και το έπαιξα περίπου 34-36 (και λέω περίπου, γιατί έβαλα πίεση στις Αφίδνες, έχοντας ανέβει όλη την Εθνική και υπολόγησα +2 λόγω θερμοκρασίας..δηλαδή 36-38 στο βενζινάδικο..)
Μαλάκωσα 1κλικ το rebound μπροστά για καλύτερα μουτράκια και μπήκα να δω τί παίζει..

1 γύρος ζέσταμα και πάτημα στο κουμπάκι του pbox..
2oς γύρος και είμαι πίσω από τον Nabu και αρχίζω να τον "κυνηγώ", αλλά αισθάνομαι ότι το αυτοκίνητο δεν τραβάει..Τελικά ήταν λογικό, γιατί ήμουν με 3η στο κιβώτιο..
Αφού μπαίνουν όλα στη θέση τους και ο λεβιές στη 2α, ξεκινώ να φτάσω τον nabu που πλέον έχει ξεφύγει, μιας και είχα κάνει τη μισή πίστα με 3η ..
Σιγά σιγά πλησιάζω, μιας και τα R888 δεν είχαν φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας και τα δικά μου radial ήταν στα ντουζένια τους..

3ος γύρος είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος και το pbox γράφει 0:57,30 ..Συνεχίζω προσπαθώντας να φτάσω τον nabu, και έρχεται..

4ος γύρος 0:56,90

Στη συνέχεια φτάνω τον Κων/νάκο, και με άφησε να περάσω μπροστά, γιατί τα 8άρια του ήταν ακόμη κούτσουρα..
επομένως,
5ος γύρος και 0:58,3 λόγω μικρής καθυστέρησης στην προσπέραση..

6ος γύρος πάλι βρίσκω μπροστά μου τον Actinf, ο οποίος με αφήνει αμέσως να περάσω, χωρίς να με ενοχλήσει ιδιαίτερα και ο γύρος ήταν 0:58,00..

7ος-8ος γυρίζω 0:57,60 και τις 2 φορές

9ος γύρος, τα λάστιχά μου τα έχουν παίξει, στην κάτω φουρκέτα χάνω τα μούτρα εντελώς και το ίδιο και στην πάνω, κοντά στις κερκίδες και έρχεται ένα 0:58,10

10ος, πάω λίγο πιο συντηρητικά γιατι τα ελαστικα χάνουν πρόσφυση με την παραμικρή υπερβολή..

11ος, μου σκάει ο πυροσβεστήρας στο πορτ μπαγκάζ, που τον είχα δέσει με τα ημαντάκια, κόπηκε η ασφάλεια της ασφάλειας!!!!!, βγήκε η ασφάλεια και πφφφφΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦφφφφ φφφ..... γέμισε όλο το αυτοκίνητο σκόνη.. και ήταν και 2κιλος για να είμαι περισσότερο σιγουρος αν κάτι πάει στραβά.. Βιολογικός, την επόμενη μέρα και όλα καλά και πάλι..

0:56,90 λοιπόν και είναι ο καλύτερός μου μέχρι στιγμής.. Επίσης, πέρασα και τον αντίστοιχο gremaki που με re070 μπρος-πίσω και ΟΕΜ ανάρτηση είχε κάνει 0:57,50 .. απλά τώρα ο gremakis λέει "έχεις kw, και mugen ζάντες κλπ κλπ"
Σημείο που κερδίζω πολλά στον γύρο και όντως φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο η KW, είναι η Κ5 (η παρατεταμένη δεξιά) που εκεί διατηρώ ταχύτητα 5χλμ/ω μεγαλύτερη από το 0:56,40 του Gremaki με R888, που κάναμε τη σύγκριση στο performance tools..

Γι αυτό δε θα τα παρατήσω εδώ..
Στόχος είναι τα χαμηλά 56άρια και αν και δύσκολο, δε το θεωρώ ακατόρθωτο και σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητες του αυτοκινήτου..
Το μόνο που μένει, είναι να ανέβει λίγο το επίπεδο της εξοικίωσής μου με τις "γραμμές" και να αποβάλω τη driftάδικη προσέγγιση στην είσοδο των στροφών.. Ίσως μια μικρή ρύθμιση στην ανάρτηση, να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη συμπεριφορά..

Επίσης, μετά την τοποθέτηση carbotech XP8 μπροστά, έχω μεν φοβερό bite αλλά έχω και μούτρα στα φρένα λόγω του ότι τα πίσω είναι φιτίλια και στην ουσιά έχω κατανομή κατά μεγάλο μέρος μπροστά..
Στο πρόγραμμα μπαίνουν EBC Yellow stuff για πίσω και πιστεύω ότι τότε θα μπορώ να πλασαριστώ καλύτερα στις κλειστές στροφές..

Θα δούμε, λοιπόν..
Reply
Old Apr 11, 2011 | 06:47 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

μπραβο γιαννη για τον χρονο σου...αυτο που καταλαβα και εγω απο την τελευταια φορα που πηγα ειναι οτι εχουμε πολλα να μαθουμε ακομα...
τι μπλοκε εβαλες και τι αρνητικο υπαρχει αν υπαρχει?
Reply
Old Apr 11, 2011 | 08:04 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Δώσε πόνο Ηλία!!!! έτσι....να αρχίσουν οι δικαιολογίες!!! Μπράβο ρε ψηλέ!! Αυτό με τον πυροσβεστήρα το έχει πάθει και ο φίλος μου ο Φάσας σε αγώνα gtcc!!!!! Το καθάρισμα μετά πρέπει να είναι........

Originally Posted by kosdali
μπραβο γιαννη για τον χρονο σου...αυτο που καταλαβα και εγω απο την τελευταια φορα που πηγα ειναι οτι εχουμε πολλα να μαθουμε ακομα...
τι μπλοκε εβαλες και τι αρνητικο υπαρχει αν υπαρχει?
Εννοείται οτι προσωπικά έχω να μάθω αρκετά, αλλά όταν ανεβαίνεις 1-2 φορές το χρόνο δεν μπορείς παρά να διορθώνεις τα πολύ βασικά σου λάθη. Αυτό το ΣΚ δεν μπορώ να προσάψω τίποτα στο s. Απλά δεν το εμπιστεύτηκα όσο θα έπρεπε. Εντάξει η πίστα δεν ήταν και στα καλύτερά της (φανταστείτε τα φορμουλάκια γυρίζαν .19-.21), παρα ταύτα με αποφυγή μερικών λαθών θα μπορούσα να κινηθώ και γρηγορότερα. Οι Σέρρες, παρόλο που πολλοί δεν το πιστεύουν, είναι αρκετά τεχνική πίστα και έχει σημεία που βγάζεις χρόνο. Π.Χ. το σύμπλεγμα Κ13-14-15-16 είναι στροφές που "χαρίζουν" δευτερόλεπτο όχι δέκατα.

Μπλοκέ άλλαξα το j's 1.5 που φορούσα με ένα της M-factory που είναι ρυθμισμένο σε 1 way. Και τα δύο είναι δισκάτα, απλά της M-factory έχει καλύτερη λειτουργία σαν μπλοκέ, τουλάχιστον για τα γούστα μου. Της j's είναι πιο "αντρικό", δουλεύει μόνο στο φουλ πάτα ενώ με λίγο γκάζι κάνει τα κουλά των δισκάτων με αποσταθεροποιήσεις, εμω "κλειδώνει" και στο turn in (γεγονός που δεν είναι απαραίτητα κακό για κάποιους οδηγούς, αλλά χαλάει όλη τη γραμμή) Αντίθετα της M-factory είναι πιο ενδοτικό μπλοκέ, έχει άψογη λειτουργία ακόμη και με μισό γκάζι ενώ στο άσε δεν κλειδώνει (λόγω και του 1 way χαρακτήρα του) και στο δρόμο είνι πολύ καλύτερο. Δεν έχω οδηγήσει μαμά s για να πώ αν τα δισκάτα μπλοκέ είναι καλύτερα από το μαμά torsen. Σίγουρα τα δισκάτα σε σχέση με τα torsen είναι πιο απότομα αλλά και περισότερα αποδοτικά κατά τη φάση της εξόδου από την στροφή. Οπότε αρνητικά δεν μπορώ να σου πώ σε σχέση με το μαμά, αλλά σε σύγκριση των δύο μπλοκέ που φορούσα εγώ. Όταν οδηγ'ησω κάποιο μαμά θα μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη αν τελικά συμφέρει σαν μετατροπή κάποιος να οδηγηθεί σε δισκάτο μπλοκέ.
Reply
Old Apr 11, 2011 | 10:33 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ είμαι ακόμα θυμωμένος που έχσασα το πόστο μου προ ημερών και αρνούμαι να γράψω!!

Απλά θα πω πολλά μπράβο και στον Κώστα και στον Γιάννη. Είναι χαρά μας να έχουμε ιδιοκτήτες που να κρατάνε την σημαία του S2000 ψηλά και στις πίστες!!
Reply
Old Apr 12, 2011 | 01:51 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

να και κατι ενδιαφερον που εφτιαξε ο λαμπρος...τηλεμετρια kosdali vs ntz
εγω γυρναω εδω στο 1,34.9 δικαβαλος με κοντρα αερα γυρω στα 5 μποφωρ, και ο γιαννης 1,33.5 μονος με ευνοικο αερα

http://img706.images...sdalivsntz.png/

θα ηθελα να εχω τηλεμετρια απο το 1,34 να συγκρινω αλλα δεν εχω

εδω παντως σε μερικα σημεια ειμαι τραγικος...
Reply
Old Apr 12, 2011 | 02:24 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Λάμπρο επειδή ξέρω ότι θα διαβάσεις αργά η γρήγορα και εδώ, θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου στείλεις την τηλεμετρία του Γιάννη και του Κώστα να δω και με νούμερα τι διαφορές έχουν στις διάφορες στροφές επάνω?

Κοιτάζοντας τα διαγράμματα μπορώ να υποθέσω ότι ο κόκκινος είναι ο Κώστας και ο γκρί είναι ο Γιάννης αλλά και πάλι η διαφορά στον χρόνο είναι μεγάλη και είναι λογικό να παρατηρήσουμε μεγάλες διαφορές στις 2 γραμμές.

Κώστα θα σε φάω ζωντανό. Θυμάμαι την Κυριακή που σε κυνήγαγα να βάλεις τηλεμετρία και με έκραζες!! Θα είχαμε το 1.34 ρε διάολε να βλέπαμε λίγο πιο κοντινούς χρόνους.

Επίσης, Γιάννη όταν με το καλό το δεις, στείλε και εσύ ρε φίλε μια με email το αρχείο να το χαζέψουμε λίγο

kzannos@hotmail.com
Reply
Old Apr 12, 2011 | 02:45 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

εγω παλι βλεπω τελειως διαφορετικη οδηγηση πχ κ1,2,3,4 κανουμε ακριβως το αντιθετο ασε πατα οπως και κ7,8
στις περισσοτερες φρεναρω πολυ νωριτερα απο τον γιαννη οπως και η εξοδος μου ειναι χειροτερη σχεδον παντου.
καταλαβαινεις οταν ελεγα οτι εκανα πολλα λαθη τι εννοουσα και ποσο πολυ παιρνει να κατεβει ο χρονος.

τουλαχιστον θα εχω πλεον σαν εικονα τα λαθη που κανω μπας και διορθωσω τιποτα αφου 1τη φορα βλεπω τηλεμετρια μου

Reply
Old Apr 12, 2011 | 03:39 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by ntz
Όταν οδηγ'ησω κάποιο μαμά θα μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη αν τελικά συμφέρει σαν μετατροπή κάποιος να οδηγηθεί σε δισκάτο μπλοκέ.
Άντε βρε δώστε κάποιος για λίγους γύρους το S του στον Γιάννη να μάθουμε τα συμπεράσματα για το θέμα...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:56 AM.