Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Dec 30, 2011 | 04:56 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

From: Polygyros,Halkidiki.

Originally Posted by kosdali
Originally Posted by Tazio' timestamp='1325247983' post='21273409
Θωμα εγινε σημερα και απο μενα η καταθεση(ΤΑΖΙΟ γραφει στην αιτιολογια)..
βιαστικο σε βλεπω Βαγγελακη
..εσύ μα'ι'μού της πόλης πως τα πέρασες?
Reply
Old Dec 30, 2011 | 01:41 PM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
Originally Posted by Tazio' timestamp='1325247983' post='21273409
Θωμα εγινε σημερα και απο μενα η καταθεση(ΤΑΖΙΟ γραφει στην αιτιολογια)..
βιαστικο σε βλεπω Βαγγελακη
Αργα η γρηγορα Κωστα μου η καταθεση θα γινοταν, οποτε εγινε στην πρωτη ευκαιρια να ξερουν και οι οργανωτες του trackday οσο πιο νωρις γινεται τον αριθμο των συμμετεχοντων..Το θεμα τωρα ειναι να εχει καλο καιρο και να βρεθει κανα λαστιχακι μπας και ευχαριστηθουμε και στην πιστα την οδηγηση της Hondaρας μας..
Reply
Old Dec 30, 2011 | 03:20 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by kotsampas

Reply
Old Dec 31, 2011 | 12:20 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu
Originally Posted by kotsampas' timestamp='1325253401' post='21273550

γελάς..
Reply
Old Dec 31, 2011 | 12:48 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Μπορώ να κάνω κ αλλιώς με σένα? Δεν μπορώ ρε φίλε!!!

ΥΓ: Συγγνώμη που δεν το έχω σηκώσει 2 φορές αλλά με παίρνεις πάντα όταν δουλεύω φίλε και μετά όταν σχολάω η ώρα είναι δύσκολη!
Reply
Old Jan 1, 2012 | 03:44 AM
kotsampas's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu
Μπορώ να κάνω κ αλλιώς με σένα? Δεν μπορώ ρε φίλε!!!

ΥΓ: Συγγνώμη που δεν το έχω σηκώσει 2 φορές αλλά με παίρνεις πάντα όταν δουλεύω φίλε και μετά όταν σχολάω η ώρα είναι δύσκολη!
..μην μασάς δεν έγινε τίποτα..θα τα πούμε από κοντά..
Reply
Old Jan 2, 2012 | 01:00 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Λοιπόν αντε να κάνουμε και καμμιά δουλειά..

ntz 33.5 (κόκκινο)/ nabu 33.7 (μπλε)

Κ1-2-3-4: Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, η διαφορά στην είσοδο της Κ1, που φτάνει μέχρι και τα 10 χλμ, δημιουργεί ένα προβάδισμα του Κώστα της τάξης του 0.2-0,3, δικαιολογούμενο από την καλύτερη είσοδο. Στα υπόλοιπα δεν παρατηρούμε κάτι ιδιαίτερο.

Κ5-6-7-8-9: Το τμήμα στο εσάκι... Μακράν το χειρότερο τμήμα μου, παραταύτα ο Κώστας δεν καταφέρνει να πάρει διαφορά. Αυτό οφείλεται σε 2 λόγους. Στην Κ5 είναι και η πρώτη στροφή που επιλέγουμε διαφορετική γραμμή. Slow in-fast out για μένα με πιο κλειστή γραμμή. Πιο Late apex για το Κώστα που διατηρεί χλμ στην είσοδο. Εκεί, λοιπόν είμαι σχετικά καλύτερος. Δεύτερος λόγος είναι η "ευθεία" 8-9 μέχρι τα φρένα που για κάποιο λόγο ο Κώστα έχει αφήσει (;, έχει αποσυντονιστεί(;... δεν ξέρω... Παρά ταύτα, πιστεύω οτι όπως και εγώ, έτσι και εσύ Κώστα θέλουμε πολύ δουλειά στο εσάκι.... Για μένα είναι το χειρότερο κομμάτι μας...

Κ10: Στο κομμάτι από τα φρένα της 9 μέχρι και την 11 είμαι σχετικά καλύτερο, σίγουρα παίζει ρόλο και η δύναμη, αλλά πραγματικά πιστεύω οτι στην 10 Κώστα μάλλον άργησες να ανοίξεις το γκάζι.

Κ11-12: Ψιλο τα ίδια. Τίποτα αξιοσημείωτο.

Κ13: Καλά τα έχουμε ξαναπεί... Η ικανότητα του Κώστα στις γρήγορες στροφές είναι εκπληκτική. 13 χλμ διαφορά στην είσοδο!!!!! Κρίμα που δεν κρατάς τη διαφορά αυτή και πιο μέσα..Από τη μέση της στροφής και πέρα σου ξανακάνω εγώ διαφορά. Πιθανόν να είναι στη διαφορά φιλοσοφίας γραμμής, κάτι που φαίνεται και στην 14.

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε οτι ο Κώστας εκμεταλλεύεται πολύ περισσότερο την ικανότητα του αυτοκινήτου στην είσοδο των στροφών, διατηρώντας καλύτερα την ταχύτητα μέσα στην στροφή, ενώ εγώ προσπαθώ να εκμεταλλευτώ περισσότερο τη δύναμη του αυτοκινήτου κάνωντας καλύτερη έξοδο. Πιο στρωτή οδήγηση από τον Κώστα, αλλά πιστεύω οτι ειδικά το εσάκι κρύβει κάποια δεκατάκια. Μπράβο Κώστα και εις κατώτερα!!!
Reply
Old Jan 2, 2012 | 12:11 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Γιαννάκο ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση φίλε και φυσικά την σύγκριση μου με τον χρόνο σου

Συμφωνώ σε όλα όσα είπες.

Στην 13 η είσοδος μου δεν ξέρω αν είναι τόσο εκπληκτική. Έχουμε διαφορά στα χλμ αλλά όπως ήδη είπες, είναι άλλη φιλοσοφία. Εγώ φθήνω, εσύ όχι.
Το Sάκι το ψάχνω ακόμα, ήταν παρατήρηση που έκανε και ο Μάκης την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε μπει πάλι με το αμάξι μου. Θα το βρούμε ΌΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙΣ , που θα πάει...

Η απάντηση στην παρατήρηση σου γιατί έχω αφήσει γκάζι στην Κ9 βρίσκεται στο incar. Μαύρο Evo IX που δεν ήξερα αν θα έκανε στην άκρη ή θα τοποθετούταν για γραμμή. Τελικά μου έκανε την χάρη και ήταν ένας κύριος
Αυτό μετά με ψιλο-αποσυντόνισε στην 10.

Πάντως σε κουβέντα που είχαμε με τον Κώστα, πιστεύουμε και οι 2 ότι το setup σου, 225/255 είναι μακράν το καλύτερο setup για S2000 πίστας φίλε.

Δοκίμασαμε την προηγούμενη εβδομάδα setup με 235 all around, A048 Medium-Hard το οποίο δούλευε όπως δούλευαν τα τελειωμένα 888άρια που είχα επάνω και βασικά χειρότερα.
Άλλαξε όλη η συμπεριφορά του αυτοκινήτου και έδειχνε ότι δεν είχε πρόσφυση πουθενά.

Άντε σε περιμένω!!!
Reply
Old Jan 2, 2012 | 01:44 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

εγω με τα λιγα που καταλαβαινω απο τηλεμετριες βλεπω οτι αυτο που χανεις κωστα απο δυναμη στην ευθεια και απο το αναγκαστικο νωρις ασε στην 9 το κερδιζεις απο εισοδο στην 1,απο 7-8 και κυριως απο 13-14 που αρχισε να μου αρεσει αυτος ο τροπος
Reply
Old Jan 2, 2012 | 11:39 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Αντε να δούμε πότε θα ανέβω.... Μου έχει λείψει το s στην πίστα.... Κάτι πήρε το αυτί μου για Απρίλιο....

Κοίτα το setup 225/255 είναι και αυτό που πλέον χρησιμοποιείται. Άλλωστε, είχα δοκιμάσει Μέγαρα 255/255 και δε μου άρεσε καθόλου. Ακόμα και όταν είχε έρθει αυτός τη J's μου το είχε πεί αυτά, οτι δηλ. εγκατέλειψαν το setup 255/255 και γύρισαν σε 225/255.

Στην 13 η είσοδος σου είναι αρκετά καλή και στο βίντεο δεν φαίνεται να "παλεύεις" με τ0ο αμάξι. Αυτό που θέλω να μου ξεκαθαρίσεις είναι γιατί μετά τη μέση της στροφής συνέχισες να φθίνεις;;; Δεν σε έπαιρνε να σταθεροποιήσεις το γκάζι;;; Εγώ προτιμώ να εκμεταλλευτώ τη 13 και να πουλήσω τη 14 τελείως, όχι βέβαια τόσο όσο στην παραπάνω τηλεμετρία. Κόβω στην είσοδο και σταδιακά ανοίγω μέχρι να εκμεταλλευτώ όλο το μήκος μέχρι τη 14. Απλά στη 14 δεν χρειάζεται να κόψω τόσο...

Αυτή είναι η τηλεμετρία του Βασίλη. Βλέπεις οτι είμαστε ίδια φιλοσοφία στη 13, αλλά στη 14 δεν έχει κόψει τόσο. Ε σκέψου οτι αυτό που βλέπεις είναι 0.5!!!! Επίσης δές διαφορά στο "εσάκι"... Αυτό είναι 0.9!!! Δηλαδή από 2 βασικά λάθη έχω χάσει 1.5 δευτερόλεπτο!!!!!

Αυτό είναι σωστό πέρασμα από εσάκι!!!! Λάμπρος με 106, γύρος στο 32.6. Μόνο στις 7-8-9 έχω φάει 1.5 δευτερόλεπτα!!!!! Έτσι για να μαθαίνουμε από που χάνεται ο χρόνος..... Εκεί είναι που κατηγορώ το s... στο σύμπλεγμα από 5 μέχρι και τα φρένα της 10.... Εκεί η έλλειψη πρόσφυσης, τουλάχιστον για μένα, είναι εμφανής. Στις συνεχόμενες εναλλαγές πορείας νομίζω οτι χάνει την ευστάθειά του.... Τι να πώ.... Πιστεύω οτι η περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει σε αυτό το κομμάτι...
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:05 AM.