Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Dec 10, 2012 | 07:36 AM
Colin mc rae's Avatar

Ελα το βραδυ να βγουμε να πιουμε το ποτακι μας χαλαρα & θα σε κερασω κ σουβλακια πολλα!!!Εχουμε κουβεντα να κανουμε απο κοντα τα 2 μας γιατι αρχιζεις και αυθαδιαζεις τελευταια!!! Το ξεσκισαμε το topic με τα offtopic μας.Nabu που ειναι εκεινο το topic με τις βουνισιες διαδρομες???Καντα σε παρακαλω ενα copy paste γιατι ο φιλος ο kosdalακος με προκαλει σε μαχη& δεν μπορω να αντισταθω!!!
Reply
Old Dec 10, 2012 | 07:46 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

δεν λες καλα που ειμαστε και μεις και υπαρχει κινηση...10 η ωρα ster σε περιμενω

πολεμος

σου εχω και νεα για εργατη...
Reply
Old Dec 11, 2012 | 04:42 AM
Colin mc rae's Avatar

Originally Posted by kosdali
σου εχω και νεα για εργατη...
Πακιστανο θα ειναι???
Μπαμπη το σκεφτομαι φιλε να σε προσλαβω!!!

Θα σε κανω αποσβεση σε 3 χρονακια σχεδον και κατι παραπανο ενω εκεινος ο καημενος στα 3 χρονια θα εχει σκουριασει!!!!
Reply
Old Dec 16, 2012 | 02:53 AM
papdoc's Avatar

Την Πέμπτη βρέθηκα στα Μέγαρα, για να δω τι κάνει το αμάξι με σωστά (?) φρένα, σωστό συμπλέκτη και σωστή θέση οδήγησης (μπάκετ). Εκεί ήταν και ο Κωνσταντίνος-Nabu, Βασίλης-B16 και ο Μάκης-gre165.
Τα φρένα ήταν πολύ καλά (Hawk DTC-60 μπροστά- HT-10 πίσω). Δεν είχα fade ποτέ, και το φρενάρισμα ήταν επαναλαμβανόμενα σωστό σε κάθε γύρο. Στο τέλος του 4ου session όμως, μετά από ένα καλό cooldown και μετά από περίπου 10 λεπτά με το αμάξι παρκαρισμένο, έγινε αυτό:

Ο μπροστά δεξιός δίσκος είχε φαγωθεί απίστευτα σε σχέση με τους υπολοίπους 3, στην εξωτερική του πλευρά είχαν σχεδόν εξαφανισθεί οι χαρακιές (ήταν χαρακτός) και στην εσωτερική πλευρά είχαν εξαφανισθεί ΕΝΤΕΛΩΣ οι χαρακιές, είχε κάνει νύχι τουλάχιστον 2mm, και το εσωτερικό τακάκι είχε μείνει με 1.5mm πάστας. Οι δίσκοι ήταν EBC Ultimax. Στην αριστερή πλευρά καθώς και τα πίσω, όλα ήταν σαν καινούργια (που καινούργια ήταν, αφού είχαν κάνει μόνο καμιά 400αριά ήρεμα χιλιόμετρα στο δρόμο). Μυστήρια πράγματα...

Κι ένα βιντεάκι από τον καλύτερο γύρο της ημέρας:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=62i8Pb4xoWY[/media]
Reply
Old Dec 16, 2012 | 10:02 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Με ducts και τόσο χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος έπαθε τέτοια ζημιά ο καινούριος δίσκος;
Σίγουρα στρώνεις για αρκετά χιλιόμετρα τα φρένα σου ρε Δημήτρη; Δοκίμασε στο επόμενο σετ να κάνεις 2000+ χιλιόμετρα σταδιακά αυξανόμενης πίεσης για να είσαι σίγουρος ότι έχουν πατήσει καλά τα τακάκια στους δίσκους σου(εγώ τουλάχιστον με τέτοιο στρώσιμο δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα στο πάτημα των carbotech πάνω στις ΟΕΜ δισκόπλακες).. Αν και το γεγονός ότι τέτοια ζημιά έπαθε μόνο ο δεξιός μπροστινός ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε άριστη κατάσταση όπως λες, μάλλον πρέπει να σε προβληματίσει για κάποια δυσλειτουργία στην δεξιά δαγκάνα σου ή κάτι τέτοιο.. Ο Βασίλης σε τι είπε ότι ωφείλεται όταν το είδε;

Γιατί πειραματίζεσαι πάντως με διάφορους συνδυασμούς τακακίων και δίσκων, την στιγμή που με την λύση carbotech τακάκια - γνήσιοι ΟΕΜ δίσκοι, οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε ευχαριστημένοι; Όχι πως είναι κακό, κι εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω κάθε δυνατό συνδυασμό, απλά σε βλέπω να έχεις ρίξει ήδη αρκετά λεφτά στα φρένα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να μείνεις ακόμα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα..Με τα ίδια λεφτά ίσως μπορούσες να βάλεις εξ αρχής ένα ΒΒΚ..

Υ.Γ. Test pipe, bucket, βολάν, αδυνατίζουμε σιγά σιγά έτσι;;
Υ.Γ. Σε θέματα ανάρτησης και γεωμετρίας είσαι τελείως stock; Ξεμπέρδεψε μια και καλή με τα φρένα και βλέπω τα 8αρια να έρχονται σύντομα..
Reply
Old Dec 16, 2012 | 11:43 AM
papdoc's Avatar

Originally Posted by Tazio
Με ducts και τόσο χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος έπαθε τέτοια ζημιά ο καινούριος δίσκος;
Σίγουρα στρώνεις για αρκετά χιλιόμετρα τα φρένα σου ρε Δημήτρη; Δοκίμασε στο επόμενο σετ να κάνεις 2000+ χιλιόμετρα σταδιακά αυξανόμενης πίεσης για να είσαι σίγουρος ότι έχουν πατήσει καλά τα τακάκια στους δίσκους σου(εγώ τουλάχιστον με τέτοιο στρώσιμο δεν αντιμετώπισα ποτέ κάποιο πρόβλημα στο πάτημα των carbotech πάνω στις ΟΕΜ δισκόπλακες).. Αν και το γεγονός ότι τέτοια ζημιά έπαθε μόνο ο δεξιός μπροστινός ενώ οι υπόλοιποι ήταν σε άριστη κατάσταση όπως λες, μάλλον πρέπει να σε προβληματίσει για κάποια δυσλειτουργία στην δεξιά δαγκάνα σου ή κάτι τέτοιο.. Ο Βασίλης σε τι είπε ότι ωφείλεται όταν το είδε;
Το στρώσιμο που αναφέρεις Βαγγέλη δεν είναι ότι καλύτερο για τους δίσκους και τα τακάκια, ιδίως εάν μιλάμε για ένα μεταλλικό (και όχι κεραμικό) αγωνιστικό τακάκι όπως τα Hawk. Έαν δεν φέρεις το τακάκι και τον δίσκο σε θερμοκρασία λειτουργίας ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, και δεν τα στρώσεις τα τακάκια σύμφωνα με τις οδηγίες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φας τους δίσκους σου πάρα πολύ γρήγορα. Στη δική μου περίπτωση δεν ξέρω εάν φταίει η δαγκάνα, αν και μια πρώτη ματιά που ρίξανε στο Β16 εκείνη την ημέρα δεν είδαν τίποτα παράξενο. Θα πάω αύριο και στον φρενά μου να ρίξει μια ματιά. Ισως να φταίει το δυνατό φρενάρισμα με φορτισμένο τον εμπρός δεξί τροχό, μετά της Κ3 και Κ8. Δεν ξέρω. Πάντως εάν έφταιγε η δαγκάνα θεωρώ ότι θα είχα κάποιο σύμπτωμα. Το αμάξι ήταν τρένο στο φρενάρισμα, δεν έκανε καν τα χαζοκουνηματάκια που μου έκαναν και τα δύο MX-5 μου στο τέλος της ευθείας.

Γιατί πειραματίζεσαι πάντως με διάφορους συνδυασμούς τακακίων και δίσκων, την στιγμή που με την λύση carbotech τακάκια - γνήσιοι ΟΕΜ δίσκοι, οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε ευχαριστημένοι; Όχι πως είναι κακό, κι εγώ θα ήθελα να δοκιμάσω κάθε δυνατό συνδυασμό, απλά σε βλέπω να έχεις ρίξει ήδη αρκετά λεφτά στα φρένα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να μείνεις ακόμα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα..Με τα ίδια λεφτά ίσως μπορούσες να βάλεις εξ αρχής ένα ΒΒΚ..
Με τον πειραματισμό μου ανακάλυψες ότι εκτός από τα Carbotech υπάρχουν και άλλα τακάκια που γαμάνε (κυρίως EBC δίσκους () αλλά και σε απόδοση.) Τώρα, χωρίς παρεξήγηση, το εάν έμεινε κάποιος ευχαριστημένος από το setup του μικρή σημασία έχει. Ο καθένας μας φρενάρει διαφορετικά. Ο Nabu είναι πολύ ευγενικός στα φρένα. Ο katafraktos (όπως και εγώ) τους πίνει το αίμα. Τόσο ο Κωνσταντίνος όσο και ο Δημήτρης όμως, έχουν ραγίσει δίσκο με το setup που οι περισσότεροι είστε ευχαριστημένοι. Και στο αμερικάνικο φόρουμ, τα XP-10 έχουν θάψει τόνους δισκόπλακων (όλων των ειδών). Οπότε τι να λέμε ρε Βαγγέλη... Ο λόγος που δεν έβαλα εξ'αρχής BBK είναι ότι δεν φανταζόμουν το μέγεθος του προβλήματος. Τώρα ξέρω.

Υ.Γ. Test pipe, bucket, βολάν, αδυνατίζουμε σιγά σιγά έτσι;;
Υ.Γ. Σε θέματα ανάρτησης και γεωμετρίας είσαι τελείως stock; Ξεμπέρδεψε μια και καλή με τα φρένα και βλέπω τα 8αρια να έρχονται σύντομα..
Ναι, εντελώς στοκ είμαι από ανάρτηση. Από γεωμετρία φυσικά δεν είμαι στοκ, αφού του έιχα κάνει ευθυγράμμιση ΠΡΙΝ το αγοράσω, στον έλεγχο. Στην τελευταία ευθυγράμμιση έβαλα κάμπερ -2° μπροστα/-2.5° πίσω. Κατα τ'άλλα, μόνο δίσκο-πλατώ-βολάν, testpipe και λάστιχα έχω βάλει. Τα 8άρια πάντως δεν θα έρθουν από καλύτερο φρένο, αφού προχθές το φρένο ήταν καταπληκτικό σε απόδοση.
Reply
Old Dec 16, 2012 | 09:33 PM
Colin mc rae's Avatar

Ebc δισκους εχει βαλει κανεις αλλος??Εγω παντως πισω που ειχα βαλει στο s2000 καινουργιους ηταν για πεταμα!!!Και πραγματικα τους ειχα βαλει για πουλημα και ευτυχως που εφυγαν & πηρα ενα μερος των χρηματων μου πισω!!!Προσωπικα εχω πολυ κακη εμπειρια απο ebc δισκους!!!
Reply
Old Dec 17, 2012 | 01:45 AM
papdoc's Avatar

+1.
Δεν το συζητάμε ότι η ποιότητα των δίσκων συνέβαλε στο πρόβλημα. Εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναβάλω ποτέ EBC.
Reply
Old Dec 30, 2012 | 02:56 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

αφου λοιπον ηρθε στα χερια μου ενα ελαφρως μεταχειρισμενο σετακι xp8 για μπροστα ειπα να τα βαλω με τις μαμα δισκοπλακες να τα δοκιμασω στην ελευθερη προπονηση στις σερρες...

το συμπερασμα μου ειναι οτι εχουν σαφως καλυτερο bite απο τα μαμα ''κερδιζοντας'' τα πρωτα μετρα σε σχεση με τα μαμα και απαιτουν λιγοτερη δυναμη στο πενταλ απο τα μαμα. στην συνεχεια το φρεναρισμα δεν εχει διαφορα...μετα απο 2 γρηγορες γυρες τα xp8 υπερθερμενουν τους δισκους με αποτελεσμα να μειωνεται αισθητα η αποδοση των φρενων απο τον 3το γυρο και ηθελε κρυωμα για ενα γυρο. προφανως με ducts λυνεται αυτο το προβλημα και θεωρω ειναι ενας καλος συνδυασμος μαμα δισκοι-χp8-ducts ο οποιος θα σου δωσει την δυνατοτητα να φρεναρεις σε καθε στροφη λιγο αργοτερα λογω αμεσοτερης αντιδρασης κερδιζοντας ετσι σε χρονο...

να σημειωθει οτι με τα μαμα τακακια ακομα και μετα απο 6-7 γρηγορους γυρους δεν ειχα προβλημα υπερθερμανσης δισκων και η αποδοση ηταν σταθερη
Reply
Old Dec 30, 2012 | 06:19 PM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by kosdali
να σημειωθει οτι με τα μαμα τακακια ακομα και μετα απο 6-7 γρηγορους γυρους δεν ειχα προβλημα υπερθερμανσης δισκων και η αποδοση ηταν σταθερη

Γειά σου ρε Κωστάκη έσω/έξω!!! Ξέρεις εσύ τι λες!!

Ενδιαφέρον θα ήταν να είχα και εγώ εμπειρία απο XP8. Είμαι περίεργος να δω οι 2 διαφορετικές πάστες πόσο μεγάλη διαφορά έχουν.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:21 AM.