Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Jan 16, 2012 | 05:48 AM
Colin mc rae's Avatar

Επειδη τυχαινει να εχω αυτο το τευχος στα χερια μου η παρενθεση και κατι που για μενα παιζει τρελο ρολο ειναι οτι το συγκεκριμενο s2000 μετρηθηκε στις Σερρες το ετος 2000 με 16 αρια πολιτικα ενω το mx-5 αν και ειναι το rc που συμαινει extra βαρρος στην οροφη μετρηθηκε το 2008-2009 δεν θυμαμαι ακριβως αλλα αν ψαξω παιζει να εχω και αυτο το τευχος.Το μονο σιγουρο ειναι οτι συγκρινονται το ενα με 16 αρια και το αλλα με 17 αρια.Αν αυτο λεει κατι......

Φυσικα δεν εχει τυχει να οδηγησω το S στις Σερρες με 16 αρια και μαμα διαστασεις και ποσο μαλλον πολιτικα στις 16 αρες αλλα κατι μου λεει οτι τα ορια του θα ειναι πολυ πισω απο τις 17 αρες και το 245/40 που φοραμε.Φιλικα παντα
Reply
Old Jan 16, 2012 | 06:04 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by Colin mc rae
Επειδη τυχαινει να εχω αυτο το τευχος στα χερια μου η παρενθεση και κατι που για μενα παιζει τρελο ρολο ειναι οτι το συγκεκριμενο s2000 μετρηθηκε στις Σερρες το ετος 2000 με 16 αρια πολιτικα ενω το mx-5 αν και ειναι το rc που συμαινει extra βαρρος στην οροφη μετρηθηκε το 2008-2009 δεν θυμαμαι ακριβως αλλα αν ψαξω παιζει να εχω και αυτο το τευχος.Το μονο σιγουρο ειναι οτι συγκρινονται το ενα με 16 αρια και το αλλα με 17 αρια.Αν αυτο λεει κατι......

Φυσικα δεν εχει τυχει να οδηγησω το S στις Σερρες με 16 αρια και μαμα διαστασεις και ποσο μαλλον πολιτικα στις 16 αρες αλλα κατι μου λεει οτι τα ορια του θα ειναι πολυ πισω απο τις 17 αρες και το 245/40 που φοραμε.Φιλικα παντα
Συμφωνώ απόλυτα.... Ο Keishi στο γνωστό βίντεο ήταν 0.5 δευτ. ταχύτερος βάζοντας τα 17αρια του ap2. Θέλεις να σου δώσω 1 δευτ. στις Σέρρες;;; Επίσης στην εξίσωση βάλε και το γεγονός οτι το 2000 η πίστα των Σερρών ήταν μακραααάν σε καλύτερη κατάσταση απ'ότι είναι τώρα. Πόσο εσύ νομίζεις οτι θα ήταν κάτω το 08-09....1 δευτ...2δευτ;;. Για μένα θα ήταν στο 37.... Αν αυτό δικαιολογεί και τη διαφορά τους (σε κιλά, σε άλογα, σε πολυστροφία μοτέρ κλπ κλπ κλπ) είναι άλλη συζήτηση. Άλλωστε για αυτό ανέφερα και παραπλήσιου χρόνους. Φιλικά πάντα
Reply
Old Jan 16, 2012 | 08:17 AM
sebian's Avatar
Registered User

Originally Posted by ntz
Εγώ πίσω από το δάχτυλο μου δεν θα κρυφτώ.....

Και υπάρχει ένα σχετικά μαμά s2000 που γυρνάει 33.7, όταν όλα τα υπόλοιπα φλετάρουν από το 36 μέχρι 40αρια..... Αφού θέλετε να λέμε την αλήθεια όπως είναι, να πούμε και αυτήν την πλευρά....

Ο άλλος που οδηγάει και μελετάει 10 χρόνια, δεν μου λέει απολύτως τίποτα, καθώς το έκανε αυτό με το 106, μετά με το caterham, ενώ ουδέποτε δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το mx-5. Γράφει λοιπόν με το 106 33αρια πριν από κάααααποια χρόνια, αλλά ταυτόχρονα μέσα στο 34-35 κινούνται καμιά 10αρια 106 τότε...... Γιατί δεν αναφέρετε τι έκανε αυτός ο άνθρωπος όταν οδήγησε μαμά τελείως s2000 (του συνεργάτη του το λευκό);;;;

Στη ζωή μου ποτέ δεν θεοποίησα κανένα αμάξι και ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα. Μέτοχος σε αυτοκινητοβιομηχανία δεν είμαι..... Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα (όχι απαραίτητα στην πίστα των Σερρών). Το s2000 το πήρα για συγκεκριμένους λόγους και μου προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα, που όλοι γνωρίζουμε και όλοι οι κάτοχοι απολαμβάνουμε. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι το σημείο να κλείνω τα ματάκια μου και να προσκυνάω.... συγγνώμη αλλά είναι μεγάλη απόσταση.... και δεν την έχω κάνει για κανένα αμάξι.....

Φυσικά, σε όλες τις συζητήσεις η αλήθεια είναι πάντα στη μέση και ισχύει και για την παρούσα....

Για να απαντήσω και στην κρίσιμη ερώτηση του Κωνσταντίνου, ορίστε και ένα λινκ ΕΔΩ από άλλο φόρουμ, όπου αναφέρονται χρόνοι του περιοδικού Drive στις Σέρρες με μαμά αυτοκίνητα (και όχι "μαμά") και με εργοστασιακά λάστιχα. 37.45 το s με 37.65 το mx-5.....

Και αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη.....ναι, μαμά και τα δύο και με πολιτικά λάστιχα και με τον ίδιο οδηγό, στην πίστα των Σερρών, θα γυρίζουν σε παραπλήσιους χρόνους..... (προσοχή...στην παραπάνω πρόταση, για μένα, το κλού είναι "στην πίστα των Σερρών"....)
γιάννη μου κακώς μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε για άτομα τα οποία δεν είναι μέλη...
παρόλα αυτά..να σου πώ τι έχω δεί εγώ με τα μάτια μου τα τελευταία 9 χρόνια που έχω χάσει
ελάχιστα σ/κ στην πίστα των σερρών είτε οδηγώντας είτε παρατηρώντας

το 106 για το οποίο μιλάς πήγαινε λίγο χειρότερα απο υδραυλικό 4πετάλουδο(του συνεργάτη του 175 άλογα) το οποίο
πάλι γύριζε 33άρια.επείσης τα μόνα 106 που αφιερώθηκαν στο να κάνουν χρόνο στις σέρρες και όχι να χρησιμοποιούντε
και καθημερινά είναι του grt και το δικό μου..τα οποιά είναι πολύ μπροστά εδώ και καιρό!

και έτσι για την ιστορία όταν πέρυσι ο αχιλλέας,ο γιάννης και ο πάνος τρέξανε 4ώρο πήγαμε μια μέρα σέρρες
με πολιτικά λάστιχα και το αμάξι του αχιλλέα ο οποίος μαζί με το γιάννη το οδηγούσε για πρώτη φορά στις σέρρες
χωρίς προηγούμενη εμπειρία απο πισωκίνητα..το αποτέλεσμα ηταν 1,40 ο γιάννης 1,39,5 ο αχιλλέας και 1,39,3 ο πάνος
το συγκεκριμένο μιατα έχει μπλοκέ δισκάτο αντιστρεπτικές κυρλαγκιτση ανάρτηση για σέρρες ανάλογη ευθυγράμιση.
είναι το παλιό αμάξι του συνέτερου του που τα βελτιώνανε μαζί..

ακόμα στο bold που σου έχω κάνει θέλω να σου πώ ότι κάνεις λάθος μιας και η εμπειρία απο την πίστα
παίζει μεγάλο ρόλο αυτό κατάλαβα εγώ στο 1,37,7 καιτο αμάξι μου πάει πιο χάλια απο μαμα αποδεδειγμένα..
ο χρόνος έγινε με πολιτικά 5ετίας και χωρίς να έχω εμπειρία απο πισωκίνητα..

οι χρόνοι του drive είναι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα..αρκεί να έρθεις μια φορά και να δείς με τη συνθήκες
γίνοντε (πιέσεις ελαστικών,γραμμές) ..και αυτό μπορούν να στο βεβαιώσουν πολλοί μέσα απο το motorsport-spec..

και για να είμαστε εντός πνεύματος και να βγούμε απο την κοτσομπολίστικη διάθεση...
σε ρωτώ..
πόσα καλοπροετιμασμένα s2000 είδες στην πίστα των σερρών?
πόσοι στήνουν αμάξι με +3 μοίρες camber εμπρος που τις θέλει...?
πόσοι έχουν ένα καλό δισκάτο μπλοκέ να γλιτώσουν απο τα χαζά του torsen?
πόσοι πάνε για ευθυγράμιση μετά την πίστα και βρίσκουν το αμάξι στα νούμερα
που έδωσαν πριν την πίστα?άν πάει και κανένας.....
πόσοι ασχολήθηκαν με σχέσεις κορο/νεια?
πόσοι πάνε πάνω απο 2 φορές το χρόνο?
πόσοι έχουν custom ανάρτηση για σέρρες.?όλοι απο το ράφι και δε βαριέσε...

εγώ δεν έχω δει κανένα...

μέχρι να γίνουν αυτά μη ψάχνεις τπτ ούτε χρόνο ούτε να συγκρίνεις καταστάσεις και αυτοκίνητα αυτή είναι
η γνώμη μου το είπα και πριν.μαζί σου κ εγώ δεν θεοποιήσα ποτέ εταιρίες ήμουν κ είμαι πάντα ανοιχτός σε οτιδήποτε βλέπω κ ακούω..
το ίδιο βέβαια ισχύει και στους ανθρώπους που γνωρίζω.

για το μοτερ δεν θα σου πώ τπτ γιατί πάει αλλού η βαλίτσα...
Reply
Old Jan 16, 2012 | 08:38 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Περιμένετε ένα χρονάκο να πάρω πίσω πινακίδες, να ανέβω πάνω να ρίξω 5-6sec σε όλα τα mx5, να τελειώνουμε...
Reply
Old Jan 16, 2012 | 02:34 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Γιαννη στο γνωστο video το ΑΡ1 με το ΑΡ2 εχουν 1 δλ διαφορα απλα οταν το ΑΡ1 βαζει τα 17αρια τοτε η διαφορα μειωνετε στο 0,5.

Και πιστευω οτι το 08 με το 04 θα εχουν επισης διαφορα.[Μπραβο ρε Κωσταντινε ]Τοσο στοχευμενα αυτοκινητα οσο εξελισονται απο τις εταιριες γινονται συνηθως ευκολοτερα,ασφαλεστερα και γρηγοροτερα.

Και για να πω και γω την θεωρια μου[ως γνωστον ολοι εχουμε απο μια ] δεν μου ειναι τοσο σημαντικο αν το S einai 0,5 ή 1 ή 2 δλ πιο γρηγορο απο το MX5 στις Σερρες,και αν αυτο αξιζει την διαφορα στα χρηματα τους ή στα αλογα τους..
Αυτο ομως για το οποιο ειμαι σιγουρος ειναι οτι για τα δικα μου γουστα το S ειναι ανωτερο σε οδηγικη απολαυση απο το ΜΧ μακραν.Και στην τελικη αυτο ειναι που εχει αξια.Ωραιο το χρονομετρο για να εχουμε κατι να ασχολουμαστε και να βελτιωνομαστε αλλα μην γινετε και αυτοσκοπος μας.
Εραστες της τεχνης ειμαστε στην τελικη και δεν πρεπει να το ξεχναμε..Οπου το S θελει τεχνη..

Αν θελατε χρονους απο φθηνο roadster στην τελικη με ενα MR2 με 7.000 και ενα 2ZZ μοτερακι ειστε η 1οι του χωριου..Ε Θεοδοση..
Πηγαμε τωρα στις Σερρες και το αμαξι γυρνουσε το ιδιο με το S του Κωσταντινου οταν ειχαμε παει τον Οκτωμβριο με τελειωμενες αναρτησεις και λαστιχα.Η ευχαριστηση ομως και οι αισθησεις που σε πλυμηριζει το Honda δεν συγκρινονται..
Το ποστ του Ηλια στην προηγουμενη σελιδα με καλυψε απολυτα στο θεμα συμπεριφορας-ελεγχου-αποδοσης.Και ειναι και αργα και βαριεμαι να τα ξαναγραφω..

Και κλεινοντας την αισθηση του αγωνηστικου που σου δινει το S δεν την βρισκεις ευκολα..Στης Ισμηνης που ειχα μπει δεν μου αρεσε καθολου.Ποσο να αλλαζει το 2.0..Και για να ειμαστε εντος πραγματικοτητας αν το ΜΧ ηταν 1,9 οκ αλλα απο την στιγμη που πληρωνεισ και ιδια τελη ασφαλειες απλα δεν υπαρχει διλημα

@Επισης θα συμφωνησω με τον Γιαννη οτι το κολαρακι του S ειναι λιγο ευαισθητουλικο και χανει χρονο απο εκει αλλα νομιζω οτι διορθωνετε με πολυ καλο λαστιχο και ψαγμενη αναρτηση-ευθυγραμμιση.
Εγω παντως αν ειχα S τωρα και πηγαινα για χρονο στις ΣΕΡΡΕΣ θα προσπαθουσα να το ρυθμισω υποστροφικο somehow..
Reply
Old Jan 16, 2012 | 03:18 PM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Originally Posted by gre165-makis
Αν θελατε χρονους απο φθηνο roadster στην τελικη με ενα MR2 με 7.000 και ενα 2ZZ μοτερακι ειστε η 1οι του χωριου..Ε Θεοδοση..
Reply
Old Jan 16, 2012 | 03:49 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

Μακουλη σου αρεσουν τα ευαισθητα και παιχνιδιαρικα κωλ@ρακια??! σωπα ρε φιλε!
Reply
Old Jan 16, 2012 | 11:52 PM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Originally Posted by sebian
...γιάννη μου κακώς μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε για άτομα τα οποία δεν είναι μέλη...
παρόλα αυτά..να σου πώ τι έχω δεί εγώ με τα μάτια μου τα τελευταία 9 χρόνια που έχω χάσει
ελάχιστα σ/κ στην πίστα των σερρών είτε οδηγώντας είτε παρατηρώντας

το 106 για το οποίο μιλάς πήγαινε λίγο χειρότερα απο υδραυλικό 4πετάλουδο(του συνεργάτη του 175 άλογα) το οποίο
πάλι γύριζε 33άρια.επείσης τα μόνα 106 που αφιερώθηκαν στο να κάνουν χρόνο στις σέρρες και όχι να χρησιμοποιούντε
και καθημερινά είναι του grt και το δικό μου..τα οποιά είναι πολύ μπροστά εδώ και καιρό!
Λάμπρο μην αρχίζουμε με τα 106...είναι πολλά που δεν ξέρεις... Ο Bugs και ο Ορφέας γυρίζαν 34 με πολύ "χειρότερα" (εννοώντας όχι τόσο σκληροπυρηνικά...) αυτοκίνητα και με λάστιχα silverstone πριν από 6-7 χρόνια. Ο Γκάλφας το ίδιο. Εγώ ήμουν στο 35. Ενώ το κορυφαίο το έχει κάνει ο Θοδωρής που μόνο με ανάρτηση PS, εξάτμιση PS και σκούπα, λάστιχα 888, γύριζε 36-37 το 2009. Άσε μη πιάσουμε τα 106..... θυμάσαι οτι τις πρώτες χρόνιες μόνο 106 ήμασταν στην πίστα....

Εγώ δεν μίλησα για κανένα άτομο...Όταν τέθηκε το ερώτημα αν υπάρχει άλλο κάμπριο που να συναγωνίζεται το s ανέφερα το συγκεκριμένο. Μετά αρχίσαμε (τα άσχετα για εμένα) με την εμπειρία κλπ κλπ

και έτσι για την ιστορία όταν πέρυσι ο αχιλλέας,ο γιάννης και ο πάνος τρέξανε 4ώρο πήγαμε μια μέρα σέρρες
με πολιτικά λάστιχα και το αμάξι του αχιλλέα ο οποίος μαζί με το γιάννη το οδηγούσε για πρώτη φορά στις σέρρες
χωρίς προηγούμενη εμπειρία απο πισωκίνητα..το αποτέλεσμα ηταν 1,40 ο γιάννης 1,39,5 ο αχιλλέας και 1,39,3 ο πάνος
το συγκεκριμένο μιατα έχει μπλοκέ δισκάτο αντιστρεπτικές κυρλαγκιτση ανάρτηση για σέρρες ανάλογη ευθυγράμιση.
είναι το παλιό αμάξι του συνέτερου του που τα βελτιώνανε μαζί..
Προφάνως σε ένα τετράωρο δεν πάς "τάπα" για ευνόητους λόγους....

οι χρόνοι του drive είναι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα..αρκεί να έρθεις μια φορά και να δείς με τη συνθήκες
γίνοντε (πιέσεις ελαστικών,γραμμές) ..και αυτό μπορούν να στο βεβαιώσουν πολλοί μέσα απο το motorsport-spec..
Σε αυτό θα μου επιτρέψεις να έχω καλύτερη άποψη γιατί γνωρίζω και τα παιδιά που κάνουνε τις δοκιμές, οπότε να μου επιτρέψεις να έχω καλύτερη άποψη. Οι μετρήσεις δεν απέχουν από την πραγματικότητα, αλλά είναι γεγονός οτι (όπως όλοι μας) κάποιοι έχουν προτιμήσεις σε συγκεκριμένες σχολές αυτοκίνητου, οπότε και βολεύονται περισσότερο οδηγώντας τα... Παρά ταύτα οι μετρήσεις είναι ένας καλός "μπούσουλας" για τις δυνατότητες των αυτοκίνητων, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και το όριο του αυτοκινήτου ή υποδηλώνει και το χαρακτήρα του. Να θυμίσω οτι το 106 έγραψε σε πρώτη δοκιμή του Drive 43 ψηλά το 1999 στις Σέρρες....

και για να είμαστε εντός πνεύματος και να βγούμε απο την κοτσομπολίστικη διάθεση...
σε ρωτώ..
πόσα καλοπροετιμασμένα s2000 είδες στην πίστα των σερρών?
πόσοι στήνουν αμάξι με +3 μοίρες camber εμπρος που τις θέλει...?
πόσοι έχουν ένα καλό δισκάτο μπλοκέ να γλιτώσουν απο τα χαζά του torsen?
πόσοι πάνε για ευθυγράμιση μετά την πίστα και βρίσκουν το αμάξι στα νούμερα
που έδωσαν πριν την πίστα?άν πάει και κανένας.....
πόσοι ασχολήθηκαν με σχέσεις κορο/νεια?
πόσοι πάνε πάνω απο 2 φορές το χρόνο?
πόσοι έχουν custom ανάρτηση για σέρρες.?όλοι απο το ράφι και δε βαριέσε...

εγώ δεν έχω δει κανένα...

μέχρι να γίνουν αυτά μη ψάχνεις τπτ ούτε χρόνο ούτε να συγκρίνεις καταστάσεις και αυτοκίνητα αυτή είναι
η γνώμη μου το είπα και πριν.μαζί σου κ εγώ δεν θεοποιήσα ποτέ εταιρίες ήμουν κ είμαι πάντα ανοιχτός σε οτιδήποτε βλέπω κ ακούω..
το ίδιο βέβαια ισχύει και στους ανθρώπους που γνωρίζω.

για το μοτερ δεν θα σου πώ τπτ γιατί πάει αλλού η βαλίτσα...
Τα ερωτήματά σου αυτά αφορούν διαφορές από s που έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο στην πίστα ή που οι ιδιοκτήτες του θέλουν να ενασχοληθούν με την πίστα. Μέχρι τώρα μιλάγαμε για "μαμά" αυτοκίνητα. Άσε που πολλά από αυτά δεν θα με βρείς και σύμφωνο... Γιατί υποστηρίζεις οτι οι Σέρρες θέλουν +3 κάμπερ;;; Εμένα πάντως δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το πολύ εμπρός κάμπερ, αλλά δεν είμαι και σε θέση να το δοκίμαζω άμεσα. Π.χ. ανέβνηκα με 2 και μετά ανέβηκα με 2.5. Το 2 μου άρεσε περισσότερο...αλλά μεταξύ των δοκιμών μεσολαβούσε και ένας χρόνος Αντίστοιχες δοκιμές Μέγαρα που είχα δυνατότητα να το δώ σε πιο σύντομο διάστημα μου έδειξαν το ίδιο... λές να δοκιμάσω 3 κατευθείαν...

Ευθυγράμμιση μετά τη πίστα είναι must και καλό είναι να την κάνετε για να προλάβετε πιθανόν προβλήματα σε βίδες, σινεμπλοκ κλπ κλπ. Εγώ πάντα κάνω ειδικά μετά από Σέρρες (εντάξει Μέγαρα δεν έχει και την τρελλή καταπόνηση...). Γενικά πάντως (τουλάχιστον το δικό μου) το s δεν πολυχάνει την ευθυγράμμισή του.

Υ.Γ. Λάμπρο το κομμάτι τα σπάει!!!! Πολύ καλή δουλειά Ανυπομονώ να το κουμπώσω
Reply
Old Jan 17, 2012 | 08:19 AM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
Μακουλη σου αρεσουν τα ευαισθητα και παιχνιδιαρικα κωλ@ρακια??! σωπα ρε φιλε!
Κωστακη δεν ειναι τυχαιο που γουσταρω Sακι..

@Γιαννη εγω γιατι δεν εχω edit??στο πηγαδι κατουρησα??
Reply
Old Jan 18, 2012 | 04:31 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Τέλοσπάντων εγώ έχω χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Γιάννη μου δεν παίρνεις ένα τραινάκι μέχρι Θεσ/νίκη, να σε παραλάβει ο Λάμπρος και να έρθεις για ένα ΣΚ εδώ πάνω πιούμε κανένα καφέ απο κοντά βρε αδερφέ να τα πούμε
Reply

All times are GMT -8. The time now is 12:11 PM.