ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
δεν είναι για σ/κ αυτός....
θα έρθει καθημερινή πρίν το track-day του απριλίου...μιλήσαμε.
Μια ερωτησησ σε εσας τους θαμώνες των πίστων, το ειχα αναφέρει σε ενα δικο μου τόπικ....αλλα παρέμεινε δικό μου, απο περιεργεια, εχει μετρησει ποτέ κανεις σας θερμοκρασίες στα λαστιχα του μετα απο session??? Απλώς θέλω να τσεκάρω κατι, αν εχετε θερμοκρασίες απο radial λάστιχο
και σεμι μου κάνει...
Να παραθέσω και τους επίσημους χρόνους κάτω του 1:20 της πίστας εδω στη Κύπρο. Να επισημάνω οτι τα μόνα στοκ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΕΜ αμάξια είναι τα bold/underline. To αλλο s2000 που σημειωσε τον απίστευτο χρόνο (που φαινεται πιο κάτω, συμφοφουριτης στο s2ki jim...) δειχνει οτι ενα πολυ καλοστημένο s2000 με καλό οδηγό, βλεπει κατάματα πολύ πιο δυνατά αμάξια.Να αναφέρω οτι το παιδι έκανε το χρόνο με radial τα r1r. Τα περισσότερα street (90%) φοράνε σεμι. Τέλος το cls δείχνει τι αξιόλογη δουλεια έκανε η BMW με αυτό το αμάξι φτάνει να έχεις ενα καλο ζευγάρι πόδια και χερια....απο κει και πέρα ο κατήφορος.
Οσο αφορά εμένα..... γκουχου γκουχου........ ηταν η δευτερη μου φορά, όλοι θυμόμαστε την πρώτη μας φορά και την δευτερη, σωστα??? Εγω το βλέπω ανετα το αμάξι να κατεβαινει απο το 1:19,3 που εγραψε, χαμηλά στο 1:18 προς το παρόν. Άν καταφέρω να φτιάξω τα κάμπερ μου και δώσω σωστες θερμοκρασίες στα λάστιχα κατεβαίνει και στο 1:17ψηλα, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΛΛΙΩς ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ.
Ενα δυο σύμπεράσματα που έβγαλα, για να δουλέψει σωστά στην άχνα το s θέλει 2,5 κάμπερ all around, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT στα ΟΕΜ ΦΡΕΝΑ, φυσικά δεν έχει τα τρομερα φρένα η πίστα αλλα....
Συντομα θα ποστάρω (αν μου τα στειλει ο κολλητος) τηλεμετρία σε συγκριση τον καλύτερο μου γύρο με τον καλύτερο της csl......Αν τα κατφέρω δλδ...τωρα που το σκέφτομαι
Ενα το συμπερασμα....S2000 OEM GOOD FOR TRACK.......for achna anywayssssssssss
τωρα τελευταία είμαι πολύ ενεργό μέλος εεεεεεε..........μεχρι του χρόνου πάλι......
1:10.975 Alexis Kougkouris Mitsubishi EVO III (Racing)
1:11.040 Keith Woolsgrove Radical (Racing)
1:11.645 (Unofficial1:9.04) Giorgos Marakkos Mitsubishi Colt (Racing)
1:11.753 Adonis Meshitis Subaru Impreza (Racing) 1:12.289
1:11.863 Charis Perikkos Mitsubishi EVO VIII (Racing)
1:11.909 Nikos Kouta Radical (Racing)
1:12.447 Christos Thrasivoulou Subaru Impreza (Racing)
1:12.556 Kyriakos Charalambous Mazda RX7 (Racing)
1:12.620 Antreas Charalambous BMW E30 (Racing)
1:12.969 Papageorgioiu Andis Silvia S14 (Racing)
1:13.042 Marios Zakou Legend Car (Racing)
1:13.749 Ntinos Nikolaou(WOW) BMW E36 (Racing)
1:13.944 Antreas Kastoris Porsche GT2 (Street)
1:13.958 Carlos Kakouratos Lancer EVO VI (Racing)
1:14.526 Christoforos Christofi BMW E46 M3 CSL (Street)
1:14.540 Kyriakos/Panagiotis Sofokleous Megabusa Kit Car (Street)
1:15.871 Antreas Stasis Mitsubishi EVO III (Racing)
1:16.791 Dimitris Sinecheris Honda S2000 (Street)
1:17.090 Kyriakos Charalambous Mazda RX7 (Street)
1:17.100 Giorgos Andreopoullos Mazda RX8 (Street)
1:17.440 Kyriakos Patak Toyota Starlet EP61 (Racing)
1:18.284 Kyriakos Charalambous Toyota Supra (Street)
1:18.572 Fotis Konstantinou Lan EVO X (Street)
1:18.891 Giorgos Andreopoullos Mazda RX8 (Street)
1:18.982 Antreas Michailides Honda CRX (street)
1:19.137 Fedros Christodoulou Lotus (Street)
1:19.346 Theofilos Theofilou Lancer EVO V (Street)
1:19.362 Konstantinos Kourris Honda S2000 (Street)
1:19.543 Andronikos Kozakos Subaru Impreza (Street)
1:19.632 Marios Georgiou Lancer EVO (Street)
1:19.983 Ermis Konstantinou Lancer EVO (Street)
Να παραθέσω και τους επίσημους χρόνους κάτω του 1:20 της πίστας εδω στη Κύπρο. Να επισημάνω οτι τα μόνα στοκ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΕΜ αμάξια είναι τα bold/underline. To αλλο s2000 που σημειωσε τον απίστευτο χρόνο (που φαινεται πιο κάτω, συμφοφουριτης στο s2ki jim...) δειχνει οτι ενα πολυ καλοστημένο s2000 με καλό οδηγό, βλεπει κατάματα πολύ πιο δυνατά αμάξια.Να αναφέρω οτι το παιδι έκανε το χρόνο με radial τα r1r. Τα περισσότερα street (90%) φοράνε σεμι. Τέλος το cls δείχνει τι αξιόλογη δουλεια έκανε η BMW με αυτό το αμάξι φτάνει να έχεις ενα καλο ζευγάρι πόδια και χερια....απο κει και πέρα ο κατήφορος.
Οσο αφορά εμένα..... γκουχου γκουχου........ ηταν η δευτερη μου φορά, όλοι θυμόμαστε την πρώτη μας φορά και την δευτερη, σωστα??? Εγω το βλέπω ανετα το αμάξι να κατεβαινει απο το 1:19,3 που εγραψε, χαμηλά στο 1:18 προς το παρόν. Άν καταφέρω να φτιάξω τα κάμπερ μου και δώσω σωστες θερμοκρασίες στα λάστιχα κατεβαίνει και στο 1:17ψηλα, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΑΛΛΙΩς ΤΟ ΧΑΡΙΖΩ.
Ενα δυο σύμπεράσματα που έβγαλα, για να δουλέψει σωστά στην άχνα το s θέλει 2,5 κάμπερ all around, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ RESPECT στα ΟΕΜ ΦΡΕΝΑ, φυσικά δεν έχει τα τρομερα φρένα η πίστα αλλα....
Συντομα θα ποστάρω (αν μου τα στειλει ο κολλητος) τηλεμετρία σε συγκριση τον καλύτερο μου γύρο με τον καλύτερο της csl......Αν τα κατφέρω δλδ...τωρα που το σκέφτομαι
Ενα το συμπερασμα....S2000 OEM GOOD FOR TRACK.......for achna anywayssssssssss
τωρα τελευταία είμαι πολύ ενεργό μέλος εεεεεεε..........μεχρι του χρόνου πάλι......
1:10.975 Alexis Kougkouris Mitsubishi EVO III (Racing)
1:11.040 Keith Woolsgrove Radical (Racing)
1:11.645 (Unofficial1:9.04) Giorgos Marakkos Mitsubishi Colt (Racing)
1:11.753 Adonis Meshitis Subaru Impreza (Racing) 1:12.289
1:11.863 Charis Perikkos Mitsubishi EVO VIII (Racing)
1:11.909 Nikos Kouta Radical (Racing)
1:12.447 Christos Thrasivoulou Subaru Impreza (Racing)
1:12.556 Kyriakos Charalambous Mazda RX7 (Racing)
1:12.620 Antreas Charalambous BMW E30 (Racing)
1:12.969 Papageorgioiu Andis Silvia S14 (Racing)
1:13.042 Marios Zakou Legend Car (Racing)
1:13.749 Ntinos Nikolaou(WOW) BMW E36 (Racing)
1:13.944 Antreas Kastoris Porsche GT2 (Street)
1:13.958 Carlos Kakouratos Lancer EVO VI (Racing)
1:14.526 Christoforos Christofi BMW E46 M3 CSL (Street)
1:14.540 Kyriakos/Panagiotis Sofokleous Megabusa Kit Car (Street)
1:15.871 Antreas Stasis Mitsubishi EVO III (Racing)
1:16.791 Dimitris Sinecheris Honda S2000 (Street)
1:17.090 Kyriakos Charalambous Mazda RX7 (Street)
1:17.100 Giorgos Andreopoullos Mazda RX8 (Street)
1:17.440 Kyriakos Patak Toyota Starlet EP61 (Racing)
1:18.284 Kyriakos Charalambous Toyota Supra (Street)
1:18.572 Fotis Konstantinou Lan EVO X (Street)
1:18.891 Giorgos Andreopoullos Mazda RX8 (Street)
1:18.982 Antreas Michailides Honda CRX (street)
1:19.137 Fedros Christodoulou Lotus (Street)
1:19.346 Theofilos Theofilou Lancer EVO V (Street)
1:19.362 Konstantinos Kourris Honda S2000 (Street)
1:19.543 Andronikos Kozakos Subaru Impreza (Street)
1:19.632 Marios Georgiou Lancer EVO (Street)
1:19.983 Ermis Konstantinou Lancer EVO (Street)
.....Α μην ξεχάσω κιολας, την πρώτη φορά αγόρασα και ενα οικόπεδο, ερκετά διαμπερές μπορώ να πω, με θέα την τεχνήτη λίμνη που δημιουργει η βρόχη στην πίστα, ειναι ανάμεσα στην Κ2 & Κ3, βλέπει όλη την πίστα 

και τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ...

ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Τις φωτο ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΑ εγω, σιγά μην ασχοληθω
, ειναι απο το achna speedway στο facebook.

και τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ...

ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Τις φωτο ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΑ εγω, σιγά μην ασχοληθω
, ειναι απο το achna speedway στο facebook.
@sebian: ναι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ... γνωρίζεις αυτή τη τεραστια φίρμα??? τον Supelight nightmare???, τον death from above???, τον Ari (Vatanen)??? το ΓΑΤΑΚΙ?????
Σε λίγο θα μου αρχίσει τα τηλέφωνα τα οποία θα κρατήσουν μέχρι τις βραδυνές ώρες να μου διαβάζει και να μου συζητα για τηλεμετρίες, κάμπερ, καστερ σε ποια κομμάτια είμαι πιο γρήγορος (ναι παίδες το stok s2000 ειναι τελικά λίγο πιο γρήγορο στις φουρκέτες απο το csl), σε ποια πιο αργός....και πάει λέγοντας. Υπομονή και αγάπη......πολλή αγάπη....
Σε λίγο θα μου αρχίσει τα τηλέφωνα τα οποία θα κρατήσουν μέχρι τις βραδυνές ώρες να μου διαβάζει και να μου συζητα για τηλεμετρίες, κάμπερ, καστερ σε ποια κομμάτια είμαι πιο γρήγορος (ναι παίδες το stok s2000 ειναι τελικά λίγο πιο γρήγορο στις φουρκέτες απο το csl), σε ποια πιο αργός....και πάει λέγοντας. Υπομονή και αγάπη......πολλή αγάπη....
Μια ερωτησησ σε εσας τους θαμώνες των πίστων, το ειχα αναφέρει σε ενα δικο μου τόπικ....αλλα παρέμεινε δικό μου, απο περιεργεια, εχει μετρησει ποτέ κανεις σας θερμοκρασίες στα λαστιχα του μετα απο session??? Απλώς θέλω να τσεκάρω κατι, αν εχετε θερμοκρασίες απο radial λάστιχο
και σεμι μου κάνει...
ΕΑ 87 - ΕΔ 84
ΠΑ 88 - ΠΔ 84
Λάστιχα R888, πιέσεις 30-32. Η μέτρηση έγινε με υπέρυθρες (πιστόλι, καλή ποιότητας όμως), οπότε δεν είναι και εντελώς ακριβείας όπως π.χ. με βελόνα. Μέτρησα διαφορές μέσα-μέση-έξω ελαστικού και κυμαίνονταν περίπου 2 βαθμούς, με κυριότερη διαφορά στο εμπρός αριστερά περίπου 3+ βαθμούς. Καμπερ 2 εμπρός και 2.5 πίσω.
Σου έχω απαντήσει και στο τοπικ για τους Κύπριους ιδιοκτήτες, οτι η πίστα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα και από τα βιντεάκια έχει κάτι γρήγορα Κ που πραγματικά πρέπει να είναι αξιοζήλευτα. Περιμένουμε τηλεμετρίες και αν είναι δυνατόν circuit map.
Λοιπον τα δεδομένα μου εχουν ως εξής¨
Θερμοκρασία Περιβάλλοντος 17βαθμούς
Λάστιχο ρατιαλ RE002
Εργοστασιακές αναρτήσεις
Θερμοκρασία (Εσσωτ.) ΕΑ 65 ΕΔ 62
>> (Μέσο) ΕΑ 67 ΕΔ 63
>> (Εξωτε) ΕΑ 68 ΕΔ 65
Πίσω 1-2 βαθμούς + απο τα μπροστά
κάμπερ -1,7 Μπροστα , -2,1 Πίσω
Πίεσεις στις πιο πάνω θερμοκρασίες 2,5bar μπροστα, 2,8bar πίσω
Η θερμοκρασίες είναι ''καλές'' αλλά απο οτι φαινεται θέλει και αλλο καμπερ. Αν τα καταφερω θα δώσω max μπροστα και 2,5 πίσω ΑΝ καταφέρω να φτιάξω το πρόβλημα μου.
Λάστιχο ρατιαλ RE002
Εργοστασιακές αναρτήσεις
>> (Μέσο) ΕΑ 67 ΕΔ 63
>> (Εξωτε) ΕΑ 68 ΕΔ 65
Η θερμοκρασίες είναι ''καλές'' αλλά απο οτι φαινεται θέλει και αλλο καμπερ. Αν τα καταφερω θα δώσω max μπροστα και 2,5 πίσω ΑΝ καταφέρω να φτιάξω το πρόβλημα μου.
Μπροστά, δε θέλει υπερβολή το κάμπερ αν δεν έχεις καλό Semi, ή Slick... Δηλαδή με Semi-Radial που έχεις, δε νομίζω να δουλέψει με πάνω από 2 μοίρες μπροστά.. Παίζει βέβαια ρόλο η ποιότητα της ασφάλτου και η σύγκλιση για τα χαζομουτράκια που ενδέχεται να πετάει σε κλειστές, αλλά για παράδειγμα, εμένα τα RE070 που τα είχα δοκιμάσει με -2,1 στα Μέγαρα δε δούλευαν καλά παρά το γεγονός ότι πίσω είχα τελειωμένα radial και το έριξα στις -1.5 (σχεδόν 2 δηλαδή, αφού 2=1,6).. Noμίζω πως δουλεύει καλύτερα σε εμένα.. Με Semi σίγουρα θα μπορούσα να δώσω παραπάνω, αλλά το RE070 δε φορτίζεται σωστά με πάρα πολύ κάμπερ.. δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και με το RE002
Από σύγκλιση είχα μηδέν και αρκετά σκληρή ρύθμιση στο μπροστά αμορτισέρ (που ίσως παίζει κι αυτό το ρόλο του στην αδυναμία σωστής φόρτισης..)
Από σύγκλιση είχα μηδέν και αρκετά σκληρή ρύθμιση στο μπροστά αμορτισέρ (που ίσως παίζει κι αυτό το ρόλο του στην αδυναμία σωστής φόρτισης..)
Λοιπον τα δεδομένα μου εχουν ως εξής¨
Λάστιχο ρατιαλ RE002
Εργοστασιακές αναρτήσεις
>> (Μέσο) ΕΑ 67 ΕΔ 63
>> (Εξωτε) ΕΑ 68 ΕΔ 65
Λάστιχο ρατιαλ RE002
Εργοστασιακές αναρτήσεις
>> (Μέσο) ΕΑ 67 ΕΔ 63
>> (Εξωτε) ΕΑ 68 ΕΔ 65
;;; Για το R1R η αλήθεια είναι οτι δεν ξέρω τι θερμοκρασίες δίνει λειτουργίας... Για τα 888 έχω την εντύπωση οτι δίνει εύρος 75-105 αν θυμάμαι καλά. Να υπόθεσω οτι τις θερμοκρασίες τις μέτρησες ζεστός έτσι;;; Γιατί αν είναι μετά από κρύωμα δεν έχει νόημα....
Εννοειται το μετρησα ζεστα, μολις ειχα βγεί απο πίστα. Σιγουρα το semi αναπτύσσει πολύ περισσότερες θερμοκρασίες γι αυτό και η διαφορά. Φυσικά αμα δεις εσυ ειχες 30 βαθμούς περιβάλλον και εγω 17 και μην ξεχνάς εσυ εχεις ρυμιζόμενες αναρτήσεις με μεγαλύτερη ασκηση δύναμης στο λάστιχο. Αν έβλεπες θερμοκρασίες σαν εμενα στο semi σου θα εισουν πάντα με το πλάι......Λογικά....
Οριστε και τηλεμετρια. Ειναι ο καλύτερος χρόνος μεταξυ εμένα και του csl. Αξονες ταχυτητα / απόσταση. Προσπάθησα να βάλω στην γραφική παράσταση τις στροφές πάνω στο apex.

Κοκκινο : CSL
Μπλε : s2000
Οριστε και τηλεμετρια. Ειναι ο καλύτερος χρόνος μεταξυ εμένα και του csl. Αξονες ταχυτητα / απόσταση. Προσπάθησα να βάλω στην γραφική παράσταση τις στροφές πάνω στο apex.

Κοκκινο : CSL
Μπλε : s2000