Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Apr 26, 2012 | 11:52 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Φίλε μου έχεις κάνει ένα πάρα πολύ ωραίο build στο αυτοκίνητο σου, αξιοζήλευτο θα έλεγα.

Με όλα αυτά που έχεις κάνει στο αμάξι, το μόνο που χρειάζεται είναι η απαραίτητη αίσθηση και γνώσεις για να πας το αμάξι κάτω από το 1.30.

Μέγαρα, που είναι και πιο κοντά, έχεις πάει ποτέ?
Reply
Old Apr 26, 2012 | 11:53 AM
sebian's Avatar
Registered User

πόσο γύρισες με αυτό σε Σέρρες κ μέγαρα?
Reply
Old Apr 26, 2012 | 12:45 PM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by sebian
πόσο γύρισες με αυτό σε Σέρρες κ μέγαρα?
Ειναι λιγο αστείο αλλά δεν έχω παει ποτέ Σερρες ούτε κάν Μέγαρα
Σε μια μικρή πίστα στις αφίδνες είχα πάει πρίν 2 χρόνια αλλά ήταν GTP.
Μέχρι πρότινος έκανα ότι δρόμο έβλεπα πίστα με αποτέλεσμα να μου πάρουν μόνιμα το δίπλωμα και να πρέπει να ξαναβγάλω..
Καπως έτσι πήρα την απόφαση να παραδώσω πινακίδες, να το κάνω κοτέτσι κ να κάνω το κέφι μου μόνο σε πίστες και να οδηγώ με σύνεση και προσοχή στο δρόμο
Για του λόγου το αληθές παραθέτω ένα link από ένα πέρασμα στα λιμανακια Βουλιαγμένης όταν το αυτοκίνητο ήταν ακόμα απολύτως stock (αχχχ), όταν το είχα πρωτοπάρει το 7...

http://www.youtube.com/watch?v=dvpx0WNKPb4

Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε όμως..
Αφορμή για την όλη συζητηση πήρα συγκρινωντας το χρόνο που έκανε ο Μιχάλης με το εν λόγω Porsche σε σχέση με το 1:31 πού εκανε ένα παιδί απτό club μας με ένα full Js racing 2.2 και καμια 300αριά άλογα..
Και σκέφτομαι: Είναι δυνατον??!!!
Μόνό 1:31? Το αυτοκίνητο αυτο εχω την εντύπωση πρεπει να είναι το παλιο του DS2000..
Βέβαια δεν γνωρίζω ούτε τι λάστιχα, ούτε τι στήσιμο, ούτε τίποταλλο εκτός απτην παρουσιαση του Power που είχε γίνει τό 7, αν και νομίζω έχει αλλάξει αρκετά από τότε.
Και κάπως έτσι αναρωτιώμουν που πάω ο φουκαρας με το 2.0, εξ ου και σας έχω πρήξει τα σηκώτια
Εν πασει περιπτώσει περιμένω με την πρώτη ευκαιρία να ανεβω να δούμε στην πράξη τι παίζει.
Reply
Old Apr 26, 2012 | 01:10 PM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Δεν ξέρω ποιος έγραψε το 1.37 με εντελώς Stock S2000 αλλά αν ανήκει σε κάποιο δημοσιογράφο περιοδικού ή έστω σε κάποιον Ελληνα οδηγό με αρκετή περισσότερη πείρα στους αγώνες μπορώ με πολύ μεγάλη σιγουριά να πω τα εξής:
α) Τέλειος γύρος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
β) Για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλειο πρέπει ΚΑΘΕ στροφή να βγαίνει με 99% επιτυχία αναφορικά με τα παρεχόμενα επίπεδα πρόσφυσης της πίστας σε συνδυασμό με τα "όρια" του αυτοκινήτου.
γ) Αν ο προαναφερόμενος γυρίζει έστω στο 98% (που πολύ αμφιβάλω αν είναι καν πάνω από το 90%)και υπάρξει βελτίωση της τάξεως έστω και 1% σε κάθε στροφή (όλες τι φάσεις αυτής, πχ. είσοδο, apex, έξοδο κτλ) αυτό μπορεί να επιφέρει έως και μισό δευτερόλεπτο κέρδος.
δ) Μισό δευτερόλεπτο κέρδος σε μια πίστα με 16 στροφές για δείτε τι χρόνο επιφέρει κάνοντας τον πολλαπλασιασμό και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με το 1.37
Reply
Old Apr 26, 2012 | 01:34 PM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu
Φίλε μου έχεις κάνει ένα πάρα πολύ ωραίο build στο αυτοκίνητο σου, αξιοζήλευτο θα έλεγα.

Με όλα αυτά που έχεις κάνει στο αμάξι, το μόνο που χρειάζεται είναι η απαραίτητη αίσθηση και γνώσεις για να πας το αμάξι κάτω από το 1.30.

Μέγαρα, που είναι και πιο κοντά, έχεις πάει ποτέ?
Φίλε Nabu σευχαριστω για τα καλα λόγια είναι κάτι που έχει φτιάχτεί με πολύ μεράκι και κόπο (και χρήματα φυσικά) και δεν εφτασε σε αυτή τη μορφή απτή μία στιγμή στην άλλη! Το φτιάχνω σε αυτά τα πρότυπα τα τελευταία 3 χρόνια εχοντας από την αρχή όμως κατα νου σε ποιο σημείο θέλω να φτασω..
Reply
Old Apr 26, 2012 | 01:59 PM
Dicktp's Avatar
Registered User

Παραθέτω υλικό προς μελέτη αν και σίγουρα όχι για προς μίμηση για τα κατεβάσματα

http://www.youtube.com/watch?v=NtdOU-yyZ_w
Reply
Old Apr 26, 2012 | 02:15 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Ένα πόστ που δεν αναφέρεται σε κανέναν προσωπικά, απλά αναφέρει κάποια πράγματα περί πιστών, που έχω αποκομίσει απο την λίγη αυτή εμπειρία που έχω συμμετάσχοντας σε χρονομετρημένους αγώνες και αρκετά τρακντεης απο το 2006.

1)Με την σωστή προπόνηση, ορθή επαναλειψημότητα και τις ανάλογες συνθήκες μέσα σε μια πίστα, ένας τέλειος γύρος μπορεί να επιτευχθεί. Ένας γύρος που όλα μα όλα θα έχουν κάτσει ιδανικά, που το μυαλό σου θα είναι σε απόλυτη συγκέντρωση και όλα θα είναι απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Δεν είναι λίγα τα άτομα που μπορούν να γυρίζουν το αμάξι τους σταθερό γυρολόγιο (με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ αποκλίσεις).

2)Αν αυτή η επαναλειψημότητα είναι το όριο του αυτοκινήτου ή του οδηγού είναι άλλο θέμα αλλά απο μόνο του αποδεικνύει ότι ένα σύνολο (οδηγός + αυτοκίνητο) μπορεί να κινείται σε επίπεδα υψηλών ορίων για πολύ ώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.

3)Αμάξι με αμάξι διαφέρει. Οδηγός με οδηγό διαφέρουν. Δεν είναι όλα τέλεια, ούτε είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο γρήγοροι. Εγώ δεν μπορώ να πιστεύω ότι θα οδηγήσω το αμάξι μου το ίδιο γρήγορα με έναν οδηγό Φ1 που όλη του η ζωή είναι αυτό το πράγμα και έχει μάθει να βλέπει πράγματα να περνάνε δίπλα του με 300 και να μην ιδρώνει. Αν είναι δυνατόν.

Τώρα στα επι μέρους...

γ) Αν ο προαναφερόμενος γυρίζει έστω στο 98% (που πολύ αμφιβάλω αν είναι καν πάνω από το 90%)και υπάρξει βελτίωση της τάξεως έστω και 1% σε κάθε στροφή (όλες τι φάσεις αυτής, πχ. είσοδο, apex, έξοδο κτλ) αυτό μπορεί να επιφέρει έως και μισό δευτερόλεπτο κέρδος
Αυτό πως προκύπτει επειδή με τα μαθηματικά δεν τα πήγα ποτέ καλά μου στο σχολείο! Θα ήθελα αν μπορείς να μου το εξηγήσεις.

δ) Μισό δευτερόλεπτο κέρδος σε μια πίστα με 16 στροφές για δείτε τι χρόνο επιφέρει κάνοντας τον πολλαπλασιασμό και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με το 1.37
Ακολουθόντας και θεωρόντας σωστή την απο πάνω πράξη/εξίσωση/αναλογία,πως στο διάολο τα λέτε εσείς οι σπουδαγμένοι, θα ίσχυε ότι αν πάει απο το 98% στο 97% θα γυρίζει 8'' πιο αργά? Δηλαδή στο 1.45?

Αφορμή για την όλη συζητηση πήρα συγκρινωντας το χρόνο που έκανε ο Μιχάλης με το εν λόγω Porsche σε σχέση με το 1:31 πού εκανε ένα παιδί απτό club μας με ένα full Js racing 2.2 και καμια 300αριά άλογα..
Και σκέφτομαι: Είναι δυνατον??!!!
Μόνό 1:31? Το αυτοκίνητο αυτο εχω την εντύπωση πρεπει να είναι το παλιο του DS2000
Θανάση εσύ κοίτα το νούμερο 3 τις γενικής απάντησης πιο πάνω. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και διαφορετικούς οδηγούς. Αυτό είναι το λάθος όλου του κόσμου. Βλέπουν κάποιο αμάξι.. ΄"Α, αυτό δεν πάει". Το παίρνει κάποιος άλλος λίγο ταχύτερος οδηγός "Α, κάτι του έχεις κάνει, κανονικά αυτό το αμάξι δεν πάει".
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα και ποτέ μου δεν ασχολήθηκα να μάθω το γιατί. Χαμένος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς.

Τέλος, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τόση υπερανάλυση σε αυτά τα επίπεδα που βρισκόμαστε.

Προσπαθήστε να ποστάρετε στο φόρουμ αντικαθιστόντας το πληκτρολόγιο με ένα τιμόνι. Δεν γίνεται!
Για τον ίδιο λόγο μην προσπαθήσετε ποτέ να οδηγήσετε γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας...

Θανάση, όποτε θέλεις να πάμε Μέγαρα στείλε ένα μύνημα. Θέλω να δω το αμάξι σου απο κοντά και γιατι όχι να γυρίσουμε παρέα μέσα στην πίστα σε κάποιο εβεντ.
Reply
Old Apr 26, 2012 | 02:46 PM
Dicktp's Avatar
Registered User

Θανάση εσύ κοίτα το νούμερο 3 τις γενικής απάντησης πιο πάνω. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και διαφορετικούς οδηγούς. Αυτό είναι το λάθος όλου του κόσμου. Βλέπουν κάποιο αμάξι.. ΄"Α, αυτό δεν πάει". Το παίρνει κάποιος άλλος λίγο ταχύτερος οδηγός "Α, κάτι του έχεις κάνει, κανονικά αυτό το αμάξι δεν πάει".
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα και ποτέ μου δεν ασχολήθηκα να μάθω το γιατί. Χαμένος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς.

Τέλος, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τόση υπερανάλυση σε αυτά τα επίπεδα που βρισκόμαστε.

Προσπαθήστε να ποστάρετε στο φόρουμ αντικαθιστόντας το πληκτρολόγιο με ένα τιμόνι. Δεν γίνεται!
Για τον ίδιο λόγο μην προσπαθήσετε ποτέ να οδηγήσετε γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας...

Θανάση, όποτε θέλεις να πάμε Μέγαρα στείλε ένα μύνημα. Θέλω να δω το αμάξι σου απο κοντά και γιατι όχι να γυρίσουμε παρέα μέσα στην πίστα σε κάποιο εβεντ.
[/quote]

Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις. Αποψή μου ύστερα από ώρες ψαξίματος είναι ότι σαφώς και ένα αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφέων και αυτής της βελτίωσης μπορεί να πετύχει καλούς χρόνους.
Γνωρίζεις αν στα Μεγαρα μπορούν να μπούν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας? Τώρα για το δίπλωμα πιστεύω να τοχω βγάλει πάλι στο επόμενο διμηνο.
"Προσπαθήστε να ποστάρετε στο φόρουμ αντικαθιστωντας το πληκτρολόγιο με ένα τιμόνι. Δεν γίνεται!
Για τον ίδιο λόγο μην προσπαθήσετε ποτέ να οδηγήσετε γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας..."
ρε θεε
Reply
Old Apr 26, 2012 | 03:44 PM
sebian's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp
Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις. Αποψή μου ύστερα από ώρες ψαξίματος είναι ότι σαφώς και ένα αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφέων και αυτής της βελτίωσης μπορεί να πετύχει καλούς χρόνους.
Γνωρίζεις αν στα Μεγαρα μπορούν να μπούν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας? Τώρα για το δίπλωμα πιστεύω να τοχω βγάλει πάλι στο επόμενο δίμηνο.
ο nabu έχει γενικότερα δίκαιο άλλωστε σε ποιανού γόνατα μεγάλωσε...
επειδή είμαι στη δική σου θέση φτιάχνω κάτι με παρόμοιο spec η συμβουλή μου θα ήταν
να ψάξεις όχι στο youtube κ στα φόρουμ....

αλλά μέσα σε βιβλία δυναμικής οχημάτων,και σε δεύτερο χρόνο να πηγαίνεις στην πίστα
όσο πιο συχνά μπορείς ανεξαρτήτως συνθηκών (βροχή, ημέρα,λάστιχα)πάντα με τηλεμετρία
μάθε να αναλύεις τη λεπτομέρεια και όσο θα εμβαθύνεις θα δεις ότι τέλειος γύρος δεν υπάρχει.

πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο.απλά κάπου τελειώνουν οι γνώσεις μας τότε είτε ανοίγουμε το κεφάλι μας.
είτε λέμε ως εδώ ήταν.

και για να μην μιλάμε στον αέρα το 2009 σε κουβέντα που είχα με τον πρωταθλητή της κατηγορίας sport
τότε μου είπε ότι αν με το 106 μου έφτανα το 1,33 να ήμουν χαρούμενος τότε έκανα 1,33,4...το 2011 έκανε το ίδιο αμάξι
με σλικ των 350Ε (όχι pirreli που τρέχουν αυτοί που κάνουν 1000Ε).... 1,30,6..και κάνοντας την ανάλυση μου βλέπω ότι
το αμάξι μπορεί να μπεί στο 1,29 άνετα....η κατηγορία σπορτ έμεινε στο 1,32,4

το clue και αυτό που θέλω να μείνει είναι ότι το αμάξι και η πίστα δεν τελειώνει, τελειώνουμε εμείς!

για μένα μιας και ζήτησες γνώμες πρώτα θα έμπαινα πίστα και μετά θα ξεκινούσα οποιαδήποτε βελτίωση
αν και εφ'όσων έκρινα ότι χρειάζεται...

πιάστηκα απο σένα και είπα κάποια πράγματα γενικά ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.
Reply
Old Apr 26, 2012 | 10:46 PM
Nabu's Avatar
Registered User

Originally Posted by sebian
όσο θα εμβαθύνεις θα δεις ότι τέλειος γύρος δεν υπάρχει.
Να κάτι που διαφωνούμε με τον Λάμπρο.

Όντως πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις έναν γύρο κάποια στιγμή, όπου εκείνη την στιγμή, με εκείνες τις συνθήκες, εκείνα τα λάστιχα που έχεις, εκείνη την ευθυγράμισση κτλ κτλ να είναι καθόλα αποδοτικός?

Δεν μιλάω για να κάνεις επιτέλους το 1.29 που κυνηγάς. Αυτό απαιτεί την τέλεια οδήγηση, με τα τέλεια λάστιχα και τα τέλεια φρένα και το μοτέρ να αποδίδει σταθερά αυτά που πρέπει να αποδίδει κ.α. Αυτό είναι ο τέλειος στόχος και όχι ένας τέλειος γύρος.
Reply

All times are GMT -8. The time now is 05:58 AM.