ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
Originally Posted by Dicktp' timestamp='1335480379' post='21646937
Εχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις. Αποψή μου ύστερα από ώρες ψαξίματος είναι ότι σαφώς και ένα αυτοκίνητο τέτοιων προδιαγραφέων και αυτής της βελτίωσης μπορεί να πετύχει καλούς χρόνους.
Γνωρίζεις αν στα Μεγαρα μπορούν να μπούν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας? Τώρα για το δίπλωμα πιστεύω να τοχω βγάλει πάλι στο επόμενο δίμηνο.
επειδή είμαι στη δική σου θέση φτιάχνω κάτι με παρόμοιο spec η συμβουλή μου θα ήταν
να ψάξεις όχι στο youtube κ στα φόρουμ....
αλλά μέσα σε βιβλία δυναμικής οχημάτων,και σε δεύτερο χρόνο να πηγαίνεις στην πίστα
όσο πιο συχνά μπορείς ανεξαρτήτως συνθηκών (βροχή, ημέρα,λάστιχα)πάντα με τηλεμετρία
μάθε να αναλύεις τη λεπτομέρεια και όσο θα εμβαθύνεις θα δεις ότι τέλειος γύρος δεν υπάρχει.
πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο.απλά κάπου τελειώνουν οι γνώσεις μας τότε είτε ανοίγουμε το κεφάλι μας.
είτε λέμε ως εδώ ήταν.
και για να μην μιλάμε στον αέρα το 2009 σε κουβέντα που είχα με τον πρωταθλητή της κατηγορίας sport
τότε μου είπε ότι αν με το 106 μου έφτανα το 1,33 να ήμουν χαρούμενος τότε έκανα 1,33,4...το 2011 έκανε το ίδιο αμάξι
με σλικ των 350Ε (όχι pirreli που τρέχουν αυτοί που κάνουν 1000Ε).... 1,30,6..και κάνοντας την ανάλυση μου βλέπω ότι
το αμάξι μπορεί να μπεί στο 1,29 άνετα....η κατηγορία σπορτ έμεινε στο 1,32,4
το clue και αυτό που θέλω να μείνει είναι ότι το αμάξι και η πίστα δεν τελειώνει, τελειώνουμε εμείς!
για μένα μιας και ζήτησες γνώμες πρώτα θα έμπαινα πίστα και μετά θα ξεκινούσα οποιαδήποτε βελτίωση
αν και εφ'όσων έκρινα ότι χρειάζεται...
πιάστηκα απο σένα και είπα κάποια πράγματα γενικά ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις.

Τα πράγματα τα οποια έχω βάλει μέχρι στιγμής στο αυτοκίνητο -σχεδόν όλα- εχουν μπεί με κάποιο σκοπό και με βάση τα χρήματα που είχα στη διαθεση μου και θεωρώ ότι κινούνται προς τη σωστή κατευθυνση για να πάρω ένα αξιολόγο αποτέλεσμα, το οποίο θεωρώ ότι ήδη έχω πετύχει -ανεξάρτητα από τους χρόνους- αφού το αυτοκίνητο είναι η χαρά του οδηγού.
Για παράδειγμα:
Δεν είναι δυνατόν να κυνηγάμε δευτερόλεπτα σε πίστα και το σωστό "ελάφρωμα" του αυτοκινήτου, να μην βοηθήσει.
Ταχύτερη αλλάγή διέυθυνσης, καλύτερη επιτάχυνση παντού, καλύτερα φρένα. Βέβαια σε καμμία περίπτωση δεν είναι αρκετό μόνο αυτό.
Πολύ σημαντική και ειδικά σε ένα full ελαφρωμένο αυτοκίνητο το οποίο θα έχει πιο άμεσες αντιδράσεις θεωρώ την επιλογή ανάρτησης και την ρύθμισή της.
Τη συγκεκριμένη ανάρτηση αν και στο δρόμο θα τη χαρακτήριζα έως και επικίνδυνη -σε οποιαδήποτε ρύθμιση και σκληρότητα- σε περιβάλλον πίστας πιστεύω θα είναι ιδανική.
Από κεί και ύστερα ελαφρωμένο βολάν, Js racing tsuchinoko,τροχαλίες και κορωνοπήνειο έχουν μπεί με σκοπό καλύτερη απόκριση του κινητήρα και "γέμισμα" των στροφών ώστε να μήν μένουμε από γκάζι στις εξόδους, ανεξάρτητα από κει κ πέρα πόσο είμαι ικανός εγώ να δουλέψω με το κιβώτιο.
Επισης εχουν γίνει αναβαθμίσεις σε φρένα, ακαμψία και φυσικά λάστιχα..
Θα ήταν ωραίο να κανονιστεί, με όσους πιστούς προσέλθουν, να πάμε Μέγαρα για αρχή και να κάνουμε συγκρίσεις ωστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Θα ηθελα αν είναι κάποιος στην ίδια θέση και γνωρίζει να μου πεί αν είναι δυνατόν να μπεις Μεγαρα χωρίς πινακίδες και άδεια αυτοκινήτου.
@Dicktp
Φίλε μου εγώ έχω το 2.2 που αναφέρεις. Δεν ξέρω αν θα σε στεναχωρήσω με αυτό που θα πώ, αλλά 33 έχω γράψει στις Σέρρες πριν από 1 χρόνο. Από τότε δεν έχω ξανανέβει. Μάλιστα τότε ήμουν μαζί με το Μιχάλη (ο ιδιοκτήτης και οδηγός του Porche - παρεπιμπτόντως φοβερό αυτοκίνητο, έτυχε να παίξουμε λίγο μέσα στις Σέρρες) ο οποίος ακουμπούσε αν θυμάμαι καλά το 30.
Έχεις κάνει καλή δουλειά στο αμάξι σου απ'όσο διαβάζω. Εγώ θα σου πρότεινα να μαζευτούμε όλοι μαζί και να πάμε μία φορά στα Μέγαρα, γιατί απ'ότι γράφεις, δεν έχεις ξαναμπεί πίστα. Για αρχή δεν πρέπει να σε νοιάζει τόσο ο χρόνος, αλλά να εξοικειωθείς με το αμάξι σου και με την πίστα. Προσωπικά μιλώντας, ούτε μετά πρέπει να σε ενδιαφέρει ο χρονός, αλλά, για μένα, θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι να ευχαριστηθείς το αμάξι σου και την οδήγησή του.
Στις προηγούμενες σελίδες θα βρείς πληροφορίες από επισκέψεις μας στις πίστες, καθώς επίσης και τηλεμετρίες για να χαζέψεις. Απάντηση στην ερώτησή σου για τον πιθανό χρόνο του s δεν μπορεί να δοθεί με ακρίβεια καθότι οι δύο Κώστηδες -και όχι μόνο- (kosdali, nabu) μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα και έχουν ανεβάσει αρκετά τον πήχη για τους υπολοίπους μας, οπότε κανείς ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις δυνατότητες ενός s. Πάνω απ'όλα, όμως, εύχομαι να ευχαριστιέσαι το αμάξι στις πίστες και να γυρίζουμε όλοι "αγρατζούνιστοι"
Φίλε μου εγώ έχω το 2.2 που αναφέρεις. Δεν ξέρω αν θα σε στεναχωρήσω με αυτό που θα πώ, αλλά 33 έχω γράψει στις Σέρρες πριν από 1 χρόνο. Από τότε δεν έχω ξανανέβει. Μάλιστα τότε ήμουν μαζί με το Μιχάλη (ο ιδιοκτήτης και οδηγός του Porche - παρεπιμπτόντως φοβερό αυτοκίνητο, έτυχε να παίξουμε λίγο μέσα στις Σέρρες) ο οποίος ακουμπούσε αν θυμάμαι καλά το 30.
Έχεις κάνει καλή δουλειά στο αμάξι σου απ'όσο διαβάζω. Εγώ θα σου πρότεινα να μαζευτούμε όλοι μαζί και να πάμε μία φορά στα Μέγαρα, γιατί απ'ότι γράφεις, δεν έχεις ξαναμπεί πίστα. Για αρχή δεν πρέπει να σε νοιάζει τόσο ο χρόνος, αλλά να εξοικειωθείς με το αμάξι σου και με την πίστα. Προσωπικά μιλώντας, ούτε μετά πρέπει να σε ενδιαφέρει ο χρονός, αλλά, για μένα, θα πρέπει να ενδιαφέρεσαι να ευχαριστηθείς το αμάξι σου και την οδήγησή του.
Στις προηγούμενες σελίδες θα βρείς πληροφορίες από επισκέψεις μας στις πίστες, καθώς επίσης και τηλεμετρίες για να χαζέψεις. Απάντηση στην ερώτησή σου για τον πιθανό χρόνο του s δεν μπορεί να δοθεί με ακρίβεια καθότι οι δύο Κώστηδες -και όχι μόνο- (kosdali, nabu) μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα και έχουν ανεβάσει αρκετά τον πήχη για τους υπολοίπους μας, οπότε κανείς ακόμα δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις δυνατότητες ενός s. Πάνω απ'όλα, όμως, εύχομαι να ευχαριστιέσαι το αμάξι στις πίστες και να γυρίζουμε όλοι "αγρατζούνιστοι"
Δεν ξέρω ποιος έγραψε το 1.37 με εντελώς Stock S2000 αλλά αν ανήκει σε κάποιο δημοσιογράφο περιοδικού ή έστω σε κάποιον Ελληνα οδηγό με αρκετή περισσότερη πείρα στους αγώνες μπορώ με πολύ μεγάλη σιγουριά να πω τα εξής:
α) Τέλειος γύρος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
β) Για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλειο πρέπει ΚΑΘΕ στροφή να βγαίνει με 99% επιτυχία αναφορικά με τα παρεχόμενα επίπεδα πρόσφυσης της πίστας σε συνδυασμό με τα "όρια" του αυτοκινήτου.
γ) Αν ο προαναφερόμενος γυρίζει έστω στο 98% (που πολύ αμφιβάλω αν είναι καν πάνω από το 90%)και υπάρξει βελτίωση της τάξεως έστω και 1% σε κάθε στροφή (όλες τι φάσεις αυτής, πχ. είσοδο, apex, έξοδο κτλ) αυτό μπορεί να επιφέρει έως και μισό δευτερόλεπτο κέρδος.
δ) Μισό δευτερόλεπτο κέρδος σε μια πίστα με 16 στροφές για δείτε τι χρόνο επιφέρει κάνοντας τον πολλαπλασιασμό και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με το 1.37
α) Τέλειος γύρος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
β) Για να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο τέλειο πρέπει ΚΑΘΕ στροφή να βγαίνει με 99% επιτυχία αναφορικά με τα παρεχόμενα επίπεδα πρόσφυσης της πίστας σε συνδυασμό με τα "όρια" του αυτοκινήτου.
γ) Αν ο προαναφερόμενος γυρίζει έστω στο 98% (που πολύ αμφιβάλω αν είναι καν πάνω από το 90%)και υπάρξει βελτίωση της τάξεως έστω και 1% σε κάθε στροφή (όλες τι φάσεις αυτής, πχ. είσοδο, apex, έξοδο κτλ) αυτό μπορεί να επιφέρει έως και μισό δευτερόλεπτο κέρδος.
δ) Μισό δευτερόλεπτο κέρδος σε μια πίστα με 16 στροφές για δείτε τι χρόνο επιφέρει κάνοντας τον πολλαπλασιασμό και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με το 1.37
Τώρα αν ποτέ κατέβει ο θεός βάλει κράνος και γάντια και γυρνάει στο 100% ε δεν ξέρω που μπορεί να γυρίσει...
Αν κατάλαβα καλά Γιάννη, διαφωνείς με το συγκεκριμένο νούμερο που έγραψα; Πιστεύεις ότι οι χρόνοι του stock S2000 είναι πιο πάνω ή πιο κάτω;
Παρακάτω παραθέτω τι φοράει το αυτοκινητό αυτή τη στιγμή.
Οποιεσδηποτε προτάσεις/βελτιώσεις/συμβουλές ευπρόσδεκτες!
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Spoon φλαντζα ξεφαλής 0.3
Js racing Tsuchinoco
Spoon Πεταλούδα
Εξάτμιση Js 70 Rs decat
0.2 από πλάνισμα
Τροχαλίες T1R εκτός στροφάλου
Βολάν Fidanza 3.2 κιλά
Walbro 255
AEM EMS 2
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
4.77 Σχεση μετάδοσης
Omni τρομπακι συμπλέκτη
OEM δίσκος
Αποστάτες διαφορικού T1R
Αποστάτης πηνίου Js Racing (αντοχή διαφορικού)
ΣΤΗΣΙΜΟ
R888 225/45/17 & 255/40/17
OEM 17 Wheels
Tein Circuit Master type RA
Μπάρες Js racing πανω/κάτω/πίσω
με Engine torque dumper
Spoon βάσεις μηχανής με Spoon Engine Rings
Spoon Σινεμπλόκ
Spoon anti-bumpsteer kit μπρος και πίσω
Js racing χαρακτοι δίσκοι μπρος πίσω με DS2500
Goodridge σωληνακια
Ελάφρωμα
Εξώ ρεζερβα, έξω εργαλεια+εργαλειοθήκη, έξω όλες οι επενδύσεις πορτ παγκάζ, έξω μοκέτα καμπίνας, εξω πλαστικά πίσω απτά καθίσματα μαζί με την κούτα, ένα recaro pole position, έξω κάθισμα συνοδηγού (εννοειται εξω κ ο/η συνοδηγος), έξω κουκούλα με μηχανισμούς, έξω επενδύσεις Hardtop με πλαστικά και έξω aircondition με όλες τις σωληνώσεις και το ψυγείο..
Πρός το παρόν αυτά εχουν γίνει και θα δοκιμάσω κάποια στιγμή με αυτα να ανεβω.
Σκεφτομαι γιαργότερα κάποια αεροτομή APR GTC1 με Risers (full καγκουρας
) και μπροστινά canards PSWD JDM
Δεν πρεπει να ξεχασα κάτι..
Ακούω προτάσεις για να σπάσουμε το 1:30 lol
Οποιεσδηποτε προτάσεις/βελτιώσεις/συμβουλές ευπρόσδεκτες!
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Spoon φλαντζα ξεφαλής 0.3
Js racing Tsuchinoco
Spoon Πεταλούδα
Εξάτμιση Js 70 Rs decat
0.2 από πλάνισμα
Τροχαλίες T1R εκτός στροφάλου
Βολάν Fidanza 3.2 κιλά
Walbro 255
AEM EMS 2
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
4.77 Σχεση μετάδοσης
Omni τρομπακι συμπλέκτη
OEM δίσκος
Αποστάτες διαφορικού T1R
Αποστάτης πηνίου Js Racing (αντοχή διαφορικού)
ΣΤΗΣΙΜΟ
R888 225/45/17 & 255/40/17
OEM 17 Wheels
Tein Circuit Master type RA
Μπάρες Js racing πανω/κάτω/πίσω
με Engine torque dumper
Spoon βάσεις μηχανής με Spoon Engine Rings
Spoon Σινεμπλόκ
Spoon anti-bumpsteer kit μπρος και πίσω
Js racing χαρακτοι δίσκοι μπρος πίσω με DS2500
Goodridge σωληνακια
Ελάφρωμα
Εξώ ρεζερβα, έξω εργαλεια+εργαλειοθήκη, έξω όλες οι επενδύσεις πορτ παγκάζ, έξω μοκέτα καμπίνας, εξω πλαστικά πίσω απτά καθίσματα μαζί με την κούτα, ένα recaro pole position, έξω κάθισμα συνοδηγού (εννοειται εξω κ ο/η συνοδηγος), έξω κουκούλα με μηχανισμούς, έξω επενδύσεις Hardtop με πλαστικά και έξω aircondition με όλες τις σωληνώσεις και το ψυγείο..
Πρός το παρόν αυτά εχουν γίνει και θα δοκιμάσω κάποια στιγμή με αυτα να ανεβω.
Σκεφτομαι γιαργότερα κάποια αεροτομή APR GTC1 με Risers (full καγκουρας
) και μπροστινά canards PSWD JDMΔεν πρεπει να ξεχασα κάτι..
Ακούω προτάσεις για να σπάσουμε το 1:30 lol

Παρεπιπτοντως, πλεον στα ποσα κιλα περιπου υπολογιζεις το βαρος του αυτοκινητου τωρα;Και κατι πιο συγκεκριμενο μιας που το σκεφτομαι κι εγω απο Οκτωβρη, απο το air condition μαζι με τα παρελκομενα ποσα κιλα ξεφορτωθηκες;;
Εχω 2 ενστασεις σε ολα αυτα:
1) Η σχεση μεταδοσης μιας που θεωρω το 4.77 υπερβολικα κοντο για Σερρες(ισως και για Μεγαρα).Σκεψου οτι εγω φοραω 4.44 και προβληματιζομαι για το αν χανω και ποσο σε μια πιστα οπως οι Σερρες με αρκετες πατημενες στροφες και σχετικα μεγαλες ευθειες.Οποτε σκεψου τι θα γινεται με σενα που εισαι και αρκετα πιο δυνατος και πολυ ελαφρυς οποτε οι σχεσεις θα γεμιζουν σαν μηχανακι...Εδω ο Λαμπρος που εχει εμπειρια απο 4.77 μπορει να μας δωσει τα φωτα του, αλλα εγω πιστευω κατα 95% περισσοτερα θα χανεις απ'οσα θα κερδιζεις.. Μαζι με την μεταδοση παει και η συζητηση για το βολαν, οποτε δεν αναφερω κατι αποκλειστικα για αυτο.
2) Τα τακακια..Τα DS2500 ειναι μια ελαφρως πιο αναβαθμισμενη εκδοση των διαφορων ΟΕΜ τακακιων.Δεν λεω οτι ειναι για πεταμα(και εγω πισω αυτα φοραω δυστυχως) αλλα δεν πολυταιριαζουν σε ενα πιο σκληροπυρηνικο συνολο σαν αυτο που εχεις.Απ'τη στιγμη που δεν εισαι αμετανοητος λατρης του εργοστασιακου συστηματος πεδησης οπως αρκετοι απο εδω μεσα(
) θα ελεγα να κοιταξεις μερικες αλλες επιλογες σε βαθος χρονου(ΧP10,η και XP8 μιας που εισαι ελαφρυς και λογικα το κυκλοφορεις και καθημερινα, DS3000 κλπ)..Ειδικα στα Μεγαρα τοσο σε θεμα αντοχης οσο και αποδοσης θα καταλαβεις αρκετη διαφορα.Σχετικα με το μελλον, δεν εχω γνωμη απο προσωπικη εμεπειρια για την φτερουγα, αλλα πιστευω στα Μεγαρα θα σου ειναι ψιλοπεριττο βαρος..Στις Σερρες λογικα θα δειξει την αξια της, αλλα ο NTZ θα σε βοηθησει περισσοτερο πανω σ'αυτο. Κατι που θα σου ελεγα να σκεφτεις ειναι ενα δισκατο διαφορικο, αλλα εδω ακομα και ο ΝΤΖ δεν μας βοηθαει για να μας πει τις διαφορες σε σχεση με το εργοστασιακο..
Υ.Γ. Η συζητηση αυτη πιστευω μπορει να γινει πολυ καλυτερα μετα απο 2-3 επισκεψεις σου στην πιστα..
Υ.Γ.2 Επειδη επισης ειναι κατι που με ενδιαφερει πολυ, μπορεις να γραψεις τις εντυπωσεις σου ειτε εδω ειτε σε καποιο αλλο topic για το antibumpsteer kit;
Σχετικα με το μελλον, δεν εχω γνωμη απο προσωπικη εμεπειρια για την φτερουγα, αλλα πιστευω στα Μεγαρα θα σου ειναι ψιλοπεριττο βαρος..Στις Σερρες λογικα θα δειξει την αξια της, αλλα ο NTZ θα σε βοηθησει περισσοτερο πανω σ'αυτο. Κατι που θα σου ελεγα να σκεφτεις ειναι ενα δισκατο διαφορικο, αλλα εδω ακομα και ο ΝΤΖ δεν μας βοηθαει για να μας πει τις διαφορες σε σχεση με το εργοστασιακο..
Υ.Γ. Η συζητηση αυτη πιστευω μπορει να γινει πολυ καλυτερα μετα απο 2-3 επισκεψεις σου στην πιστα..
Υ.Γ.2 Επειδη επισης ειναι κατι που με ενδιαφερει πολυ, μπορεις να γραψεις τις εντυπωσεις σου ειτε εδω ειτε σε καποιο αλλο topic για το antibumpsteer kit;

Το έχω πεί: ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΑ S ΜΕ ΜΑΜΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ.... Δυστυχώς έχω μόνο εμπειρία από δισκάτα διαφορικά στο δικό μου και από ανάβαση-κατάβαση Πεντέλης με μαμά s σε σύγκριση με το δικό μου. Πιστεύω ότι με το δισκάτο, απ'όσο είχα δεί από τη βόλτα μου με μαμά s, που δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική, μπορείς να "ανοίξεις" γκάζι πιο γρήγορα χωρίς να έχεις κάποια "μούτρα" που παρατήρησα με το μαμά διαφορικό. Γενικά μιλώντας, τα Torsen διαφορικά δεν μου άρεσαν ούτε σε αυτοκίνητα που τα έχω οδηγήσει, κυρίως μπροσθιοκίνητα, καθότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν την αμεσότητα και την λειτουργία ενός δισκάτου διαφορικού. Κερδίζουν βέβαια σε φιλικότητα αλλά στην πίστα ..... Ανακεφαλαιώνοντας, πρέπει να βρεθώ με τον Κώστα (Nabu) να οδηγήσει αφενός το δικό μου για να μας πεί και αυτός τι πιστεύει για το δισκάτο. Αυτό προυποθέτει να βρεθούμε μαζί σε μία πίστα....Για το antibumpsteer kit θα πώ ο,τι είπα και για τα καθίσματα....βάλτο με κλειστά τα μάτια!!!! Το φοράω στην κρεμαγιέρα κανένα 6μηνο τώρα και μόνο καλές εντυπώσεις έχω να πώ. Πολύ Value for money μετατροπή
tazio ακριβώς εδώ ήθελα να φτάσουμε τη συζήτηση όταν ξεκίνησα τη σύγκριση στην αρχή
Να τα πάρουμε με τη σειρά.
Για το 225 μπροστά. Σχέφτηκα για 235, ακόμα και 255 μπρος-πίσω (non staggered) αν και εκεί πάμε σε άλλα πράγματα και απότι διαβάζω και βλέπω στους Ιαπωνες θέλει φτερούγα που να απλώνεις πραμάτια επάνω της.
Ο λόγος που δεν έβαλα 235 μέχρι να μπώ στην πίστα και να δω πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο και τι ακριβώς θέλω να αλλάξω είναι ότι για να βάλω 235 μπροστά θέλω άλλες ζάντες.. Τώρα έχει OEM MY04-05. Δεν νομίζω να μπαίνει στην μπροστά 235 και αν μπαίνει θα μπαλονιάζει πολύ και θα έχω ασάφεια στο τιμόνι που δεν τη θέλω. Απο κεί και ύστερα αν διαπιστώσω ότι θέλω περισσότερο βιδωμένη τη μούρη, υπάρχουν και τα μπροστινά canards, τα οποία τοποθετημένα σωστά, δουλεύουν. Μην ξεχνάς ότι το S2000 CR που εβγαλε η Honda το εβγαλε με 215 μπροστά και 255 πίσω, τοποθετώντας μία πρόσθετη μάσκα η οποία ουσιαστικά κάνει τη δουλειά των canards, απλά για να μην φαίνετε σαν "babis tuning" από το εργοστάσιο.
Αλλά και αυτό το βλέπουμε αφού μπούμε.
Τώρα με τα διαφορικά. Εχω 2 διαφορικά
Ενα 4.1 εργοστασιακό και ένα 4.77 με Js distance collar. Και τα δύο έχουν μαμα μπλοκε..
Σκοπέυω να τα αλλάζω μέχρι να αποφασίσω πιο ταιριάζει καλύτερα αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το 4.77 θα είναι καλύτερο γιατί έχει την τάση να μπαίνει πιο γρήγορα στο Vtec, σου δίνει την εντύπωση ότι η στροφές πέφτουν πιο δύσκολα από το ωφέλιμο εύρος ενω το αυτοκίνητο είναι πιο γεμάτο σε όλο το φάσμα. Ιδωμεν.
Τώρα όσον αφορά το Μπλοκέ σκεφτόμουν για Cusco RS η Js αλλα απόσο διαβάζω είναι δισκάτα διαφορικά τα οποίο θέλουν κάθε τόσο λύσιμο και inspection και και και...
Επίσης, κάποια από αυτά όπως τα 2 way είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για οδήγηση στο δρόμο (εχουμε και καλούς δρόμους).
Αυτά για τα μπλοκέ, πάντα σε σχέση με αυτά που διαβάζω, χωρίς να έχω καμία σχετική εμπειρία. Επίσης, διαβάζω ότι κάνουν σαν καβουρδιστήρια και επειδή έχω σπάσει όλα τα μηχανικά μέρη το λιγότερο από 2 φορές το καθένα, το τελευταίο που θέλω είναι να βάλω κάτι χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς το βάζω και να μου σκαλίζει και τα ψυχολογικά
Οπότε σκέφτηκα ταφήνω μαμα και βλέπουμε.
Λοιπόν τακάκια..
τα XP10 και XP8 ποιας εταιρείας είναι? δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι γιαυτα. Είναι κάτι κίτρινα ή πράσινα ή κόκκινα?(διάφορες εκδόσεις)
Κοίτα είχα βάλει παλιά σε μπροστινές απλές Js -οχι τις μαύρες που έχει τώρα- και σε πίσω μαμα δίσκους- Ds2500 όλα καινούργια και αμεσως μετά τα πρώτα 10-20 χιλίομετρα, μόλις αρχισαν να πιάνουν δηλαδή, ειχαν ένα εκπληκτικό σε αίσθηση bite το οποίο δυστηχώς διήρκησε μόνο μερικές μερες
Μετά απλά ένα κανονικό φρένο τιποτα περισσότερο.
Μετά από 2 αλλαγές σε τακακια οι μπροστινές δισκόπλακες βγήκαν off για τη δουλειά που τις ήθελα.
Οπότε σκέφτηκα ίσως ότι με ακόμα πιο σκληρό τακάκι θα καταστρέφω τους δίσκους σχεδόν αμέσως..
Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία με κάποιο τέτοιο τακάκι ας μας πεί εντυπώσεις, αντοχή κτλ.
Τώρα όσον αφορά την φτερούγα. Η φτερούγα για να δουλέψει σε λίγα χλμ πρέπει να είναι ψηλά και να μην λειτουργεί μόνο με τον αέρα που στροβιλίζει πίσω από το αυτοκίνητο προερχόμενο από το Hardtop και τα μπροστινά canards, αν αυτά υπάρχουν. Η apr gtc 200 του NTZ είναι σχετικά χαμηλή αεροτομή η οποία ωστόσο με risers φτάνει σε ψηλότερο σημείο.
Κάποια Link για σύγκριση για να καταλάβεις τι εννοω:
Αεροτομή NTZ http://www.google.gr/imgres?q=s2000+...9,r:0,s:0,i:63
H ιδια αεροτομή με risers http://farm3.static.flickr.com/2083/...40e046bd_b.jpg
Ψάχνω εδω και μια ώρα ένα σχεδιο και ένα άρθρο που έχω διαβάσει για αεροτομές, σχήμα, που δουλέυουν κτλ κ δεν το βρίσκω με τίποτα.
Εν πάσει περιπτωσει, αν θέλουμε η αεροτομή να ασκεί ουσιαστική δύναμη στον κώλο του αυτοκινήτου από τα χαμηλά χλμ, τότε πρέπει ναναι αρκετα ψηλα και σωστή σε μέγεθος σε σχέση με το μέγεθος και το βάρος του οχήματος (Full καγκουριά δηλαδή
).
Αλήθεια ο NTZ εχει δοκιμάσει με και χωρίς αεροτομή στην ίδια πίστα να δεί διαφορές στη συμπεριφορά?
Οσον αφορά το βάρος.
Γενικά, λέγονται πράγματα από πολλά άτομα τα οποία προχωρούν σε μια μετατροπή και παρόλο που δεν πήραν τα αναμενομενα αποτελεσματα σε ερώτηση των υπολοίπων, παρουσιάζονται full εντυπωσιασμένοι και παροτρύνουν και τους άλλους στη μετατροπή. Και εξηγούμαι: Κάποιο παλιότερο μέλος έιχε αναφέρει ότι το Air condition μαζί με όλα τα κομμάτια είναι 40 κιλα... Αλλος στο δρόμο μου είχε πει 60 κιλα
Τo Air Condition ζυγίζει μετα βίας 11 κιλά και περιλαμβάνει, το μοτεράκι (αυτό ζύγιζε 6-7 κιλά), σωληνώσεις, ένα μικρό ψυγείο πίσω απτό μεγαλο και ένα fan αν θυμαμαι καλα. ολά μαζί 10+ κιλά. Τρίχες δηλαδή για να τρώς σαν Μ@λ@κας όλη τη ζέστη το καλοκαίρι και να μην εχεις και softtop.
Σε όσους σκέφτονται αυτή τη μετατροπή, θα τούς πρότεινα απλώς να βγάζουν το λούρί και να βάζουν ένα κοντυτερο χωρίς κλιματισμό. Από κεί είναι πιθανότερο να πάρουν κατι σε απόκριση στο γκάζι πάρα απτά 10 κιλά. Οπότε μην βγάλετε το Air Condition όσοι το σκεφτεστε γιατί εγώ το μετάνιωσα και είναι και λούκι για να ξαναμπεί.
Το συνολικό βάρος του οχήματος δεν το γνωρίζω αφού πρέπει να παω στο ΚΤΕΟ για να το δώ. Με το που έχω νεα θα το αναφέρω. Υπολογίζω πάντως γύρω στα 1100-1080 κιλά..
Με ρώτησες για το βολάν.
Κάποιος ο οποίος εχει το αυτοκίνητο μόνο για κόντρες, δεν του το προτείνω. Αυτό για το εξής λόγo: Με τόσο ελάφρωμένο βολάν, έχεις εκπληκτική ευστροφία (σε βοηθάει αφού με το παραμικρό πάτημα του γκαζιού το αυτοκίνητο ανεβάζει ελέυθερα στροφές, σε σημείο που κάποιες φορές με λίγα χλμ νομίζω ότι πατινάρει) ωστόσο με το που κουμπώσεις τρίτη το αυτοκίνητο αδειάζει τελείως και νιώθεις ότι δέν απλώνει .Να σου δώσω να καταλάβεις, με όσα s2000 έχω ανόιξει φορώντας την μαμα σχεση μετάδοσης κ με παρόμοιες μετατροπές, πετάγομαι χαλαρά από ρολ 1-1.5 αμαξι μεσα στα πρώτα μέτρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συνεχίζω να ανοίγω...Το σκηνικό γίνεται πιο έντονο επειδή φοράω και τροχαλίες. Επίσης καιεί απειρη βενζίνη επειδή το τροφοδοτείς με περισσότερο γκάζι αφού άλλη κινητική κατάσταση διατηρεί το 3 κιλά βολάν και άλλη το 6-7 που έιναι το μαμα.
Σε μια πίστα όμως? Δεν θέλεις περισσότερη απόκριση και ευστροφία για να βγαίνεις βολίδα από στην έξοδο αντί να περιμένεις νανεβάσει σαν κοιμισμένο?
Τωρα τα anti bumpsteer kit.
Μπροστά εγώ θα έδινα μία μετάφραση "αποστάτες κρεμαγιέρας" καλύτερα.
Είναι κάτι πλακάκια 2 εκατοστών περίπου τα οποία σηκώνουν την κρεμαγιέρα ώστε να διαβάζει πάλι σωστά στα πολύ χαμηλωμένα s2000, επαναφέροντας την ουσιαστικά στο εργοστασιακό ύψος κάνεις reset και ξαναδιαβάζει σωστά. Υποτίθεται δίνουν καλύτερη αίσθηση στα μούτρα του αυτοκινήτου. Οκ, δεν τρελάθηκα κιόλας.
Τα πίσω. Μέσα από τις άπειρες επιπλέον ρυθμίσεις που σου δίνουν, σε βοηθούν να εξαλείψεις το φαινόμενο της ασάφειας του πίσω μέρους στις αναπηδήσεις. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να ρυθμιστούν σωστά σε ευθυγραμισά που να ξέρει που παν τα τέσσερα. Το μεινονέκτημα τους είναι ότι την ακούν πολύ συχνα τα uniballs και θέλουν αλλαγή αλλιώς έχεις τζόγο πίσω.
Αυτά..
Να τα πάρουμε με τη σειρά.
Για το 225 μπροστά. Σχέφτηκα για 235, ακόμα και 255 μπρος-πίσω (non staggered) αν και εκεί πάμε σε άλλα πράγματα και απότι διαβάζω και βλέπω στους Ιαπωνες θέλει φτερούγα που να απλώνεις πραμάτια επάνω της.
Ο λόγος που δεν έβαλα 235 μέχρι να μπώ στην πίστα και να δω πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο και τι ακριβώς θέλω να αλλάξω είναι ότι για να βάλω 235 μπροστά θέλω άλλες ζάντες.. Τώρα έχει OEM MY04-05. Δεν νομίζω να μπαίνει στην μπροστά 235 και αν μπαίνει θα μπαλονιάζει πολύ και θα έχω ασάφεια στο τιμόνι που δεν τη θέλω. Απο κεί και ύστερα αν διαπιστώσω ότι θέλω περισσότερο βιδωμένη τη μούρη, υπάρχουν και τα μπροστινά canards, τα οποία τοποθετημένα σωστά, δουλεύουν. Μην ξεχνάς ότι το S2000 CR που εβγαλε η Honda το εβγαλε με 215 μπροστά και 255 πίσω, τοποθετώντας μία πρόσθετη μάσκα η οποία ουσιαστικά κάνει τη δουλειά των canards, απλά για να μην φαίνετε σαν "babis tuning" από το εργοστάσιο.
Αλλά και αυτό το βλέπουμε αφού μπούμε.
Τώρα με τα διαφορικά. Εχω 2 διαφορικά
Ενα 4.1 εργοστασιακό και ένα 4.77 με Js distance collar. Και τα δύο έχουν μαμα μπλοκε..
Σκοπέυω να τα αλλάζω μέχρι να αποφασίσω πιο ταιριάζει καλύτερα αν και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το 4.77 θα είναι καλύτερο γιατί έχει την τάση να μπαίνει πιο γρήγορα στο Vtec, σου δίνει την εντύπωση ότι η στροφές πέφτουν πιο δύσκολα από το ωφέλιμο εύρος ενω το αυτοκίνητο είναι πιο γεμάτο σε όλο το φάσμα. Ιδωμεν.
Τώρα όσον αφορά το Μπλοκέ σκεφτόμουν για Cusco RS η Js αλλα απόσο διαβάζω είναι δισκάτα διαφορικά τα οποίο θέλουν κάθε τόσο λύσιμο και inspection και και και...
Επίσης, κάποια από αυτά όπως τα 2 way είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για οδήγηση στο δρόμο (εχουμε και καλούς δρόμους).
Αυτά για τα μπλοκέ, πάντα σε σχέση με αυτά που διαβάζω, χωρίς να έχω καμία σχετική εμπειρία. Επίσης, διαβάζω ότι κάνουν σαν καβουρδιστήρια και επειδή έχω σπάσει όλα τα μηχανικά μέρη το λιγότερο από 2 φορές το καθένα, το τελευταίο που θέλω είναι να βάλω κάτι χωρίς να ξέρω για ποιο λόγο ακριβώς το βάζω και να μου σκαλίζει και τα ψυχολογικά
Οπότε σκέφτηκα ταφήνω μαμα και βλέπουμε.Λοιπόν τακάκια..
τα XP10 και XP8 ποιας εταιρείας είναι? δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι γιαυτα. Είναι κάτι κίτρινα ή πράσινα ή κόκκινα?(διάφορες εκδόσεις)
Κοίτα είχα βάλει παλιά σε μπροστινές απλές Js -οχι τις μαύρες που έχει τώρα- και σε πίσω μαμα δίσκους- Ds2500 όλα καινούργια και αμεσως μετά τα πρώτα 10-20 χιλίομετρα, μόλις αρχισαν να πιάνουν δηλαδή, ειχαν ένα εκπληκτικό σε αίσθηση bite το οποίο δυστηχώς διήρκησε μόνο μερικές μερες
Μετά απλά ένα κανονικό φρένο τιποτα περισσότερο.
Μετά από 2 αλλαγές σε τακακια οι μπροστινές δισκόπλακες βγήκαν off για τη δουλειά που τις ήθελα.
Οπότε σκέφτηκα ίσως ότι με ακόμα πιο σκληρό τακάκι θα καταστρέφω τους δίσκους σχεδόν αμέσως..
Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία με κάποιο τέτοιο τακάκι ας μας πεί εντυπώσεις, αντοχή κτλ.
Τώρα όσον αφορά την φτερούγα. Η φτερούγα για να δουλέψει σε λίγα χλμ πρέπει να είναι ψηλά και να μην λειτουργεί μόνο με τον αέρα που στροβιλίζει πίσω από το αυτοκίνητο προερχόμενο από το Hardtop και τα μπροστινά canards, αν αυτά υπάρχουν. Η apr gtc 200 του NTZ είναι σχετικά χαμηλή αεροτομή η οποία ωστόσο με risers φτάνει σε ψηλότερο σημείο.
Κάποια Link για σύγκριση για να καταλάβεις τι εννοω:
Αεροτομή NTZ http://www.google.gr/imgres?q=s2000+...9,r:0,s:0,i:63
H ιδια αεροτομή με risers http://farm3.static.flickr.com/2083/...40e046bd_b.jpg
Ψάχνω εδω και μια ώρα ένα σχεδιο και ένα άρθρο που έχω διαβάσει για αεροτομές, σχήμα, που δουλέυουν κτλ κ δεν το βρίσκω με τίποτα.
Εν πάσει περιπτωσει, αν θέλουμε η αεροτομή να ασκεί ουσιαστική δύναμη στον κώλο του αυτοκινήτου από τα χαμηλά χλμ, τότε πρέπει ναναι αρκετα ψηλα και σωστή σε μέγεθος σε σχέση με το μέγεθος και το βάρος του οχήματος (Full καγκουριά δηλαδή
). Αλήθεια ο NTZ εχει δοκιμάσει με και χωρίς αεροτομή στην ίδια πίστα να δεί διαφορές στη συμπεριφορά?
Οσον αφορά το βάρος.
Γενικά, λέγονται πράγματα από πολλά άτομα τα οποία προχωρούν σε μια μετατροπή και παρόλο που δεν πήραν τα αναμενομενα αποτελεσματα σε ερώτηση των υπολοίπων, παρουσιάζονται full εντυπωσιασμένοι και παροτρύνουν και τους άλλους στη μετατροπή. Και εξηγούμαι: Κάποιο παλιότερο μέλος έιχε αναφέρει ότι το Air condition μαζί με όλα τα κομμάτια είναι 40 κιλα... Αλλος στο δρόμο μου είχε πει 60 κιλα
Τo Air Condition ζυγίζει μετα βίας 11 κιλά και περιλαμβάνει, το μοτεράκι (αυτό ζύγιζε 6-7 κιλά), σωληνώσεις, ένα μικρό ψυγείο πίσω απτό μεγαλο και ένα fan αν θυμαμαι καλα. ολά μαζί 10+ κιλά. Τρίχες δηλαδή για να τρώς σαν Μ@λ@κας όλη τη ζέστη το καλοκαίρι και να μην εχεις και softtop.
Σε όσους σκέφτονται αυτή τη μετατροπή, θα τούς πρότεινα απλώς να βγάζουν το λούρί και να βάζουν ένα κοντυτερο χωρίς κλιματισμό. Από κεί είναι πιθανότερο να πάρουν κατι σε απόκριση στο γκάζι πάρα απτά 10 κιλά. Οπότε μην βγάλετε το Air Condition όσοι το σκεφτεστε γιατί εγώ το μετάνιωσα και είναι και λούκι για να ξαναμπεί.
Το συνολικό βάρος του οχήματος δεν το γνωρίζω αφού πρέπει να παω στο ΚΤΕΟ για να το δώ. Με το που έχω νεα θα το αναφέρω. Υπολογίζω πάντως γύρω στα 1100-1080 κιλά..
Με ρώτησες για το βολάν.
Κάποιος ο οποίος εχει το αυτοκίνητο μόνο για κόντρες, δεν του το προτείνω. Αυτό για το εξής λόγo: Με τόσο ελάφρωμένο βολάν, έχεις εκπληκτική ευστροφία (σε βοηθάει αφού με το παραμικρό πάτημα του γκαζιού το αυτοκίνητο ανεβάζει ελέυθερα στροφές, σε σημείο που κάποιες φορές με λίγα χλμ νομίζω ότι πατινάρει) ωστόσο με το που κουμπώσεις τρίτη το αυτοκίνητο αδειάζει τελείως και νιώθεις ότι δέν απλώνει .Να σου δώσω να καταλάβεις, με όσα s2000 έχω ανόιξει φορώντας την μαμα σχεση μετάδοσης κ με παρόμοιες μετατροπές, πετάγομαι χαλαρά από ρολ 1-1.5 αμαξι μεσα στα πρώτα μέτρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συνεχίζω να ανοίγω...Το σκηνικό γίνεται πιο έντονο επειδή φοράω και τροχαλίες. Επίσης καιεί απειρη βενζίνη επειδή το τροφοδοτείς με περισσότερο γκάζι αφού άλλη κινητική κατάσταση διατηρεί το 3 κιλά βολάν και άλλη το 6-7 που έιναι το μαμα.
Σε μια πίστα όμως? Δεν θέλεις περισσότερη απόκριση και ευστροφία για να βγαίνεις βολίδα από στην έξοδο αντί να περιμένεις νανεβάσει σαν κοιμισμένο?
Τωρα τα anti bumpsteer kit.
Μπροστά εγώ θα έδινα μία μετάφραση "αποστάτες κρεμαγιέρας" καλύτερα.
Είναι κάτι πλακάκια 2 εκατοστών περίπου τα οποία σηκώνουν την κρεμαγιέρα ώστε να διαβάζει πάλι σωστά στα πολύ χαμηλωμένα s2000, επαναφέροντας την ουσιαστικά στο εργοστασιακό ύψος κάνεις reset και ξαναδιαβάζει σωστά. Υποτίθεται δίνουν καλύτερη αίσθηση στα μούτρα του αυτοκινήτου. Οκ, δεν τρελάθηκα κιόλας.
Τα πίσω. Μέσα από τις άπειρες επιπλέον ρυθμίσεις που σου δίνουν, σε βοηθούν να εξαλείψεις το φαινόμενο της ασάφειας του πίσω μέρους στις αναπηδήσεις. Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει να ρυθμιστούν σωστά σε ευθυγραμισά που να ξέρει που παν τα τέσσερα. Το μεινονέκτημα τους είναι ότι την ακούν πολύ συχνα τα uniballs και θέλουν αλλαγή αλλιώς έχεις τζόγο πίσω.
Αυτά..
Originally Posted by Tazio' timestamp='1335525001' post='21648219
Σχετικα με το μελλον, δεν εχω γνωμη απο προσωπικη εμεπειρια για την φτερουγα, αλλα πιστευω στα Μεγαρα θα σου ειναι ψιλοπεριττο βαρος..Στις Σερρες λογικα θα δειξει την αξια της, αλλα ο NTZ θα σε βοηθησει περισσοτερο πανω σ'αυτο. Κατι που θα σου ελεγα να σκεφτεις ειναι ενα δισκατο διαφορικο, αλλα εδω ακομα και ο ΝΤΖ δεν μας βοηθαει για να μας πει τις διαφορες σε σχεση με το εργοστασιακο..

Το έχω πεί: ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΙΣΤΑ S ΜΕ ΜΑΜΑ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ.... Δυστυχώς έχω μόνο εμπειρία από δισκάτα διαφορικά στο δικό μου και από ανάβαση-κατάβαση Πεντέλης με μαμά s σε σύγκριση με το δικό μου. Πιστεύω ότι με το δισκάτο, απ'όσο είχα δεί από τη βόλτα μου με μαμά s, που δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτική, μπορείς να "ανοίξεις" γκάζι πιο γρήγορα χωρίς να έχεις κάποια "μούτρα" που παρατήρησα με το μαμά διαφορικό. Γενικά μιλώντας, τα Torsen διαφορικά δεν μου άρεσαν ούτε σε αυτοκίνητα που τα έχω οδηγήσει, κυρίως μπροσθιοκίνητα, καθότι ποτέ δεν θα αποκτήσουν την αμεσότητα και την λειτουργία ενός δισκάτου διαφορικού. Κερδίζουν βέβαια σε φιλικότητα αλλά στην πίστα ..... Ανακεφαλαιώνοντας, πρέπει να βρεθώ με τον Κώστα (Nabu) να οδηγήσει αφενός το δικό μου για να μας πεί και αυτός τι πιστεύει για το δισκάτο. Αυτό προυποθέτει να βρεθούμε μαζί σε μία πίστα....Για το antibumpsteer kit θα πώ ο,τι είπα και για τα καθίσματα....βάλτο με κλειστά τα μάτια!!!! Το φοράω στην κρεμαγιέρα κανένα 6μηνο τώρα και μόνο καλές εντυπώσεις έχω να πώ. Πολύ Value for money μετατροπή
Λοιπον να σας αναφέρω ένα περιστατικό το οποίο είναι αστείο αλλά όταν συνέβαινε δεν ήταν καθόλου και μαλλον αυτος είναι ο λόγος της διαφωνίας ως προς το μπροστινό bumpsteer kit. Επισης, μπορεί να βοηθηθούν οσοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα το οποίο απόσο εμαθα αργοτερα δεν ειναι καθολου σπανιο.
Το αυτοκινητο το έχω 6 χρόνια και σε διαδρομές όπως τα λιμανακια του άλλαζα πάντα τα φώτα. Πριν δυο χρόνια, μία γιαγια παραβίασε το STOP και μου εσκασε στην πορτα του συνοδηγού ανάμεσα ακριβώς στις ρόδες και μου ταβαλε όλα μεσα, ευτυχώς δεν πάθαμε τίποτα ουτε η κοπέλα ούτε εγώ.(Παρεπιμπτοντως έχετε δεί 3 γαιδουρόμπαρες που έχουν οι πορτες μας μέσα???)
Επίσης, ήταν τοτε με την ΑΣΠΙΣ και δεν πήρα φράγκο. 2 μηνες συνεργείο μεχρι να επισκευαστεί η ζημιά. Το πέρνω μες την τρελή χαρά και μετά από λίγες μέρες περνάω βόλτα από λιμανακια..
Ενα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο. Μία πλήρης απογοητευση. Το αυτοκίνητο ειχε πρόβλημα και δεν κρατούσε για κανενα λόγο τη μούρη του στην τροχιά που του έδινες. Άλλαζε τοποθέτηση μόνο του μέσα στη στροφή στο παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού, εφευγε με τα τέσσερα και γενικά δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα. Για driftαρισματα και ανάποδα ούτε λόγος, αγόραζες οικόπεδο στο δευτερόλεπτο.
WTF????
Επί δύο χρόνια έψαχνα λύση στο πρόβλημα της ταυτοχρονης υπερστροφής και υποστροφής...
Δεν ξέρω πόσες ευθυγραμμισεις και πόσα λάστιχα άλλαξα τον πρώτο καιρό. Μετά μου ειπαν καπου ότι το αμάξι είναι στραβο lol.
Πάω σε φίλο φανοποιό το μετράει από κατω όλα τέλεια.
Σκεφτομαι τι άλλαξε απο τοτε?Χμμ
Βγάζω την θολόμπαρα που την είχα βάλει όσο το αμαξι ήταν στο συνεργείο.. Τιποτα..
Ελέγχω σινεμπλόκ. Κομμένα τα compliance. Τα άλλάζω με Spoon. Πάλι τιποτα. Το αμάξι πήγαινε σαν μ@λ@κια.
αλλάζω από Pss σε circuit master. Καλύτερο κράτημα συνολικά αλλά πάλι το πρόβλημα με τα μούτρα του αυτοκινήτου στα ζόρια εκει.
βάζω μπροστινά anti bumpsteer kit.. Τιποτα..
Πάλι το αυτοκινητο έχανε πρόσφυση στην παραμικρή πίεση του μπροστινού άξονα.. (To post μου θυμίζει ανεκδοτο, το ξέρω)
Δεν θυμάμαι τι άλλα είχα κάνει άλλα είχα προσπαθήσει και με άλλους τρόπους να το κάνω όπως ήταν.
Αλλος μου έλεγε το άτσαλο ελαφρωμα σου φταίει! (Γιατί άτσαλo?
)Από σπόντα βρίσκομαι το Σεπτεμβρη σε Συνεργειο στη Δραπετσώνα για να αγοράσω κάτι.
Και πιάνουμε κουβέντα λεγοντας του το παράπονο μου και όλα τα παραπάνω..
Η πρώτη του ερώτηση ήταν αν έχω σφιξει τις γέφυρες.
2 Μηνες πρίν μιλήσω μαζί του το αυτοκίνητο έκανε εναν μεταλικο θόρυβο κάθε φορά που έβγαινα απτο γκαράζ του σπιτιού και θεωρησα επειδη ο ήχος θύμισε ελατήριο ή κάτι τέτοιο ότι εκλασε η κρεμαγιέρα.
Οταν το είδαμε, η πίσω γέφυρα ήθελε απλά λίγο σφίξιμο για να είναι απόλυτα ασφαλής.
Η μπροστινή...
3 απο τις συνολικά 5 βίδες τις γυρίσαμε 2 βόλτες με το χέρι κ μετά με κλειδί...
Η γέφυρα ήταν στην κυριολεξία στον αέρα, εξ ου και ο μεταλικός ήχος που άκουγα..
Μετά από αυτό, το αυτοκίνητο ήταν πάλι όπως έπρεπε
Λοιπον, ηθικά διδάγματα:
1.Ο συνεργιατζής πρέπει να είναι γνώστης
2.Σφίγξε όλοι τις γέφυρες, λάσκάρουν (ή βάλτε spoon rigid collars,σε αυτό βοηθούν, όχι στο να μην μετακινείτε η γέφυρα.Αμα είναι σφιχτα οι βίδες δεν πάει πουθενα)
3.Αμα έχεις λάσκα τη γέφυρα για 2 χρόνια, δεν υπάρχει περίπτωση να θυμάσαι πως ήταν ταμάξι σου πριν 2 χρόνια χωρίς το front anti bumpsteer kit
Μαλλον εδώ εγγειται η διαφορετική μας γνώμη με τον NTZ
Λοιπόν Θανάση, τα λες πολύ ωραία μέχρι στιγμής.
Εδώ κάπου έχει αρχίσει να μου έρχεται ο φόβος μήπως είσαι κανένας "Βασιλιάς του πληκτολογίου και των φόρουμ" και τσάμπα φθείρω το πληκτρολόγιο μου
Μην το παρεξηγείς αυτό που λέω, είναι βγαλμένο απο την ζωή και με παραδείγματα!!
Ελπίζω όπως είπε και ο Γιάννης (ΝΤΖ) να κανονίσουμε μια φορά να πάμε όλοι μαζί Μέγαρα και να τα πούμε/δούμε απο κοντά όλα.
Βαγγέλη την ίδια κουβέντα είχα χθές με τον συνονώματο και φίλτατο μέλος μας Kosdali, περί κοντού. Δυστυχώς, αν και δεν μου αρέσει, θα διαφωνήσω μαζί σου και θα υποστηρίξω την γνώμη ότι το 4.77 θα είναι πιο γρήγορο παντού. Σε όποια πίστα μπορεί να πάει το αμάξι στην Ελλάδα ή και στην κοντινή Ευρώπη (εκτός του Nordschleife
) το αμάξι θα είναι πιο αποδοτικό με αυτό το βήμα. Πολύ απλά γιατί κάθε ταχύτητα πλέον έχει + % απόδοσης και 2ον γιατί το βήμα της 6ης με 280 τελική δεν θα χρειαστεί ποτέ σε ένα ΝΑ αυτοκίνητο που τρέχει σε μια πίστα.
Τέλος ξανασυμφωνώ με τον Γιάννη στο ότι πρώτα απο όλα έρχεται η ευχαρίστηση, η αίσθηση, η γνωριμία, η ανακάλυψη των ορίων σου ή του αυτοκινήτου και τέλος έρχονται οι χρόνοι.
Ο χρόνος καλό είναι να χρησιμοποιείται ως μέτρο εξέλιξης και όχι ως αυτοσκοπός.
Θανάση τα τακάκια XP-- είναι της εταιρίας Carbotech και αν με ρωτούσες εμένα θα σου έλεγα ότι νιώθω σαν να φοράω BBK στο αμάξι. Αν έρθεις σε κάποια συνάντηση κάποια μέρα πολύ ευχαρίστως να πατήσεις λίγο φρένο να δεις τι εννοώ.
Εδώ κάπου έχει αρχίσει να μου έρχεται ο φόβος μήπως είσαι κανένας "Βασιλιάς του πληκτολογίου και των φόρουμ" και τσάμπα φθείρω το πληκτρολόγιο μου
Μην το παρεξηγείς αυτό που λέω, είναι βγαλμένο απο την ζωή και με παραδείγματα!!
Ελπίζω όπως είπε και ο Γιάννης (ΝΤΖ) να κανονίσουμε μια φορά να πάμε όλοι μαζί Μέγαρα και να τα πούμε/δούμε απο κοντά όλα.
Βαγγέλη την ίδια κουβέντα είχα χθές με τον συνονώματο και φίλτατο μέλος μας Kosdali, περί κοντού. Δυστυχώς, αν και δεν μου αρέσει, θα διαφωνήσω μαζί σου και θα υποστηρίξω την γνώμη ότι το 4.77 θα είναι πιο γρήγορο παντού. Σε όποια πίστα μπορεί να πάει το αμάξι στην Ελλάδα ή και στην κοντινή Ευρώπη (εκτός του Nordschleife
) το αμάξι θα είναι πιο αποδοτικό με αυτό το βήμα. Πολύ απλά γιατί κάθε ταχύτητα πλέον έχει + % απόδοσης και 2ον γιατί το βήμα της 6ης με 280 τελική δεν θα χρειαστεί ποτέ σε ένα ΝΑ αυτοκίνητο που τρέχει σε μια πίστα. Τέλος ξανασυμφωνώ με τον Γιάννη στο ότι πρώτα απο όλα έρχεται η ευχαρίστηση, η αίσθηση, η γνωριμία, η ανακάλυψη των ορίων σου ή του αυτοκινήτου και τέλος έρχονται οι χρόνοι.
Ο χρόνος καλό είναι να χρησιμοποιείται ως μέτρο εξέλιξης και όχι ως αυτοσκοπός.
Θανάση τα τακάκια XP-- είναι της εταιρίας Carbotech και αν με ρωτούσες εμένα θα σου έλεγα ότι νιώθω σαν να φοράω BBK στο αμάξι. Αν έρθεις σε κάποια συνάντηση κάποια μέρα πολύ ευχαρίστως να πατήσεις λίγο φρένο να δεις τι εννοώ.
Ένα πόστ που δεν αναφέρεται σε κανέναν προσωπικά, απλά αναφέρει κάποια πράγματα περί πιστών, που έχω αποκομίσει απο την λίγη αυτή εμπειρία που έχω συμμετάσχοντας σε χρονομετρημένους αγώνες και αρκετά τρακντεης απο το 2006.
1)Με την σωστή προπόνηση, ορθή επαναλειψημότητα και τις ανάλογες συνθήκες μέσα σε μια πίστα, ένας τέλειος γύρος μπορεί να επιτευχθεί. Ένας γύρος που όλα μα όλα θα έχουν κάτσει ιδανικά, που το μυαλό σου θα είναι σε απόλυτη συγκέντρωση και όλα θα είναι απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Δεν είναι λίγα τα άτομα που μπορούν να γυρίζουν το αμάξι τους σταθερό γυρολόγιο (με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ αποκλίσεις).
2)Αν αυτή η επαναλειψημότητα είναι το όριο του αυτοκινήτου ή του οδηγού είναι άλλο θέμα αλλά απο μόνο του αποδεικνύει ότι ένα σύνολο (οδηγός + αυτοκίνητο) μπορεί να κινείται σε επίπεδα υψηλών ορίων για πολύ ώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.
3)Αμάξι με αμάξι διαφέρει. Οδηγός με οδηγό διαφέρουν. Δεν είναι όλα τέλεια, ούτε είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο γρήγοροι. Εγώ δεν μπορώ να πιστεύω ότι θα οδηγήσω το αμάξι μου το ίδιο γρήγορα με έναν οδηγό Φ1 που όλη του η ζωή είναι αυτό το πράγμα και έχει μάθει να βλέπει πράγματα να περνάνε δίπλα του με 300 και να μην ιδρώνει. Αν είναι δυνατόν.
Τώρα στα επι μέρους...
Αυτό πως προκύπτει επειδή με τα μαθηματικά δεν τα πήγα ποτέ καλά μου στο σχολείο! Θα ήθελα αν μπορείς να μου το εξηγήσεις.
Ακολουθόντας και θεωρόντας σωστή την απο πάνω πράξη/εξίσωση/αναλογία,πως στο διάολο τα λέτε εσείς οι σπουδαγμένοι, θα ίσχυε ότι αν πάει απο το 98% στο 97% θα γυρίζει 8'' πιο αργά? Δηλαδή στο 1.45?
Θανάση εσύ κοίτα το νούμερο 3 τις γενικής απάντησης πιο πάνω. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και διαφορετικούς οδηγούς. Αυτό είναι το λάθος όλου του κόσμου. Βλέπουν κάποιο αμάξι.. ΄"Α, αυτό δεν πάει". Το παίρνει κάποιος άλλος λίγο ταχύτερος οδηγός "Α, κάτι του έχεις κάνει, κανονικά αυτό το αμάξι δεν πάει".
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα και ποτέ μου δεν ασχολήθηκα να μάθω το γιατί. Χαμένος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς.
Τέλος, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τόση υπερανάλυση σε αυτά τα επίπεδα που βρισκόμαστε.
Προσπαθήστε να ποστάρετε στο φόρουμ αντικαθιστόντας το πληκτρολόγιο με ένα τιμόνι. Δεν γίνεται!
Για τον ίδιο λόγο μην προσπαθήσετε ποτέ να οδηγήσετε γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας...
Θανάση, όποτε θέλεις να πάμε Μέγαρα στείλε ένα μύνημα. Θέλω να δω το αμάξι σου απο κοντά και γιατι όχι να γυρίσουμε παρέα μέσα στην πίστα σε κάποιο εβεντ.
1)Με την σωστή προπόνηση, ορθή επαναλειψημότητα και τις ανάλογες συνθήκες μέσα σε μια πίστα, ένας τέλειος γύρος μπορεί να επιτευχθεί. Ένας γύρος που όλα μα όλα θα έχουν κάτσει ιδανικά, που το μυαλό σου θα είναι σε απόλυτη συγκέντρωση και όλα θα είναι απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Δεν είναι λίγα τα άτομα που μπορούν να γυρίζουν το αμάξι τους σταθερό γυρολόγιο (με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ αποκλίσεις).
2)Αν αυτή η επαναλειψημότητα είναι το όριο του αυτοκινήτου ή του οδηγού είναι άλλο θέμα αλλά απο μόνο του αποδεικνύει ότι ένα σύνολο (οδηγός + αυτοκίνητο) μπορεί να κινείται σε επίπεδα υψηλών ορίων για πολύ ώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.
3)Αμάξι με αμάξι διαφέρει. Οδηγός με οδηγό διαφέρουν. Δεν είναι όλα τέλεια, ούτε είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο γρήγοροι. Εγώ δεν μπορώ να πιστεύω ότι θα οδηγήσω το αμάξι μου το ίδιο γρήγορα με έναν οδηγό Φ1 που όλη του η ζωή είναι αυτό το πράγμα και έχει μάθει να βλέπει πράγματα να περνάνε δίπλα του με 300 και να μην ιδρώνει. Αν είναι δυνατόν.
Τώρα στα επι μέρους...
γ) Αν ο προαναφερόμενος γυρίζει έστω στο 98% (που πολύ αμφιβάλω αν είναι καν πάνω από το 90%)και υπάρξει βελτίωση της τάξεως έστω και 1% σε κάθε στροφή (όλες τι φάσεις αυτής, πχ. είσοδο, apex, έξοδο κτλ) αυτό μπορεί να επιφέρει έως και μισό δευτερόλεπτο κέρδος
Αφορμή για την όλη συζητηση πήρα συγκρινωντας το χρόνο που έκανε ο Μιχάλης με το εν λόγω Porsche σε σχέση με το 1:31 πού εκανε ένα παιδί απτό club μας με ένα full Js racing 2.2 και καμια 300αριά άλογα..
Και σκέφτομαι: Είναι δυνατον??!!!
Μόνό 1:31? Το αυτοκίνητο αυτο εχω την εντύπωση πρεπει να είναι το παλιο του DS2000
Και σκέφτομαι: Είναι δυνατον??!!!
Μόνό 1:31? Το αυτοκίνητο αυτο εχω την εντύπωση πρεπει να είναι το παλιο του DS2000
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα και ποτέ μου δεν ασχολήθηκα να μάθω το γιατί. Χαμένος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς.
Τέλος, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τόση υπερανάλυση σε αυτά τα επίπεδα που βρισκόμαστε.
Προσπαθήστε να ποστάρετε στο φόρουμ αντικαθιστόντας το πληκτρολόγιο με ένα τιμόνι. Δεν γίνεται!
Για τον ίδιο λόγο μην προσπαθήσετε ποτέ να οδηγήσετε γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας...
Θανάση, όποτε θέλεις να πάμε Μέγαρα στείλε ένα μύνημα. Θέλω να δω το αμάξι σου απο κοντά και γιατι όχι να γυρίσουμε παρέα μέσα στην πίστα σε κάποιο εβεντ.
Μάλλον δικαιολογημένα έχεις απορίες καθ ότι όσο μεγαλώνω έχω (λανθασμένα) την απαίτηση από τον άλλο να είναι μέσα στο μυαλό μου και να καταλαβαίνει με την πρώτη αυτό που λέω...
Λοιπόν, με το 1% αναφέρομαι στα τεκταινόμενα της ακτίνας της αγωνιστικής γραμμής.
Οπότε δεν είναι 1% για 16 στροφές αλλά 16% για 16 στροφές.
Το 90% και 99% πηγαίνει για την κίνηση στο όριο της πρόσφυσης αναφορικά με τα όρια του αυτοκινήτου.
Όχι δεν ισχύει αυτή η σχέση που λες αλλά ούτε και η αντίστροφη.
Τέλειος γύρος δεν υπάρχει καθ ότι αν δεν κινούμαι στα παραπάνω όρια σίγουρα ΜΠΟΡΩ να είμαι επαναλήψιμος.
Ο sebian μάλλον καταλαβαίνει καλύτερα τι λέω καθώς βλέπω ότι τα περί δυναμικής οχήματος δεν αποτελούν άγνωστα "χωράφια" για εκείνον.
Άλλο ένα σημείο που συμφωνώ με τον sebian είναι ότι το αμάξι και η πίστα δεν τελειώνει, εμείς τελειώνουμε
Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αυτό το παιδί από κοντά αλλά φαίνεται ότι όλα τα κολακευτικά σχόλια που μου έχουν πει ισχύουν στο ακέραιο.
Συμπληρώνοντας λοιπόν το clue του αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δυστυχώς όταν "τελειώσουμε" εμείς τότε αρχίζουμε και σκαλίζουμε το αμάξι περιμένοντας έτσι από αυτό να κάνει την δικια μας δουλειά (ο γραφών δεν αποτελεί εξαίρεση)
Όλα όσα ακλούθησαν με τον νέο φίλο μας πραγματικά με κάνουν να νιώθω ότι είμαι σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Πως γίνεται να βγουν συμπεράσματα για όλα αυτά που αναφέρονται όταν το αμάξι δεν έχει δοκιμαστεί στα όρια του?
Υποθέτω ότι τα όρια εξερευνούνται μόνο σε κλειστό ελεγχόμενο περιβάλλον...
Πως μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο μακριά ή κοντά είναι σε κάποιο χρόνο (όποιος και αν είναι αυτός) αν πρώτα δεν δοκιμαστεί ΟΕΜ?
Δηλαδή μόνο από την θεωρεία και το marketing της κάθε εταιρείας για το κάθε προϊόν βελτίωσης της? Πχ. anti-bumpsteer kit λέει η εταιρεία ότι κάνει το τάδε άρα κομπλέ?
Μετά ελαφρώματα... το S2000 έχει 50:50 weight distribution μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα, τώρα πως είναι η κατανομή?
Δηλαδή πραγματικά διαβάζω και ξαναδιαβάζω και σκέπτομαι .... ωραία "χαλάσαμε" ένα αυτοκίνητο ας το ξαναφτιάξουμε από την αρχή
Επειδή το αμάξι τώρα πχ έχει γίνει 60:40 ας βάλουμε μια φτερούγα να αποκτήσει downforce ....
Ναι αλλά η αεροδυναμική δουλεύει υπό προϋποθέσεις ... ωραία τότε ας βάλουμε και cannards
Δεν έχω τίποτα με το παιδί, προς Θεού, αλήθεια, να σαι πάντα γερός φίλε μου να κάνεις αυτά που κάνεις ... αλλά νομίζω έχεις ξεκινήσει από ΛΑΘΟΣ βάση.
Θες να γίνεις καλύτερος οδηγός ή θες ένα αμάξι που να θυμίζει αυτά που πρωταγωνιστούν στο Best Motoring
Δεν λέω ΟΛΟΙ μας έχουμε μπει σε αυτό το τριπακι (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, μαζί και εγώ) αλλά το να ξαναφτιάξω ένα αμάξι από την αρχή χωρίς μάλιστα να ξέρω ποια ήταν αυτή η γ@μημ3νη η αρχή κάπως μου κάνει...
Τελικά συνειδητοποίησα ότι το πληκτρολόγιο μου σπάει τα νεύρα όταν πρόκειται για θέμα που πρέπει να ειπωθούν πολλά.
Αν κανονιστεί συνάντηση στα Μέγαρα, είμαι μέσα...