Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Apr 28, 2012 | 04:24 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by eddiex
Λοιπον, ας αφησουμε τις μαλακιες που ειμαστε ολοι φιλοι και ξερωμαστε τοσα χρονια και θα κανονισουμε Μεγαρα μιας που εχω σκασει να κανω μια βολτα το δικο μου Μεγαρα. Να δω και την πιστα (απο μεσα) και να μπω και για 1η φορα και εκει και να το ευχαριστηθουμε οπως το ευχαριστηθηκαμε ολοι την προηγουμενη φορα (Να χω και εγω αμαξι). Θα κανονισουμε μια μερα σε ενα open day αν γινετε στα Μεγαρα να παμε ολοι να γουσταρησουμε. Γιατι ενα πουλακι μας εχει πει οτι ετοιμαζεται και ο Λιακος να μπει παλι στον χωρο με την Suzukara του... Ο Κωστακης να παει για το 1 ξερο , εγω να μην γραψω πανω απο 1:50 και αν ειναι και ο Μακης να βγαλουμε και καμια φωτογραφιαρα! ΤΑΥΛΩΝΩ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, αντε να ρθουν να παμε!
Μοίρασε πόνο Τεο
Reply
Old Apr 28, 2012 | 06:31 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by S2johnyK
Καλά κάνεις και διαφωνείς, το φόρουμ για αυτό είναι, για να υπάρχει ελευθερία απόψεων και έκφρασης.

Όσο αφορά την ΚΟΙΝΗ απορία στο άλλο τοπικ, ήταν γιατί τόσα μούτρα, σωστά?
Δεν εξήγησα για το κλικαρισμα της ανάρτησης? Δηλαδή τι άλλο να πω? Αφού είπα ότι πειραματιζόμουν...
Μπορείς να μου δείξεις σε παρακαλώ τι με ρωταει ο Ταζιο ΚΑΙ εσύ και δεν απανταω?

Μετά ο Ταζιο έκανε quote ΜΙΑ φράση μου στην οποία υπήρχε ένα ορθογραφικό, για όνομα του Θεού.
Πίστεψα ότι έκανε χιούμορ, και μετά το διόρθωσα. ΑΝ δεν ήταν αυτό γιατί δεν το εξήγησε?
Δεν θεώρησα ότι χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης αυτό με την υπερστροφή.
Δηλαδή τι να εξηγήσω παραπάνω από το ότι θεωρώ το rotation του πίσω άξονα κατά το apex συμπεριφορά ισορροπίας μιας και δεν απαιτείται υπερδιόρθωση προκειμένου να χαθεί χρόνος και να συνεχίσει το αμάξι την πορεία του???
Έγραψα κιόλας παναθεμα με ότι είναι προσωπική άποψη το ότι λαμβάνω σαν υπερστροφή αυτό που χρειάζεται διόρθωση τέτοια ώστε να αρχίζει να με καθυστερεί....
Ορίστε ας βγει ο Ταζιο να μου πει, αφού δεν έκανε χιούμορ τι άλλο εννοούσε με την ερώτηση του και να εξηγήσω με όποιον τρόπο μπορώ.

Όσο για την ακτίνα της αγωνιστικής γραμμής, έχει να κάνει με το πόση επιφάνια πίστας εκμεταλλεύεται.
Αν η ακτίνα είναι κατά 1% μεγαλύτερη σε κάθε στροφή ΜΠΟΡΕΙ να προκύψει 0,5 δευτερόλεπτο.
Δηλαδή τι παραπάνω να πω?
Ρωταει το καινούριο παιδί αν είναι πιθανός ένας χρόνος και εγώ χωρίς να αναφέρει κάποιος από ποιον γράφτηκε το 1.37, γνωρίζοντας το αυτοκίνητο και τις οδηγαρες της Ελλάδας που γεμίζουν τις φυλλάδες που κυκλοφορούν στα περίπτερα πιστεύω ότι όλα είναι πιθανά.
Δεν κατάλαβα δηλαδή, θα κριθώ και για το γεγονός ότι δεν αποδέχομαι ΚΑΝΕΝΑΝ από αυτούς τους δοκιμαστές σαν οδηγό?

Παρ όλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν το ίδιο καλά όπως κατ ιδίαν.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να συμμετέχω στην εξέλιξη του καθενός όταν το θέμα δεν μπορεί να αναλυθεί με 5-10 σειρές.
Εγώ προκαλώ αν υπάρχει έστω και ένα παιδί με το οποίο έχουμε βρεθεί ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, είτε αυτό είναι σε κάποιο συνεργείο, είτε τυχαία στον δρόμο, είτε με πήρε τηλέφωνο, είτε σε συνάντηση είτε δεν ξέρω και εγώ που αλλού και δεν υπήρξα επεξηγηματικός μέχρι αηδίας σε αυτά που πίστευα και εξηγούσα, να βγει να το πει.
Να μας πει αν πήγα να το παίξω Αϊνστάιν, αν γνώριζα ή όχι κάτι καλά για να το εξηγήσω επιμελώς.
Τώρα να θέλεις εσύ να κάτσω να εξηγήσω και να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας συγγνώμη δεν το κάνω, δεν είναι όλη μου η ζωή ένα πληκτρολόγιο.
Πέρασαν και άλλοι από εδω μέσα και αν δεν το ξέρεις καλά εσύ αυτό να στο πω εγώ, που ρωτούσες (όχι εσύ, γενικά) κάτι και σου πεταγαν την υπερθεϊκή ατάκα "είμαι κουρασμένος τώρα" ή "ρε φίλε βαριέμαι".
Δεν σε είδα τότε να εκφράσεις κάπου την διαφωνία σου, τελοσπάντων, πάμε παρακάτω.
Όρεξη για να έρθω σε αντιπαράθεση και εγώ δεν έχω καμία. Αν νομίζεις ότι ο τρόπος που ποστάρω κάνει "κακό" τότε να σταματήσω να ποστάρω.
Όπως είπες και εσύ, δόξα τον Θεό, το νιονιό στροφαρει λίγο ακόμα ώστε να αντιλαμβάνομαι τις ειρωνείες.
What have we here!!!

Λοιπόν, κάπου βγάζει η κουβέντα και ενώ έχει ελαφρύνει το θέμα εγώ απλά δεν θέλω να αφήσω αναπάντητο το κείμενο σου προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Για να μην κάνω διαφορετικά quotes και απομονόνω αυτά που λες θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ένα ωραίο κείμενο.

Δεν σου ζήτησα ποτέ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Είπες 3 πράγματα εκ των οποίων δεν κατάλαβα κανένα και σου ζήτησα να τα εξηγήσεις λίγο καλύτερα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι ειρωνικό αυτό ούτε μη ειλικρινές απο την μεριά μου.

Η κοινή απορία στο άλλο τόπικ έχει να κάνει με το quote που έκανε ο Tazio και όχι τα μούτρα. Εγώ δεν νόμιζα ότι ο Βαγγέλης κόλλησε στο ορθογραφικό αλλά στο rotation around the apex το οποίο εγώ διαβάζω πρώτη φορά. Μιλάω πάλι ειλικρινά και λέω ότι δεν το παίζω ξερόλας και ότι προσπαθώ να μαθαίνω απο αυτά που διαβάζω. Δεν ειρωνεύομαι ούτε θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Απλά ρωτάω να εξηγήσεις. Και μόνο που γράφεις ότι μπορεί να σου έγραφα ολόκληρο κείμενο για ένα ορθογραφικό μάλλον θεωρώ ότι εσύ ειρωνεύεσαι και όχι εγώ.

Εγώ όταν είδα το βίντεο σου, το οποίο εσύ τώρα κλείδωσες για δικούς σου λόγους, δεν θυμάμαι να είδα πουθενά αυτήν την "περιστροφή γύρω απο την κορυφή της στροφής" - όπως θα μεταφραζόταν στα Ελληνικά- αλλά είδα μπόλικο τιμόνι και μούτρα, για τις στροφές που έγραψα πολύ καθαρά στο πόστ μου. Εκεί λοιπόν εγώ θεώρησα ότι εγώ καταλαβαίνω λάθος το rotation around the apex και μου δημιουργήθηκε η απορία την οποία κάλυψε ο Βαγγέλης με την ερώτηση του. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να το ρωτήσω και εγώ 2η φορά, ποιος ο λόγος. Απο την άλλη αν εσύ το πήρες ως πλάκα για το ορθογραφικό τότε πάσο, παρεξήγηση.

Αυτό που εξηγείς για το πως αντιλαμβάνεσαι την υπερστροφή συμφωνούμε απλά στο βίντεο δεν υπήρξε πουθενά υπερστροφή παρά μόνο σε ένα μικρό σημείο, πάλι αν θυμάμαι καλά, το οποίο ήταν τόσο μικρό που μπορεί να ήταν και καλύτερα αν έμεινας σανίδα γκάζι, από το να άφηνες απλά και μόνο για να μην σου το κάνει.
Για αυτό πάλι είχα την απορία μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά για το πως αναφέρεσαι στην υπερστροφή.

Μετά συνεχίζουμε για την ακτίνα της αγωνιστικής γραμμής. Αυτό μάλλον θα μου το εξηγήσεις είτε εσύ είτε κάποιος άλλος αν τον δω νωρίτερα από κοντά, μιας που το έχω μεγάλη απορία πλέον, γιατί απο εδώ δεν μπορώ να καταλάβω αν μιλάμε για μέτρα φάρδους του δρόμου -πχ.6 μέτρα φάρδος- άρα το 1% είναι 6εκ, άρα αν πάμε 6εκ. πιο έξω στην είσοδο της στροφής τότε μπορεί να κερδίσουμε μέχρι και 0.5 σε κάθε στροφή? Αυτό ψιλο καταλαβαίνω εγώ. Αλλά αν μιλάμε για έναν οδηγό που έχει μια άισθηση Χ και τα 6 εκ. μπορεί να τα νιώσει (θεωρώ ότι όταν περνάς πχ μέσα στα κατοικημένη περιοχή τον καθρέφτη σου δεν τον βαράς κάθε μέρα στα παρκαρισμένα ) τότε δεν το βλέπω πολύ εύκολο να πέφτει έστω και 1% έξω όταν είναι να κλειστεί για την στροφή. Μπορεί εδώ να είμαι απλά Κωνσταντίνος και να είμαι πολύ αυστηρός ή μπορεί να λέω βλακείες πάλι γιατί να έχω καταλάβει λάθος. Τέλοσπάντων, αν το λέω λάθος, απο κοντά!!

Εν συνεχεία, είναι ευρέως γνωστό εδώ μέσα ότι το Drive περιοδικό όταν είχε βγει το s2000 είχε γυρίσει 1.37.5 μέσα στην πίστα των Σερρών. Με μοντέλο 99' παρκαλώ και όχι 04+ που όλοι ξέρουμε τι διαφορές έχουνε σε ένα γυρολόγιο.
Και πάλι, ο Kosdali αν δεν κάνω λάθος έκανε σε trackday παλιά 1.37, driftarωντας με φυτιλιασμένα λάστιχα.
Και εγώ όταν είχα ανέβει Σέρρες πρώτη φορά με το S2000, και το είχα μόνο 2μήνες και μάθαινα ακόμα τα βασικά, είχα γυρίσει με ένα session μόνο -μέχρι που βγήκαν τα ντουμάνια στην Κ5- 1.38.5 με δανεικά λάστιχα απο Tkal και Tasea τα οποία τα είχαν για αλλαγή.Με 3 γύρους σε ένα session. Το επαναλαμβάνω γιατί το 1.38.5 με το 1.37.5 έχει διαφορά που μπορεί να καλυφθεί με περισσότερη εξικοίωση μέσα στην πίστα.
Το λινκ για αυτό που εγώ θεωρούσα κοινή γνώση είναι εδώ και είναι επίσημα χρονομετρημένο. Αν και ποιος ήταν ο οδηγός δεν το ξέρω αλλά είναι πραγματικότητα.

Τέλος, δεν έχει υπάρξει φορά που να έχω διαφωνία με κάποιον και να μην έχω εκφράσει την γνώμη μου όπου με αφορά.
Όπως είπα πιο πάνω, ξερόλας δεν είμαι.Δεν αισθάνομαι ότι με αφορούν όλα τα θέματα του φόρουμ μας οπότε και δεν εκφέρω την γνώμη μου σε ότι θεωρώ ότι δεν με αντιπροσωπεύει.
Και όπως είπες και μόνος σου στην αρχή, καλά κάνω και διαφωνώ όπως και καλά κάνω και συφμωνώ (ουκ ολίγες φορές έχω συμφωνήσει μαζί σου στο παρελθόν σε διάφορα θέματα), για αυτό είναι τα φόρουμ για να τα λέμε.

Αυτά απο εμένα, πάντα σε φιλικό επίπεδο Γιάννη και χωρίς καμία πρόθεση για επίθεση απέναντι στο άτομο σου.

ΥΓ: Κωστάκη τώρα έρχομαι και σε σένα
Reply
Old Apr 28, 2012 | 06:39 AM
eddiex's Avatar

From: Piraeus. . .

Εεε και εγω μαμα ειμαι ε, με πολιτικα σκατιαρικα (πισω) λαστιχα και πρωτη φορα γυρισα 1:38.7. Αντε που πρεπει να σας το θυμιζω!
Τον χειμωνα παμε για 1:33+ (μεχρι την Κ9)
Reply
Old Apr 28, 2012 | 06:44 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by kosdali
Originally Posted by Nabu' timestamp='1335594567' post='21650578

"ΟΕΜ + VAFC FTW"
και φυσικα ακομα ειναι η καλυτερη πιο αποδοτικη ασφαλη σταθερη λυση για τα λεφτα που δινεις αλλωστε και γω τον μαμα με το vafc δεν τα εβγαλα απο το αμαξι.

οσο για το κοντο το 4,44 το δοκιμασα αρκετα για να βγαλω συμπερασμα...για το 4.77 εχω αποψη μονο απο του Λαμπρου...οποτε θα το βαλεις και συ για να βγαλουμε πιο ασφαλη συμπερασματα

παντως σε εικονικη γυρα 4.1 με το δικο μου στην 1 κ 2, η 3τη ειναι υπεραρκετη μεχρι την 3 κ 4 εχω βαλει 4τη που δεν μπορω να την πατησω τερμα(με 4,77 θελει και 5τη).στην 5 παλι την 3τη δεν μπορω να την πατησω τερμα περα απο 50 μετρα ευθειας μεχρι την 6 που εκει με το 4.77 θα βαζεις 4τη για λιγο...6,7,8 η 3τη μπαινει χωρις τερμα γκαζι,εξοδο 8 τερμα με 3τη και αλλαγη 4τη πριν 9 ενω με 4,77 θα εχεις 4τη (που θα ειναι πιο μακρια απο την 3τη του 4,1 κατα 10χλμ αρα και πιο αδυναμη) και θα αναγκαστεις να βαλεις και 5τη πριν την 10. 10 - 11 η 3τη ισα που κοφτιαζει μεχρι 11 ενω με 4,77 θα βαλεις και 4τη απο νωρις(οπως ειπα πιο αργη η 4τη του 4,77 απο 3τη του 4,1 αποδεδειγμενα) 11-12 3τη μου παλι υπεραρκετη 12- 13 εγω γεμιζω 3τη ενω το 4,77 4τη(παλι πιο αργο) 13 η 4τη μου δεν μπορω να πατησω τερμα(παλι αρκετη) 14- 15 3τη παλι δεν παταω τερμα και φυσικα στην ευθεια μετα τα 140 μεχρι τα 200 το 4,77 ειναι πιο αργο οπως ολοι ξερουν

τι δεν καταλλλαβαινεις ?
Καταρχάς το έβγαλα όλο με μια ανάσα φίλε!!
Κατά δευτέρας, αυτό που θα δεις με το 4.77 δεν θα το πιστεύεις. Θα αλλάξεις γνώμη και να είσαι σίγουρος για αυτό...
Όλο αυτό το κείμενο που έγραψες τώρα θα στο τυπώσω να το έχεις να το θυμάσαι και να λες "Μα τι έλεγα πάλι ο Θεός!"!!!

Originally Posted by nikthegrek
εσυ αμα βγαλεις 110 κιλα δεν νομιζω οτι θα υπαρχει ανθρωπος που θα πιστευει το χρονομετρο
που θα δει..

Originally Posted by tsatsj
με ενδιαφερει πολυ αυτο,περιμενω εξελιξεις για το "μακρυ"

στις 16αρες μπαινουν πιο στενα λαστιχα?

θα χτυπησω τρελες χαμηλες καταναλωσεις
ο καθενας κανει το δικο του αγωνα

σορι για το ψιλοοφ τοπιψ.ευχαριστω εκ των προτερων

kosdali

Tsajiya ήρθε πάλι και άλλαξε το κατεστημένο!!!

Originally Posted by kosdali
το ιδιο θα γινει και με του nabu οταν τελειωσει με το αμαξι. ηδη εγινε στα μεγαρα και θα παει πιο κατω
Κατά βάθος ξέρεις αλλά το παίζεις τρελίτσα ακόμα

Originally Posted by nikthegrek
το χειμωνα, καλα να ειμαστε και θα δουμε τρελα πραγματα στις σερρες

Υ.Γ.εγω θα πινω καφε με το fun και θα σας βλεπω γιατι ζαλιζομαι και ευκολα..
Εγώ το καλοκαίρι, καλά νάμαστε, υγεία και δουλειά να έχουμε θα φροντίζω καρτερικά το αμάξι για να είναι έτοιμο να ανέβει να τσουλήσει παρέα σας στις Σέρρες once again!!
Να είστε σίγουροι ότι οι χρόνοι που θα γραφτούν απο τα S που θα είναι εκεί θα είναι άξιοι αναφοράς για μια ακόμα φορά...

Θες να μου πεις οτι αυτο ισχυει και σε αυτο που λεγαμε προχθες? Ρολ -1000μ. πχ?
Γράφω απο κάτω ρε τρελέ ότι δεν μιλάω για ευθείες τύπου Αττική ή Εγνατία οδός. Παντού σε πίστα εννοώ.
Reply
Old Apr 28, 2012 | 06:49 AM
eddiex's Avatar

Originally Posted by Nabu
Να είστε σίγουροι ότι οι χρόνοι που θα γραφτούν απο τα S που θα είναι εκεί θα είναι άξιοι αναφοράς για μια ακόμα φορά...

Παλι για μενα λες ρε ατιμε? Αχ, με σκλαβωνεις!
Reply
Old Apr 28, 2012 | 09:50 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Λοιπόν Θανάση, τα λες πολύ ωραία μέχρι στιγμής.

Εδώ κάπου έχει αρχίσει να μου έρχεται ο φόβος μήπως είσαι κανένας "Βασιλιάς του πληκτολογίου και των φόρουμ" και τσάμπα φθείρω το πληκτρολόγιο μου

Μην το παρεξηγείς αυτό που λέω, είναι βγαλμένο απο την ζωή και με παραδείγματα!!

Ελπίζω όπως είπε και ο Γιάννης (ΝΤΖ) να κανονίσουμε μια φορά να πάμε όλοι μαζί Μέγαρα και να τα πούμε/δούμε απο κοντά όλα.

Βαγγέλη την ίδια κουβέντα είχα χθές με τον συνονώματο και φίλτατο μέλος μας Kosdali, περί κοντού. Δυστυχώς, αν και δεν μου αρέσει, θα διαφωνήσω μαζί σου και θα υποστηρίξω την γνώμη ότι το 4.77 θα είναι πιο γρήγορο παντού. Σε όποια πίστα μπορεί να πάει το αμάξι στην Ελλάδα ή και στην κοντινή Ευρώπη (εκτός του Nordschleife ) το αμάξι θα είναι πιο αποδοτικό με αυτό το βήμα. Πολύ απλά γιατί κάθε ταχύτητα πλέον έχει + % απόδοσης και 2ον γιατί το βήμα της 6ης με 280 τελική δεν θα χρειαστεί ποτέ σε ένα ΝΑ αυτοκίνητο που τρέχει σε μια πίστα.

Τέλος ξανασυμφωνώ με τον Γιάννη στο ότι πρώτα απο όλα έρχεται η ευχαρίστηση, η αίσθηση, η γνωριμία, η ανακάλυψη των ορίων σου ή του αυτοκινήτου και τέλος έρχονται οι χρόνοι.
Ο χρόνος καλό είναι να χρησιμοποιείται ως μέτρο εξέλιξης και όχι ως αυτοσκοπός.

Θανάση τα τακάκια XP-- είναι της εταιρίας Carbotech και αν με ρωτούσες εμένα θα σου έλεγα ότι νιώθω σαν να φοράω BBK στο αμάξι. Αν έρθεις σε κάποια συνάντηση κάποια μέρα πολύ ευχαρίστως να πατήσεις λίγο φρένο να δεις τι εννοώ.
Τα τακάκια αυτά με τι δίσκους τα έχεις συνδιασει? Την πάλεψαν οι δίσκοι σου?
Εχεις υπόψιν σου που μπορώ να τα βρώ και σε τι τιμή περίπου?
Reply
Old Apr 28, 2012 | 12:48 PM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by Nabu' timestamp='1335478501' post='21646835
Ένα πόστ που δεν αναφέρεται σε κανέναν προσωπικά, απλά αναφέρει κάποια πράγματα περί πιστών, που έχω αποκομίσει απο την λίγη αυτή εμπειρία που έχω συμμετάσχοντας σε χρονομετρημένους αγώνες και αρκετά τρακντεης απο το 2006.

1)Με την σωστή προπόνηση, ορθή επαναλειψημότητα και τις ανάλογες συνθήκες μέσα σε μια πίστα, ένας τέλειος γύρος μπορεί να επιτευχθεί. Ένας γύρος που όλα μα όλα θα έχουν κάτσει ιδανικά, που το μυαλό σου θα είναι σε απόλυτη συγκέντρωση και όλα θα είναι απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.
Δεν είναι λίγα τα άτομα που μπορούν να γυρίζουν το αμάξι τους σταθερό γυρολόγιο (με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ αποκλίσεις).

2)Αν αυτή η επαναλειψημότητα είναι το όριο του αυτοκινήτου ή του οδηγού είναι άλλο θέμα αλλά απο μόνο του αποδεικνύει ότι ένα σύνολο (οδηγός + αυτοκίνητο) μπορεί να κινείται σε επίπεδα υψηλών ορίων για πολύ ώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν όλοι.

3)Αμάξι με αμάξι διαφέρει. Οδηγός με οδηγό διαφέρουν. Δεν είναι όλα τέλεια, ούτε είναι όλοι οι οδηγοί το ίδιο γρήγοροι. Εγώ δεν μπορώ να πιστεύω ότι θα οδηγήσω το αμάξι μου το ίδιο γρήγορα με έναν οδηγό Φ1 που όλη του η ζωή είναι αυτό το πράγμα και έχει μάθει να βλέπει πράγματα να περνάνε δίπλα του με 300 και να μην ιδρώνει. Αν είναι δυνατόν.

Τώρα στα επι μέρους...

γ) Αν ο προαναφερόμενος γυρίζει έστω στο 98% (που πολύ αμφιβάλω αν είναι καν πάνω από το 90%)και υπάρξει βελτίωση της τάξεως έστω και 1% σε κάθε στροφή (όλες τι φάσεις αυτής, πχ. είσοδο, apex, έξοδο κτλ) αυτό μπορεί να επιφέρει έως και μισό δευτερόλεπτο κέρδος
Αυτό πως προκύπτει επειδή με τα μαθηματικά δεν τα πήγα ποτέ καλά μου στο σχολείο! Θα ήθελα αν μπορείς να μου το εξηγήσεις.

δ) Μισό δευτερόλεπτο κέρδος σε μια πίστα με 16 στροφές για δείτε τι χρόνο επιφέρει κάνοντας τον πολλαπλασιασμό και συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με το 1.37
Ακολουθόντας και θεωρόντας σωστή την απο πάνω πράξη/εξίσωση/αναλογία,πως στο διάολο τα λέτε εσείς οι σπουδαγμένοι, θα ίσχυε ότι αν πάει απο το 98% στο 97% θα γυρίζει 8'' πιο αργά? Δηλαδή στο 1.45?

Αφορμή για την όλη συζητηση πήρα συγκρινωντας το χρόνο που έκανε ο Μιχάλης με το εν λόγω Porsche σε σχέση με το 1:31 πού εκανε ένα παιδί απτό club μας με ένα full Js racing 2.2 και καμια 300αριά άλογα..
Και σκέφτομαι: Είναι δυνατον??!!!
Μόνό 1:31? Το αυτοκίνητο αυτο εχω την εντύπωση πρεπει να είναι το παλιο του DS2000
Θανάση εσύ κοίτα το νούμερο 3 τις γενικής απάντησης πιο πάνω. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και διαφορετικούς οδηγούς. Αυτό είναι το λάθος όλου του κόσμου. Βλέπουν κάποιο αμάξι.. ΄"Α, αυτό δεν πάει". Το παίρνει κάποιος άλλος λίγο ταχύτερος οδηγός "Α, κάτι του έχεις κάνει, κανονικά αυτό το αμάξι δεν πάει".
Ποτέ μου δεν κατάλαβα πως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα και ποτέ μου δεν ασχολήθηκα να μάθω το γιατί. Χαμένος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί κάπως αλλιώς.

Τέλος, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται τόση υπερανάλυση σε αυτά τα επίπεδα που βρισκόμαστε.

Προσπαθήστε να ποστάρετε στο φόρουμ αντικαθιστόντας το πληκτρολόγιο με ένα τιμόνι. Δεν γίνεται!
Για τον ίδιο λόγο μην προσπαθήσετε ποτέ να οδηγήσετε γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας...

Θανάση, όποτε θέλεις να πάμε Μέγαρα στείλε ένα μύνημα. Θέλω να δω το αμάξι σου απο κοντά και γιατι όχι να γυρίσουμε παρέα μέσα στην πίστα σε κάποιο εβεντ.
Το 2) σου αναιρεί το 1) σου ....
Μάλλον δικαιολογημένα έχεις απορίες καθ ότι όσο μεγαλώνω έχω (λανθασμένα) την απαίτηση από τον άλλο να είναι μέσα στο μυαλό μου και να καταλαβαίνει με την πρώτη αυτό που λέω...

Λοιπόν, με το 1% αναφέρομαι στα τεκταινόμενα της ακτίνας της αγωνιστικής γραμμής.
Οπότε δεν είναι 1% για 16 στροφές αλλά 16% για 16 στροφές.

Το 90% και 99% πηγαίνει για την κίνηση στο όριο της πρόσφυσης αναφορικά με τα όρια του αυτοκινήτου.
Όχι δεν ισχύει αυτή η σχέση που λες αλλά ούτε και η αντίστροφη.

Τέλειος γύρος δεν υπάρχει καθ ότι αν δεν κινούμαι στα παραπάνω όρια σίγουρα ΜΠΟΡΩ να είμαι επαναλήψιμος.
Ο sebian μάλλον καταλαβαίνει καλύτερα τι λέω καθώς βλέπω ότι τα περί δυναμικής οχήματος δεν αποτελούν άγνωστα "χωράφια" για εκείνον.

Άλλο ένα σημείο που συμφωνώ με τον sebian είναι ότι το αμάξι και η πίστα δεν τελειώνει, εμείς τελειώνουμε
Δεν είχα την τύχη να γνωρίσω αυτό το παιδί από κοντά αλλά φαίνεται ότι όλα τα κολακευτικά σχόλια που μου έχουν πει ισχύουν στο ακέραιο.
Συμπληρώνοντας λοιπόν το clue του αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δυστυχώς όταν "τελειώσουμε" εμείς τότε αρχίζουμε και σκαλίζουμε το αμάξι περιμένοντας έτσι από αυτό να κάνει την δικια μας δουλειά (ο γραφών δεν αποτελεί εξαίρεση)

Όλα όσα ακλούθησαν με τον νέο φίλο μας πραγματικά με κάνουν να νιώθω ότι είμαι σε ένα παράλληλο σύμπαν.
Πως γίνεται να βγουν συμπεράσματα για όλα αυτά που αναφέρονται όταν το αμάξι δεν έχει δοκιμαστεί στα όρια του?
Υποθέτω ότι τα όρια εξερευνούνται μόνο σε κλειστό ελεγχόμενο περιβάλλον...
Πως μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο μακριά ή κοντά είναι σε κάποιο χρόνο (όποιος και αν είναι αυτός) αν πρώτα δεν δοκιμαστεί ΟΕΜ?
Δηλαδή μόνο από την θεωρεία και το marketing της κάθε εταιρείας για το κάθε προϊόν βελτίωσης της? Πχ. anti-bumpsteer kit λέει η εταιρεία ότι κάνει το τάδε άρα κομπλέ?
Μετά ελαφρώματα... το S2000 έχει 50:50 weight distribution μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα, τώρα πως είναι η κατανομή?

Δηλαδή πραγματικά διαβάζω και ξαναδιαβάζω και σκέπτομαι .... ωραία "χαλάσαμε" ένα αυτοκίνητο ας το ξαναφτιάξουμε από την αρχή
Επειδή το αμάξι τώρα πχ έχει γίνει 60:40 ας βάλουμε μια φτερούγα να αποκτήσει downforce ....
Ναι αλλά η αεροδυναμική δουλεύει υπό προϋποθέσεις ... ωραία τότε ας βάλουμε και cannards

Δεν έχω τίποτα με το παιδί, προς Θεού, αλήθεια, να σαι πάντα γερός φίλε μου να κάνεις αυτά που κάνεις ... αλλά νομίζω έχεις ξεκινήσει από ΛΑΘΟΣ βάση.
Θες να γίνεις καλύτερος οδηγός ή θες ένα αμάξι που να θυμίζει αυτά που πρωταγωνιστούν στο Best Motoring

Δεν λέω ΟΛΟΙ μας έχουμε μπει σε αυτό το τριπακι (άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, μαζί και εγώ) αλλά το να ξαναφτιάξω ένα αμάξι από την αρχή χωρίς μάλιστα να ξέρω ποια ήταν αυτή η γ@μημ3νη η αρχή κάπως μου κάνει...

Τελικά συνειδητοποίησα ότι το πληκτρολόγιο μου σπάει τα νεύρα όταν πρόκειται για θέμα που πρέπει να ειπωθούν πολλά.
Αν κανονιστεί συνάντηση στα Μέγαρα, είμαι μέσα...
Φιλε Johnny, συμφωνουμε οτι διαφωνούμε!
Reply
Old Apr 28, 2012 | 03:56 PM
eddiex's Avatar

Originally Posted by Dicktp
Σε αυτο που μπορω να σου απαντησω εγω ειναι οτι τα φερνει και ο Κινεζος (απο την Νεα Μακρη) οποτε παρε ενα τηλεφωνακι να ρωτησει τιμες.

Αφου παρεις πες μας και μας που ενδιαφερομαστε και εμεις να ξερουμε. ΧΡ10 μπροστα και ΧΡ8 πισω ρωτα...
Reply
Old Apr 29, 2012 | 12:39 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by Dicktp' timestamp='1335635447' post='21651389
Σε αυτο που μπορω να σου απαντησω εγω ειναι οτι τα φερνει και ο Κινεζος (απο την Νεα Μακρη) οποτε παρε ενα τηλεφωνακι να ρωτησει τιμες.

Αφου παρεις πες μας και μας που ενδιαφερομαστε και εμεις να ξερουμε. ΧΡ10 μπροστα και ΧΡ8 πισω ρωτα...
Θα τον πάρω από Δευτέρα.
Αν το πετύχω, θα τις γράψω
Reply
Old Apr 29, 2012 | 10:40 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Η κοινή απορία στο άλλο τόπικ έχει να κάνει με το quote που έκανε ο Tazio και όχι τα μούτρα. Εγώ δεν νόμιζα ότι ο Βαγγέλης κόλλησε στο ορθογραφικό αλλά στο rotation around the apex το οποίο εγώ διαβάζω πρώτη φορά. Μιλάω πάλι ειλικρινά και λέω ότι δεν το παίζω ξερόλας και ότι προσπαθώ να μαθαίνω από αυτά που διαβάζω. Δεν ειρωνεύομαι ούτε θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση. Απλά ρωτάω να εξηγήσεις. Και μόνο που γράφεις ότι μπορεί να σου έγραφα ολόκληρο κείμενο για ένα ορθογραφικό μάλλον θεωρώ ότι εσύ ειρωνεύεσαι και όχι εγώ.

Εγώ όταν είδα το βίντεο σου, το οποίο εσύ τώρα κλείδωσες για δικούς σου λόγους, δεν θυμάμαι να είδα πουθενά αυτήν την "περιστροφή γύρω από την κορυφή της στροφής" - όπως θα μεταφραζόταν στα Ελληνικά- αλλά είδα μπόλικο τιμόνι και μούτρα, για τις στροφές που έγραψα πολύ καθαρά στο πόστ μου. Εκεί λοιπόν εγώ θεώρησα ότι εγώ καταλαβαίνω λάθος το rotation around the apex και μου δημιουργήθηκε η απορία την οποία κάλυψε ο Βαγγέλης με την ερώτηση του. Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν να το ρωτήσω και εγώ 2η φορά, ποιος ο λόγος. Από την άλλη αν εσύ το πήρες ως πλάκα για το ορθογραφικό τότε πάσο, παρεξήγηση.

Αυτό που εξηγείς για το πως αντιλαμβάνεσαι την υπερστροφή συμφωνούμε απλά στο βίντεο δεν υπήρξε πουθενά υπερστροφή παρά μόνο σε ένα μικρό σημείο, πάλι αν θυμάμαι καλά, το οποίο ήταν τόσο μικρό που μπορεί να ήταν και καλύτερα αν έμεινας σανίδα γκάζι, από το να άφηνες απλά και μόνο για να μην σου το κάνει.
Για αυτό πάλι είχα την απορία μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά για το πως αναφέρεσαι στην υπερστροφή.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων συνεχίζω και εγώ. Στο video ΟΝΤΩΣ δεν υπήρξε πουθενά υπερστροφη,αυτο λέω και εγώ, την περιστροφή γύρω από την κορυφή της στροφής, αφού αρέσει καλύτερα στα Ελληνικά, την εμφάνισε στην τελευταία αριστερή πριν τελειώσει το video. Χαρακτηριστικά από το άλλο τοπικ
Πιστεύω ότι “άδικα κολλήσατε” στις πρώτες δυο φουρκέτες καθ ότι αν προσέξεις λίγο καλύτερα στην τελευταία αριστερή πριν τελειώσει το βίντεο τα χλμ είναι πιο “συνετά” και το αυτοκίνητο κάνει αυτό που πρέπει να κάνει χωρίς δράματα και υστερίες.
Επίσης "σανίδες" κατά την έξοδο είναι πια εκτός menu εκτός αν συντρέχουν προϋποθέσεις πχ μεγάλη σχέση στο κιβώτιο ή/και πολύ καλή άσφαλτος.
Τώρα πια υπάρχει προοδευτικό άνοιγμα γκαζιού μέχρι το 70%-80% περίπου και όταν έχει σχεδόν ισιώσει το τιμόνι 100% WOΤ.
Η πλάκα, τώρα που το αναφέρεις, είναι ότι αυτός ήταν και ο πειραματισμός μου με το κλικαρισμα της ανάρτησης, πόσο μπορώ να μειώσω το χρόνο αναμονής μου μέχρι το σανίδωμα.
Το βίντεο κατέβηκε γιατί θεωρώ πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζει να υπάρχει online, πάμε για άλλα πια με καλύτερο καιρό και top down
Θες να έχεις την δυνατότητα να το ξαναδείς?

Μετά συνεχίζουμε για την ακτίνα της αγωνιστικής γραμμής. Αυτό μάλλον θα μου το εξηγήσεις είτε εσύ είτε κάποιος άλλος αν τον δω νωρίτερα από κοντά, μιας που το έχω μεγάλη απορία πλέον, γιατί από εδώ δεν μπορώ να καταλάβω αν μιλάμε για μέτρα φάρδους του δρόμου -πχ.6 μέτρα φάρδος- άρα το 1% είναι 6εκ, άρα αν πάμε 6εκ. πιο έξω στην είσοδο της στροφής τότε μπορεί να κερδίσουμε μέχρι και 0.5 σε κάθε στροφή? Αυτό ψιλο καταλαβαίνω εγώ.
Αυτό είναι ρε, αφού το έχεις καταλάβει τι μου πρήζεις τα @ρx1d1@
Απλά όχι στο φάρδος του δρόμου αλλά στην ακτίνα της αγωνιστικής γραμμής.
Δηλαδή αν καλύπτεις μια απόσταση από την είσοδο μέχρι την έξοδο της στροφής πχ 100 μέτρα (υποθετικό νούμερο), 1 μέτρο συνολικά πιο ανοικτής τροχιάς θα σου επιτρέψει να "κουβαλήσεις" περισσότερα χλμ στο clipping point και μετά.
Περισσότερα χλμ στην στροφή = λιγότερος χρόνος παραμονής σε αυτή = κέρδος όπου γίνεται αυτό έως και 0,5 δευτερόλεπτα

Αλλά αν μιλάμε για έναν οδηγό που έχει μια αίσθηση Χ και τα 6 εκ. μπορεί να τα νιώσει (θεωρώ ότι όταν περνάς πχ μέσα στα κατοικημένη περιοχή τον καθρέφτη σου δεν τον βαράς κάθε μέρα στα παρκαρισμένα ) τότε δεν το βλέπω πολύ εύκολο να πέφτει έστω και 1% έξω όταν είναι να κλειστεί για την στροφή. Μπορεί εδώ να είμαι απλά Κωνσταντίνος και να είμαι πολύ αυστηρός ή μπορεί να λέω βλακείες πάλι γιατί να έχω καταλάβει λάθος. Τέλοσπάντων, αν το λέω λάθος, από κοντά!!
Από αυτό το κομμάτι δεν κατάλαβα τίποτα οπότε όντως από κοντά!

Εν συνεχεία, είναι ευρέως γνωστό εδώ μέσα ότι το Drive περιοδικό όταν είχε βγει το s2000 είχε γυρίσει 1.37.5 μέσα στην πίστα των Σερρών. Με μοντέλο 99' παρκαλώ και όχι 04+ που όλοι ξέρουμε τι διαφορές έχουνε σε ένα γυρολόγιο.
Και πάλι, ο Kosdali αν δεν κάνω λάθος έκανε σε trackday παλιά 1.37, driftarωντας με φυτιλιασμένα λάστιχα. Και εγώ όταν είχα ανέβει Σέρρες πρώτη φορά με το S2000, και το είχα μόνο 2μήνες και μάθαινα ακόμα τα βασικά, είχα γυρίσει με ένα session μόνο -μέχρι που βγήκαν τα ντουμάνια στην Κ5- 1.38.5 με δανεικά λάστιχα από Tkal και Tasea τα οποία τα είχαν για αλλαγή.Με 3 γύρους σε ένα session. Το επαναλαμβάνω γιατί το 1.38.5 με το 1.37.5 έχει διαφορά που μπορεί να καλυφθεί με περισσότερη εξικοίωση μέσα στην πίστα. Το λινκ για αυτό που εγώ θεωρούσα κοινή γνώση είναι εδώ και είναι επίσημα χρονομετρημένο. Αν και ποιος ήταν ο οδηγός δεν το ξέρω αλλά είναι πραγματικότητα.
Το περιεχόμενο του λινκ είναι σίγουρα πραγματικό άλλα εγώ άλλο ρωταω το οποίο δυστυχώς δεν μπορεί να απαντηθεί.
Το υπόλοιπο κομμάτι θα μείνει ασχολίαστο για προσωπικούς λόγους αν μου επιτρέπεις

Δεν αισθάνομαι ότι με αφορούν όλα τα θέματα του φόρουμ μας οπότε και δεν εκφέρω την γνώμη μου σε ότι θεωρώ ότι δεν με αντιπροσωπεύει.

Αυτά από εμένα, πάντα σε φιλικό επίπεδο Γιάννη και χωρίς καμία πρόθεση για επίθεση απέναντι στο άτομο σου.
Δεν εκφέρεις γνώμη όταν θεωρείς ότι δεν σε αντιπροσωπεύει άλλα σχολιάζεις κάνοντας πλακιτσα.
Τεσπα, ας μην μπούμε σε αυτή την διαδικασία, νομίζω μια συνάντηση μόνο καλό μπορεί να κάνει.

Να ξέρεις ότι στο ίδιο επίπεδο κινούμαι και εγώ με τις ίδιες προθέσεις.

Καλή συνέχεια
Reply

All times are GMT -8. The time now is 06:50 AM.