Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Old Apr 16, 2013 | 02:03 PM
katafractos's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara

Εχμ..εχμ...Σαραντάκο, είμαι με Radial και μαμά αμάξι(αν εξαιρέσεις την KW - όχι Kosdalέικο μαμά, ε! )...
Να πέσει ο χρόνος ναι.. άντε να πάει στο 1.09.ΧΧ και θα γινόταν αν δεν έφευγε όλη η πάστα από τα πίσω τακάκια και μπορούσα να βγάλω έστω 2 γρήγορους γύρους συνεχόμενα αντί για 1 γύρο ανά Session.. αλλά κάτω από 9 μάλλον για κανένα λόγο με αυτό το setup ελαστικών-φρένων..
Ηλία μου στα είπα και από κοντά!
λατρέυω την οδήγισή σου!
τις γραμμές που είδα στο βίντεό σου προσπαθώ να ακολουθώ και εγώ.
Μου αρέσει πολύ οι ήρεμες, στο τιμόνι, είσοδοί σου σε κάθε στροφή!
Αμφιβάλλω βέβαια κατα πόσο κερδίζεις ή χάνεις από το ανέβα-κατέβα 2-3-2 πρίν τις φυστικιές...κάθε αλλάγή είναι τουλάχιστον 2-3 δέκατα χαμένα....

Πάντως εάν σου αρέσει να οδηγέις κυνηγώντας χρόνους πιστεύω δεν θα ευχαριστηθείς οδήγηση και δύσκολα θα εξελιχτείς και εσύ καθώς δεν είναι το αυτοκίνητό σου σταθερό για κάποιους (τουλάχιστον 4-5) δυνατούς γύρους.
Τα Μέγαρα σε βοηθούν,πιστεύω, πολύ να μάθουμε να φρενάρουμε οριακά.
Για να γίνει όμως αυτό θέλουμε και τα κατάλληλα ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ.
Ασχετο από το τί χρόνο έκανες το αυτοκίνητο είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ πιο κάτω από τις δικές σου δυνατότητες.

Φιλικά πάντα!
Reply
Old Apr 16, 2013 | 11:51 PM
gre165-makis's Avatar
Registered User

Originally Posted by katafractos
Originally Posted by uma_chikara' timestamp='1364543669' post='22436440

Εχμ..εχμ...Σαραντάκο, είμαι με Radial και μαμά αμάξι(αν εξαιρέσεις την KW - όχι Kosdalέικο μαμά, ε! )...
Να πέσει ο χρόνος ναι.. άντε να πάει στο 1.09.ΧΧ και θα γινόταν αν δεν έφευγε όλη η πάστα από τα πίσω τακάκια και μπορούσα να βγάλω έστω 2 γρήγορους γύρους συνεχόμενα αντί για 1 γύρο ανά Session.. αλλά κάτω από 9 μάλλον για κανένα λόγο με αυτό το setup ελαστικών-φρένων..

Ασχετο από το τί χρόνο έκανες το αυτοκίνητο είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΥ πιο κάτω από τις δικές σου δυνατότητες.

Φιλικά πάντα!
Νομιζω Δημητρη ηθελες να γραψεις ΜΕ τις δικες σου δυνατοτητες
Reply
Old Apr 17, 2013 | 04:25 AM
tkal_s2k's Avatar

From: Near You

Reply
Old Apr 17, 2013 | 12:35 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Δημήτρη'μ, αρχικά ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά κάποια πράγματα έπρεπε να μπουν στη θέση τους...
Παιδιά έχω μπερδευτεί λιγάκι με τα παραπάνω 2-3 post, αλλά όπως και να'χει, εγώ τα τακάκια και τις δισκόπλακές μου κλαίω ακόμα..
Τα μεν τακάκια βρίσκονται Μεγαρα κάπου στην Κ9 όπου και ξεκόλλησαν (μου έλεγαν τα παιδιά να τα πριτσινώσω.."σιγά μωρέ" έλεγα..), οι δε δισκόπλακες πάνω στο αμάξι κι εκεί πρόκειται να μείνουν αφού δεν υπάρχει μαντήλι να κλάψουμε.. το τελευταίο μαντήλι το "επένδυσα" στα Μέγαρα.. Τώρα για ένα χρόνο είμαι εντάξει.. πήρα τη δοσούλα μου και όλα καλά..

Πραγματικά, μακάρι να μπορούσα να δίνω χρήματα για να πηγαίνω στην πίστα "αξιοπρεπώς" με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, αλλά..Δεν..
Ελαστικά, rollbarάκι, ένα καλό δισκόπλατο, σωστά airducts και τακάκια.. κ.ο.κ
Δυστυχώς προς το παρόν, το μόνο που μπορώ να διαχειριστώ είναι οι άμεσες ανάγκες του αυτοκινήτου (βλ.προκαθορισμένα σέρβις, λαδάκια, βαλβολίνες κ.ο.κ).. Είμαι σε κατάσταση "συντήρησης" όπως οι περισσότεροι από εδώ.

Για να σου απαντήσω για την Κ5 κιόλας, δοκίμασα προηγουμένως να μπω με 3η και έχανα το πίσω μέρος λόγω απουσίας ροπής..όλο το βάρος με έσπρωχνε στο εξωτερικό, ενώ με 2α, όπως είναι λογικό το αμάξι πατούσε κάτω καλύτερα.. Δεν ξέρω.. κι εγώ ακόμα το ψάχνω.. 2 φορούλες έχω μπει όλες κι όλες..
Reply
Old Apr 18, 2013 | 02:11 AM
divs2000's Avatar
Registered User

From: Europe/Greece/Athens

Πιο κάτω παραθέτω το θέμα που ετοιμάσαμε στο High Octane για Track Day στα μέγαρα με Suzuki Swift Sport.

http://www.highoctane.gr/sbj.aspx?sbj=3642&comp=suzuki
Reply
Old Apr 20, 2013 | 02:05 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Πολύ καλό!!

Πολύ μου άρεσε το Swiftaki πάντα. Εσύ είχες την ευκαιρία να το οδηγήσεις? Πρέπει να είναι πολύ γουστόζικο αυτοκινητάκι στην πίστα και το φαντάζομαι πολύ ισσοροπημένο και με τσαγανό!!
Reply
Old Apr 21, 2013 | 11:16 PM
divs2000's Avatar
Registered User

From: Europe/Greece/Athens

Originally Posted by Nabu
Πολύ καλό!!

Πολύ μου άρεσε το Swiftaki πάντα. Εσύ είχες την ευκαιρία να το οδηγήσεις? Πρέπει να είναι πολύ γουστόζικο αυτοκινητάκι στην πίστα και το φαντάζομαι πολύ ισσοροπημένο και με τσαγανό!!
Ναι εγώ ήμουν Nabu. Πολύ καλό αυτοκίνητο μέσα και έξω από την πίστα. Το προτιμώ πάντως στην πίστα. Του ταιριάζει το αυτοκινητοδρόμιο μεγάρων. Πάντως δεν είναι το ίδιο παιχνιδιάρικο με το προηγούμενο. Παρόλα αυτά πέτυχε πολύ καλό χρόνο, έστω και με τα ταλαιπωρημένα ελαστικά που είχε το αυτοκίνητο που μας παραχώρησε η Suzuki.
Reply
Old Jun 20, 2013 | 02:53 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Η κατασκευή ενός αγωνιστικού S2000 από την αρχή μέχρι το τέλος.. το συγκεκριμένο πωλείται 65.000.. Νομίζω με τόσα έφτιαχνε κανείς καλύτερο, αλλά έχει ενδιαφέρον πόση σημασία δόθηκε στο πλαίσιο..

https://www.facebook.com/media/set/?...2254918&type=3
Reply
Old Jun 20, 2013 | 06:43 AM
sebian's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara
Η κατασκευή ενός αγωνιστικού S2000 από την αρχή μέχρι το τέλος.. το συγκεκριμένο πωλείται 65.000.. Νομίζω με τόσα έφτιαχνε κανείς καλύτερο, αλλά έχει ενδιαφέρον πόση σημασία δόθηκε στο πλαίσιο..

καλύτερο από πια άποψη?

και με πια κριτήρια είναι ακριβό?

στην κλάση που τρέχει (sp3) ίσως είναι το πιο φτηνό μετά τα clio...

επήσεις σε ένα τέτοιο αμάξι δεν πληρώνεις μόνο τα σίδερα αλλά και την εξέλιξη που έχει γίνει...
Reply
Old Jun 20, 2013 | 08:10 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Originally Posted by sebian
Originally Posted by uma_chikara' timestamp='1371725598' post='22619902

καλύτερο από πια άποψη?

και με πια κριτήρια είναι ακριβό?

στην κλάση που τρέχει (sp3) ίσως είναι το πιο φτηνό μετά τα clio...

επήσεις σε ένα τέτοιο αμάξι δεν πληρώνεις μόνο τα σίδερα αλλά και την εξέλιξη που έχει γίνει...
Ναι βρε, δε διαφωνώ.. εννοώ πως με 65.000, με το να αγοράσει κανείς ένα αυτοκίνητο "κουφάρι" και να αρχίσει να το φτιάχνει προσεκτικά, ίσως να πετύχει γρηγορότερο και ανθεκτικότερο σύνολο, αν δεν είχε στο μυαλό του τις προδιαγραφές..
Για παράδειγμα δε θα έδινε κάποιος 10.000 απλά για ένα χαζό bodykit..
Καταλαβαίνω αυτό που λες για την εξέλιξη όμως... Και κυρίως τη δουλειά που έχει πέσει στο πλαίσιο..
Βλέποντας κάτι τέτοια, τουλάχιστον εγώ, συνειδητοποιώ πόσο ερασιτέχνες είμαστε κάθε φορά που πάμε στην πίστα.. και δε μιλώ για εμένα που νταξ.. είμαι τουρίστας.. αλλά και για άλλα αυτοκίνητα, υποτίθεται προετοιμασμένα για τέτοια χρήση..
Συμπερασματικά, δε με χαλούσε

Υ.Γ: Τί δισκόπλακες έχουν βάλει άραγε που δεν είναι καν πλευστές για να αντέχουν έναν αγώνα ;
Reply

All times are GMT -8. The time now is 02:12 AM.