ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
Originally Posted by tomidis,Dec 2 2008, 04:52 PM
to smartaki εβγαλε τετοιο χρονο...τι στο διαολο κουλοι ειμαστε εμεις?
ΜΗΝ το υποτιμάτε.... Μελανό του σημείο είναι το κιβώτιο του και τα ηλεκτρονικά του. ΜΟΝΟ!
Για δες λίγο τα υπόλοιπα στοιχεία...
750kg (Roadster) - 810kg (Roadster Coupe)
Πολύ χαμηλό κέντρο βάρους ( Μόλις 1.5 εκ. ψηλότερο απο Elise πολύ πιο χαμηλό απο MX-5 πχ)
Χωρίς πρόγραμμα 82άλογα/10.5kg ροπή. Με πρόγραμμα πάει γύρω στα 110άλογα/16kg ροπή.
Πολύ κοντή κλιμάκωση (η 3η βαράει κόφτη στα 98χλμ)
Πισομήχανο
Για να αιτιολογήσω τον χρόνο του Βασίλη (το παιδί με το Roadster στις Σέρρες) παραθέτω τις μετατροπές που έχει κάνει.
-Έχει κυριολεκτικά γδύσει το αμάξι και το έχει ζυγίσει στα 675kg.
-Έχει μοτέρ απο καινούργιο Σμαρτ, 1000c/84hp. (χωρίς πρόγραμμα)
-Έχει βάλει ψαλίδια μπρος πίσω
-Έχει τετραπίστονες (νομίζω πως δεν είναι εξαπίστονες) Wilwood.
-Έχει 13άρα ζάντα με αγωνιστικό λάστιχο επάνω.
-Έχει ρυθμίσει την κρεμαγιέρα στις 2 στροφές απο άκρη σε άκρη.
Σκοπεύει να βάλει άγραφο εγκέφαλο και να κάνει το κιβώτιο κανονικό σειριακό. Όλα αυτά μαζί με ένα light πρόγραμμα στα 120hp εγώ το βλέπω το αμάξι να φλερτάρει με το 1.30 στις Σέρρες.
Να σημειώσω ότι τα λάστιχα του ενδείκνυντε να δουλεύουν σωστά στους 120 βαθμούς κελσίου ενώ λόγω κρύου και υγρασίας το ΣΚ έφτασαν τους 80 μόνο.
΄
Θα δω και ένα βίντεο του που έχω στο σπίτι και αν έχει γράψει κανέναν καλό χρόνο θα το ανεβάσω να δείτε.
Εγώ πάντως που τον είχα επίτηδες για 3 γύρους μπροστά μου, όπου υπήρχε Sακι μέσα στην πίστα δεν μπορούσα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να μείνω πίσω του. Αυτό έμπαινε αβίαστα και εγώ χαροπάλευα να μην κάνω λάθος στην μεταφορά βάρους και να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερες διορθώσεις. Στα ανοιχτά κομμάτια βέβαια ήταν αστείο το πως πριν σπάσω την ταχύτητα που είχα μέσα στο κιβώτιο τον είχα φτάσει. Αλλά τι να λέει αυτό. Ορίστε ένα τρανό παράδειγμα ότι τα άλογα ΔΕΝ είναι το παν. Τα χρονόμετρα μιλούν απο μόνα τους.
Λόγο των ζαντών που έχεις με το τελείως διαφορετικό offset που έχουν,σου δημιουργεί μοχλικό,με αποτέλεσμα να δείχνει ακόμα ποιο μαλακή η ανάρτηση.
Εχεις και αρκετά χλμ στην πλάτη της,να τες οι μεταφορές βάρους.
Με τις ζάντες δεν έχω καθίσει ποτέ να σκεφτώ πως μπορεί να επηρεάσουν την οδηγική συμπεριφορά. Για τις αναρτήσεις συμφωνώ με αυτά που λες ΑΛΛΑ μια διαφορά της τάξεως των 500kg (Μισό τόνο έτσι...) και διαφορά στα κέντρο βάρους είναι αρκετές απο μόνες τους για να κάνουν ένα αυτοκίνητο ανώτερο στο πόσο ευέλικτο μπορεί να είναι.
Τα Offset κτλ είναι πταίσματα...
Originally Posted by Stradale,Dec 3 2008, 12:20 AM
Λόγο των ζαντών που έχεις με το τελείως διαφορετικό offset που έχουν,σου δημιουργεί μοχλικό,με αποτέλεσμα να δείχνει ακόμα ποιο μαλακή η ανάρτηση.
Originally Posted by Nabu,Dec 3 2008, 12:55 AM
Originally Posted by Nabu,Dec 2 2008, 03:04 PM
...το ότι έχει βάλει μια ανάρτηση απο μόνο του δεν ειναι δικαιολογία για να πηγαίνει αυτομάτως πιο γρήγορα. Δεν είναι ότι την βάλαμε και ξεμπερδέψαμε. Μετά θέλει χρόνο για να βρεις την ιδανικη ρύθμιση και τελικά να καταφέρεις να ρίξεις τον χρόνο σου αρκετά. Αν τώρα ο Κώστας τα έχει κάνει όλα αυτά τότε θα φταίει κάτι άλλο που φέτος δεν πέρασε τον περσινό του χρόνο.