Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old May 14, 2012 | 02:50 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by kosdali
και ποιες αλλαγες kosdali...κοντο ειχα βαλει και γω και ημουν πισω μετα τα 130-140 και απο μπαμπη και απο παππου,και αυτοι dsg ειναι? συμφωνα με το σιμουλειτορ το κοντο ειναι παντου μπροστα αλλα εγω πεταγομουν λιγο και μετα ερχοταν η σουβλα του βασου
Άρα στην πράξη, το κοντό κρατιέται μπροστά μέχρι τα 130-140 και μετά τρώει πολύ;;Άρα έχω δίκιο που λέω ότι στην ευθεία στις Σέρρες που βλέπουμε ταχύτητες μέχρι τα 200 εμείς με τα κοντά χάνουμε αρκετά;

ασε καλυτερα να το δουμε live να εχει και σασπενς...
Ε ναι άσε να το δούμε live, και εγώ κατά 95% πιστεύω ότι στις Σέρρες δεν θα δουλέψει το 4.77, αλλά να το δούμε στην πράξη καλύτερα..
Reply
Old May 14, 2012 | 10:58 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by eddiex
Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1336677711' post='21687046
Ίσως μπορείτε να αντλήσετε σημαντικές πληροφορίες και από το παρακάτω λινκ
https://www.s2ki.com/...ars-comparison/
Με βαση αυτα βγαινει σωστος ο Κωνσταντινος λεγοντας οτι το 4.77 θα ειναι σχεσον παντου πιο γρηγορο. Μονο στο 0-100 βασικα θα χασει λογο μιας παραπανησιας αλλαγης, αλλιως
Έτσι φαίνεται,αλλά ολα αυτά σε μια "εικονική" ευθεία
Να φανταστείς οτι μέχρι και απο κομπρεσορατο παίρνει κεφάλι, τουλάχιστον αρχικά...

ενα σ2000 με 5τη στο 1.00 και διαφορικο 4.10 εχει ιδια τελικη σχεση μεταδοσης με ενα σ2000 με 6τη στο 0.86 και διαφορικο 4.77
Ενδιαφέρον...
Έχεις κάποιο λινκ απο το οποίο αντλείς αυτα τα στοιχεία?

Originally Posted by Tazio
Originally Posted by kosdali' timestamp='1336820041' post='21692150
και ποιες αλλαγες kosdali...κοντο ειχα βαλει και γω και ημουν πισω μετα τα 130-140 και απο μπαμπη και απο παππου,και αυτοι dsg ειναι? συμφωνα με το σιμουλειτορ το κοντο ειναι παντου μπροστα αλλα εγω πεταγομουν λιγο και μετα ερχοταν η σουβλα του βασου
Άρα στην πράξη, το κοντό κρατιέται μπροστά μέχρι τα 130-140 και μετά τρώει πολύ;;Άρα έχω δίκιο που λέω ότι στην ευθεία στις Σέρρες που βλέπουμε ταχύτητες μέχρι τα 200 εμείς με τα κοντά χάνουμε αρκετά;

ασε καλυτερα να το δουμε live να εχει και σασπενς...
Ε ναι άσε να το δούμε live, και εγώ κατά 95% πιστεύω ότι στις Σέρρες δεν θα δουλέψει το 4.77, αλλά να το δούμε στην πράξη καλύτερα..
Με βάση όσα έχω δει από αγωνιστικά μεγάλων εταιρειών κάθε πίστα θέλει το "βήμα" της.
Δηλαδή ναι μεν το 4.77 μπορεί να υπερέχει έναντι άλλων ΑΛΛΑ ίσως είναι αυτό που λέει και ο kosdali ότι μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα σημεία των αλλαγών ταχύτητας αναφορικά με το πόσο χρόνο θα "ροκανίζουν".
Για αυτό οι μεγάλες εταιρείες έχουν διαφορετικό "βήμα" για κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί ότι κερδίζεις μονομερώς σε κάποια κομμάτια μιας πίστας να το χάνεις σε κάποια άλλα.

Αλλα και παλι 130-140?

Τόσο γρήγορα αρχίζει το μάζεμα?

Περίμενα οτι θα υπάρχει μάζεμα απλά το περίμενα πιο κοντά στα 200...

Βαγγέλη πριν το κοντό δεν είχες μπει καθόλου Σέρρες?

Μήπως θυμάσαι μέγιστο αριθμό χλμ που μάζευες (μαμά) στην ευθεία?

Nabu εσυ τώρα με αυτό το setup, μέχρι πόσα χλμ έχεις προλάβει να δεις σε ευθεία Σερρες-Μεγαρα?

.
Reply
Old May 14, 2012 | 12:09 PM
kosdali's Avatar
15 Year Member

From: thessaloniki

επισης με διπλο ατομο η σε ανηφορα ηταν πιο εντονο το πλεονεκτημα του κοντου και αντιθετα με μονο ατομο η λιγο κατηφορα ηταν ελαχιστο το κερδος...δηλαδη σε ελαφρως κατηφορικο δρομο οταν ειχα το 4.44 ουτε καν πεταγομουνα στον παππου απο 2ρες.

το μοτερ στροφαρει με ενα ρυθμο επιταχυνσης Α με μαμα διαφορικο και υπαρχουν καποιες απωλειες απο αυτον το ρυθμο πχ στο βολαν. με το κοντο αυτος ο ρυθμος επιταχυνσης αλλαζει γινεται πιο γρηγορος Β οποτε τα 7,5 κιλα του βολαν που πρεπει να επιταχυνουν πιο γρηγορα απορροφουν με την σειρα τους περισσοτερη δυναμη. αλλη μια απωλεια που δεν υπολογιζει το simulator...οπως και το οτι μεχρι τα 190 με το 4.77 εχεις γεμισει μια ολοκληρη ταχυτητα παραπανω δηλαδη το μοτερ και ολα τα κινουμενα εχουν κανει την διαδικασια 7000-9000 αλλη μια φορα...

φυσικα ολα αυτα που λεω ειναι λεπτομερειες αλλα αν τα μαζεψεις ολα μπορει να καταλαβεις γιατι το αποτελεσμα του simulator διαφερει απο την πραξη...
Reply
Old May 15, 2012 | 01:47 AM
Tazio's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK

Με το S2000 είχα ξαναμπεί και πέρυσι στο trackday του Hondatech(και όντως τότε είχα ακόμα το 4.1) αλλά μιας που είχαν κλείσει όλα τα βουλκανιζατέρ από το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν είχα καταφέρει να βάλω τα σλικ που είχα και για δύο μέρες περιορίστικα να γυρνάω με κάτι τελειωμένα πολιτικά Avon που είχαν βγάλει λινά σε χρόνους της τάξης του 1.39 και 1.40 οπότε όπως καταλαβαίνεις τα χιλιόμετρα που έβλεπα(περίπου 185 στο κοντέρ) δεν είναι ενδεικτικά για την διεξαγωγή συμπερασμάτων.

επισης με διπλο ατομο η σε ανηφορα ηταν πιο εντονο το πλεονεκτημα του κοντου και αντιθετα με μονο ατομο η λιγο κατηφορα ηταν ελαχιστο το κερδος...δηλαδη σε ελαφρως κατηφορικο δρομο οταν ειχα το 4.44 ουτε καν πεταγομουνα στον παππου απο 2ρες.

το μοτερ στροφαρει με ενα ρυθμο επιταχυνσης Α με μαμα διαφορικο και υπαρχουν καποιες απωλειες απο αυτον το ρυθμο πχ στο βολαν. με το κοντο αυτος ο ρυθμος επιταχυνσης αλλαζει γινεται πιο γρηγορος Β οποτε τα 7,5 κιλα του βολαν που πρεπει να επιταχυνουν πιο γρηγορα απορροφουν με την σειρα τους περισσοτερη δυναμη. αλλη μια απωλεια που δεν υπολογιζει το simulator...οπως και το οτι μεχρι τα 190 με το 4.77 εχεις γεμισει μια ολοκληρη ταχυτητα παραπανω δηλαδη το μοτερ και ολα τα κινουμενα εχουν κανει την διαδικασια 7000-9000 αλλη μια φορα...

φυσικα ολα αυτα που λεω ειναι λεπτομερειες αλλα αν τα μαζεψεις ολα μπορει να καταλαβεις γιατι το αποτελεσμα του simulator διαφερει απο την πραξη...
Στην πρώτη πρόταση είναι σαν να λες στον Κωνσταντίνο, ότι στο αμάξι του που είναι πιο ελαφρύ, θα φανούν ακόμα λιγότερο τα πλεονεκτήματα του 4.77; Τι σου λέει ρε Nabu το γατάκι;; Κι εγώ συμφωνώ μαζί του αλλά περιμένω να δω το αποτέλεσμα στην πράξη..Στείλτον για banάκι να ησυχάσεις γιατί σε βλέπω να ανεβαίνεις Σέρρες με το 4.1 στις βαλίτσες σου για κάθε ενδεχόμενο..

Κώστα με ένα ελαφρύτερο βολάν στα 4 κιλά περίπου, το έχεις δοκιμάσει μήπως περιορίζεται το φαινόμενο που γράφεις;

Υ.Γ. Όταν έβαλα το δικό μου 4.44 και είχα ψάξει το θέμα, αν θυμάμαι καλά(έχει περάσει ένας χρόνος και δεν είμαι τόσο σίγουρος) είχα διαβάσει ότι λόγω διαφορετικής κλιμάκωσης των σχέσεων στο AP1 και στο AP2, για το AP2 είναι προτιμότερο το 4.44 και για το AP1 το 4.77.. Ισχύει κάτι τέτοιο ή θυμάμαι λάθος;; Αν ισχύει, τότε ο Nabu και ο Sebian με τα AP1 τους, δεν είναι τόσο πολύ πιο κοντοί από μένα όπως νόμιζα στην αρχή, οπότε τα συμπεράσματα που θα βγάλουν να μην έχουν τόσο τραγική απόκλιση από μένα(δηλαδή μείνουν και αυτοί με την απορία αν χάνουν ή αν κερδίζουν συνολικά σε έναν γύρο)..Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω τηλεμετρίας θα γίνει η σύγκριση με τις προηγούμενες επισκέψεις και θα βγει το συμπέρασμα..
Reply
Old May 15, 2012 | 03:06 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1337021913' post='21697207

Με το S2000 είχα ξαναμπεί και πέρυσι στο trackday του Hondatech(και όντως τότε είχα ακόμα το 4.1) αλλά μιας που είχαν κλείσει όλα τα βουλκανιζατέρ από το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν είχα καταφέρει να βάλω τα σλικ που είχα και για δύο μέρες περιορίστικα να γυρνάω με κάτι τελειωμένα πολιτικά Avon που είχαν βγάλει λινά σε χρόνους της τάξης του 1.39 και 1.40 οπότε όπως καταλαβαίνεις τα χιλιόμετρα που έβλεπα(περίπου 185 στο κοντέρ) δεν είναι ενδεικτικά για την διεξαγωγή συμπερασμάτων.

Στην πρώτη πρόταση είναι σαν να λες στον Κωνσταντίνο, ότι στο αμάξι του που είναι πιο ελαφρύ, θα φανούν ακόμα λιγότερο τα πλεονεκτήματα του 4.77; Τι σου λέει ρε Nabu το γατάκι;; Κι εγώ συμφωνώ μαζί του αλλά περιμένω να δω το αποτέλεσμα στην πράξη..Στείλτον για banάκι να ησυχάσεις γιατί σε βλέπω να ανεβαίνεις Σέρρες με το 4.1 στις βαλίτσες σου για κάθε ενδεχόμενο..

Κώστα με ένα ελαφρύτερο βολάν στα 4 κιλά περίπου, το έχεις δοκιμάσει μήπως περιορίζεται το φαινόμενο που γράφεις;

Υ.Γ. Όταν έβαλα το δικό μου 4.44 και είχα ψάξει το θέμα, αν θυμάμαι καλά(έχει περάσει ένας χρόνος και δεν είμαι τόσο σίγουρος) είχα διαβάσει ότι λόγω διαφορετικής κλιμάκωσης των σχέσεων στο AP1 και στο AP2, για το AP2 είναι προτιμότερο το 4.44 και για το AP1 το 4.77.. Ισχύει κάτι τέτοιο ή θυμάμαι λάθος;; Αν ισχύει, τότε ο Nabu και ο Sebian με τα AP1 τους, δεν είναι τόσο πολύ πιο κοντοί από μένα όπως νόμιζα στην αρχή, οπότε τα συμπεράσματα που θα βγάλουν να μην έχουν τόσο τραγική απόκλιση από μένα(δηλαδή μείνουν και αυτοί με την απορία αν χάνουν ή αν κερδίζουν συνολικά σε έναν γύρο)..Απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω τηλεμετρίας θα γίνει η σύγκριση με τις προηγούμενες επισκέψεις και θα βγει το συμπέρασμα..

φυσικα με ελαφρυτερο βολαν περιοριζεις αυτο το φαινομενο,οχι δεν το εχω δοκιμασει εγω αλλα το εχω δει σε αλλο αμαξι. εννοειται οτι μετα στα πολλα χλμ εισαι ακομα πιο χαλια με το ελαφρυ...

Reply
Old May 15, 2012 | 03:40 AM
Dicktp's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK' timestamp='1337021913' post='21697207

Αυτό ισχύει για το Αμερικάνικο Ap2 το οποίο είναι 2.2 και έχει διαφορετική κλιμάκωση κιβωτίου στις ταχύτητες.
Τα Ap1 Ap2 σε εμάς έχουν ίδιο κιβώτιο οπότε δεν έχει διαφορά στην ουσία.
Reply
Old May 15, 2012 | 04:04 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

Originally Posted by Dicktp
Αυτό ισχύει για το Αμερικάνικο Ap2 το οποίο είναι 2.2 και έχει διαφορετική κλιμάκωση κιβωτίου στις ταχύτητες.
Τα Ap1 Ap2 σε εμάς έχουν ίδιο κιβώτιο οπότε δεν έχει διαφορά στην ουσία.
κανεις λαθος...ειναι διαφορετικα και στην ευρωπη.
Reply
Old May 15, 2012 | 04:54 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Εγώ δεν θέλω να μπω σε ανάλυση γιατί βαριέμαι να γράφω υποθέσεις και ζητώ συγγνώμη για αυτό κύριοι!! (είμαι πτώμα και θέλω να πέσω για ύπνο )

Είμαι πεπεισμένος ότι με το 4.77 το γυρολόγιο θα είναι μακράν πιο αποδοτικό απο ότι με το 4.1 και μιλάω για τις Σέρρες όσο και για τα Μέγαρα.

Δεν βρίσκω λόγο να έχω κλιμάκωση που σκάει στα 280. Κανέναν.

Εγώ στην ευθεία με το 4.1 αν θυμάμαι καλά είχα 195 gps. Ο Kosdali είχε περισσότερα.
Reply
Old May 15, 2012 | 07:47 AM
kosdali's Avatar
15 Year Member

συμφωνω με ναμπου...σαν την πραξη δεν εχει και απο την αλλη μακαρι να δουλεψει το 4.77 γιατι το εχω πεταξει κατευθειαν πανω να γινω πιο γρηγορος και γω στις σερρες
εγω στην ευθεια ειχα δει και 204 vbox με το sebian συνοδηγο και φυσικα 4.10 μαμα διαφορικο.
Reply
Old May 15, 2012 | 08:49 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Όλα αυτά που λέτε, μήπως θα ήταν καλύτερα να τα βάλουμε σ'ένα διαφορετικό τόπικ, με σχέσεις μετάδοσης ...;
Reply

All times are GMT -8. The time now is 09:56 AM.