ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ
ουπς!!!!!! απο 2bar μπροστά σε 1,9 (0,1bar)
Συμφωνω για οτι ειπες για την πίστα αλλα αυτή εχουμε μόνο. Μαλιστα τωρα τελευταία άνοιξαν για αυτοκίνητα. Ειναι καθαρά πιστα για καρτ
Σε τετοια πιστα (ο Θεός να την κάνει) τι πιέσεις θα έβαζες??
Συμφωνω για οτι ειπες για την πίστα αλλα αυτή εχουμε μόνο. Μαλιστα τωρα τελευταία άνοιξαν για αυτοκίνητα. Ειναι καθαρά πιστα για καρτ
Originally Posted by s2k_cy,Nov 28 2010, 05:20 PM
ουπς!!!!!! απο 2bar μπροστά σε 1,9 (0,1bar)
Στην περίπτωσή σου και γνωρίζοντας τι ελαστικό φορας θα ξεκίναγα απο 2,2 bar και πάνω
Αλλα σου ξαναλέω καλυτερα να ασχοληθείς με την ευθυγράμμιση παρα με τις πιεσεις
Το Σάββατο μετά από 2 χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ στην πίστα των Μεγάρων και να δοκιμάσω το αυτοκίνητο με όλα αυτά που του έχω κάνει τον τελευταίο καιρό (άλλη ανάρτηση, σινεμπλοκ, φρένα, λάστιχα). Η πίστα ήταν κλεισμένη για κάποιους ανθρώπους (συνολικά όταν πήγα εγώ ήμασταν αρχικά 4 αυτοκίνητα όλα κι όλα και αργότερα μειναμε 3). Καταπληκτικός καιρός και η πίστα άδεια. Με το που πήγα κ@βλ@νος έκανα 4-5 γύρους να θυμηθώ λίγο τα πατήματα και του αυτοκινήτου αλλά και τα δικά μου. Η ευθυγράμμιση του Σπύρου ήταν καλή αν και πιστεύω ότι πίσω χρειάζεται camber κι άλλο γιατί παρ'όλο που ήταν πολύ πιο προβλέψιμο στην συμπεριφορά του από πριν (όπως το είχα δεί στο καρτόδρομο) θα το ήθελα να είναι λίγο πιο σφιχτό. ίσως ένα νούμερο κοντά στο 2 ή 2,2 θα ήταν ιδανικό. Πίεση ελαστικών στο 36. Μετά τον 3 γύρο άρχισα και έβρισκα ρυθμό και γραμμές. Με ηλεκτρονικό χρονόμετρο χειρός γύρισα στον 4 γύρο 1.15.3. Βγήκα να παγώσεί λίγο το αυτοκίνητο και εκεί έκανα το λάθος και άδειασα όλο το πορτμπακαζ από τα πράγματα (ρεζέρβα, και εργαλεία που έχω πάντα μαζί τα υπολογίζω όλα γύρο στα 20κιλά). Αφού ξαναμπήκα στην πίστα με την ίδια τρέλα στον πρώτο γύρο διαπίστωσα ότι έχει αλλάξει το balance του αυτοκινήτου και έχει ελαφρώσει ο κ@λος πάρα πολύ. Αποτέλεσμα ήταν στην K9 να φέρω ένα μεγαλοπρεπέστατο τετακέ. Συνέχισα κανονικά να κάνω κάποιους γύρους και ξαναβγήκα να χαλαρώσει λίγο και το αυτοκίνητο και εγώ.
Σε αυτό το σημείο να πώ ότι τα άλλα 3 αυτοκίνητα που ήταν εκεί ήταν ένα mini works που γύρναγε στο 1.11, ένα cayman στο 1.13 (πρέπει να το μάθαινε ο τύπος που το είχε) και ένα R8. Ο τύπος στο R8 (50-55 ετών) ΌΛΑ τα χιλιόμετρα που του έχει κάνει τα έχει κάνει μέσα στην πίστα. Με το κομπιουτεράκι της racelogic γύρισε και με εμένα μέσα 1,04,40. Το αυτοκίνητο είναι αλλού!!!!!! πέρα από την δύναμη (που οκ δεν είναι υπερβολική) και το σειριακό που είναι όλα τα λεφτά έμεινα έκπληκτος με 2 πράγματα. Το πρώτο είναι το στήσιμο που έχει. Απλά δεν ξεκόλλαγε πουθενά!!!!!!!! Εντάξει είναι πολύ φαρδύ και ζυγισμένο αλλά πραγματικά δεν το πίστευα. Για αυτό και μόλις κατέβηκα από το αμάξι πήγα κατευθείαν στα ελαστικά. Και ο τύπος φόραγε 888!!!! Και από ότι μου είπε χωρίς τα 888 γύρναγε στο 1.07!! Οδηγικά το είχε ο άνθρωπός (φαντάζομαι πόσα λάστιχα θα έχει φάει στην ζωή του). Το δέυτερο πράγμα που με άφησε άφωνο ήταν οι άγκυρες που είχε για φρένα!!!! Φρενάριζε τελευταία στιγμή και το αυτοκίνητο δεν έκανε τσίκ! Ακούραστα!!
Στην τελευταία είσοδό μου στην πίστα βάλαμε το κομπιουτεράκι της racelogic στην hondara και μπήκα. Στο 3 γύρω έγραψα 1.14.4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από το αυτοκίνητο και από εμένα μετά από τόσο καιρό. Θα γράψω μερικά συμπεράσματα
Λάστιχα F1 asymetric: Πάρα Πάρα πολύ καλό για πολιτικό και με την πίεση αυτή πιστεύω ότι δουλεύει ιδανικά χωρίς να μελώνει γρήγορα.
Φρένα: Τα 'κουτάλια' έδειξαν γιατί κάνουν τόσα λεφτά. Δεν έμεινα πουθενά από φρένο παρόλο που το ζόρισα πολύ και με μαμά τακάκια.
Ανάρτηση HR Coilover: Κουράζεται γρήγορα
Αυτά προς το παρών.
Μάριε Σέρρες τι θα κάνουμε θα πάμε?
Σε αυτό το σημείο να πώ ότι τα άλλα 3 αυτοκίνητα που ήταν εκεί ήταν ένα mini works που γύρναγε στο 1.11, ένα cayman στο 1.13 (πρέπει να το μάθαινε ο τύπος που το είχε) και ένα R8. Ο τύπος στο R8 (50-55 ετών) ΌΛΑ τα χιλιόμετρα που του έχει κάνει τα έχει κάνει μέσα στην πίστα. Με το κομπιουτεράκι της racelogic γύρισε και με εμένα μέσα 1,04,40. Το αυτοκίνητο είναι αλλού!!!!!! πέρα από την δύναμη (που οκ δεν είναι υπερβολική) και το σειριακό που είναι όλα τα λεφτά έμεινα έκπληκτος με 2 πράγματα. Το πρώτο είναι το στήσιμο που έχει. Απλά δεν ξεκόλλαγε πουθενά!!!!!!!! Εντάξει είναι πολύ φαρδύ και ζυγισμένο αλλά πραγματικά δεν το πίστευα. Για αυτό και μόλις κατέβηκα από το αμάξι πήγα κατευθείαν στα ελαστικά. Και ο τύπος φόραγε 888!!!! Και από ότι μου είπε χωρίς τα 888 γύρναγε στο 1.07!! Οδηγικά το είχε ο άνθρωπός (φαντάζομαι πόσα λάστιχα θα έχει φάει στην ζωή του). Το δέυτερο πράγμα που με άφησε άφωνο ήταν οι άγκυρες που είχε για φρένα!!!! Φρενάριζε τελευταία στιγμή και το αυτοκίνητο δεν έκανε τσίκ! Ακούραστα!!
Στην τελευταία είσοδό μου στην πίστα βάλαμε το κομπιουτεράκι της racelogic στην hondara και μπήκα. Στο 3 γύρω έγραψα 1.14.4 και είμαι πολύ ευχαριστημένος και από το αυτοκίνητο και από εμένα μετά από τόσο καιρό. Θα γράψω μερικά συμπεράσματα
Λάστιχα F1 asymetric: Πάρα Πάρα πολύ καλό για πολιτικό και με την πίεση αυτή πιστεύω ότι δουλεύει ιδανικά χωρίς να μελώνει γρήγορα.
Φρένα: Τα 'κουτάλια' έδειξαν γιατί κάνουν τόσα λεφτά. Δεν έμεινα πουθενά από φρένο παρόλο που το ζόρισα πολύ και με μαμά τακάκια.
Ανάρτηση HR Coilover: Κουράζεται γρήγορα
Αυτά προς το παρών.
Μάριε Σέρρες τι θα κάνουμε θα πάμε?
Γιάννη τα κουτάλια έχουν σχεδιαστεί για το s συγκεκριμένα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δουλεύουν με τα μαμά πράγματα (δίσκους, τακάκια). Στην πραγματικότητα κερδίζεις από το βάρους και έχει αρκετά καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ. Για μέσα στην πίστα πίστευα ότι κάποια στιγμή θα τα παίξουν αλλά διαψεύστηκα παντελώς! Θα τα πούμε και Τετάρτη. Ένα έχω να σου πώ. Το λαστιχάκι για πολιτικό μ@μ@ει με 36 πίεση!!!!
Να είσαι καλά Κωσταντίνε. Την Τετάρτη θα έρθεις ε!!!
Ευγε Κωσταντινε-ευγε Σαραντη
Κωσταντινε με τι λαστιχα εισαι?Εγω σε καρτοπιστα ειδικα με 2 μοιρες μπρος πισω ημουν πολυ ευχαριστημενος.Καποια φαση δοκιμασα 1 μοιρα μπροστα και αυξησα καστερ στο 6[δεν πηγαινε αλλο] απο 5.30 και το αμαξι εγινε τραγικο.
Μεγαλη διαφορα.
Επισης αν κρινω απο τον θορυβο δεν φορας σεμι οποτε θα σου προτεινα να βαλεις
Σαραντη χαιρομαι που το ευχαριστηθηκες και λυπαμαι που δεν μπορεσα να ρθω.Πολυ καλο χρονακι και ευγε για τα φρενα.Μεγαλη υποθεση.Ελυσες ισως το μοναδικο θεμα του S.
Tα υπολοιπα απο κοντα.
Κωσταντινε με τι λαστιχα εισαι?Εγω σε καρτοπιστα ειδικα με 2 μοιρες μπρος πισω ημουν πολυ ευχαριστημενος.Καποια φαση δοκιμασα 1 μοιρα μπροστα και αυξησα καστερ στο 6[δεν πηγαινε αλλο] απο 5.30 και το αμαξι εγινε τραγικο.
Μεγαλη διαφορα.
Επισης αν κρινω απο τον θορυβο δεν φορας σεμι οποτε θα σου προτεινα να βαλεις
Σαραντη χαιρομαι που το ευχαριστηθηκες και λυπαμαι που δεν μπορεσα να ρθω.Πολυ καλο χρονακι και ευγε για τα φρενα.Μεγαλη υποθεση.Ελυσες ισως το μοναδικο θεμα του S.
Tα υπολοιπα απο κοντα.
[QUOTE=SBIT,Nov 29 2010, 10:23 PM]Γιάννη τα κουτάλια έχουν σχεδιαστεί για το s συγκεκριμένα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι δουλεύουν με τα μαμά πράγματα (δίσκους, τακάκια). Στην πραγματικότητα κερδίζεις από το βάρους και έχει αρκετά καλύτερη αίσθηση στο πεντάλ. Για μέσα στην πίστα πίστευα ότι κάποια στιγμή θα τα παίξουν αλλά διαψεύστηκα παντελώς! Θα τα πούμε και Τετάρτη. Ένα έχω να σου πώ. Το λαστιχάκι για πολιτικό μ@μ@ει με 36 πίεση!!!!