Έλληνες Ιδιοκτήτες S2000 / Greek S2000 Owners Official Forum of Greek S2000 Owners. Greek Lovers are in great passion with the S2000!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ - ΠΙΣΤΕΣ

Thread Tools

Old Dec 1, 2010 | 06:50 PM
energetic's Avatar
Registered User

From: Athens, Greece, Europe, Earth, Universe

Η συζητηση για Σερρες ας μεταφερθει καλυτερα στο σχετικο τοπικ που εχει ανοιχτει εδω.

https://www.s2ki.com/forums/index.php?showtopic=832839
Reply
Old Dec 1, 2010 | 11:59 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

From: athens

Από την τελευταία επίσκεψη στο καρτόδρομο, λοιπόν, παρέα με πολλούς από το φόρουμ μας...

Η πίστα είχε νερά σε 2 από τα κυριότερα σημεία της πίστας..
Είχε στην πάνω φουρκέτα, που φαίνεται από τα πιτς, με αποτέλεσμα να αναγκάζεσαι να μένεις περισσότερη ώρα κλειστά και πάνω στο κερμπ, χάνοντας και λόγω διαφορικού μιας και στιγμιαία ο ένας τροχός βρισκόταν στον αέρα, καθώς επίσης και στην αρχή της ευθείας, όπου ειδικά στο πρώτο session δεν υπήρχε κανένα μονοπάτι και έπρεπε να βγεις από τη δεξιά στην ευθεία χωρίς γκάζι, πράγμα που σίγουρα μειώνει πολύ το χρόνο..

Ο καλύτερος γύρος μου, φαίνεται να είναι 58.5 ( ξερό )..
Ο Ntz, κάτι άκουσα για 57.7 κι αυτό στο 1ο session που τα νερά ήταν περισσότερα, ειδικά στην ευθεία, που του Γιάννη θα σκότωνε..
(Ενδεικτικά, στο πρώτο session το καλύτερό μου ήταν 59.0, επομένως σίγουρα αν ο Γιάννης δεν έφευγε πριν το 2ο session, παραχωρώντας τη θέση του στον Nabura, θα μπορούσε να χτυπάει εύκολα 57 σε μία μέρα, όχι και την καλύτερη για χρόνους..)
Ο naburas έπαιζε κι εκείνος γύρω στο 57.5, αν θυμάμαι καλά κι αυτό, στο ένα και μοναδικό session που μπήκε με το μισό χαρτάκι του ntz..

Η τηλεμετρία στο τέλος μου έκανε κάτι χαοτικά (μιας και ήταν με το racechrono και όχι με το pbox) και μετρούσε ο,τι να'ναι..
Νομίζω πως αν τα δω στο πρόγραμμα και καταφέρω να μειώσω το πλάτος των traps, θα έχω αποτελέσματα..αλλά και να μην έχω, δε μ'ενδιαφέρει καθόλου..
(κάτι άλλο που παρατήρησα στην τηλεμετρία είναι ότι προς το παρόν κάνω άλλα ντ'άλλα μέσα στην πίστα και αν συγκρίνω 2 γύρους που έχω κάνει ακριβώς τον ίδιο χρόνο, τα γραφήματα δε συμπίπτουν πουθενά... )

Αισθήσεις όπως η πρόκληση, του να κάνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερο γύρο, προσπαθώντας να αποφεύγεις τα νερά και να γλιστράς σε αυτά σε συνδυασμό με κυνηγητό στην πίστα με τα στιγμιότυπα autocross πάνω στα κερμπάκια, δε συγκρίνονται με κανένα χρόνο.. , δηλώνω ερωτευμένος με το hondaκι και μακάρι να έχουμε χρήματα να το κάνουμε συνέχεια..

Από οδηγική άποψη, πραγματικά, ένιωθα πως το αμάξι, "σκότωνε".. μούτρα δε μου πέταξε πουθενά... επίσης κατά το κρύωμα, στον τελευταίο γύρο προσπάθησα και τις 2 φορές να driftάρω, χωρίς αποτέλεσμα..Το αυτοκίνητο δεν κουνιόταν..!

Όπως έγραψα και στο τόπικ της συνάντησης..ήταν ένα πολύ όμορφο βράδυ, χωρίς απρόοπτα και με ωραία παρέα..
Reply
Old Dec 2, 2010 | 05:02 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Πράγματι ήταν μέρα για ήρεμη οδήγηση και ψάξιμο για γραμμές βροχής. Στο 1ο session που μπήκα εγώ, όντως η κατάσταση στην φουρκέτα και πριν την ευθεία ήταν τραγική. Όχι πως στα άλλα σημεία της πίστας η πρόσφυση ήταν υποδειγματική...... Το driftbox σταμάτησε στο 57.7 για τον καλύτερο χρόνο, που σημειώθηκε μάλιστα όχι και σε καθαρό γύρο..... άλλωστε δεν έκανα και κανέναν "καθαρό", χωρίς λάθη γύρο, αλλά τέλος πάντων....

Πάντως ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να προσπαθείς να βρείς γραμμή να περάσεις μέσα από τα νερά με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.... Μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!!!!

Ηλία οι συνθήκες ήταν τέτοιες που δύσκολα μπορείς να βρείς 2 όμοιους γύρους... Νομίζω οτι η μέρα ήταν καθαρά για οδηγική ευχαρίστηση και περαιτέρω γνώση του αυτοκινήτου σε δύσκολες συνθήκες. Άλλωστε οι βροχερές μέρες είναι μέσα στη ζωή....

Μπράβο ρε Nabura για το χρόνο!!!! Τελικά ήταν το χαρτάκι.... ήταν τυχερό και γρήγορο!!!
Reply
Old Dec 2, 2010 | 07:52 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Μπράβο σε όλους παιδια.
Πολύ καλοί χρόνοι αν και αυτό που μετραει και έχει μεγαλύτερη σημασία όπως είπατε και εσείς είναι ότι το διασκεδάσατε και το κατά ευχαριστηθήκατε.
Άντε και στην επόμενη φορά.

Επίσης θέλω να κάνω και μια ερώτηση στον νέο μας Co.
Για πες μου ρε Nabura αγαπημένε, το χρόνο που έγραψες τον έκανες με το ένα χέρι πάλι?

Σε ρωταω γιατί είχαμε μια κουβέντα με τον alexis_s2 σχετικά με το που στηρίζεις το χέρι που δεν έχεις στο τιμόνι. Κρατιέσαι από τον λεβιέ των ταχυτήτων ή το χειρόφρενο?
Reply
Old Dec 2, 2010 | 10:51 AM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Originally Posted by S2johnyK,Dec 2 2010, 08:52 AM
Για πες μου ρε Nabura αγαπημένε, το χρόνο που έγραψες τον έκανες με το ένα χέρι πάλι?

Σε ρωταω γιατί είχαμε μια κουβέντα με τον alexis_s2 σχετικά με το που στηρίζεις το χέρι που δεν έχεις στο τιμόνι. Κρατιέσαι από τον λεβιέ των ταχυτήτων ή το χειρόφρενο?
σκοπός δεν είναι αν θα πιάνεσαι από το χειρόφρενο η από τις ταχύτητες..όπως και να το κάνεις,αν αφήνεις το χέρι σου από το τιμόνι για πολλή ώρα είναι λάθος..επομένως σκοπός είναι να μάθει κάποιος να αφήνει το τιμόνι μόνο μέχρι ν'αλλάξει ταχύτητα,ώστε να αντιδρά πιο γρήγορα όταν χρειάζεται..
Reply
Old Dec 2, 2010 | 11:53 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Τώρα τα κατάφερα και εγώ να συγκεντρώσω λίγο τις σκέψεις που και να τις αποτυπώσω.

Εχθές στην πίστα ήταν λίγο χάος η κατάσταση. Όντως είχε πολύ ενδιαφέρον , και μπορώ να πω ότι λειτούργησε καλά ως προς το να μένω συγκεντρωμένος, το ότι σε μερικά σημεία ήταν βρεγμένη η πίστα.
Ομολογώ ότι στην αρχή δεν περίμενα ότι θα γλυστρούσε τόσο και τα χρειάστηκα σε κάνα δυό σημεία.

Το αμάξι εγώ το αισθανόμουν αργό στην αρχή και να γλυστράει πολύ.
Με μια πάρα πολύ γρήγορη ματιά που έριξα πριν φύγω απο δουλειά, το γυρολόγιο φαίνεται να είναι πολύ σταθερό στο 57.5-57.7 με καλύτερο γύρο το 57.37 απο πολύ νωρίς, πράγμα που με μπέρδεψε λίγο

Ειδικά στην αρχή το αυτοκίνητο συμπεριφερόταν πολύ διαφορετικά απο ότι είχα συνηθίσει. Αισθανόμουν ότι δεν υπήρχε ομοιογένεια στις αντιδράσεις του. Ίσως να φταίει ότι μπροστά έχει R888 και πίσω τα Kumho τα οποία είναι αρκετά πιο σκληρά και αργούν να ζεσταθούν τόσο.

Στον τελευταίο γύρο που έκανα -που ήταν και ο πιο γρήγορος- αισθανόμουν το αμάξι πολύ καλό, για αυτό και δεν τον έκοψα όταν ο Φλαμούρ μου έβγαλε σημαία

Η "μάχη" με τον Ηλία ήταν καταπληκτική. Είναι ωραίο να "τρώγεσαι" με κάποιον και σίγουρα με ανάλογο ελαστικό θα ήμασταν μούρη κώλο όλη την ώρα. Η μεταμόρφωση του Ηλία απο ντρίφτερ σε στρίφτερ έχει ξεκινήσει !!!

Γιάννη ΝΤΖ χίλια ευχαριστώ για το εισιτήριο!! Την επόμενη φορά κερνάω εγώ
Θα σου δώσω και εγώ το "γρήγορο" το υπόσχομαι

Τζώνη το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ξεκίνησα να οδηγώ με τα 2 χέρια.
Κάτι που είχα κουνήσει το κάθισμα μου για να βγάλω το καλώδιο του pbox που είχα δώσει στον Ηλία.
Κάτι που είχε ξεκεντραριστεί και αισθανόμουν πολύ κοντά στο τιμόνι.
Τελικά μετά απο 1 γύρο με τα 2 χεράκια, τσαντίστηκα και το ακούμπησα στην κλασσική του θέση.
Στην πίστα κρατάω τον λεβιέ.
Σε γλυστερά κομμάτια κρατάω το χειρόφρενο για παν ενδεχόμενο.

Μια χάρη, μην αρχίσετε τα "μάθε να οδηγείς με τα 2 χέρια", "θα γίνεις καλύτερος οδηγός κτλ". Δεν θέλω να γίνω καλύτερος, μου αρέσει όπως είμαι τώρα, μονόχερας!!

Άντε και σε καμιά Σέρρες τώρα!!
Reply
Old Dec 2, 2010 | 12:07 PM
uma_chikara's Avatar
Registered User

Καλά..σ'εσένα, τί να πούμε τώρα για το ένα χέρι.. εσύ "γέρασες"...
Έτσι έμαθες, τί να σε κάνουμε..
Απλά σύμφωνα με όλα τα βιβλία αγωνιστικής οδήγησης, το σωστό είναι με τα 2 χέρια..Επομένως, ο Κων/νος, δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση ως προς τον τρόπο που κρατά το τιμόνι.. είναι ως προς τους χρόνους..!
Πόσες φορές έχω σκεφτεί.."Σκέψου να έβαζε και το άλλο, τί θα μπορούσε να κάνει.."

Όπως και να'χει, το στόμα του Μάκη πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα!
Reply
Old Dec 3, 2010 | 01:00 AM
ntz's Avatar
ntz
Registered User

Τα έχουμε ξαναπεί....Nabu..."The hand of God" (Initial D)
Reply
Old Dec 3, 2010 | 01:10 AM
S2johnyK's Avatar
Registered User

Originally Posted by uma_chikara,Dec 2 2010, 09:51 PM
σκοπός δεν είναι αν θα πιάνεσαι από το χειρόφρενο η από τις ταχύτητες..όπως και να το κάνεις,αν αφήνεις το χέρι σου από το τιμόνι για πολλή ώρα είναι λάθος..επομένως σκοπός είναι να μάθει κάποιος να αφήνει το τιμόνι μόνο μέχρι ν'αλλάξει ταχύτητα,ώστε να αντιδρά πιο γρήγορα όταν χρειάζεται..
Σαν να ακουω εμενα να μιλαω στον alexis_s2
Reply
Old Dec 3, 2010 | 01:48 AM
Nabu's Avatar
Registered User

From: Far far away...

Originally Posted by ntz,Dec 3 2010, 02:00 AM
Τα έχουμε ξαναπεί....Nabu..."The hand of God" (Initial D)
Τυχαίο που οδηγεί και S2000?
[media]http://www.youtube.com/watch?v=QluCfjY67ww [/media]

Reply

All times are GMT -8. The time now is 07:54 PM.